Eerst kwamen ze voor de nertsenhouders.

Maar ik was geen nertsenhouder en ik deed niets.

Toen werden de vissers gesaneerd.

Maar ik was geen visserman en ik deed niets.

Daarna werden de boeren verstikt.

Maar ik was geen boer en ik deed niets.

Vervolgens werden de bakkers, slagers, cafetariahouders en middenstanders kapot gemaakt.

Maar ik was geen middenstander en ik deed niets.

En toen moest ik kiezen tussen eten of verwarming.

En eiste ik dat de overheid voor een oplossing moest zorgen.

26 REACTIES

  • bedankt voor de link: dit was inderdaad de aanleiding voor het artikel.

 1. De Nederlandse staat heeft op alle fronten de oorlog verklaard aan de inwoners van Nederland. Vandaag in Amsterdam vlogen gevechtshelikopters heel laag door onze wijk. Iedereen op straat schrok ervan. Ik ook. In de media: nee hoor niets aan de hand, ze zijn aan het oefenen, defensie heeft iedereen geïnformeerd. Nou niet dus. Volgende keer openen ze de aanval terwijl iedereen denkt dat ze aan het oefenen zijn.

   • Ja, zo zag het er ongeveer uit maar ze kwamen nog dichterbij. Ik liep bij het basketbalveldje op de video (waar een hek omheen zit). Men zegt in de media dat de helikopters alleen laag vlogen boven het IJ maar ze vlogen eerst door A’dam Noord om bij het IJ te komen. Voor het eerst vond ik het jammer dat ik geen mobiele telefoon gebruik want ik kon gewoon in de helikopters kijken zo dichtbij waren ze. Ze bleven maar rondjes vliegen. Mensen gingen op hun balkons staan om het te filmen. Ik zag ook mensen die vanaf hun dak opnamen maakten. De schipper van de veerboot liet de vertrektijd voor wat het was, hij kwam zijn cabine uit om naar de laagvliegende helikopters te kijken. Zo vreemd was het. Het is jammer dat het geluid van zo’n helikopter anders klinkt vanaf zo’n filmpje want het geluid is in het echt luid en intimiderend. Het geluid overstemt alle andere geluiden in de omgeving. Als die helikopters je wijk naderen dan hoor je eerst een soort alarm-achtig hoog geluid.

   • @ prochrist, is het nog een beetje uit te houden in Noord?
    Mijn hele familie komt daarvandaan maar toen woonde er nog geen 1 buitenlander.
    Het was altijd 1 van de rustigste stukjes van A’dam waar bijna iedereen mekaar kende.
    Omgeving Nieuwendam, Hagendorenweg, Binnehofstraat, Meeuwenlaan, Disteldorp, Mosplein waar altijd de markt was en de rest van de hele omgeving. En een grote kroeg, de Bult was daar ook.
    Ze hadden daar 2 opticiens zaken als 1 van de eerste middenstanders.
    Er was toen nog geen nieuwbouw. Je had er de Banne en de Vollenwijkers voetballers. En al die kleine dorpjes er omheen.
    De volkstuintjes naast de begraafplaats. En dat was het eigenlijk wel.
    Waar nog antieke handbediende waterpompen stonden om iets te drinken.
    Zelf ben ik geboren in Durgerdam. Maar daar weet ik nog weinig van.
    In Noord heb ik mijn halve leven door gebracht.
    Er was niet veel te doen maar het was er wel gezellig.
    Volgens mij is daar helemaal niets meer van over en is het daar 1 grote ellende.
    Oorspronkelijke Amsterdammers wonen er nog nauwelijks.

   • Persoonlijk vind ik dit deel van Amsterdam Noord heel leuk. Vooral de bouwstijl van de huizen en de ruimte, vergeleken met De Pijp waar ik eerst woonde. De huizen zijn wel zwaar verwaarloosd. Veel achterstallig onderhoud. Lijkt alsof ze er alleen nog buitenlanders in kunnen huisvesten. Die nemen misschien genoegen met minder. Maar er wordt hier en daar flink opgeknapt. De buurt is jammer genoeg niet zo multicultureel als De Pijp in de zin dat alle culturen zijn vertegenwoordigd. De buurt is eerder islamitisch. Als vrouw zijnde valt mij dat tegen. Ik hou van alle culturen maar juist niet van de islamitische cultuur. Ik haat ze niet en ik discrimineer ze niet maar ik vind ze gewoon onverdraagzaam naar vrouwen toe. Dat is een constatering. Ik ben daardoor in deze buurt minder sociaal dan in mijn vorige buurt omdat ik heb gemerkt dat ik als een losbandig type wordt gezien als ik met iedereen sociaal ben. Maar van nature ben ik sociaal met iedereen.

   • Ik denk niet dat ik er nog iets van herken zo als ik het ken.
    Ben er al zeker 35-40 jaar niet meer geweest.
    Van mijn familie woont er helemaal niemand meer inmiddels.
    Ik lees er wel eens wat over, veel drugs, ellende en veel criminaliteit.
    Maar waar is dat niet in Amsterdam.
    Zo er voor geen goud meer willen wonen, al was het gratis.
    Ik woon inmiddels alweer een tijdje midden in de polder.
    Veel ruimte, veel groen, redelijk rustig. Het bevalt mij wel hier.
    Hier hoor ik geen enkel verkeer geluid maar de vogeltjes als ik de deur open zet.

  • Ik zag het ook gisteren. Liep rond kwart over een het CS uit aan de achterkant. Kwamen ze opeens aangevlogen en maakten ze een U-bocht ter hoogte van het filmmuseum.

   Maf dom machtsvertoon en een oefening die ze ook boven Vlieland kunnen doen. Niet de eerste keer overigens dat ik in 020 het leger laag heb zien overvliegen. Wel de eerste keer dat ik het met helicopters zag. Ik dacht eerst dat ik de ’traumahelicopter’ hoorde. Die is wel vaker nodig in die buurt.

   • En ‘schrikken’? Doe ik niet zo gauw. Ik moet altijd aan “Pigs In Space” denken als ik ambtenaren zie rondvliegen. Ik denk dat de Russen ook niet onder de indruk waren, ondanks dat Mickey Mouse leger van ze. Eigenlijk hoopte ik dat de piloten heel hard “pang pang” zouden roepen maar helaas…

   • Ik heb het vermoeden dat het leger, wereldwijd en achter de schermen, meer invloed op ons leven heeft dan wij denken en ook nog meer invloed op ons leven wil hebben. Denk maar aan 9/11 en alle ‘veiligheidsmaatregelen’ die daaruit zijn voortgekomen. Het Amerikaanse leger moet een grote rol hebben gespeeld tijdens die aanslagen op 11 september. Een vliegtuig uit koers kan namelijk binnen enkele minuten onderschept worden. Dat is een regelmatig voorkomende routineklus. Maar ook chemtrails zijn het werk van het leger. En let eens op hoeveel reclame je ineens ziet voor het leger. Natuurlijk doet het leger in al die reclames alleen maar aan liefdadigheid. Defensie werd trouwens ook ingezet tijdens corona. Ik heb het vermoeden dat het leger binnenkort zal worden ingezet om ons te helpen (misschien om Mark Rutte te stoppen;) en dat ze daarna niet meer uit het straatbeeld verdwijnen en net als Mark Rutte blijven rondhangen als ze niet meer nodig zijn.

 2. Jullie vergeten nog een belangrijke land, die wel degelijk motieven heeft om de leidingen te saboteren. Namelijk Polen.
  De Polen haten Rusland en Duitsland, vanwege het verleden. Daarnaast heeft de laatste 250 jaar, Polen 175 jaar lang niet bestaan, omdat het bezet was.
  Tevens hebben zij recent een nieuwe leiding vanuit Noorwegen in gebruik genomen. Dan zouden zij ook nog gas kunnen verkopen aan Duitsland.
  Trouwens Nederland is een van de benadeelden. Nederland, Duitsland en Rusland hebben de aanlegkosten betaald. Nederland heeft meegedaan, omdat wij een gasrotonde hebben in Nederland. Ter vervanging van de inkomsten van de gasbel in Groningen.
  Kun je nog herinneren dat een Nederlands bedrijf de gasleiding aan het aanleggen was? De Amerikanen hebben gedreigd met een boycot tegen het bedrijf als zij niet stopten met de aanleg van de gasleiding. Het bedrijf heeft haar installaties toen verkocht aan Rusland. Rusland heeft daarop de laatste kilometers zelf aangelegd.

 3. Even iets anders.
  Help willem de overbodige de koude winter door. zodat die arme jongen onder de douche kan als ie weer ergens een lintje moet door knippen.
  En zodat ie net met ze vrouwtje en koters in de kou hoeft te zitten.
  Dat doen wij wel en we hebben het er graag voor over.

  Naast koning Willem-Alexander zien ook koningin Maxima en prinses Amalia hun salaris stijgen door de inflatiecorrectie. De koninklijke familie ziet hun salaris met tienduizenden euro’s toenemen. Dit geeft natuurlijk veel scheve gezichten omdat veel Nederlanders hun besteedbare inkomen juist zien afnemen.
  “Het is pijnlijk dat Nederlanders moeite hebben om hun rekeningen te betalen”, zei koning Willem-Alexander tijdens de troonrede op Prinsjesdag. Dit is een hard gelach als Nederlanders nu lezen dat de koninklijke familie tienduizenden euro’s meer gaan verdienen. De koning gaat er 2,8 procent op vooruit. Ook zijn koningin Máxima, prinses Beatrix en zijn prinses Amalia krijgen compensatie voor de hoge inflatie. De koninklijke familie krijgt gezamenlijk ruim 50 miljoen euro. Vorig jaar ging het nog om 48,2 miljoen euro.
  https://www.dagelijksestandaard.nl/politiek/het-salaris-van-de-koning

  • De paleizen zijn niet meer van de Amsbergjes (als ik het mij goed herinner). Die hebben ze aan de staat verkocht die de paleizen (inclusief gas, licht, water) ter beschikking stelt. Als compensatie voor het zware leven dat de Amsbergjes hebben door het nare lot dat heb zo zwaar getroffen heeft.
   Persoonlijk vind ik een mooie hut op het woonwagenkamp beter bij ze passen. Maar daar is de politiek nog niet uit.

   • Als je nagaat wat die familie kost. Kan een stel Oekrainers of Nigeriaanse prinsen dat niet veel goedkoper doen?

Comments are closed.