Vrijspreker: Naarmate een overheid groeit, moet de bevolking noodzakelijkerwijs dommer worden. Hoe ver zijn we?

Opperdienaar: De propaganda waarmee de groeiende overheid bij elkaar gehouden wordt, raakt steeds meer onderdelen van het leven en de tegenstrijdigheden worden steeds duidelijker als de intelligentie van de onderdaan gelijk zou blijven. Vijanden veranderen steeds sneller in bondgenoten en andersom. Personen veranderen ook sneller van icoon tot paria en andersom.

 

Ook universiteiten zijn niet uitgesloten van de groeiende waanzin. Studenten van de TU Eindhoven produceerden bijvoorbeeld een auto die CO2 uit een lucht haalt met ‘een filter’. Dit is niet de eerste keer dat energieverslindende installaties gebouwd worden met dit doel. Het vinkt natuurlijk alle speerpunten van politici af, maar wetenschappelijk is het waanzin. Maar goed, jaren geleden las ik al reclames van de auto industrie waarin gezegd wordt: “Ook door fiscale ingenieurs ontwikkeld”. Ik denk dat de huidige producten alleen door maar door fiscale ingenieurs in elkaar worden geflanst. Dit vliegtuig bijvoorbeeld.

Maar over het algemeen blijft de kern van de roverheid, het leger dat de gewelddadige ruggengraat van de roverheid vorm, buiten schot. Elke derde wereld dictator weet dat je, zelfs als je munteenheid waardeloos wordt, je je leger moet blijven betalen in klinkende munt.

 

Maar nu blijkt in de VS dat mogelijke rekruten voor het leger, te dom, te drugsverslaafd of te dik zijn. De test resultaten zijn 10% gedaald tijdens Covid.

Vrijspreker: Zou dit dan het einde zijn van een modern empire?

Opperdienaar: Misschien wel, het wordt moeilijk een economische basis voor de hele overheidsfabriek overeind te houden met dit soort onderdanen. Nu geven ze daar niet veel om, maar als het leger incompetent wordt, wie moet de heersers dan beschermen? Oorlogen op meerdere fronten zit er dan niet meer in. Niet alleen omdat het leger dat niet meer kan, maar ook omdat de belasting ervoor niet te innen is.

Maar het blijft een race to the bottom, niet als met fiat munteenheden is het nit altijd duidelijk wie het eerst aan de grond zit

10 REACTIES

 1. De hele westerse wereld is over the hill, en met name de VS. Ze hebben alle kenmerken ervan: moreel verval, cultureel verval, ze winnen geen oorlogen meer, de demente bejaarde stroman in het Witte Huis illustreert het wel het beste. De top lag waarschijnlijk ergens achterin de jaren 60, wat dan weer mooi samenvalt met de geldontwaarding sinds 1971, een klassiek patroon. Ik denk dat het goed nieuws is. De krankzinnigheden van het WEF en andere globalistische technocraten gaan daarmee eveneens mislukken. Op naar de multipolaire wereld.

  • Goede analyse, Youp! 😎

   Een multipolaire wereld zou meer concurrentie tussen overheden brengen. Die zou zelfs heel groot kunnen worden als miljoenen mensen door de klimaatverandering en zeespiegelstijging moeten verkassen naar drijvende, zelfvoorzienende oceaansteden (seasteading).

   We zijn dan eindelijk verlost van de tax farms uit die verouderde landlocked natiestaten met hun territoriale oorlogen en falende democratieën.

   Immers, als het je ergens niet bevalt, koppel je gewoon je houseboat los en ga je elders kijken. Overheden moeten dan concurreren op de beste dienstverlening voor de gunstigste prijs om hun burgers te behouden.

   Tweederde van het aardoppervlak is nog niet benut. De kolonisatie van de oceanen zou een nieuw tijdperk voor de mensheid kunnen inluiden.

   Atlantis Rising: Why Floating Cities are the Next Frontier
   https://youtu.be/Jr8Iw4o7Gic

 2. Een zo uit balans zijnde roverheid kan nog wel een enorme destructie teweeg brengen. De nukes zijn nog steeds ruim voorhanden. We zijn al een grens over met steeds nadrukkelijker inmenging van NATO in Oekraïne. Stel dat de Russen gaan winnen. Gaat VS/neocons/NATO dat accepteren?
  Of roepen ze de totale oorlog uit?

  • Zonder meer, de situatie is heel erg gevaarlijk. Wat ze nu allemaal in de Oekraïne uitvreten om Rusland uit te putten, en straks misschien bij China is buitengewoon gevaarlijk. Zowel Rusland als China als India als de Islamitische wereld begrijpen heel goed dat de hegemonie van de VS voorbij is en konden wel eens harder terugslaan naar het Westerse geklier dan diezelfde westerse leiders lief is, met mogelijk hele nare gevolgen van dien.

   • Dit is zoals het Russische tuig al jaren tekeer gaat in andere landen. Vraag de Taliban maar tegen wie ze liever vechten, de Russen of de Amerikanen.

    The Beast of War (1988) Amerikaanse propagandafilm over een Russische tankbemanning in Afghanistan.
    https://youtu.be/lVpX8B2ESW4

    Het Chinese low life is nog 10x erger. Over islamitische dictaturen met hun permanente onderdrukking van vrouwen, homo’s en niet-moslims hoeven we het helemaal niet meer te hebben.

    Overigens neemt het Amerikaanse leger geen mensen aan met een IQ lager dan 85. Die zijn in een modern leger niet goed inzetbaar en logischerwijs ook niet in een moderne samenleving.

  • voordeel van die hele primitieve samenlevingen is denk ik dat ze geen slagkracht hebben als je niet binnen hun grenzen woont. De Taliban gaat Europa niet veroveren

 3. Dat zal voor de gewenste vergroting van een Nederlands of Duits leger idem zijn, als jongeren een kwartiertje door de regen moeten fietsen bellen ze hun ouders om hen af te komen halen en ook blijven ze het liefst tot midden 20 wonen in Hotel Mamma, behalve dan boerenzonen en – dochters, die werken vanaf hun tienerjaren gewoon mee buiten. Als ooit de ‘barbaren’ europa écht zouden vallen zouden we geen fatsoenlijk leger op poten kunnen zetten, laat staan dat nog íemand van die jongeren naar het front zou durven gaan.

  • Ik denk dat net als bij het Romeinse rijk, de onderdanen de deuren voor de barbaren open zetten omdat ze hun eigen heersers zo zat zijn.
   Waarna de barbaren bedanken voor de eer

 4. Dat filmpje gezien hebbend, snap ik eugenetici als Bill Gates en de Georgia Guide Stones beter. Wat een menselijk afval zeg. Kunnen mensen nu echt niks beters verzinnen dan de crackhoer spelen?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in