Amerikanen ruilen de VS voor Mexico. Het aantal landverhuizers schiet omhoog sinds de statistieken voor het eerst beschikbaar kwamen in 2010 – en zit nu 85% boven het niveau van 2019.

Mexico heeft in de eerste drie kwartalen van dit jaar 8.412 van dergelijke vergunningen verleend, vergeleken met 4.550 in dezelfde periode van 2019. In dezelfde periode zijn de Mexicaanse toestemmingen voor permanent verblijf met 48% gestegen tot 5.418.

“Wat begon als een pandemische ontsnapping voor Amerikanen die op zoek waren naar betaalbare bestemmingen met weinig Covid-19-beperkingen, lijkt nu door te zetten”, meldt Bloomberg.

Dit zijn niet alleen gepensioneerden die op zoek zijn naar een beter klimaat en lagere kosten van levensonderhoud. De stijging wordt ook deels gedreven door de trend van werken op afstand.

Mexico maakt het Amerikanen gemakkelijk om ten zuiden van de grens te werken. Met een toeristenvisum kun je daar maximaal zes maanden werken, zolang je maar buiten Mexico wordt betaald. Veel Amerikanen verlengen dat tijdsbestek herhaaldelijk door simpelweg terug te keren naar de Verenigde Staten en vervolgens Mexico opnieuw binnen te komen met een nieuw visum, waarbij de 180-dagenklok opnieuw wordt gestart.

In dat kader vertegenwoordigen de tijdelijke verblijfsvergunningen slechts een fractie van het werkelijk aantal Amerikanen dat voor onbepaalde tijd in Mexico woont. Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken schat het aantal op 1,6 miljoen.

Mexico-Stad is de topbestemming, en dat is een reden voor controverse in de stad die dichter bevolkt is dan New York en maar liefst een vijfde van de totale bevolking van het land herbergt.

De regering van Mexico-Stad omarmt de toestroom van geldschieters met open armen. Amerikanen in Mexico genereerden alleen al in de eerste vijf maanden van dit jaar $ 11,5 miljard aan inkomsten voor het land.

Vorige week kondigden stadsambtenaren een initiatief met Airbnb aan om de stad te promoten als een geweldige plek voor thuiswerkers. “We willen het nu nog meer promoten”, zei de burgemeester van Mexico-Stad, Claudia Sheinbaum, die probeerde de angst weg te nemen dat de stroom Amerikanen de huren opdreef.

De meeste digitale nomaden geven de voorkeur aan dure buurten, betoogde Sheinbaum, zoals Condesa, Roma en Polanco. De huren in Condesa, door de UK Evening Standard “de coolste buurt van Mexico-Stad” genoemd, stegen met 32% in de eerste helft van 2022.

Een van die Amerikaanse nomades werd geprofileerd in een recent CNN-rapport over de trend. Erik Rodriguez, een 37-jarige economische ontwikkelingsanalist voor een in de VS gevestigd bureau die weinig Spaans spreekt, verhuisde naar Mexico-Stad om geld te besparen en van de levensstijl te genieten.

Daarbij verhuisde hij van een studio-appartement in San Diego naar een appartement met één slaapkamer in Mexico-Stad – en verlaagde zijn huur van $ 2.500 naar $ 800.

Bron: ZeroHedge 

12 REACTIES

  1. gelukkig verbiedt Amsterdam Airbnb want mensen die wat toevoegen dat moeten we natuurlijk niet willen met zijn allen.

  2. Maar wat als? Velen zijn bewierookt en in de euforie van landen die nu nog ‘vrijheid’ kennen en landen dat uiteindelijk ook niet meer hebben en grenzen geen onvoorwaardelijke garantie bieden, door bijvoorbeeld deze:

    Johnny’s Cash
    https://youtu.be/FlOi6Z2-KEU

    Vluchten kan niet meer?
    Ook gij, Brutus Mexico?

    • En het soort als WEF Maxima of WEF koningshuizen, WEF politici, WEF semi-elite, de zogenaamde ‘uitverkorenen’ of wie ook maar van enige (nu nog) importantie, zij die door of vanuit hun (hooggeplaatste) posities tot bruikbare idioten zijn gemaakt, al zien ze het zelf niet zo, en vooraanstaand
      de CBDC vertegenwoordigen, promoten en pushen en uitrollen daarvan (daarom als paddestoelen, schieten overal super datacenta uit de grond), deze voorvechters van totale controle en macht over de totale mensheid, realiseren zich niet dat als dit bestiale en demonische globale project eenmaal geïmplanteerd en operationeel is, zij niets meer dan waardeloze obstakels, nutteloze en overbodige opgebruikte personen zullen zijn, met nog nul toegevoegde waarde, en zullen daarom bij voleinding van dit globale project, net als het klootjesvolk/goy, worden gedegradeerd tot afval en uiteindelijk opgeruimd worden als lege verpakking.

  3. Het is heel aantrekkelijk om te vertrekken naar betere en vooral goedkopere oorden. Maar de meeste mensen willen vertrekken vanwege regelgeving, de overheid en een slecht leefklimaat. Maar je weet niet waar die regelgeving vandaan komt en wie precies aan de touwtjes van Rutte en Biden trekken of hoe ze zich hebben georganiseerd. Ik denk dat het beter is om te blijven en te strijden voor een beter leefklimaat.

  4. Mijn favoriete buurten in Mexico DF zijn echter Coyoacan en San Miguel.
    Verder ook de “zona rossa”(*) rond straten als Hamburgo en Amberes.
    Nabij de intersectie tussen Reforma en Insurgentes.
    Nou goed, het is eerlijk gezegd al weer jaren gelenden dat ik er nog was.
    Misschien is er in de tussentijd al heel wat veranderd…

    (*) neen, dat is geen zg. “rosse buurt” maar gewoon de benaming voor een uitgaansdistrict.

Comments are closed.