Een Noord Koreaanse blik op “the land of the free”:

Best wel gevaarlijk wat in Amerika gaande is. Wiskunde is racistisch, het is een uitvinding van de vijand, de blanke man…..

39 REACTIES

 1. Der Untergang, gepland en georchestreerd door een roomblanke, puissant rijke elite. Je vraagt je af wat ze hier nu eigenlijk van verwachten?

 2. Het is begonnen in de hoge scholen en universiteiten van Amerika. Het is een van de nadelen als je een rijk land bent, en je zet het geloof aan de kant.
  Door rijkdom ga je experimenteren met mens en maatschappij. De boeken van het communisme, socialisme etc. geven ook voorbeelden en acties aan, hoe je dit kunt gebruiken om je doel te bereiken. Sociaal democratie is niet veel beter. Ook hier krijgen dergelijke groeperingen ruim baan. Als de bevolking niet goed is opgeleid en kent de geschiedenis niet, dan ga je de ellende van de sovjet unie, China, Noord-Korea, Cuba etc herhalen.
  Als je geen geloof hebt, dan volg je altijd de maatschappelijke trend, wat deze ook moge zijn. Tenslotte waar haal je je waarden en normen vandaan? Waar komt die wijsheid vandaan als je geen basis hebt?
  Als mensen het geloof afzeiken, is hun recht, maar dat betekent ook dat de collectivisten gewonnen hebben. Want vroeg of laat, weet je niets meer. Want woorden en definities veranderen, en na verloop van tijd weet je niet meer hoe je moet denken.
  De meeste mensen zijn ook niet meer gelovig of volgen een stroming, maar volgen het verhaal van de overheid, en soms blindelings. Je zult dus kunnen zeggen, zij hebben een nieuw geloof gevonden, het geloof in de Staat.

  • Jij maakt ‘m helemaal mooi.
   Dus als je niet in een god gelooft dan geloof je dus de staat.
   Vind je dat zelf niet een beetje erg simpel om zo een conclusie te trekken.
   Hoelang heb je daar nou over na moeten denken voordat je zo iets hier achter laat?
   Ik ben al een hoop onzin tegen gekomen maar deze spant toch wel de kroon.

   Wees blij dat de mensen zich niet meer wijs laten maken dat er ergens een oude man op een wolk zit.
   Mensen die niet in staat zijn om een zelfstandig leven te leiden hebben een fantasie vriendje nodig waaraan ze zich kunnen optrekken.
   Misschien wel omdat ze zelf niet zo voor stellen zonder hun denkbeeldige vriendje.

   • Religie gaat niet over een man met een baard die op een wolk woont. Het gaat over een set morele doctrines die de kans verhogen op een enigermate aangenaam en succesvol leven. De officiële morele doctrines van de katholieke kerk zijn overigens geformuleerd door Thomas van Aquino wat voor 75% Aristoteliaanse moraliteit is en dus niet christelijk. Oh, ironie.
    Elke groep mensen volgt een set morele doctrines en zijn daarmee in zekere zin religieus. Ook militant niet-religieuze mensen als D66-ers of Groenlinksers. Libertariërs volgen net zo goed morele dogma’s als het NAP en huldigen het prijsmechanisme van de vrije markt.
    Hoe verstandiger die morele doctrines zijn, hoe succesvoller en gelukkiger de samenleving. Hoe meer mensen de doctrines uit vrije wil volgen, maw hoe meer je ze kunt decentraliseren, hoe minder ze centraal aangestuurd hoeven te worden. Mede daarom ontaarden anti-religieuze samenlevingen als het socialisme al snel in een dictatuur. Als moraliteit niet geïnternaliseerd is, moet deze geëxternaliseerd worden naar de staat of een vergelijkbare organisatie. Ook als de religieuze dogma’s niet langer geaccepteerd worden door een grote groep gelijk Iran, moet religieuze politie de straten gaan patrouilleren.
    Het ontnemen, ridiculiseren, veranderen of vernietigen van de morele wortels van een samenleving is wel zo ongeveer het meest kwaadaardige en radicale wat je kunt doen om verandering af te dwingen. Niemand minder dan Friedrich Nietzsche heeft daar al voor gewaarschuwd toen hij concludeerde dat God dood is: maar weten jullie wel wat je gedaan hebt, vroeg hij zich af.

   • Youp, wat gaan we zo dadelijk nog krijgen.
    Dat alle massa moordenaars ongelovige waren?
    Of dat we nooit hadden leren schrijven zonder geloof.
    Dat er volkeren waren die al eeuwen daarvoor dat ontwikkeld hadden zonder een god wordt dan maar even vergeten.
    Dat ben ik ook al een keer tegen gekomen waarom het beter is om wel in een god te geloven.
    Alsof iedere ongelovige kan ontaarden in een massa moordenaar of analfabeet zou zijn.
    Het christelijke en het moslim geloof is juist verspreid met bloed en veel geweld.
    Zou het ook zo verspreid zijn geweest zonder bloed en geweld?
    Je werd voor het blok gezet om je te onderwerpen aan een geloof.
    Of je gelooft in god of je gaat op de brandstapel of je raakt je kop kwijt.

   • Bert, wat ik bemerk bij de mensen die ik ken, is dat zij niet meer gelovig zijn. Maar, als er discussies komen over politiek, economie, cultuur, denken en geloof, bemerk ik dat hun mening de maatschappelijke trend volgt of dat zij aangeven; ja, dat hebben wij zo geregeld in nederland. Okay, zeg ik dan, welke waarden en normen hebben jullie, hoe weten jullie wat goed of slechts is. Na een beetje stammelen en wat vage kreten, komen zij met de overheid als oplossing. Dan zeg ik dus, stel je voor dat de overheid wordt geheven, wat dan?
    Dan reageren zij allemaal alsof zij door een wesp zijn gestoken. Dan komen kreten als chaos, oorlog, geen voedsel meer, geen veiligheid, oftewel de wereld gaat ten onder.
    Het is leegte, een soort simulatie die in hun hoofd zit. Zij bemerken ook niet de tegenstrijdigheid, ja de overheid moet het regelen, anders gaat het mis. Ja, de overheid bakt er niks van. En als ik erop wijs, ben ik de gebeten hond. Wat een domme lui, en er zitten ook 2 ondernemers bij. Mijn god, zij zouden het beter moeten weten.
    Daarom hanteert ik het rechtlijnige principe, geen geloof, dan geloven de mensen in de overheid. Terecht, jouw opmerking, dat zal niet voor iedereen gelden.

   • Eens met Karel, ik heb dat ook gemerkt, de meeste atheisten zijn geen atheisten, ze geloven in de overheid. Er was trouwens een Stefan Molyneux video waarin hij dat ook aantoont maar ik kan me de titel niet meer herinneren.

   • Mooi geschreven, Youp!
    Details zullen nog wel ingevuld moeten worden misschien, maar wat jij daar schrijft zegt snijdt hout. Heel kernachtig.
    Mee eens.

  • Larken Rose schreef een boek over het meest gevaarlijke (bij)geloof; het geloof in externe autoriteit.

  • Wat Karel2 hier beschrijft klopt heel aardig. Als de meerderheid van een volk geen diepere waarden en moraal meer heeft en zelfs niet meer kent, behalve dan van horen zeggen, dan verdwijnt het individuele morele- en fatsoensbesef, zelfs in de dagelijkse omgang met elkaar in de openbare ruimte: kijk maar eens hoe Nederlanders met elkaar omgaan op straat, in het verkeer e.d. en hoe b.v. Japanners dat doen; zelfs in woonwijken in het overvolle Tokio houden mensen rekening met elkaar en met de buren. Om bij het voorbeeld te blijven: Japan heeft wel de modernste technologie en kapitalisme, maar cultureel-moreel hebben veruit de meeste mensen er nog oude zeer diep verankerde waardenstelsels; vanuit het Zen-boeddhisme, het Shintoïsme (beide godsdiensten) en de oude moraal van bushido en hagakure, de politie heeft er maar weinig te doen omdat de meerderheid van de mensen respect voor elkaar hebben, al wordt dat bij verwesterde jongeren ook steeds minder. Het land laat zien dat ook een modern, kapitalistisch land dat nog overeind kan houden. Het typische van het héle Westen is dat met de moderniteit álle waardenstelsels overboord zijn gegooid en vervangen door een moet kunnen mentaliteit. Waardenstelsels die dieper gaan komen állemaal uit iets diepers als já godsdienst/religie, ook al ben je geen kerk-/tempelganger. Alle pogingen dit te vervangen door iets materiëlers als humanisme b.v. heeft niets opgeleverd of zelfs ellende gebracht. Oude filosofen schreven al dat als er geen religie is het gat opgevuld zal worden door afgoderij en barbarij, de barbarij die we zagen in de 1e en 2e wereldoorlog, het fascisme en communisme en de afgoderij die we nu zien met de klimaat- en milieu-aanbidding als nieuwe Moloch diede mensenkinderen rustig op mag vreten voor een ‘hoger doel’.

   • En daar is ie dan, zonder geloof zou je kunnen vervallen in een barbaar.
    Ze komen echt allemaal met dezelfde verhalen aan, altijd weer.
    Je kan er op wachten als gelovige los gaan, je wordt meteen overal van beschuldigd en van alles verweten.
    En meteen worden alle klimaat en milieu mafkezen er bij gehaald.
    Hadden die maar ergens in geloofd, dan was dat vast nooit gebeurt.

    Is het nou zo moeilijk om jou liefhebberij voor je te houden en andere daar niet mee lastig te vallen en allerlei fantasie verhalen die jij er verder aan vast plakt.
    Ik ga toch ook niet beweren dat iedereen die geen muziek instrument speelt eigenlijk zwaar onderontwikkeld is en daardoor gaat zuipen of zo iets.

    Dood en dood ziek word ik van al die hobby dominee’s die overal hun fantasie vriendje er bij halen.

   • En voor de duidelijkheid, ik heb helemaal niets tegen iemand die gelooft, in wat dan ook.
    Ik heb zelf de muzikale begeleiding gedaan voor een musical van de 7de dag adventisten in een theater met 600 man/vrouw (mede gelovige dus)
    Wat boeit mij het nou waar het over gaat, daar ben ik niet voor aanwezig.
    Gitaren gerepareerd vlak voor dat iemand in de kerk moest optreden.
    Ik vraag altijd aan iemand wat je met je instrument doet en met wat voor soort muziek je bezig bent.
    En het zal mij een worst zijn waar iemand mee bezig is.
    Maar val mij en andere er niet mee lastig.
    Maar dat schijnt toch vrij moeilijk te liggen bij mensen die helemaal vol zijn van hun fantasie vriendje en ze zoon.

   • Een geloof in god, kan wel degelijk een rem zijn op de barbaars handelen van mensen. Kijk maar naar Stalin, Lenin, Mao, Pol Pot, geen van de lui was gelovig, en zij deden wat zij wilden, want gestraft worden voor je daden bestaat toch niet.
    Dit gezegd hebbende, gelovigen kunnen wel degelijk barbaarse handelingen verrichten, zie ISIS als voorbeeld.
    Dan hebben andere mensen de morele plicht die idioten tegen te houden en doden als het moet.
    Mocht je iemand zijn, die god niet nodig heeft, en je doet goede dingen, prima, je bent dan een goed mens.

   • Karel2
    Ik wist dat dit voorbij zou komen.
    Jullie gelovige zijn zo voorspelbaar met allemaal dezelfde redenen waarom je zou moeten geloven.
    Ik heb ze echt allemaal al voorbij zien komen, ook de ongelovige massa moordenaars.
    Maar dat had ik al in een eerdere reactie geschreven dat dat er bij gehaald gaat worden.
    Triest als daar je leven uit bestaat om er te mogen wezen.

   • Bert,

    Misschien dat men het woord geloof met wijsheid moet vervangen. Ik begrijp je argwaan wel, maar denk ook dat dat je inzicht verstoort.
    Ik stel het me zo voor: Met het geloof in een Schepper God die liefde is, kunnen we ons als mens boven ons ego uitstijgen. Ook wat minder intelligente mensen moeten een moreel kompas hebben dat aansluit bij de anderen. Die mensen moeten een eenvoudig verhaal aangeboden krijgen. Godsdienst is dan moraalfilosofie geworden maar dat moet men niet vertellen.

    Mensen die dan gaan morrelen aan dat geloof, die begrijpen de opzet ervan wellicht niet. Die willen soms egoïstisch zijn en helemaal niet aardig doen. Kapitalisten kunnen makkelijk God ontkennen, want domheid is meer aangeboren dan intellect. Dus kapitalisten kunnen de domheid aanwakkeren om de eenvoudige luiden uit te melken. Zie hoe Amerika de wereld in zijn kapitalistische greep houdt. Zie hoe mensen gewoon liegen om rijk te worden.
    Liegen is het ontkennen van God, vind ik.

    Maar ja. Ik zie dat het moeilijk op te schrijven is, maar ik denk dat het te maken heeft met macht vergaren van enkelen ten koste van anderen.

    Bovendien is de Bijbel een bron van wijsheid waarin de opvreters duidelijk neergezet worden als voorbeeld en als waarschuwing. Wie gelooft, die zal dat boek dan ook lezen. Maar, opgelet; het is een boek dat ook vol staat van walgelijke zaken. Zelf begrijp ik dat niet zo goed. En ik lees er al heel wat jaar in.

    Maar goed. Het gaat om de moraal. En als een ieder zich aan de wijsheden geformuleerd door Jezus houdt, dan zou de wereld vrede hebben, lijkt mij. Alleen al de eerste regel: Doe een ander niet dat gij niet wilt dat u geschiedt, is goud waard. Wie die regel overtreed deugt niet. En dat is een duidelijke grens die nooit overschreden dient te worden.

    Bovendien is geloof een dimensie in het leven die het leven warmte, hoop, kracht en voorspoed (denk ik) brengt. De hoop op het bestaan van de schepper alleen al geeft ons wat we als mensen vaak missen.
    Geloof opent een deur in het brein dat het leven verrijkt, vind ik. Verrijkt met een onbeschrijfelijke ruimte en uitzicht. Zoiets.

 3. Prof Jordan Peterson was één van de eersten die deze linkse idioten een weerwoord gaf toen in juni 2017 Canada de Gender Identity Rights Bill C-16 aannam. Hij zag deze wet als een onacceptabele inperking van de vrijheid van meningsuiting. Dat heeft hij geweten.

  https://youtu.be/CM7jpTJWPkg
  _____________

  “(The french intellectual Jacque Derrida) is of course the hero of the humanities and much of the social sciences. He believes (-) that the whole purpose of categorisation is for exclusion. But categorisation is the basis of cognition. So he basically has made the claim, that thought itself is an agent of oppression.”

  ~ Jordan Peterson (Canadian psychologist and YouTuber, 1962)

  Is This How It Ends?
  https://youtu.be/kTUbEUArRzM

 4. Om positief te blijven: er is waarschijnlijk geen betere manier om van het staatsonderwijs af te komen dan dit soort zelfdestructie. Ik ben nog wel ooit naar zo’n universiteitje geweest; en ofschoon ik mij goed geamuseerd heb, voor de kennis hoef je het niet te doen. Iemand heeft studeren wel eens horen omschreven als: gesubsidieerd bier drinken; en dat is inderdaad een hele aardige omschrijving. Tegenwoordig is het gelukkig veel minder vanzelfsprekend dat je naar zo’n ding toegaat en over niet al te lange tijd kon het wel eens als een nadeel gezien worden. Zo, heb jij een Harvard diploma. Dan weten we genoeg.

  • Dat klopt. Voor het geld is er geen noodzaak meer om een universitair diploma te hebben. Een vakkundig installateur heeft tegenwoordig een beter inkomen dan een afgestudeerde doctorandus. En online kan je door zelfstudie inhoudelijk betere cursussen volgen dan het staatsonderwijs aanbiedt.

   Toch heeft een normale universiteit meerwaarde, vanwege de intellectuele omgeving die het zou moeten bieden. Een school is er in de eerste plaats om je te leren denken. Dus niet om je te leren wat je moet denken. Een school hoort je tot het maximum van je kunnen uit te dagen.

   Jordan Peterson heeft hier aan, waarom studenten een geweldig bevoorrechte positie hebben met toegang tot alle grote denkers die de mensheid ooit heeft voortgebracht. Ze beseffen niet de enorme waarde van de kans die hen wordt geboden op maximale intellectuele ontwikkeling, waardoor ze later daadwerkelijk een bijdrage aan de wereld zullen kunnen leveren.

   In plaats daarvan vergooien ze die kans door bekrompen activistische leraren na te praten in een kinderlijke poging de hele wereld te verbeteren, terwijl ze zelf nog niet eens weten hoe ze hun eigen leven op orde moeten krijgen.
   ____________

   The Greatest Speech Every Student Should Hear
   https://youtu.be/QObAkF1_6CE

  • Ze schijnt regelmatig (tijdelijk) verbannen te worden wegens ‘het verspreiden van misinformatie’.

   • Goede video. Ook die van Jordan Peterson hierboven (Peter de Jong 13-11-22 at 13:00).

    Ik heb niet de indruk dat het materialistische woke wonderleven de deelnemers gelukkig maakt. Als je lekker in je vel zit ben je niet bezig om overal racisme in te zoeken of schilderijen van oude regenten te laten verwijderen.

    Over dat laatste: zie de bekende nieuwssites van vandaag. De potsierlijke arrogantie van een mevrouw uit het buitenland, die hier op Nederlandse kosten studeert, de taal niet spreken wil (lijkt het) maar wel heur eigen normen en eisen aan het gastland wil opdringen…

   • De Duitse AfD maakte laatst een vergelijking tussen een moderne feministe en een traditionele vrouw.

    De linkse feministe is dik en slordig gekleed, heeft een onverzorgd kapsel, zit onder de tattoos en de make-up, gedraagt zich asociaal, heeft weinig eigenwaarde en heeft op haar 22ste al haar derde abortus gehad en is daar trots op.

    De traditionele vrouw is slank, sport graag en eet gezond, is zelfbewust, met een natuurlijke huid en ongeverfde haren, houdt van haar gezin en haar land en ziet het goed opvoeden van haar kinderen als haar eerste taak.

    Heel links Duitsland viel toen over ze heen en maakte de vergelijking belachelijk.

    Het maakt uiteraard niet uit hoe iemand wil leven (hoewel slecht opgevoede kinderen voor veel overlast kunnen zorgen) maar het zegt veel over de waarden waarmee iemand in het leven staat.

    ____________

    AfD nutzt frauenfeindliche Memes – und zieht Spott auf sich
    https://www.google.com/amp/s/www.watson.ch/amp/!842111869

   • Het gaat steeds maar over vrouwen, de mannen komen helemaal niet in beeld.

   • Ik vind de cartoon flauw maar AfD heeft gelijk. Als dit een beetje aangescherpt wordt heb je een leuke twitter meme.

    In mijn eigen familie heb ik al heel lang een paar radicaal feministische types. Dat slonzige onverzorgde uiterlijk met best wel rare ideeën en uitspraken was in het begin wel grappig/excentriek.

    Maar naar mate ze steeds ouder werden werd het vooral zielig. Verzuurde oude kattentantes zonder koters, want mannen vonden ze vies en dat was geheel wederzijds.

    “Ik ben geen lustobject”. Doel bereikt…

   • @Nico de Geit
    De mannen zijn een apart onderwerp. Jongens uit eenoudergezinnen, die op school niet extra aandacht krijgen, thuis verwaarloosd worden, allerlei verwijten aangepraat krijgen, enz. Maar daar zijn al genoeg video’s over te vinden.

    Ik ken maar weinig echte kerels onder de 40. Wel vrouwen (m) zonder tieten. Net zo neurotisch en onverzorgd als de feministen. Of overdreven mannelijk doen zoals de hipsters, met verzorgde baarden en bokslessen, die toch geen echte kerels zijn. Niet in mijn ogen.

 5. Deja Vu rond de vijfde eeuw waren de sofisten de nieuwe denkers in de stadstaat Athene. Hun kritiek ging uit naar de wetenschap en traditie. De wetenschapper was op zoek naar de universele waarheden van mens, natuur en cijfers, een gruwel in de ogen van de Sofisten.

  • John,

   Het ligt denk ik iets anders met dat woord dan jij denkt.
   (Anders zou men nickname wel belachelijk zijn)

   “Een sofist denkt dat hij wat weet, een filosoof weet dat hij juist heel weinig weet en probeert meer te weten te komen. Filosoof betekent iemand die naar inzicht streeft. Socrates zei dat hij maar één ding wist: dat was dat hij niets wist.”.

   Dus sofisten zijn mooipraters, juist die domme woke-mensen (denk ik) en (ware maar waar bestaan die nog?) filosofen denken waarachtig, meen ik.

Comments are closed.