Vrijspreker: De oprichter van crypto beurs FTX blijft fascineren. Wat was er met de kampioen van de liefdadigheid?

Opperdienaar: Er was een gesprek met hem gelekt over hoe hij tegen ethiek aan keek, wat veel inzicht verschaft.

Kennelijk zag hij ethiek gewoon als een toverspreuk die je uitspreekt om mensen over te halen. Die woke crowd is zo gemakkelijk, je roept liefdadigheid, ESG en mensen smijten bakken geld naar je. Dat geld is niet voor liefdadigheid bedoeld, maar met beide ouders compliance lawyers, is onvrijwillige liefdadigheid voor hem waarschijnlijk iets heel natuurlijks. Zijn vader hielp zelfs mee crypto regulering wetgeving te schrijven. Een reden waarom Kevin O’Leary dacht nooit in problemen te kunnen komen.

Kevin O’Leary: “… I see everything… I’m a bit advocate of Sam. He has two parents who are compliance lawyers.” “If there’s ever a place I could be, that I’m not going to get in trouble, it’s gonna be at FTX.”

Hier poseert Sam met de voorzitster van de house financial services comité Maxime Waters.

Vrijspreker: Zijn investeerders trekken zich waarschijnlijk de haren uit het hoofd dat ze zo’n fout maakten?

Opperdienaar: Dat is het vreemde, investeerder Kevin O’leary gaf aan dat hij het zo weer zou doen. Dat doet denken aan stemvee, dat, nadat tegen ze gelogen is over allerlei mooie dingen die hun kandidaat zou gaan doen, de volgende keer toch weer gewoon op dezelfde kandidaat stemmen. Kevin O’Leary kreeg daar wel flink wat kritiek op.

Het doet ook denken aan die actrice die na een covid vaccinatie een half verlamd gezicht had, maar het zo weer zou doen. Dit geval staat niet op zich. Zelfs mensen die hun kinderen er mee beschadigd hadden, zouden het zo weer doen. Religie is sterk.

Vrijspreker: Is er nog meer nieuws?

Opperdienaar: Het lijkt er op dat hij gewoon positieve artikelen kon kopen bij respectabele publicaties.

 

 

 

Het doet me ook denken aan de film revenge of the nerds. De beste quarter back aller tijden, getrouwd met super model Gisele Bündchen investeerden een vermogen bij de deze nerd. En kijk hem lachen op deze foto. Nu is al hun geld weg en het stel ligt in scheiding.

Hier legt Sam uit hoe graag hij geld weg wil geven.

Echte straatvechters zoals Andrew Tate denken daar het zijne van.

Wat hij eigenlijk deed was fractioneel bankieren. De vraag is dus aan degenen die regulering willen, wat verwachten ze daar van? Willen ze ook fractioneel bankieren verbieden? Want dan moet er nog iets verdwijnen, namelijk commercieel bankieren.

Dit is de organisatie structuur van het bedrijf dat zogenaamd veel aan compliance wilde doen.

 

6 REACTIES

  • Lijkt op het Stockholm of Lima Syndrome. Die innige band tussen slachtoffer en dader, uit een soort doorgeslagen reflex tot zelfbehoud, omdat de werkelijkheid te moeilijk te verteren is.
   ____________
   “Maar het was zo’n aardige man!”

   Gooise dame, die al haar geld was kwijtgeraakt, samen met nog tientallen anderen, over de met de noorderzon verdwenen vermogensinvesteerder.

 1. Ik heb het niet op de voet gevolgd, maar deze nerd lijkt een briljante oplichter. Dankzij bekende goedgelovige sukkels ehhh investeerders, kon hij andere over de streep trekken. Wat “Sociaal bewijs” (lees Robert Cialdini).

  Waar zou FTX voor staan? “F-ck The(m All) …”?

  “He has two parents who…” Dat is ook zo’n fraaie uit het linkse wonderland. Een kind heeft geen vader en moeder meer, maar twee vaders of drie moeders vijf ombouwgevallen. Wat maakt het ook uit? Als ze maar divers en inclusief zijn.

Comments are closed.