Er is een wetsvoorstel om contante betalingen te verbieden voor goederen vanaf € 3.000 . Los van het feit dat contant geld een door de overheid bepaald, wettig betaalmiddel is, is het wat arbitrair om dan de grens op € 3000 te leggen. Komt daar nog een inflatiecorrectie van 17% op? Het principe van een wettig betaalmiddel is dus blijkbaar betrekkelijk en geldt slechts tot Euro 3.000.

Het principe van privacy is dus blijkbaar ook betrekkelijk en mag met voeten getreden worden omdat banken onderling met deze wet moeten klikken naar elkaar. (ze moesten al klikken door verdachte transacties bij de FIU te melden, zonder de betrokkenen te informeren).

Wanneer we dan zien dat dit allemaal gebeurt onder de noemer van Wwft: Wet ter voorkoming van witwassen, financieren van terrorisme. Dan vraag ik mij weer af:

 1. Hoe erg is dat witwassen? Oké, er is dan ergens vergeten belasting over te betalen, maar is het niet zo dat wanneer het geld dan witgewassen is, daarna altijd weer belast wordt? En, is dat dan niet werk dat de FIOD zou moeten doen? En niet de winkelier?
 2. Er zouden ’terroristen mee gefinancierd kunnen worden’. Kan iemand mij vertellen hoeveel van de 1,2 miljoen jaarlijkse Wwft meldingen bij de FIU, uiteindelijk tot een terroristische betaling of vervolging hebben geleid? Bij mijn weten geen enkele op een hulpactie voor een Syrisch vluchtelingenkamp na. (In de afgelopen 5 jaar). Daar zijn dan jaarlijks 20% van alle bankmedewerkers mee bezig.
 3. Waarom al die duizenden bankmedewerkers ten koste van ca € 1,5 miljard het werk moeten doen dat de FIOD niet wil? Dus werk dat de FIOD niet aankan, maar wanneer de banken het niet aankunnen, krijgen die wel boetes van honderden miljoenen.
 4. En dan het resultaat van die € 1,5 miljard kosten: in 2021 leidde al dit gedoe tot 0,0005% oftewel 50.000 ‘verdachte transacties'(cijfers FD Tjalling Tiemstra, ex RVC ABNAMRO). Van die 50.000 was het grootste deel onder de € 1700 (dus nog veel kleiner aantal als we de € 3000 grens uit het wetsvoorstel aanhouden). Oftewel 12.000 man halen ieder nog geen 2 verdachte transacties per jaar op en het kost (ons) € 75.000 per verdachte transactie. Waarbij het een groot geheim is hoeveel van die verdachte transacties, werkelijk fout zijn, laat staan tot een veroordeling leiden. Dat laatste is op een hand te tellen.

Maar veel belangrijker, die 31 briefjes van 100 zijn niet slecht. De verkoper van die goederen is niet slecht. Hoogstens en eventueel is de bezitter van die € 3.100 slecht. Omdat hij ‘vergeten’ was aan te geven dat hij die had of verkreeg.

Dit contante geld verbod is weer een voorbeeld van door elkaar halen van middelen, (geld) en doel. (vermindering illegale activiteiten). Met illegale activiteiten zal naar verwachting geld verdiend worden. Nogmaals, dat geld is niet verkeerd. Net als de scooter waar een illegale praktijk mee wordt gereden niet illegaal is, nee die activiteit kán verkeerd zijn. Maar pak dan de verkeerde activiteiten aan. En dan is het wel weer sneu dat je nu veroordeeld kan worden voor drugshandel, je opbrengst geconfisqueerd wordt en wanneer je straks uit de gevangenis komt, die drugs gelegaliseerd zijn.

En denken ze nu echt dat het verbieden van geld, die activiteit stopt? Waarom dacht u dat er in plaats van geld zoveel in crypto, rolexen, vastgoed en kunst wordt gehandeld? Er komt gewoon een ander circuit voor het geld-circuit in de plaats.

Kortom, stop deze verspilling van € 1.5 miljard, menskracht en nieuwe wetgeving. Er zijn toch zeker betere dingen met dat geld te doen?

19 REACTIES

 1. Lever voor maximaal €3000,- aan goederen en voor de rest wat je wil aan diensten.

 2. Heeft ook wel iets weg van systemisch profileren. Iedereen is verdacht op voorhand. Alle mensen in een kooi. Je mag eruit als je kan bewijzen dat je niets op je geweten hebt.

 3. Inmiddels gaan er berichten rond dat de limiet van € 3000, verlaagd wordt naar € 100
  Over sleepnet gesproken

 4. Aan de waslijn hangen “gewassen” Indiase roepies na de “demonetisation”. De grote witwas operatie
  een aantal jaren geleden in India. Een enorme aanfluiting aangezien de Indiase economie in ieder
  geval tussen de 70 en 90% zwart en vooral op cash gebaseerd is. Alleen de de zgnd. ‘kleine man/vrouw
  (ja! we zijn ook hier inclusief ha, ha) waren natuurlijk, zoals altijd weer, de lul/vagina,
  de veerkracht van deze zgnd. gewone lullen/vagina’s is ongelofelijk, de zelfde dag na afkondiging van bovenstaande, was het mogelijk alles volkomen “volks” legaal om te wisselen op een ‘zwarte markt” in nog geen 24 uur.

  Hoezo overheid!!?? corrupte zooi, we doen ons eigen lokale ‘ding’ dat werkt aantoonbaar,
  corruptie of niet.

  Zombie/psychopaat/narcist Kaag, zou eens over de schutting moeten kijken of juist niet?

 5. Logische argumenten tegen dit beleid zijn net zo zinloos als bij corona. Dat is immers niet waar het om gaat.

  Het is een front voor de invoering van de CBDC (central bank digital currency), geheel volgens WEF plan, en een opmaat naar de invoering van een sociaal krediet systeem., dat de overheid totale controle over de burgers zal geven. Dit is overigens een top-down beleid dat door de elite wordt doorgedrukt (met de gekookte kikker methode) want er is geen burger die hierop zit te wachten. De 2e slaapkamer is (op Pepijn van Houwelingen na) muisstil. Dus reken er maar op, dat dit realiteit wordt.

  Je krijgt een UBI (universeel basis inkomen) omdat alle fabrieken zullen zijn gerobotiseerd en alle creatieve dienstverlening door AI (artificial intelligence) zal worden gedaan.

  Om te kunnen bepalen waaraan burgers dit digitale geld uitgeven, zal de CBDC individueel kunnen worden geprogrammeerd. Vergelijk bv de huidige voedselbonnen die alleen maar aan boodschappen kunnen worden besteed. Iedere transactie zal automatisch door de overheid kunnen worden gemonitord.

  Cash wordt al jaren afgebouwd en het gebruik wordt binnenkort verboden. Burgers zullen dan geen makkelijk bruikbaar alternatief meer hebben en gedwongen worden de CBDC te gaan gebruiken. Welkom in 1984 2.0!
  ____________

  https://youtu.be/LV_18x3cpo4

 6. Bijbelboek Openbaringen, zo uit mijn hoofd:

  ‘Niemand zal kunnen kopen of verkopen dan wie het teken van het Beest heeft’.

  ‘Alle volkeren der Aarde zullen oorlog voeren tegen het Beest en het verslaan’.

  • Ze willen niet alleen alles controleren, ze willen je tegoed kunnen blokkeren, om macht over je uit te oefenen, om je iets te laten doen dat je niet wilt. Wil je geen dodelijke injectie? Dan blokkeren ze je tegoed.

   We houden in de gaten welke landen mee doen en welke niet.

   • Zeker! Als een transactie niet conform het regeringsbeleid is, gaat hij niet door. Zit je bv bij de hamburger boer en bestel je een Big Mac dan blokkeert je betaling. Kies je echter een Vegaburger dan lukt het wel. Zo makkelijk hebben ze het in Den Haag en Brussel nog nooit gehad!

   • En geen sprake van dwang, he. Het is je vrije keuze om een Vegaburger ipv een Big Mac te nemen. Je kan ook op een verantwoord FSC houtje gaan bijten!

  • Ik denk dat ‘Het Beest’ een terugkerend fenomeen is, dat zich eens in de zoveel duizend jaar manifesteert. Ik zie Het Beest niet als het grootste probleem, maar de schapen die alles doen wat Het Beest wil.

 7. Is het niet Kaag die deze wet voor heeft gesteld, maar zelf haar vermogen ‘op afstand heeft gezet’ in een stichting?
  Haar vermogen is niet meer haar eigendom, maar van die stichting.
  Zou zijzelf ook doelwit zijn van die 3000€ of 100€ regel?
  Denk het niet.

 8. de goeden moeten onder de kwaden lijden
  de overheid loopt n.l. inkomsten mis.
  het verschil tussen uitgaven en inkomsten wordt daardoor afgewenteld op de goeden
  m.a.w. werkt kosten verhogend maar het doel heiligt de middelen nietwaar

 9. Deze week nog geld witgewassen in de 2030 supermarkt, één van de weinigen die gelukkig nog wel eens wat cash wil aannemen en dealtjes heeft met justitie.
  Had mij goed vermomd, zodat ik hopelijk niet herkend zou worden en was na het witwassen snel weer weg voordat de lokale AI-politie economische delicten zou arriveren om mij te arresteren en te ondervragen hoe ik aan 420 euro cash ben gekomen, waar ik een insectenbrood en fles kakkerlakmelk mee heb afgerekend….wat met mijn eeuwig negatieve creditscore en opgebruikte co2 footprint sowieso al onmogelijk was…Werd godverdommeze volgens mij wel herkend door de overbuurvrouw, dat madame X judaswijf met bijzondere slavennummer EUNLREOH6663311NSB, die altijd nog braaf haar inkopen mag afrekenen met de digitale polshorloge i.p.v. handchip, omdat ze haar hand voor 3 jaar terug had verloren bij een straatroof…Denk wel dat één van de vele 5g camera’s op straat mij heeft opgemerkt toen ik in de haast vergat over te steken bij het zebrapad, “shit,siht,shit, tyfus, kut” dacht ik nog, kon dat gelukkig denken, want mijn geïmplanteerde hersenchip registreert op dit moment niet mijn gedachten, deze is al ’n tijd defect en maakt geen verbinding met internet en de ClearTought app. Had voor vervanging allang naar de braindigipoli gemoeten, maar kon dat nog even met een smoes wat uitstellen. Van slapen zal vannacht wel niet veel komen, moet wakker blijven en heb mijn rugtas met wat belangrijke spullen klaarstaan om eventueel, als het nodig is, via de achterdeur snel te kan ontsnappen, mochten ze alsnog komen om mij van huis te halen. Het zou mij niet verbazen als de overbuurvrouw via de klikapp mij heeft verraden, omdat ze misschien ook nog opving dat ik in de supermarkt de verboden vraag stelde of ze nog vlees verkochten. Dat BillGa soja vretende uitgehongerde en asgrauwe lijk.

  𝘿𝙚𝙯𝙚 𝙬𝙚𝙚𝙠 𝙣𝙤𝙜 𝙜𝙚𝙡𝙙 𝙬𝙞𝙩𝙜𝙚𝙬𝙖𝙨𝙨𝙚𝙣 𝙞𝙣 𝙙𝙚 2030 𝙨𝙪𝙥𝙚𝙧𝙢𝙖𝙧𝙠𝙩, éé𝙣 𝙫𝙖𝙣 𝙙𝙚 𝙬𝙚𝙞𝙣𝙞𝙜𝙚𝙣 𝙙𝙞𝙚 𝙜𝙚𝙡𝙪𝙠𝙠𝙞𝙜 𝙣𝙤𝙜 𝙬𝙚𝙡 𝙚𝙚𝙣𝙨 𝙬𝙖𝙩 𝙘𝙖𝙨𝙝 𝙬𝙞𝙡 𝙖𝙖𝙣𝙣𝙚𝙢𝙚𝙣 𝙚𝙣 𝙙𝙚𝙖𝙡𝙩𝙟𝙚𝙨 𝙝𝙚𝙚𝙛𝙩 𝙢𝙚𝙩 𝙟𝙪𝙨𝙩𝙞𝙩𝙞𝙚. 𝙃𝙖𝙙 𝙢𝙞𝙟 𝙜𝙤𝙚𝙙 𝙫𝙚𝙧𝙢𝙤𝙢𝙙, 𝙯𝙤𝙙𝙖𝙩 𝙞𝙠 𝙝𝙤𝙥𝙚𝙡𝙞𝙟𝙠 𝙣𝙞𝙚𝙩 𝙝𝙚𝙧𝙠𝙚𝙣𝙙 𝙯𝙤𝙪 𝙬𝙤𝙧𝙙𝙚𝙣 𝙚𝙣 𝙬𝙖𝙨 𝙣𝙖 𝙝𝙚𝙩 𝙬𝙞𝙩𝙬𝙖𝙨𝙨𝙚𝙣 𝙨𝙣𝙚𝙡 𝙬𝙚𝙚𝙧 𝙬𝙚𝙜 𝙫𝙤𝙤𝙧𝙙𝙖𝙩 𝙙𝙚 𝙡𝙤𝙠𝙖𝙡𝙚 𝘼𝙄-𝙥𝙤𝙡𝙞𝙩𝙞𝙚 𝙚𝙘𝙤𝙣𝙤𝙢𝙞𝙨𝙘𝙝𝙚 𝙙𝙚𝙡𝙞𝙘𝙩𝙚𝙣 𝙯𝙤𝙪 𝙖𝙧𝙧𝙞𝙫𝙚𝙧𝙚𝙣 𝙤𝙢 𝙢𝙞𝙟 𝙩𝙚 𝙖𝙧𝙧𝙚𝙨𝙩𝙚𝙧𝙚𝙣 𝙚𝙣 𝙩𝙚 𝙤𝙣𝙙𝙚𝙧𝙫𝙧𝙖𝙜𝙚𝙣 𝙝𝙤𝙚 𝙞𝙠 𝙖𝙖𝙣 420 𝙚𝙪𝙧𝙤 𝙘𝙖𝙨𝙝 𝙗𝙚𝙣 𝙜𝙚𝙠𝙤𝙢𝙚𝙣, 𝙬𝙖𝙖𝙧 𝙞𝙠 𝙚𝙚𝙣 𝙞𝙣𝙨𝙚𝙘𝙩𝙚𝙣𝙗𝙧𝙤𝙤𝙙 𝙚𝙣 𝙛𝙡𝙚𝙨 𝙠𝙖𝙠𝙠𝙚𝙧𝙡𝙖𝙠𝙢𝙚𝙡𝙠 𝙢𝙚𝙚 𝙝𝙚𝙗 𝙖𝙛𝙜𝙚𝙧𝙚𝙠𝙚𝙣𝙙….𝙬𝙖𝙩 𝙢𝙚𝙩 𝙢𝙞𝙟𝙣 𝙚𝙚𝙪𝙬𝙞𝙜 𝙣𝙚𝙜𝙖𝙩𝙞𝙚𝙫𝙚 𝙘𝙧𝙚𝙙𝙞𝙩𝙨𝙘𝙤𝙧𝙚 𝙚𝙣 𝙤𝙥𝙜𝙚𝙗𝙧𝙪𝙞𝙠𝙩𝙚 𝙘𝙤2 𝙛𝙤𝙤𝙩𝙥𝙧𝙞𝙣𝙩 𝙨𝙤𝙬𝙞𝙚𝙨𝙤 𝙖𝙡 𝙤𝙣𝙢𝙤𝙜𝙚𝙡𝙞𝙟𝙠 𝙬𝙖𝙨…𝙒𝙚𝙧𝙙 𝙜𝙤𝙙𝙫𝙚𝙧𝙙𝙤𝙢𝙢𝙚𝙯𝙚 𝙫𝙤𝙡𝙜𝙚𝙣𝙨 𝙢𝙞𝙟 𝙬𝙚𝙡 𝙝𝙚𝙧𝙠𝙚𝙣𝙙 𝙙𝙤𝙤𝙧 𝙙𝙚 𝙤𝙫𝙚𝙧𝙗𝙪𝙪𝙧𝙫𝙧𝙤𝙪𝙬, 𝙙𝙖𝙩 𝙢𝙖𝙙𝙖𝙢𝙚 𝙓 𝙟𝙪𝙙𝙖𝙨𝙬𝙞𝙟𝙛 𝙢𝙚𝙩 𝙗𝙞𝙟𝙯𝙤𝙣𝙙𝙚𝙧𝙚 𝙨𝙡𝙖𝙫𝙚𝙣𝙣𝙪𝙢𝙢𝙚𝙧 𝙀𝙐𝙉𝙇𝙍𝙀𝙊𝙃6663311𝙉𝙎𝘽, 𝙙𝙞𝙚 𝙖𝙡𝙩𝙞𝙟𝙙 𝙣𝙤𝙜 𝙗𝙧𝙖𝙖𝙛 𝙝𝙖𝙖𝙧 𝙞𝙣𝙠𝙤𝙥𝙚𝙣 𝙢𝙖𝙜 𝙖𝙛𝙧𝙚𝙠𝙚𝙣𝙚𝙣 𝙢𝙚𝙩 𝙙𝙚 𝙙𝙞𝙜𝙞𝙩𝙖𝙡𝙚 𝙥𝙤𝙡𝙨𝙝𝙤𝙧𝙡𝙤𝙜𝙚 𝙞.𝙥.𝙫. 𝙝𝙖𝙣𝙙𝙘𝙝𝙞𝙥, 𝙤𝙢𝙙𝙖𝙩 𝙯𝙚 𝙝𝙖𝙖𝙧 𝙝𝙖𝙣𝙙 𝙫𝙤𝙤𝙧 3 𝙟𝙖𝙖𝙧 𝙩𝙚𝙧𝙪𝙜 𝙝𝙖𝙙 𝙫𝙚𝙧𝙡𝙤𝙧𝙚𝙣 𝙗𝙞𝙟 𝙚𝙚𝙣 𝙨𝙩𝙧𝙖𝙖𝙩𝙧𝙤𝙤𝙛…𝘿𝙚𝙣𝙠 𝙬𝙚𝙡 𝙙𝙖𝙩 éé𝙣 𝙫𝙖𝙣 𝙙𝙚 𝙫𝙚𝙡𝙚 5𝙜 𝙘𝙖𝙢𝙚𝙧𝙖’𝙨 𝙤𝙥 𝙨𝙩𝙧𝙖𝙖𝙩 𝙢𝙞𝙟 𝙝𝙚𝙚𝙛𝙩 𝙤𝙥𝙜𝙚𝙢𝙚𝙧𝙠𝙩 𝙩𝙤𝙚𝙣 𝙞𝙠 𝙞𝙣 𝙙𝙚 𝙝𝙖𝙖𝙨𝙩 𝙫𝙚𝙧𝙜𝙖𝙩 𝙤𝙫𝙚𝙧 𝙩𝙚 𝙨𝙩𝙚𝙠𝙚𝙣 𝙗𝙞𝙟 𝙝𝙚𝙩 𝙯𝙚𝙗𝙧𝙖𝙥𝙖𝙙, “𝙨𝙝𝙞𝙩,𝙨𝙞𝙝𝙩,𝙨𝙝𝙞𝙩, 𝙩𝙮𝙛𝙪𝙨, 𝙠𝙪𝙩” 𝙙𝙖𝙘𝙝𝙩 𝙞𝙠 𝙣𝙤𝙜, 𝙠𝙤𝙣 𝙙𝙖𝙩 𝙜𝙚𝙡𝙪𝙠𝙠𝙞𝙜 𝙙𝙚𝙣𝙠𝙚𝙣, 𝙬𝙖𝙣𝙩 𝙢𝙞𝙟𝙣 𝙜𝙚ï𝙢𝙥𝙡𝙖𝙣𝙩𝙚𝙚𝙧𝙙𝙚 𝙝𝙚𝙧𝙨𝙚𝙣𝙘𝙝𝙞𝙥 𝙧𝙚𝙜𝙞𝙨𝙩𝙧𝙚𝙚𝙧𝙩 𝙤𝙥 𝙙𝙞𝙩 𝙢𝙤𝙢𝙚𝙣𝙩 𝙣𝙞𝙚𝙩 𝙢𝙞𝙟𝙣 𝙜𝙚𝙙𝙖𝙘𝙝𝙩𝙚𝙣, 𝙙𝙚𝙯𝙚 𝙞𝙨 𝙖𝙡 ‘𝙣 𝙩𝙞𝙟𝙙 𝙙𝙚𝙛𝙚𝙘𝙩 𝙚𝙣 𝙢𝙖𝙖𝙠𝙩 𝙜𝙚𝙚𝙣 𝙫𝙚𝙧𝙗𝙞𝙣𝙙𝙞𝙣𝙜 𝙢𝙚𝙩 𝙞𝙣𝙩𝙚𝙧𝙣𝙚𝙩 𝙚𝙣 𝙙𝙚 𝘾𝙡𝙚𝙖𝙧𝙏𝙤𝙪𝙜𝙝𝙩 𝙖𝙥𝙥. 𝙃𝙖𝙙 𝙫𝙤𝙤𝙧 𝙫𝙚𝙧𝙫𝙖𝙣𝙜𝙞𝙣𝙜 𝙖𝙡𝙡𝙖𝙣𝙜 𝙣𝙖𝙖𝙧 𝙙𝙚 𝙗𝙧𝙖𝙞𝙣𝙙𝙞𝙜𝙞𝙥𝙤𝙡𝙞 𝙜𝙚𝙢𝙤𝙚𝙩𝙚𝙣, 𝙢𝙖𝙖𝙧 𝙠𝙤𝙣 𝙙𝙖𝙩 𝙣𝙤𝙜 𝙚𝙫𝙚𝙣 𝙢𝙚𝙩 𝙚𝙚𝙣 𝙨𝙢𝙤𝙚𝙨 𝙬𝙖𝙩 𝙪𝙞𝙩𝙨𝙩𝙚𝙡𝙡𝙚𝙣. 𝙑𝙖𝙣 𝙨𝙡𝙖𝙥𝙚𝙣 𝙯𝙖𝙡 𝙫𝙖𝙣𝙣𝙖𝙘𝙝𝙩 𝙬𝙚𝙡 𝙣𝙞𝙚𝙩 𝙫𝙚𝙚𝙡 𝙠𝙤𝙢𝙚𝙣, 𝙢𝙤𝙚𝙩 𝙬𝙖𝙠𝙠𝙚𝙧 𝙗𝙡𝙞𝙟𝙫𝙚𝙣 𝙚𝙣 𝙝𝙚𝙗 𝙢𝙞𝙟𝙣 𝙧𝙪𝙜𝙩𝙖𝙨 𝙢𝙚𝙩 𝙬𝙖𝙩 𝙗𝙚𝙡𝙖𝙣𝙜𝙧𝙞𝙟𝙠𝙚 𝙨𝙥𝙪𝙡𝙡𝙚𝙣 𝙠𝙡𝙖𝙖𝙧𝙨𝙩𝙖𝙖𝙣 𝙤𝙢 𝙚𝙫𝙚𝙣𝙩𝙪𝙚𝙚𝙡, 𝙖𝙡𝙨 𝙝𝙚𝙩 𝙣𝙤𝙙𝙞𝙜 𝙞𝙨, 𝙫𝙞𝙖 𝙙𝙚 𝙖𝙘𝙝𝙩𝙚𝙧𝙙𝙚𝙪𝙧 𝙨𝙣𝙚𝙡 𝙠𝙖𝙣 𝙤𝙣𝙩𝙨𝙣𝙖𝙥𝙥𝙚𝙣, 𝙢𝙤𝙘𝙝𝙩𝙚𝙣 𝙯𝙚 𝙖𝙡𝙨𝙣𝙤𝙜 𝙠𝙤𝙢𝙚𝙣 𝙤𝙢 𝙢𝙞𝙟 𝙫𝙖𝙣 𝙝𝙪𝙞𝙨 𝙩𝙚 𝙝𝙖𝙡𝙚𝙣. 𝙃𝙚𝙩 𝙯𝙤𝙪 𝙢𝙞𝙟 𝙣𝙞𝙚𝙩 𝙫𝙚𝙧𝙗𝙖𝙯𝙚𝙣 𝙖𝙡𝙨 𝙙𝙚 𝙤𝙫𝙚𝙧𝙗𝙪𝙪𝙧𝙫𝙧𝙤𝙪𝙬 𝙫𝙞𝙖 𝙙𝙚 𝙠𝙡𝙞𝙠𝙖𝙥𝙥 𝙢𝙞𝙟 𝙝𝙚𝙚𝙛𝙩 𝙫𝙚𝙧𝙧𝙖𝙙𝙚𝙣, 𝙤𝙢𝙙𝙖𝙩 𝙯𝙚 𝙢𝙞𝙨𝙨𝙘𝙝𝙞𝙚𝙣 𝙤𝙤𝙠 𝙣𝙤𝙜 𝙤𝙥𝙫𝙞𝙣𝙜 𝙙𝙖𝙩 𝙞𝙠 𝙞𝙣 𝙙𝙚 𝙨𝙪𝙥𝙚𝙧𝙢𝙖𝙧𝙠𝙩 𝙙𝙚 𝙫𝙚𝙧𝙗𝙤𝙙𝙚𝙣 𝙫𝙧𝙖𝙖𝙜 𝙨𝙩𝙚𝙡𝙙𝙚 𝙤𝙛 𝙯𝙚 𝙣𝙤𝙜 𝙫𝙡𝙚𝙚𝙨 𝙫𝙚𝙧𝙠𝙤𝙘𝙝𝙩𝙚𝙣. 𝘿𝙖𝙩 𝘽𝙞𝙡𝙡𝙂𝙖 𝙨𝙤𝙟𝙖 𝙫𝙧𝙚𝙩𝙚𝙣𝙙𝙚 𝙪𝙞𝙩𝙜𝙚𝙝𝙤𝙣𝙜𝙚𝙧𝙙𝙚 𝙚𝙣 𝙖𝙨𝙜𝙧𝙖𝙪𝙬𝙚 𝙡𝙞𝙟𝙠.

 10. 𝘿𝙚𝙯𝙚 𝙬𝙚𝙚𝙠 𝙣𝙤𝙜 𝙜𝙚𝙡𝙙 𝙬𝙞𝙩𝙜𝙚𝙬𝙖𝙨𝙨𝙚𝙣 𝙞𝙣 𝙙𝙚 2030 𝙨𝙪𝙥𝙚𝙧𝙢𝙖𝙧𝙠𝙩, éé𝙣 𝙫𝙖𝙣 𝙙𝙚 𝙬𝙚𝙞𝙣𝙞𝙜𝙚𝙣 𝙙𝙞𝙚 𝙜𝙚𝙡𝙪𝙠𝙠𝙞𝙜 𝙣𝙤𝙜 𝙬𝙚𝙡 𝙚𝙚𝙣𝙨 𝙬𝙖𝙩 𝙘𝙖𝙨𝙝 𝙬𝙞𝙡 𝙖𝙖𝙣𝙣𝙚𝙢𝙚𝙣 𝙚𝙣 𝙙𝙚𝙖𝙡𝙩𝙟𝙚𝙨 𝙝𝙚𝙚𝙛𝙩 𝙢𝙚𝙩 𝙟𝙪𝙨𝙩𝙞𝙩𝙞𝙚. 𝙃𝙖𝙙 𝙢𝙞𝙟 𝙜𝙤𝙚𝙙 𝙫𝙚𝙧𝙢𝙤𝙢𝙙, 𝙯𝙤𝙙𝙖𝙩 𝙞𝙠 𝙝𝙤𝙥𝙚𝙡𝙞𝙟𝙠 𝙣𝙞𝙚𝙩 𝙝𝙚𝙧𝙠𝙚𝙣𝙙 𝙯𝙤𝙪 𝙬𝙤𝙧𝙙𝙚𝙣 𝙚𝙣 𝙬𝙖𝙨 𝙣𝙖 𝙝𝙚𝙩 𝙬𝙞𝙩𝙬𝙖𝙨𝙨𝙚𝙣 𝙨𝙣𝙚𝙡 𝙬𝙚𝙚𝙧 𝙬𝙚𝙜 𝙫𝙤𝙤𝙧𝙙𝙖𝙩 𝙙𝙚 𝙡𝙤𝙠𝙖𝙡𝙚 𝘼𝙄-𝙥𝙤𝙡𝙞𝙩𝙞𝙚 𝙚𝙘𝙤𝙣𝙤𝙢𝙞𝙨𝙘𝙝𝙚 𝙙𝙚𝙡𝙞𝙘𝙩𝙚𝙣 𝙯𝙤𝙪 𝙖𝙧𝙧𝙞𝙫𝙚𝙧𝙚𝙣 𝙤𝙢 𝙢𝙞𝙟 𝙩𝙚 𝙖𝙧𝙧𝙚𝙨𝙩𝙚𝙧𝙚𝙣 𝙚𝙣 𝙩𝙚 𝙤𝙣𝙙𝙚𝙧𝙫𝙧𝙖𝙜𝙚𝙣 𝙝𝙤𝙚 𝙞𝙠 𝙖𝙖𝙣 420 𝙚𝙪𝙧𝙤 𝙘𝙖𝙨𝙝 𝙗𝙚𝙣 𝙜𝙚𝙠𝙤𝙢𝙚𝙣, 𝙬𝙖𝙖𝙧 𝙞𝙠 𝙚𝙚𝙣 𝙞𝙣𝙨𝙚𝙘𝙩𝙚𝙣𝙗𝙧𝙤𝙤𝙙 𝙚𝙣 𝙛𝙡𝙚𝙨 𝙠𝙖𝙠𝙠𝙚𝙧𝙡𝙖𝙠𝙢𝙚𝙡𝙠 𝙢𝙚𝙚 𝙝𝙚𝙗 𝙖𝙛𝙜𝙚𝙧𝙚𝙠𝙚𝙣𝙙….𝙬𝙖𝙩 𝙢𝙚𝙩 𝙢𝙞𝙟𝙣 𝙚𝙚𝙪𝙬𝙞𝙜 𝙣𝙚𝙜𝙖𝙩𝙞𝙚𝙫𝙚 𝙘𝙧𝙚𝙙𝙞𝙩𝙨𝙘𝙤𝙧𝙚 𝙚𝙣 𝙤𝙥𝙜𝙚𝙗𝙧𝙪𝙞𝙠𝙩𝙚 𝙘𝙤2 𝙛𝙤𝙤𝙩𝙥𝙧𝙞𝙣𝙩 𝙨𝙤𝙬𝙞𝙚𝙨𝙤 𝙖𝙡 𝙤𝙣𝙢𝙤𝙜𝙚𝙡𝙞𝙟𝙠 𝙬𝙖𝙨…𝙒𝙚𝙧𝙙 𝙜𝙤𝙙𝙫𝙚𝙧𝙙𝙤𝙢𝙢𝙚𝙯𝙚 𝙫𝙤𝙡𝙜𝙚𝙣𝙨 𝙢𝙞𝙟 𝙬𝙚𝙡 𝙝𝙚𝙧𝙠𝙚𝙣𝙙 𝙙𝙤𝙤𝙧 𝙙𝙚 𝙤𝙫𝙚𝙧𝙗𝙪𝙪𝙧𝙫𝙧𝙤𝙪𝙬, 𝙙𝙖𝙩 𝙢𝙖𝙙𝙖𝙢𝙚 𝙓 𝙟𝙪𝙙𝙖𝙨𝙬𝙞𝙟𝙛 𝙢𝙚𝙩 𝙗𝙞𝙟𝙯𝙤𝙣𝙙𝙚𝙧𝙚 𝙨𝙡𝙖𝙫𝙚𝙣𝙣𝙪𝙢𝙢𝙚𝙧 𝙀𝙐𝙉𝙇𝙍𝙀𝙊𝙃6663311𝙉𝙎𝘽, 𝙙𝙞𝙚 𝙖𝙡𝙩𝙞𝙟𝙙 𝙣𝙤𝙜 𝙗𝙧𝙖𝙖𝙛 𝙝𝙖𝙖𝙧 𝙞𝙣𝙠𝙤𝙥𝙚𝙣 𝙢𝙖𝙜 𝙖𝙛𝙧𝙚𝙠𝙚𝙣𝙚𝙣 𝙢𝙚𝙩 𝙙𝙚 𝙙𝙞𝙜𝙞𝙩𝙖𝙡𝙚 𝙥𝙤𝙡𝙨𝙝𝙤𝙧𝙡𝙤𝙜𝙚 𝙞.𝙥.𝙫. 𝙝𝙖𝙣𝙙𝙘𝙝𝙞𝙥, 𝙤𝙢𝙙𝙖𝙩 𝙯𝙚 𝙝𝙖𝙖𝙧 𝙝𝙖𝙣𝙙 𝙫𝙤𝙤𝙧 3 𝙟𝙖𝙖𝙧 𝙩𝙚𝙧𝙪𝙜 𝙝𝙖𝙙 𝙫𝙚𝙧𝙡𝙤𝙧𝙚𝙣 𝙗𝙞𝙟 𝙚𝙚𝙣 𝙨𝙩𝙧𝙖𝙖𝙩𝙧𝙤𝙤𝙛…𝘿𝙚𝙣𝙠 𝙬𝙚𝙡 𝙙𝙖𝙩 éé𝙣 𝙫𝙖𝙣 𝙙𝙚 𝙫𝙚𝙡𝙚 5𝙜 𝙘𝙖𝙢𝙚𝙧𝙖’𝙨 𝙤𝙥 𝙨𝙩𝙧𝙖𝙖𝙩 𝙢𝙞𝙟 𝙝𝙚𝙚𝙛𝙩 𝙤𝙥𝙜𝙚𝙢𝙚𝙧𝙠𝙩 𝙩𝙤𝙚𝙣 𝙞𝙠 𝙞𝙣 𝙙𝙚 𝙝𝙖𝙖𝙨𝙩 𝙫𝙚𝙧𝙜𝙖𝙩 𝙤𝙫𝙚𝙧 𝙩𝙚 𝙨𝙩𝙚𝙠𝙚𝙣 𝙗𝙞𝙟 𝙝𝙚𝙩 𝙯𝙚𝙗𝙧𝙖𝙥𝙖𝙙, “𝙨𝙝𝙞𝙩,𝙨𝙞𝙝𝙩,𝙨𝙝𝙞𝙩, 𝙩𝙮𝙛𝙪𝙨, 𝙠𝙪𝙩” 𝙙𝙖𝙘𝙝𝙩 𝙞𝙠 𝙣𝙤𝙜, 𝙠𝙤𝙣 𝙙𝙖𝙩 𝙜𝙚𝙡𝙪𝙠𝙠𝙞𝙜 𝙙𝙚𝙣𝙠𝙚𝙣, 𝙬𝙖𝙣𝙩 𝙢𝙞𝙟𝙣 𝙜𝙚ï𝙢𝙥𝙡𝙖𝙣𝙩𝙚𝙚𝙧𝙙𝙚 𝙝𝙚𝙧𝙨𝙚𝙣𝙘𝙝𝙞𝙥 𝙧𝙚𝙜𝙞𝙨𝙩𝙧𝙚𝙚𝙧𝙩 𝙤𝙥 𝙙𝙞𝙩 𝙢𝙤𝙢𝙚𝙣𝙩 𝙣𝙞𝙚𝙩 𝙢𝙞𝙟𝙣 𝙜𝙚𝙙𝙖𝙘𝙝𝙩𝙚𝙣, 𝙙𝙚𝙯𝙚 𝙞𝙨 𝙖𝙡 ‘𝙣 𝙩𝙞𝙟𝙙 𝙙𝙚𝙛𝙚𝙘𝙩 𝙚𝙣 𝙢𝙖𝙖𝙠𝙩 𝙜𝙚𝙚𝙣 𝙫𝙚𝙧𝙗𝙞𝙣𝙙𝙞𝙣𝙜 𝙢𝙚𝙩 𝙞𝙣𝙩𝙚𝙧𝙣𝙚𝙩 𝙚𝙣 𝙙𝙚 𝘾𝙡𝙚𝙖𝙧𝙏𝙤𝙪𝙜𝙝𝙩 𝙖𝙥𝙥. 𝙃𝙖𝙙 𝙫𝙤𝙤𝙧 𝙫𝙚𝙧𝙫𝙖𝙣𝙜𝙞𝙣𝙜 𝙖𝙡𝙡𝙖𝙣𝙜 𝙣𝙖𝙖𝙧 𝙙𝙚 𝙗𝙧𝙖𝙞𝙣𝙙𝙞𝙜𝙞𝙥𝙤𝙡𝙞 𝙜𝙚𝙢𝙤𝙚𝙩𝙚𝙣, 𝙢𝙖𝙖𝙧 𝙠𝙤𝙣 𝙙𝙖𝙩 𝙣𝙤𝙜 𝙚𝙫𝙚𝙣 𝙢𝙚𝙩 𝙚𝙚𝙣 𝙨𝙢𝙤𝙚𝙨 𝙬𝙖𝙩 𝙪𝙞𝙩𝙨𝙩𝙚𝙡𝙡𝙚𝙣. 𝙑𝙖𝙣 𝙨𝙡𝙖𝙥𝙚𝙣 𝙯𝙖𝙡 𝙫𝙖𝙣𝙣𝙖𝙘𝙝𝙩 𝙬𝙚𝙡 𝙣𝙞𝙚𝙩 𝙫𝙚𝙚𝙡 𝙠𝙤𝙢𝙚𝙣, 𝙢𝙤𝙚𝙩 𝙬𝙖𝙠𝙠𝙚𝙧 𝙗𝙡𝙞𝙟𝙫𝙚𝙣 𝙚𝙣 𝙝𝙚𝙗 𝙢𝙞𝙟𝙣 𝙧𝙪𝙜𝙩𝙖𝙨 𝙢𝙚𝙩 𝙬𝙖𝙩 𝙗𝙚𝙡𝙖𝙣𝙜𝙧𝙞𝙟𝙠𝙚 𝙨𝙥𝙪𝙡𝙡𝙚𝙣 𝙠𝙡𝙖𝙖𝙧𝙨𝙩𝙖𝙖𝙣 𝙤𝙢 𝙚𝙫𝙚𝙣𝙩𝙪𝙚𝙚𝙡, 𝙖𝙡𝙨 𝙝𝙚𝙩 𝙣𝙤𝙙𝙞𝙜 𝙞𝙨, 𝙫𝙞𝙖 𝙙𝙚 𝙖𝙘𝙝𝙩𝙚𝙧𝙙𝙚𝙪𝙧 𝙨𝙣𝙚𝙡 𝙩𝙚 𝙠𝙖𝙣 𝙤𝙣𝙩𝙨𝙣𝙖𝙥𝙥𝙚𝙣, 𝙢𝙤𝙘𝙝𝙩𝙚𝙣 𝙯𝙚 𝙖𝙡𝙨𝙣𝙤𝙜 𝙠𝙤𝙢𝙚𝙣 𝙤𝙢 𝙢𝙞𝙟 𝙫𝙖𝙣 𝙝𝙪𝙞𝙨 𝙩𝙚 𝙝𝙖𝙡𝙚𝙣. 𝙃𝙚𝙩 𝙯𝙤𝙪 𝙢𝙞𝙟 𝙣𝙞𝙚𝙩 𝙫𝙚𝙧𝙗𝙖𝙯𝙚𝙣 𝙖𝙡𝙨 𝙙𝙚 𝙤𝙫𝙚𝙧𝙗𝙪𝙪𝙧𝙫𝙧𝙤𝙪𝙬 𝙫𝙞𝙖 𝙙𝙚 𝙠𝙡𝙞𝙠𝙖𝙥𝙥 𝙢𝙞𝙟 𝙝𝙚𝙚𝙛𝙩 𝙫𝙚𝙧𝙧𝙖𝙙𝙚𝙣, 𝙤𝙢𝙙𝙖𝙩 𝙯𝙚 𝙢𝙞𝙨𝙨𝙘𝙝𝙞𝙚𝙣 𝙤𝙤𝙠 𝙣𝙤𝙜 𝙤𝙥𝙫𝙞𝙣𝙜 𝙙𝙖𝙩 𝙞𝙠 𝙞𝙣 𝙙𝙚 𝙨𝙪𝙥𝙚𝙧𝙢𝙖𝙧𝙠𝙩 𝙙𝙚 𝙫𝙚𝙧𝙗𝙤𝙙𝙚𝙣 𝙫𝙧𝙖𝙖𝙜 𝙨𝙩𝙚𝙡𝙙𝙚 𝙤𝙛 𝙯𝙚 𝙣𝙤𝙜 𝙫𝙡𝙚𝙚𝙨 𝙫𝙚𝙧𝙠𝙤𝙘𝙝𝙩𝙚𝙣. 𝘿𝙖𝙩 𝘽𝙞𝙡𝙡𝙂𝙖 𝙨𝙤𝙟𝙖 𝙫𝙧𝙚𝙩𝙚𝙣𝙙𝙚 𝙪𝙞𝙩𝙜𝙚𝙝𝙤𝙣𝙜𝙚𝙧𝙙𝙚 𝙚𝙣 𝙖𝙨𝙜𝙧𝙖𝙪𝙬𝙚 𝙡𝙞𝙟𝙠.

  • Correctie….𝙚𝙣 𝙞𝙠 𝙫𝙞𝙖 𝙙𝙚 𝙖𝙘𝙝𝙩𝙚𝙧𝙙𝙚𝙪𝙧 𝙨𝙣𝙚𝙡 𝙠𝙖𝙣 𝙤𝙣𝙩𝙨𝙣𝙖𝙥𝙥𝙚𝙣

   ….𝙤𝙣𝙩𝙨𝙣𝙖𝙥𝙥𝙚𝙣 𝙠𝙖𝙣, 𝙢𝙖𝙖𝙧 𝙫𝙡𝙪𝙘𝙝𝙩𝙚𝙣 𝙬𝙖𝙨 𝙖𝙡𝙡𝙖𝙣𝙜 𝙣𝙞𝙚𝙩 𝙢𝙚𝙚𝙧 𝙢𝙤𝙜𝙚𝙡𝙞𝙟𝙠.

 11. Het is opmerkelijk hoe weinig de Nederlandse pers over deze vrijheidsbeknotting spreekt.

Comments are closed.