Burgers doen er goed aan tegengas te geven aan een steeds verder oprukkende overheid. En al helemaal aan instanties die de burger in de gaten houden. Zo zijn er in veel landen alcoholcontroles waar automobilisten hun onschuld moeten bewijzen. Hier geldt omkering van de bewijslast. Dit is totaal fout, niemand zou zonder verdenking zijn onschuld moeten bewijzen.

In de Verenigde Staten zijn er tot honderd mijl van de kust en de grens binnenlandse grenscontroles. Om illegale vreemdelingen op te sporen. Het bizarre van deze controles is dat ze aan de ene kant legaal zijn, de burger mag gestopt worden, maar dat aan de andere kant de burger op basis van de grondwet geen antwoord hoeft te geven. Dit geeft grappige situaties. Er zijn veel filmpjes op het internet te vinden waar de ambtenaar vraagt of de chauffeur een burger is van de Verenigde Staten, terwijl de chauffeur steeds herhaalt dat hij geen antwoord geeft op de vragen. De frustratie spat er soms vanaf bij de beambten.

Dezelfde filmpjes zijn te zien bij alcoholcontroles in Amerika. Een deel van de burgers gaat braaf meedoen en doet indien verzocht daarna de evenwichtsoefeningen die ze “field sobriety tests” noemen. Enkele dapperen rollen het raampje een paar centimeter omlaag en zeggen dat ze niet meedoen en geen antwoorden geven. En mogen dan vaak zonder controle doorrijden.

Hieronder een grenscontrolefilmpje:

Dit filmpje is langer dan nodig maar dit is gezien de onderhuidse spanningen en gevoelens een pareltje om naar te kijken. Een beter filmscript is bijna niet te bedenken. Je ziet de befehl ist befehl beambten. Je ziet de Aziatische echtgenote van een vrijheidslievende Amerikaan. Een vrouw die zich enorm voor het gedrag van haar man schaamt en net als de anderen in dit filmpje met het lichaam veel meer uitdrukt dan met woorden. Ik heb een afwijking en kan vele keren naar dit filmpje kijken en geniet van de interactie. Er is een spanningsopbouw op het moment van naderen van het controlepunt en bij het wegrijden gaat men de duisternis in die geen duisternis is. Het is verlossing van het helverlichte controlepunt dat licht als de hel, juist aan de duisterste kanten van de mensheid vorm geeft. De duisternis van de nacht is hier juist bevrijding. Een bevrijding met een wrange smaak omdat het laat zien dat de twee-eenheid van man en vrouw, soulpartners, voor dit echtpaar een illusie is.

NAWOORD:

Dit soort controles vergen soms honderden doden per controlelocatie per jaar doordat illegalen tientallen kilometers door de woestijn lopen om de locatie te ontwijken en dan door dorst en uitputting omkomen. Zie de film Missing in Brooks County. Bij de Berlijnse muur werden een paar honderd mensen gedood in bijna 30 jaar tijd, in Brooks county sterven er 300-600 migranten per jaar.

IMDB over deze film: Thousands of miles from the political “experts” in Washington, D.C., there is a place where people are dying. Welcome to Brooks County, Texas, population 4,981, where the practical consequences of America’s national debate over immigration policy are felt every day. Located 70 miles north of the Mexican border, it is the site of an estimated 300-600 deaths per year as migrants try to circumvent the state’s busiest interior immigration checkpoint, only to find themselves lost among vast ranch lands where they die of dehydration and exposure. Four out of five reported missing are never found

 

 

9 REACTIES

 1. Tussen staten zijn er ook ‘checkpoints’. Zoals de laatste keer toen ik van Las Vegas naar Los Angeles reed. Het staat gewoon op de kaart: https://www.openstreetmap.org/#map=18/35.51618/-115.43200
  Het rare is dat deze controle er alleen aan de Californische kant van de grens is.

  Wat ze daar precies controleren weet ik niet eens. Waarschijnlijk alles waarop ze uit zijn als je eenmaal langs de kant van de weg staat. Mijn gezelschap (Amerikanen) waren ongerust om hier aangehouden te worden, hoewel ze op zich niets te vrezen zouden moeten hebben.

  Mooie rit overigens dwars door de woestijn.

  • Duhhhh..
   Dat zooitje behoort tot dezelfde ’tribe’ (dus gerechtvaardigd).

 2. Een probleem met migratie is dat die migranten de westerse vrijheidslievende cultuur en bijbehorende filosofie niet kennen, zij kennen de culturele geschiedenis niet. Bij migratie wordt het twintigste-eeuwse statisme hun met de paplepel ingegoten, wat nog erger wordt als de overheid ook als nanny optreed.
  Er zijn wel migranten die roepen hoe men in het westen veel vrijer is, die zich in vergelijking met het land van oorsprong vrijer voelen, en die vrijheid prijzen, maar dat gaat niet om vrijheid, maar een veilige cocon, iets waar ze zich veilig in voelen. Dus het westen exporteert statisme over heel de wereld, en assimileert massaal migranten in het eigen statisme.

  Als we dan nog Nietzsche citeren, in de context van westerse democratie, en het exporteren van democratie:

  “The democratic idea favours the nurturing of a human type prepared for slavery in the most subtle sense of the term. Every democracy is at one and the same time an involuntary establishment for the breeding of tyrants, taking the word in all its connotations, including those of a spiritual nature.”

 3. Dat is toch de functie van het digitale paspoort en de 15 minuten stad. Vrij bewegen gaat een luxe worden die slechts voor enkelen is weggelegd. Alles in naam van het klimaat en je gezondheid vanzelfsprekend.

Comments are closed.