VVD: Prima, maar dan door het bedrijfsleven geleid, da’s efficiënt

CDA: Dan moet er wel een dominee zijn in de kampen

PvdA: Als de mensen in de kampen maar een 36-urige werkweek hebben

CU: Die meloen slikken we wel door. Maar dan wel twéé dominees!

PVV: Alleen als er geen moslims in het kamp zitten

GroenLinks: Leuk, maar wel met zonnepanelen op de barakken!

D66: De mensen in zo’n kamp moeten wel hun eigen kampcommandant kunnen kiezen

SP: De lasten in het kamp moeten eerlijk verdeeld worden!

Ja21: Wat de VVD zegt, maar dan ietsjes naar rechts

PvdD: Goed plan, maar wel vegetarisch eten op het menu!

Denk: Alleen als er aparte gebedsruimtes zijn voor moslims!

BBB: Leuk idee, maar dan wel met balletjes in de soep!

Bij1: Goed idee, maar dan sluiten we alleen witte mensen op

Omtzigt: Principieel mee oneens, maar ik stem wel voor

Volt: Prima als de EU het wil

FVD: Nee! Gewoon nee!

Meer artikelen alhier

27 REACTIES

 1. De vele wetten vormen de tralies. De uitvoering wordt door het bedrijfsleven gedaan. De criminelen hebben alle vrijheid. Zij laten zich niets gelegen liggen.

  • Beetje moeilijk met uw hoofd in het zand….we zouden momfert de Mol een tweede opinie kunnen vragen.

   So do not worry about tomorrow; for tomorrow will care for itself. Each day has enough trouble of its own.
   Matthew 6:34

   Can any of you add an hour to the length of your life by worrying?
   Luke 12:25

   • And fear not them which kill the body, but are not able to kill the soul: but rather fear him which is able to destroy both soul and body in hell.
    Matthew 10:28

 2. Overal in de wereld zijn FEMA kampen gebouwd (1 in Zaanstad. In 2016 feestelijk geopend door WA) en nu komen daarnaast ook nog steeds meer crematoria…

 3. Zouden de politieke wef aanhangers het ware politieke gezicht laten zien dan zouden miljoenen overbodige eters tegen de muur worden gezet of klimaatneutraal in stikstofkamers worden ingeslapen.
  De uiteindelijk ware intentie is afmaken en opruimen om zgn lucht en licht te maken, ze haten mensen, ook al spelen ze van niet.

  Het moet eerst zover komen dat ze het kunnen tonen hoe diep de haat zit.
  Als de stront de ventilator raakt zullen velen met een diepe zucht van verlichting het beest eindelijk los kunnen laten.

  • Twee dingen zijn gebeurd.
   1) Ik ben geëmigreerd, hoewel inmiddels terug in Nederland.
   2) Het bestuur en daarmee de richting van de LP zijn gewijzigd. Daar kon ik me niet in vinden.

   • Weet u wat LIBERTARISCH is……..

    Terug gaan naar het DISTRICTEN stelsel , daterend voor de tijd dat THORBECKE ( vrijmetselaar ) , u in 1871 het het politieke partijen fascisten systeem , schaamteloos door de strot heeft geramd.

    DISTRICTENSTELSEL …..Kim Winkelaar……je weet niet eens wat het betekend !

 4. De nacht van THORBECKE , de nacht dat de KONING liberaal geworden is ….technisch gesproken ” de STAATSGREEP van 1871 ” , afschaffing van het DISTRICTENSTELSEL en de invoering van de POLITIEKE PARTIJEN SYSTEEM.

  Voor deze datum vaardigde u een ” gezant ” af naar het parlement , per KIESDISTRICT , zonder politieke binding , na deze datum stemt u voor een lijst…..indirect.

  En mister Winkelaar…wat gaat u daaraan doen ?

  • En mister Raimond V…wat gaat u zelf daaraan doen ?
   Want die revolutie begint bij uzelf…

   Districtenstelsel of partijenstelsel. Ik denk dat het weinig verschil zou maken. Ander stelsel, zelfde poppetjes.

   Leuk lijssie hierboven. Ik mis ook 50+, maar waar staan die voor, behalve voor veel soepsidie voor zichzelf.

   Haga staat er ook niet bij. Hij zegt doorgaans interessantere dingen dan er in zijn partijprogramma staan. Dat leest ook als een VVD met een tikkie meer naar rechts.

   • Sinds Van Haga uit de anonimiteit van de VVD fractie (het klapvee) is gestapt, is zijn ster rijzende.

    Helemaal toen hij uit FVD stapte en een eigen partij begon. In tegenstelling tot Baudet ziet Van Haga duidelijk meer brood in het politieke spelletje meespelen.

    Hij gebruikt de sociale media intensiever dan andere partijen, dus voor hem geldt:

    Van Haga: “Slecht idee, want de kleine ondernemer is de dupe. Kijk maar naar dit filmpje van BVNL! ” 😁

 5. Succesverhaal: TikTok in China
  Hier in het Westen kennen wij TikTok vooral als een bron van filmpjes waarin allerlei 15-seconden komedianten zichzelf onsterfelijk belachelijk kunnen maken. Maar in China speelt TikTok een opmerkelijk positievere rol. Dat heeft alles te maken met het algoritme dat TikTok in China gebruikt.

  Chinese kinderen krijgen positieve en leerzame filmpjes te zien. bijvoorbeeld filmpjes waarin kinderen hoge cijfers halen en elkaar helpen. Of van wetenschappelijke en technische experimenten. Amerikaanse kinderen, en ook Europese kinderen, krijgen vooral filmpjes te zien waarin negatieve dingen de overhand hebben, en nutteloze activiteiten als dansjes, het uithalen van domme grappen en algemene nonsens die een snelle dopamine-piek geven.

  • Dat klopt allemaal, communisme met een mix van door de staat geleid kapitalisme is een dwangbuis, maar heeft als voordeel dat democratisch anarchisme (cultuur barbarisme) zoals in Europa en Amerika geen kans heeft.

   Anarcho-kapitalisten zouden zich het meest thuis voelen in Europa en Amerika, men zou roepen: zie, er is grote een markt voor apengedrag, en zie hoe vrij men is. De markt roept om een service voor het faciliteren van apengedrag.

   • Noem slavernij en orgaanroof in werkkampen voor dissidenten en niet-Han-Chinezen en de totale surveillance maatschappij met social credits voor iedere Chinese burger maar een voordeel. Ga je eerst maar eens verdiepen in wat vrijheid is.
    ____________

    “Those who would give up essential Liberty, to purchase a little temporary Safety, deserve neither Liberty nor Safety.”

    ~ Benjamin Franklin

   • Communisme is een dwangbuis, wat leidt tot culturele stagnatie. Democratische vrijheid leidt tot complete rot van de samenleving, complete culturele desintegratie. In het geval van democratie leidt het altijd tot tirannie, en het schip wordt dan gekeerd door de wal, d.w.z. teveel vrijheid leidt tot het omgekeerde. Alle historische democratieën zijn die weg gegaan (behoudens enkele kleinschalige ‘boeren’ democratieën).
    LGBTI en popcultuur zijn voorbeelden van democratische culturele degeneratie en desintegratie (popcultuur is ook globaliserend). In Nederland hebben we een mix, een mix van tot culturele desintegratie leidende democratie, gemixt met de sociale dwangstelsels van het arbeidersproletariaat. Beiden zijn inmiddels aan het rotten. De democratie, en de sociale stelsels van de sociaal-democratie zijn rot.
    Zoals Ludwig van Mises al schreef, sociaal-democratie is een tegenstelling, het ene impliceert vrijheid, het andere collectieve dwang. Kan je nagaan hoe verward de geesten zijn die zo’n systeem hebben opgezet.

    Een systeem zoals in China is dus een voordeel in vergelijking met democratie, in de zin dat het niet snel tot culturele desintegratie leidt. Op de lange duur is het wel stagnant, met alle gevolgen van dien.

    Een hiërarchische klasse samenleving is de enige levensvatbare. De natuur is immer hiërarchisch. Hiërarchisch heeft niks te maken met gebrek aan vrijheid, iedereen heeft maar zoveel vrijheid nodig als hij aan kan. Het kapitalisme produceert op lange termijn ook elites. Kapitalisten die in heel goede doen zijn, zijn mensen die hoog-gedisciplineerd zijn, zij hebben de middelen om zich met cultuur bezig te gaan houden, cultuur te financieren, en zij kunnen hun kinderen een kwalitatief goede opvoeding en opleiding geven. Zo worden elites geproduceerd.

   • Peter de Jong,

    De mens is een soort aap, en nog wel een gewelddadige ook, en die aap moet wel opgevoed worden, de markt gaat die aap niet opvoeden, daarvoor is cultuur nodig, en een zekere dwang in gevallen waar het apengedrag begint te domineren.

  • In China heeft men overigens geprobeerd om meer in beperkte mate democratie door te voeren op lokaal niveau, dat ging ook gepaard met de ver-aping van de samenleving, en een toenemend ‘five minutes of fame’ gedrag.

   • Volkomen irrelevant argument. in een vrije samenleving heb je niets te maken met en niets te zeggen over wat de buren doen.

    Als jij in jacket naar Mozart wil luisteren en je buurman in onderbroek naar Hazes is dat jullie zaak. Mis je het filosofie clubje in de wijk omdat je tussen Hazes fans woont? Dan richt je er toch zelf één op. En niet zeuren als je geen nieuwe leden krijgt. Of sluit je die Hazes liefhebbers liever op in een werkkamp met verplichte filosofie lessen en Mozart achtergrondmuziek? Figuren als jij die geen flauw besef hebben van het begrip vrijheid zijn daartoe in staat.

   • Hiërarchische samenlevingen hebben altijd tot bloedige revoluties geleid. Levensvatbaar? my ass.
    ___________

    “No dictator, no invader can hold an imprisoned population by force of arms forever. There is no greater power in the universe than the need for freedom. Against that power, governments and tyrants and armies cannot stand. The Centauri learned this lesson once. We will teach it to them again. Though it take a thousand years…we will be free.”

    ~ Babylon 5

   • Dit is een fundamenteel punt, dat de basis van politieke stromingen vormt, dus het is zaak er helderheid over te krijgen.

    Democratie is nu juist ontstaan om die eeuwige cyclus van revoluties tegen steeds andere dictators te doorbreken. Steeds als de mensen na 4 jaar de democratische dictatuur zat zijn, mogen ze nieuwe dictators kiezen. Dat stelt het bloedvergieten steeds uit.

    De volgende stap in de politieke ontwikkeling van de mens is panarchie. Geen dictatuur meer, want mensen kiezen nu niet alleen hun leiders, maar ook hun staatsvorm. En heb je geen behoefte aan leiding dan ga je doe-het-zelven.

    Kies voor democratie, klassiek liberalisme, monarchie, socialisme, communisme, fascisme, anarchie, theocratie of wat dan ook. Of zoek het zelf uit.

    Zo ontstaat er competitie tussen bestuursvormen om hun burgers te behouden. Slechte bestuursvormen verliezen dan hun aanhang en goede groeien. Allemaal zonder bloedvergieten. Een hele verbetering, dunkt mij.

    Panarchy anyone?
    https://youtu.be/gaDknbtneVo

 6. @ Johannes, bij democratie draait hem besluitvorming. Of wellicht beter nog om de schepping van draagvlak voor een besluit dat juist vrijheden beperkt. Niet schept. Het volk geldt als vrij. Als vrij van nature. Inbreuk maken op die vrijheid verdient een zekere legitimatie, draagvlak ter voorkoming van opstand. Dat de mens er een rommeltje van kan maken, heeft niets met democratie te maken. Maar alles met de mens. De mens is vrij. En in welk systeem ook de mens blijft vreemde keuzes maken ook keuzes die jou niet aan staan. Maar dat geeft de ene mens niet het recht de ander de wet voor te schrijven. Je ziet verbanden en oorzaken die er niet zijn.

  • @ Johannes, ik kan mij vinden in wat Peter schrijft. Control freaks zullen altijd. op weerstand stuiten. Al is het maar vanwege the fun alleen al.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in