uit TT: Minister De Jonge (Volkshuisvesting), u weet wel die de COVID zo goed behandelde dat hij de hele woningmarkt naar de verdoemenis mocht helpen.

heeft een wetsvoorstel gepresenteerd over de woningbouw waarmee het Rijk de regie over volkshuisvesting terugneemt.

Ook wordt wettelijk vastgelegd dat bepaalde groepen voorrang krijgen bij het toewijzen van een woning. Dat geldt bijvoorbeeld voor mantelzorgers en degenen voor wie zij zorgen, daklozen en slachtoffers van huiselijk geweld.

 • bijvoorbeeld voor mantelzorgers: Dus handig om je partner te vergiftigen.
 • daklozen, scheiden loont.
 • slachtoffers van huiselijk geweld. Duidelijk wat de gewenste instructie is.

En mag ik er voor de zoveelste keer beleefd op wijzen: hoe meer regie de overheid neemt, hoe groter de puinhoop en averechtse (on)verwachte consequenties. Als je maar een klein beetje research zou doen naar de problemen van de huizen- en huurders markt, zie je dat alleen overheidsingrepen en regels, de redenen zijn van alle problematiek. Om dan vanwege de door de overheid veroorzaakte puinhoop, nog meer regels en regie te nemen, is een beetje dom.

25 REACTIES

 1. Prachtige quote: En mag ik er voor de zoveelste keer beleefd op wijzen: hoe meer regie de overheid neemt, hoe groter de puinhoop en averechtse (on)verwachte consequenties.
  Heel eenvoudig te verklaren.
  Op alle posten zitten mensen die totaal geen kaas hebben gegeten van de dingen die hun ministeries moeten doen en verder alleen maar beroepspoliticie zijn.
  In Den Haag is tegenwoordig het credo dat als je maar meegaand genoeg bent en goed genoeg kunt liegen om dit gaande te houden ben je welkom, of jenou wel of niet capabel bent als minister.

 2. Ja. Als je maar goed genoeg kan meedraaien in het kliekje, ben je voor elke (overheids-) baan geschikt. Hugo de Clown op huisvesting en frikandellen, Mammeloe Kaag kan alles, en later als trekpop in de provincie die vooral het Haagse beleid mag verdedigen. Of het nou deugt of niet, wie boeit het wat? En je zult zien, over een paar weken zijn er verkiezingen en de schapen stemmen allemaal weer op de VVD, meeloperspartij of andere vertrouwde kwelgeest. Alsof ze het lekker vinden, hun SM relatie met de staat.

 3. Dit is zorgelijk want het probleem m.b.t. het vinden van een woning is juist dat er teveel voorrangsgroepen zijn. Al heb je 40 tot 60 jaar inschrijfduur opgebouwd, een normale woningzoekende vindt pas een woning als alle voorrangskandidaten de aangeboden woning afwijzen. De lijst met voorrangsgroepen is eindeloos.

  Klik op de eerste de beste woning op Woningnet, scroll naar beneden naar ‘voorrangskenmerken’ en je vindt een hele waslijst aan voorrangskandidaten. Er is dus altijd wel een voorrangskandidaat die de woning wil. Daardoor vinden normale woningzoekenden geen woning. Dat is de kern van de hele woningnood. Er zijn niet te weinig woningen want er worden al jarenlang vluchtelingen gehuisvest. Ze zijn niet massaal dakloos. Dus de woningen zijn er.

  En het probleem met de overheid is dat ze hun hulp en acties altijd zo mooi verwoorden. Ze gaan namelijk weer eens een groep ‘helpen’. Wie is daar tegen? (die is asociaal) Maar als de overheid wettelijk gaat regelen dat groepen voorrang krijgen dan weten we nu toch al dat vluchtelingen voorrang gaan krijgen op Nederlanders? Waarom gaan ze gvd niet bij een vluchtelingenorganisatie werken als ze zo begaan zijn met vluchtelingen. Ze kunnen ook stoppen met oorlog voeren dan hoeven die mensen niet te vluchten.

 4. Er blijkt nog een voorrangs categorie onder Hugo’s regie te vallen:
  – oud-sekswerkers: dus zodra u op een wachtlijst gaat, ’s avonds het rode lampje aan.

 5. ‘Slachtoffers van huiselijk geweld’, Johnny Depp en Amber Heard. Voor mij is de daderrol gereserveerd. De woning, mijn woning, moet dus naar het slachtoffer van huiselijk geweld toe, zodra de overheid de kans krijgt. Ik ga ze die kans niet geven.

  Voorlopig is het celibaat nog niet strafbaar, dat was het onder Keizer Augustus wel, omdat de hele maatschappij kapot liep omdat mannen afzagen van omgang met vrouwen.

  Amber Heard, slachtoffer huiselijk geweld, schokkend beeld: https://www.rtlboulevard.nl/sites/default/files/content/images/2022/05/17/amber.jpg?itok=ow5SS5qe&width=2048&height=1152&impolicy=semi_dynamic

 6. De sociale woningbouw zat vol met dat soort types maar de sociale woningbouw wordt afgebouwd. Als je een land vol hebt met alleenstaande moeders, vluchtelingen, ex-sekswerkers, ouderen die AOW en pensioen verwachten, enz., wie gaat dat allemaal betalen? Of zegt Hugo dat alleen maar omdat de verkiezingen er aan komen?

  • Wat is een ex-sekswerker? Een vrouw van 23 krijgt voorrang omdat ze een OnlyFans account had? Als de overheid ex-sekswerkers gaat belonen heb je straks heel veel ex-sekswerkers.

 7. De overheid kent heel veel waarde toe aan de huiselijk-geweld-kaart. Dan moet je als overheid ook iets doen aan al die dakloze potentiële huiselijk geweld slachtoffers die niemand meer binnen laat.

  De beschuldigingen omtrent huiselijk geweld en misbruik waren bedoeld om het patriarchaat en het gezin te slopen. Dat is inmiddels gelukt.

  Getrouwd zijn met de overheid betekent overigens ook dat je je booster op tijd neemt, dat is part of the deal.

 8. Goed onthouden: betaalbare huurwoningen bestaan niet.
  De huur gaat nl. ieder jaar OMHOOG.
  (en niemand doet z’n mond open tegen deze diefstal)

  • Elk huurhuis is vaak al vele malen afbetaald wanneer je hetzelfde pand gekocht zou hebben.
   Huren zouden juist moeten dalen naarmate een huis ouder wordt.
   Op wat onderhoud na is er geen enkele reden om elk jaar de huren te laten stijgen met vele percentages.
   In plaats daarvan schijnen ze elk jaar meer waard te worden.
   Heel merkwaardig.

 9. De overeenkomst tussen een drol en een verkiezingsbelofte?

  Trap er niet in.

 10. Dit gaat niet over goed bestuur en het al dan niet aanwezige besef dat meer overheidsregie meer problemen betekent, dit gaat over controle. We zitten in Agenda 2030, Ze Great Reset, Build Back Better of hoe je het wilt noemen en we moeten allemaal in een 15 minuten stad gaan wonen, meer specifiek: the TriStateCity. Daarom moeten de boeren onteigend worden en daarom gaat Hugo Bloemschoen bepalen wie waar gaat wonen.

  • Youp, ik zit hier al in een 15-minuten stad, of beter: een 5-minutendorp. Alles binnen loopafstand. Je kunt hier wonen vanaf zes ton tot wel acht miljoen. Daar zullen de ideeën van Schwab vandaan komen, een dorp wat ze zelf hebben voor iedereen.

   In Nederland is het overigens standaard dat als er een woonwijk wordt neergezet er ook voorzieningen zijn.

   Tien minuten lopen naar de supermarkt vind ik nog net acceptabel, vijf minuten is beter. Tien minuten op de fiets naar je werk, niet verkeerd. Als ze mij opsluiten in mijn dorp, daar kan ik uitstekend mee leven.

   • Misschien dat Nederland, of het stuk dat Nederland, Vlaanderen en een deel van Duitsland omvat (Tristatecity) daarom als een van de proeftuinen is aangewezen. Het punt is natuurlijk dat je er niet uit mag, of niet vaak eruit mag en alles zal digitaal gecontroleerd worden. Je kunt het ook een digitaal concentratiekamp noemen, maar dat is marketingtechnisch niet zo handig.

  • Met wat ze jaarlijks hier allemaal binnen halen aan “asielzoekers” gaat het maken van blanken baby’s niet meer nog iets uithalen tegen deze omvolking in Nederland.
   Daar is het al veel te laat voor.
   Met de enorme woning nood wordt dit ook bewust voorkomen zo, want niemand gaat een gezin beginnen bij ze ouders op zolder.
   Alle woningen zijn er voor de nieuwkomer die krijgen alle ruimte om voor nog meer nageslacht te zorgen.
   En zo worden we langzaam ingehaald door de rest van de wereld.

 11. Overbevolking is de oorzaak van het woningtekort, en consequent, de opgeblazen prijzen, die overbevolking is een product van overheidsbeleid.
  Het rommelen van de overheid is altijd contraproductief. Het zijn rommelaars die volledig van ‘make-belief’ leven. Overheidbeleid kan zo worden vergeleken met religie, volledig gebaseerd op geloof.
  Men kan het simpelweg interpreteren als meer sabotage door charlatans, waardoor het lichaam van de samenleving nog zieker wordt. En naarmate men het lichaam zieker maakt, komen er meer bemoeizieke charlatans om die de ziekte moeten bestrijden..
  Wat valt er verder over te zeggen.

  http://www.deanderekrant.nl/nieuws/betaalbare-huurwoning-vinden-zal-steeds-moeilijker-worden-2023-02-17

 12. VVD-Kamerlid De Groot noemt dat absurd
  en vindt dat zo de “achterstandswijken
  van de toekomst” worden gebouwd.De
  Jonge is verbaasd over die uitspraken
  en noemt ze onverstandig.”Het is een
  liefdeloze manier van spreken over de
  grote nood die mensen zelf ervaren.”

  kortom: de verkiezings retoriek is weer begonnen.

 13. de nieuwe woningbouw: de huurder bouwt bij de woningbouw aan zijn eigen woningbezit, maar als dat dan het zelfde resultaat geeft als bij de pensioensopbouw is het resultaat ook niet erg hoopgevend.
  Ook hier weer zolang de burger opzettelijk dom gehouden wordt …… en met dom houden bedoel ik “wij weten wel wat goed voor ze is”. Dit dom houden is hier gewoon het snelle verdienmodel

Comments are closed.