Journalisme is in feite dood en begraven. De eens – soms – kritische media is vervangen door een propaganda eenheidsoverheidsworst en woke ChatGPT plus soortgenoten automatiseren hun sprookjes en leugens binnenkort. Met een lampje zoekend kan je heel soms nog uitzonderingen vinden.

Seymour Hersh valt in die buitencategorie. Met een Pulitzer Prize en vijf George Polk-onderscheidingen geldt Hersh zeker als een van de meest gerenommeerde verslaggevers van de afgelopen halve eeuw. Bekend van zijn werk over het My Lai-bloedbad, de Abu Ghraib-gevangenis en andere mijlpalen in de onderzoeksjournalistiek.

Vorige week bracht hij een gedegen onthulling die misschien de grootste in zijn carriere kan zijn. Hij bracht het verhaal van binnenuit over hoe de Amerikaanse regering de Nord Stream-energiepijpleidingen had vernietigd. Energieleidingen die absoluut essentieel zijn voor de Europese economie. Niet alleen waren de aanvallen een oorlogsdaad tegen Duitsland, een van de VS naaste NAVO-bondgenoten, maar de explosies veroorzaakten waarschijnlijk ook de grootste vernietiging van civiele infrastructuur in vredestijd in de wereldgeschiedenis. Hierbij is de waarde van de $ 30 miljard aan pijpleidingen veel groter dan de verliezen toegebracht door de aanslagen van 9/11.

De New York Times noemde het een ‘mysterie’, maar de Verenigde Staten voerden een geheime operatie op zee uit die tot nu toe geheim werd gehouden
Toen de aanslagen vorig jaar september plaatsvonden, merkte een groot aantal waarnemers op dat topambtenaren van de Biden-regering herhaaldelijk hadden gedreigd de pijpleidingen te sluiten en vervolgens victorie kraaiden toen een reeks mysterieuze onderwaterexplosies die taak volbrachten.

Hoewel er veel geïnformeerde speculaties waren geweest, heeft Hersh nu een gedetailleerd verslag gegeven van wat er precies is gebeurd. Inclusief de bewering dat de regering-Biden twijfelachtige legalismen had gebruikt om te voorkomen dat onze inlichtingencommissies van het Congres op de hoogte werden gesteld van de operatie, zoals wettelijk vereist.

Een van de grootste onderzoeksjournalisten is gedwongen om dit enorme verhaal met ingrijpende internationale implicaties op zijn eigen Substack-platform te brengen in plaats van in een topkrant of -magazine. Na vijf decennia begint Hersh’s qua carrière weer opnieuw. Hij is terug naar zijn roots als de fel onafhankelijke journalist die een Pulitzer Prize won over de oorlog in Vietnam.

Glenn Greenwald, zelf een formidabele onderzoeksjournalist, is op dezelfde manier uit de reguliere media geduwd. Maar zijn nieuwe nachtelijke nieuwsuitzending System Update is een belangrijke trekker van het Rumble-platform geworden, vaak met 100.000+ views. Toepasselijk wijdde hij een recent programma aan het bespreken van de ingrijpende implicaties van Hersh’s verbanning uit de reguliere journalistiek en de onwetende aanvallen tegen hem door jonge verslaggevers wiens hele carrière bestaat uit het uitbraken van officiële overheidspropaganda.

 

Bron: Lew Rockwell 

 

10 REACTIES

 1. Sterk is het niet. Autoriteitsargument(en), van horen zeggen, aannames. Geen bewijs dat kan overtuigen.

 2. In plaats van vragen ‘how will you be able to do that’ (de Nordstream uitschakelen) zou de vraag moeten zijn: wat is uw recht om u te bemoeien met wat de zaak is van onafhankelijke landen.
  De arrogantie van de Amerikanen, en het niveau van die journalisten.

  https://youtu.be/OS4O8rGRLf8

 3. “In a world where Germany and Russia are friends and trading partners, there is no need for US military bases, no need for expensive US-made weapons and missile systems, and no need for NATO. There’s also no need to transact energy deals in US Dollars or to stockpile US Treasuries to balance accounts. Transactions between business partners can be conducted in their own currencies which is bound to precipitate a sharp decline in the value of the dollar and a dramatic shift in economic power. This is why the Biden administration opposes Nord Stream. It’s not just a pipeline, it’s a window into the future; a future in which Europe and Asia are drawn closer together into a massive free trade zone that increases their mutual power and prosperity while leaving the US on the outside looking in.””

  https://www.unz.com/mwhitney/what-hersh-got-wrong/

  • “krijg nou toch de schurft”
   hahaha denk het niet, is samen met z’n kornuiten op Chatgpt aan het zoeken hoe je schurft moet aanpakken. Na de griep/corona golf is het middel niet aan te slepen.

Comments are closed.