De volgende stap om uw privacy en rechten tot nul te reduceren, is de digitale dollar en euro. Met het afschaffen van contant geld is de massa nog beter uit te knijpen en te controleren. In de VS lijkt er nu enige vorm van tegenwerking te zijn. Het Republikeinse Congreslid Tom Emmer heeft een wet ingediend die de Federal Reserve verbied om een CBDC – of digitale dollar – uit te brengen.

Het wetsvoorstel, getiteld de “CBDC Anti-Surveillance State Act”, vermeldt dat “Behalve zoals specifiek toegestaan onder deze wet, een bank van de Federal Reserve geen producten of diensten rechtstreeks aan een persoon mag aanbieden, of een rekening mag aanhouden namens een persoon, of een digitale valuta van een centrale bank rechtstreeks mag uitgeven aan een individu.”

Het gaat in detail verder dat; “De Raad van Gouverneurs van het Federal Reserve System en het Federal Open Market Committee geen digitale valuta van de centrale bank mogen gebruiken om het monetaire beleid te implementeren.”

Rep. Emmer legde in zijn tweet waarin hij het wetsvoorstel aankondigde uit dat “elke digitale versie van de dollar onze Amerikaanse waarden van privacy, individuele soevereiniteit en concurrentievermogen op de vrije markt moet handhaven. Alles minder opent de deur naar de ontwikkeling van een gevaarlijk bewakingsinstrument.”

Het wetsvoorstel heeft tot doel de oprichting van een CBDC tegen te gaan vanwege de verschillende problemen die velen zien als mogelijke resultaten van de oprichting van een Amerikaanse CBDC. Zoals beschreven in verschillende Bitcoin Magazine-stukken zoals “The Dangerous Implications of Central Bank Digital Currencies”, “Central Bank Digital Currencies: A Technocratic Fallacy” en “The U.S. Central Bank Digital Currency Narrative Is A Fantasy”, heeft het idee van een CBDC niet alleen morele en ideologische weerstand tegen maar de technische beperkingen zouden zoiets in de eerste plaats onmogelijk  kunnen maken.

Gezien de totale corruptie en onbetrouwbaarheid van de huidige politiek, wetgeving en media is het verstandiger om jezelf te beschermen tegen de digitale euro/dollar. Dat kan o.a. met goud en zilver en Bitcoins bijvoorbeeld.

Bron: BitcoinMagazine 

17 REACTIES

  1. Bitcoin is meer dan een speculatieobject. Het is bedoeld als betaalmiddel en zo wordt het in veel (ontwikkelings)landen ook met succes gebruikt. We zijn hier in NL verwend met Ideal en contactloos betalen, maar het is een goed alternatief als CBDC echt vervelend begint te doen. In Arnhem kun je al op meer dan 50 plekken met Bitcoin betalen en een groep is bezig om van Zwolle de tweede bitcoinstad van Nederland te maken. Het Pannekoekenschip heeft de primeur en dat is waar we met tien man komende zaterdagmiddag een vorkje gaan prikken. En met Bicoin afrekenen!

    • Wat kost dat nou, 1 Bitcoin.
      En hoe reken je daar mee af. Een plastic betaalkaartje, pasje?

      • Dan moet je ook weer een zombie-dumb-phone en internet verbinding hebben vermoed ik, en QR codes, wallet apps.
        Zover ik er ervaring mee heb is het nogal voor nerds, de bedragen zijn bijvoorbeeld niet te lezen, dan krijg je van die hele rare getallen. Dan wordt er soms bij een betaling nog een flinke premie afgehaald, in een bedrag dat onleesbaar is, en je moet je door weet ik hoeveel officiële regelgeving heen worstelen.
        Het lijkt me meer hype dan gezond verstand en gemak.

        Het zal dan wellicht makkelijker gemaakt kunnen worden, maar dan komt er ook weer een laag bovenop.

      • Hier kan je Bitcoin kopen:

        https://bitonic.nl/en/

        Dan moet je dan wel eerst door een hele beveiliging en registratie procedure, dan moet je weer een wallet hebben, en het duurt allemaal nog lang.

        Doe mij even 10 euro aan Bitcoin,

        Dan krijg ik: 0.00040824

        Huh?? 0.00040824 nogwat???

        Dan duurt het nogal lang voordat het in de wallet staat, waar ook al zulke onleesbare getallen staan, en dan ga je betalen, dan is er een transfer fee methode of zoiets, of meerdere die je kunt kiezen, met allemaal ingewikkelde namen… Zo heb ik een keer een betaling van 30 euro in het niets laten verdwijnen. Dat is me op de normale methode nog nooit overkomen.

        Rapture of the nerds?

      • Wij rekenen af met een app op je telefoon. Het gaat vrij makkelijk. Je voert een euro=bedrag in en hij maakt het in Bitcoins over. De ontvanger krijgt het op zijn/haar wallet bijgeschreven of direct in euro’s omgezet op de spaarrekening. Bitkassa heeft daar een goede service voor. Opgericht door drie bevlogen bitcoiners.

        De waarde van een bitcoin wisselt sterk, dat is een nadeel. Vergeleken met de valuta in veel ontwikkelingslanden is de Bitcoin relatief stabiel en daarom een interessant alternatief.

    • Ga je daar afrekenen, ‘dat is 0.00051241 BTC alstublieft’… Daarna koop je ergens iets van 2 euro ‘dat is 0.00005370 BTC alstublieft’, dan wil je betalen nadat je de nullen een paar keer geteld hebt en wat met een lege blik naar het bedrag hebt gestaard.., ‘oh, de koers is zojuist gewijzigd, dat wordt dan 0.00005390 BTC alsublieft’. En dan ga je kijken, de nullen weer tellen, ah, er is één cijfer gewijzigd, dat is dus 0.00000020 BTC’ duurder… even de nullen tellen..
      Je zult dus altijd een applicatie bij je moeten hebben die de hele zaak weer omrekent.

      • Johannes, bedankt voor het voor mij wel duidelijke antwoord hierover.
        Dat het in een wallet terecht komt had ik al ik begrepen.
        In de browser Brave zit er b.v. 1 ingebouwd.
        Verder doet iedereen er nogal wazig over en dat is het ook wel als ik het lees.
        Je moet er vooral veel vertrouwen in hebben geloof ik, maar dat is speculeren op de beurs ook.
        Je kan er aan verdienen of alles kwijt zijn. Het blijft een gok.
        De site is verder wel duidelijk maar echt simpel is het niet, had ik al begrepen.
        Lijkt mij ook meer iets meer voor een liefhebbende nerd.
        Niets voor mij.

      • Ik heb sowieso al bijna nooit een smartfoon bij me en heb ook geen enkel vertrouwen in zo’n smartfoon w.b. de beveiliging.
        De mijne is dan ook zo goed als leeg en is om te bellen, niet om allerlei betrouwbare gegevens in op te slaan in wazige apps.
        En daar zou je dan je bitcoin tegoed in op moeten slaan en hopen dat het er ook op blijft staan.

      • Ik vindt het allemaal nogal nerd-achtig ja, om het populair te maken zal er een laag bovenop moeten, een programma die alles vertaald. Dan ben je alweer afhankelijk van technologie, er is sprake van toenemende complexiteit. Hype als je het mij vraagt, boytoy spul.
        Ik ben notabene programmeur overigens, dus het is niet dat ik er bang voor ben, of het niet snap, maar mijn principe is dat je alles zo simpel mogelijk moeten houden.
        Ik heb niet eens een smartphone overigens.

  2. Bitcoin en alle andere cryptomunten zijn een hoax om de massa aan de cbdc te laten wennen..De meesten mensen denken dat die twee het zelfde zijn, dus is het “betrouwbaar”. Eerdaags worden die crypto’s verboden en word de CBDC ingevoerd naast het fiat geld(om te wennen!)En zullen grote en kleinere winkelketens het cashgeld gaan verbieden omdat dat veiliger voor hun werknemers is…(Dat is nu al wettelijk mogelijk)En dan weet je wel dat het over en sluiten is voor ons soort die wel het gevaar van deze digitale gevangenis in zien…We hebben al lang verloren….Ga je eigen voedsel verbouwen,hou wat kippen en koop een (kruis)boog om wat konijnen te schieten (er lopen hier duizenden van rond)en ga preppen..doe ik al een jaar of 5.Het is ff wennen maar daarna weet je niet beter meer…Wij hebben die globosukkels niet nodig zij ons wel…DOE NIET MEER MEE…

    • “Eerdaags worden die crypto’s verboden en word de CBDC ingevoerd naast het fiat geld(om te wennen!)En zullen grote en kleinere winkelketens het cashgeld gaan verbieden omdat dat veiliger voor hun werknemers is…”
      Denk dat je daar gelijk in hebt. Zo zal het wel ongeveer gaan. Preppen of emigreren lijken de enige oplossingen. De gemiddelde nederlander kennende gaan ze en masse voor de CBDC.

  3. 1. Bitcoin is digitaal goud, geen geld. Daarvoor is het te volatiel.
    2. Je kunt bitcoin niet verbieden. Dat is op verschillende plekken al geprobeerd. Maar dat werkt niet.
    3. Het grote voordeel van bitcoin is dat het van jou is. Zelfs bij goud en zilver is dat niet altijd duidelijk. Vooral als je het door een andere partij laat opslaan.

  4. Bitcoin etc hebben ook zo hun nadelen; de grootste daarvan wat mij betreft is dat het digitaal is, dus heb je een mobiel of PC nodig. In geval van een stroomstoring kun je er niks mee. Wat voor mij betekent dat het in geval van noodgevallen waardeloos is.
    En hoewel men zegt dat het allemaal anoniem blijft is je mobiel dat niet. Als je die bij je hebt kun je worden gevolgd. Zelfde met je pc thuis; als de overheid het echt wil dan vinden ze wel een voorwendsel om binnen te vallen en je apparaten in beslag te nemen en door te spitten.

    Voor mij persoonlijk heeft het ook geen investeringswaarde, dus daar valt weer een reden weg.
    Noem mij maar een ouderwetse lul, ik heb mijn reserves voor noodgevallen in zilveren munten en een beetje goud. Die zijn namelijk wel altijd te gebruiken, ook als er geen stroom is.

Comments are closed.