De volgende video is wel erg eng en overtreft alles dat ik tot dusverre zag.

https://www.facebook.com/meldpuntnederland3/video

Van iemand die boodschappen doet kan de bank nu specificaties vragen van zijn bestedingen. Kan het nog gekker?

Men vraagt zich af hoe een bank zulke domme mensen kan recruteren. Je kunt toch nauwelijks aannemen, dat dergelijke acties goedgekeurd worden door de leiding. Of?

Heeft iemand ooit de directeuren of commmissarissen benaderd?

Hugo van Reijen

16 REACTIES

 1. Banken zitten hier ook niet op te wachten, moeten wel van de overheid. Allerlei onzinnige KYC , anti witwas regelgeving etc.

  Dus zijn er nog meer mensen onproductief bezig, compliance officers en de mensen die a) info moeten ophoesten b) beoordelen.

 2. Dat gaat alleen maar erger worden. Wacht maar tot de CBDC’s zijn uitgerold. Dan krijgt iedereen een quotum voor vlees, CO2, alcohol, reizen, etc.
  Dit is een soort voorbereiden/testen/kijken hoe ver je kunt gaan.
  Zelf gebruik ik een neobank genaamd: Wise, daar hebben ze dit soort flauwekul nog niet.
  Bitcoin fixes this.

 3. De bemoeienis van ING komt meer over als een actie van een overijverige werknemer.
  Dat ze zogenaamde verdachte transacties vanaf 100 euro in de gaten moeten houden was bekend.
  Ik betwijfel sterk of ze dit allemaal wel kunnen maken en flikken als je hier een advocaat op zet.

   • Ik heb de Rabobank en het enige bericht wat ik daarvan gekregen heb was dat betalingen vanaf 5000 euro even in de wacht gezet zouden worden.
    Meer niet. Maar nooit dit soort bemoeienis.
    En een verantwoording opvragen voor je supermarkt aankopen gaat wel erg ver.
    Helemaal niemand kan bewijzen of aantonen wat je daar allemaal vandaan gehaald heb of wanneer. Een supermarkt verkoopt toch geen drugs of zo.
    Ik pin altijd met boodschappen bij een zelfscan kassa omdat je dan ook weer snel zo’n winkel kan verlaten i.p.v. een trage kassa rij., en elke bon gooi ik weg.

    En wat in het filmpje te zien was, een uitleg vragen omdat je je spaargeld ergens anders geparkeerd heeft vanwege de rente gaat ze niks aan.
    Dat ze dat vervelend vinden mag nooit een reden zijn om een klant te treiteren.
    Vandaar dat het overkwam als een actie van een overijverige werknemer.

   • “en elke bon gooi ik weg.”

    Lol, de AH, en wie weet welke andere instanties, gooit die bon niet weg. Die is gekoppeld aan het profiel dat ze gemaakt hebben toen je op naam daar ging kopen.
    Die informatie wordt zorgvuldig bewaard ten behoeve van “data mining”, dat is geld waard.

    Er gaan al minstens twintig jaar verhalen rond over mensen die door de bank ondervraagd worden wat ze met het geld gaan doen, zelf wilden ze het mij eens bijna niet geven omdat ik weigerde te zeggen wat ik met die 2500 euro ging doen.
    Ik denk eerder dat het andersom is, dat ze regelgeving volgen maar de meeste medewerkers voelen zich nog bezwaard om er aan mee te werken.

 4. € 4.500 in één maand aan boodschappen in één supermarkt (!) is wel heul veel. Is mij nog nooit gelukt, zelfs niet met inkopen voor (zakelijke) feestjes. Maar wie weet was het WC-papier in de aanbieding of zo.
  Zonder gekheid: wie bedenkt dat regelmatig geld overmaken naar Albert Heijn riekt naar terrorisme, witwassen of andere criminaliteit is niet goed bij z’n hoofd.

  Dat tweede verhaal betreft Bunq. Die crowdfunding was opgezet op een nieuw geopende privé-rekening, waarop opeens tienduizenden euro’s binnen kwamen (je kan daar meerdere rekeningnummers openen op één account). De bank verschuilt zich nu achter het mom dat het een zakelijke rekening had moeten zijn (waarom een particulier een zakelijke rekening moet openen zonder KVK werd nergens duidelijk). Dat ze de rekening (inclusief saldo) opheffen zonder mogelijkheid in beroep te gaan, is natuurlijk schandalig. Maar omdat ze het hebben hersteld, worden ze dus niet met naam en toenaam genoemd.

  Tot slot die “arme” man die € 50.000 wilde opnemen om vrouw en kinderen naar een veilige plek te laten vliegen. Ik hoop van harte dat deze uitzending hem – net als bij Bunq – een ingang geeft bij de Volksbank, want dit is natuurlijk nóg vreselijk veel erger dan het tweede verhaal.

  Een kennis van mij heeft een naïeve dochter die zich jaren geleden heeft laten inzetten als geldezel. Het kind was toen 19 en heeft alle schuld inmiddels terugbetaald (omdat het haar rekening was, moest zij het geld terugbetalen aan het slachtoffer, de échte crimineel loopt nog vrij rond). Inmiddels is zij bevallen van een zoontje en zoals iedere moeder dat wil regelen, wilde ze een spaarrekening openen voor de kleine. Bam! Onmogelijk. Ze moet nog een paar jaar op het strafbankje zitten, maar zo’n TMNL-achtige Big Brother werkt nu al tegen jongeren die één misstap begaan. Of er ooit een echte crimineel is opgepakt, zegt het verhaal niet.

  • Als je je op de leeftijd van 19 jaar je nog laat gebruiken als geldezel noem ik niet naïef maar berekend en uitgekookt.
   Als ze 14-16 jaar was had je het naïef kunnen noemen, niet op je 19de.
   Ze wist dat ze met een crimineel in zee ging die haar een winst gedeelte belooft had.
   De crimineel loopt nog rond omdat ze zelf de info niet gegeven heb wie dat is.
   Misschien uit angst en wraak, dat is mogelijk.
   Ik heb geen medelijden met iemand die een crimineel helpt om via via geld te stelen.

   • Niet iedereen van 19 is volwassen, verstandelijk zat ze op het niveau van een 16-jarige. Ze werd benaderd via Snapchat en vervolgens getrakteerd in de MacDonalds toen het hoge woord er uit kwam: “Mijn bankpas is stuk, kan ik mijn ouders geld laten storten op jouw rekening, dat ik het dan kan pinnen? Je krijgt 100 euro”. Aldus geschiedde. Gozer is weg, telefoon bestaat niet meer en dan staat de politie voor je deur. Soms ligt het net even wat gecompliceerder dan wij als logisch denkende volwassenen denken.

 5. Volkomen juist; van een 19-jarige is het verstand nog niet volledig ontwikkeld. Ook bestaan er mensen,
  wier verstand ten gevolge van een genetische beperking niet boven een zeker niveau ontwikkeld kan worden.
  En je zult niet graag de kost geven aan alle mensen die niet kunnen doorgronden, wat inflatie is.

  • Op mijn 19de had ik zelfstandig een eigen huishouden om draaiende te houden en te onderhouden.
   Zonder ook maar 1x er een zooitje van te maken, in de problemen te komen of schulden maken.
   En nog steeds niet.
   Dan zal ik wel de uitzondering op de regel zijn.

   Er zijn ook mensen van 30-50 en ouder jaar die het nog steeds niet begrijpen en keer op keer in de problemen komen.

 6. Let op! Het topic over de zgn 100 eurowet van Kaag cs heeft nog geen kracht van wet…!!!
  Banken die nu al controles uitvoeren lopen te hard van stapel.

 7. @Bert
  Ja, ik vermoed dat u een uitzondering bent.
  Zelf dacht ik mijn zaakjes op orde te hebben, klein bedrijfje gestart met een vriend. Ik ging mijn dienstplicht vervullen en vind het bedrijf aan het einde diep in de schulden, de ‘vriend’ verdwenen en ik mocht als mede-eigenaar voor alle schulden opdraaien.
  Door schade en schande wordt men wijs moet je maar denken.
  Wat dus ook de reden is dat ik zaken anders doe. Hier in de VS doet iedereen vrijwel alles via de credit-card. Veel mensen hebben er een heleboel en gebruiken de ene kaart om minimale betalingen op de volgende te doen en zo het cirkeltje rond. Huishoudboekjes of zelfs maar de meest basale basis van geldbeheer is velen onbekend. ‘Borgen baart zorgen’ is hier onbekend, de hele economie draait juist op het maken van schulden.

 8. TIP** op de vraag van mijn bank over de besteding van de opgenomen €.5000.- antwoorde ik rechtmatig verhoert, versnoerd & vergokt! Geaccepteerd door de bank😉

  • Het enige en juiste antwoord als ze vragen gaan stellen die ze geen moer aangaan.
   Allemaal opgezopen en uitgegeven aan de hoeren.
   ik zou precies hetzelfde hebben geantwoord

 9. Geld witwassen. Je kunt dat doen door het geld alsnog aan te geven. De Belastingdienst noemt dat ‘inkeren’, of ‘het verbeteren van de aangifte’. Het viel me op bij het doen van aangifte inkomstenbelasting dat ik ZELF kan corrigeren over de afgelopen vijf jaar. De belastingdienst stuurt je dan een aanslag. De hoogte van de aanslag hangt van diverse factoren af, mogelijk worden vragen gesteld om de hoogte van de aanslag te bepalen.

  Inkeren van spaargeld kan momenteel heel aantrekkelijk zijn vanwege de lage box-3 rente over de afgelopen jaren en oplopende rente bij banken. Maak altijd vooraf de ingewikkelde inkerings-puzzel of laat je bijstaan door een specialist. Eerst inkeren volgens de regels, pas daarna storten bij de bank. Mogelijk vraagt de bank om stukken die onderbouwen dat het om wit geld gaat. Na inkeer is het geld wit. Omdat je zelf kan corrigeren kan het binnen een uurtje geregeld zijn. Mogelijk bevriest de bank het gestorte geld om er zeker van te zijn dat de verschuldigde belasting zal worden betaald, je kredietstatus kan daarin een rol spelen.

  ALLEEN DE BELASTINGDIENST IS BEVOEGD OM GELD WIT TE WASSEN!!!!!

  Ik denk dat de Belastingdienst de hoogste bevoegdheid heeft , of bijna hoogste bevoegdheid. Banken, notarissen, politie, enz, enz, zij hebben een lagere bevoegdheid. Regel je je zaakjes met de Belastingdienst dan zullen lagere partijen in moeten schikken.

  Een bankmedewerker snapt natuurlijk weer niet dat zwart geld witwassen volledig legaal is als je het juiste pad bewandelt, namelijk via de Belastingdienst. Het geld wat je stort bij de bank is wit geld, dat het een uurtje ervoor nog zwart was, daar heb je minimaal een IQ van 90 voor nodig. Een PDF van je aangifte versturen is mogelijk vereist, dan kan de bank zich indekken.

  70% van de mensen, misschien meer, snapt niet dat de Belastingdienst bevoegd is om geld wit te wassen. Die mensen zijn gewoon dom en dat gaat niet veranderen.

  Keer je in Nederland in omdat je het geld in Nederland uit wilt geven, dan moet je in Nederland aangifte doen. Sta je in Moskou met je koffer met geld, en heb je het voor elkaar gekregen een Russische bankrekening te openen, dan zal daar hetzelfde plaatsvinden als je het geld ‘wit wilt wassen’: de staat wil een deel hebben.

  In Rusland willen ze een verklaring van de Nederlandse Belastingdienst dat je over de afgelopen vijf jaar al je belastingen hebt betaald en dat er niets meer open staat. Ook dien je een verklaring van je plaatselijke politiebureau, in Nederland dus, te overleggen waarin wordt verklaard dat je geen crimineel bent en dat je geen boetes, straffen, etc. open hebt staan en dat je niet wordt gezocht. Pas als je aan die vereisen hebt voldaan worden vragen gesteld om de hoogte van de aanslag te bepalen. Mogelijk wijken de regels nu iets af vanwege de militaire operatie in Oekraïne maar waarschijnlijk niet.

  Het geld uitdelen op straat is overal strikt verboden. Ga je het folderen in brievenbussen dan word je meteen opgepakt.

  Sta je in Dubai/Teheran/Beijing met een koffer met geld, daar heeft de Nederlandse overheid niets mee te maken, imho, maar de lokale overheid wél. Informeer dus altijd vooraf naar de voorwaarden. Met een koffer met geld over straat is nogal riskant, die koffer is als het ware vogelvrij. Breng je dat geld binnen het fiscale regime, dan geniet je staatsbescherming.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in