Het lijkt wel, alsof de Nederlander de behoefte koestert om energie, die vroeger een uitweg vond in het bedrijven van religieuze activiteiten nu aan te wenden om met religieuze verve doeleinden na te streven die gemeen hebben:

Created with GIMP

– buitengewoon hoge kosten en ongewenste consequenties
– zeer lage of negatieve opbrengsten

Het gaat hier met name om doeleinden op het stuk van het klimaat en de vigerende antiwitwasterreur, die als een kankergezwel om zich heen grijpt.
Hoewel op het eerste gezicht de kosten van de antiwitwasterreur wat lager schijnen te liggen dan die van de uitgeoefende klimaatterreur, is dit geenszins zeker.

Antiwitwasmedewerker is een beroep dat door steeds meer mensen uitgeoefend wordt. Deze mensen zijn echt heel schadelijk:

-ze kosten handen vol geld

-leveren alleen last en ellende op

-zij hebben geen enkel inzicht in hetgeen zij aan het doen zijn

Kleine en grote bedrijven begrijpen natuurlijk heel goed hoe schadelijk de maatregelen zijn, maar voelen zich vaak gedwongen te veinzen dat zij het met de maatregelen eens zijn.

De ontwikkeling van de terreur geeft geen aanleiding tot optimisme.

Men vraagt zich natuuurlijk af wanneer het ophoudt, maar dat is een vraag, die niemand kan beantwoorden.

Hugo van Reijen

13 REACTIES

 1. Zelfs kringloopwinkels staan op de verdachte lijst i.v.m. witwassen.
  Ze dienen een boekhouding bij te houden van alle artikelen van wie ze het gekregen hebben.

  De Branchevereniging Kringloop Nederland (BKN) krijgt signalen van haar leden dat boa’s op de stoep staan en de kringloop verplichten om alle spullen te registreren. Gert-Jan Dekker, directeur bestuurder van Rataplan: “We hebben gisteren (15 maart) bezoek gehad bij ons filiaal in Den Haag. Boa’s wijzen medewerkers erop dat ze verplicht zijn om alle elektronica te registreren, maar ook sieraden, fietsen etc. Het probleem is dat we dat echt niet kunnen. Daar komen bij ons letterlijk containers vol van binnen, van broodroosters tot radio’s. Vaak worden registratiegoederen ongezien voor de deur gezet of het zit onder in een doos. Dan kan je het eigenlijk al niet meer registreren.”
  https://100procentkringloop.nl/nieuws/2023/03/registratieplicht-is-funest-voor-de-kringloop/

  • Ik bedacht pas hoe het BTW systeem een gigantisch werk is, een doorschuif systeem dat ook nog zeer veel geld kost (elke maand/drie maanden weer). Het probleem zit ‘m in democratie, als de gewone man en zijn omhooggevallen kornuiten aan de macht zijn, dan zet hij hele industrieën van kleingeestigheid op, naar gelang zijn ‘boekhoudersgeest’. De democratie geeft altijd elites de schuld, maar elites zetten geen industrieën van kleingeestigheid op.

 2. Als je zwart geld hebt, is investeren in vastgoed is altijd een goed idee. In de toekomst wordt dat misschien anders als het eigen huis wordt belast als eigen vermogen in box 3. Tegen die tijd is de hypotheekrenteaftrek ook afgeschaft. De staat kan dan je huis net zo uitmelken als nu je auto.

  • Toch vormen onroerend goed investeringen een goede buffer tegen inflatie, zoals dit voorbeeld laat zien:

   Een huis in het Engelse plaatsje Street in Somerset werd in 1882 gebouwd en kostte in 1921 slechts 200 pond. Het wordt nu verkocht voor ca 170.000 pond.

   200 pond uit 1921 is nu 7749 pond waard. De gemiddelde inflatie is dan 3,75 %.

   Het rendement op het huis is echter bijna 7%.

   https://www.telegraaf.nl/nieuws/1019406953/engelse-vrouw-verkoopt-woning-waar-ze-al-102-jaar-woont

   • Probeer maar eens onroerend goed te kopen met zwart geld, in Europa gaat dit niet meer lukken.

   • Dat iets verboden is, heeft nog nooit iemand tegengehouden om het toch te doen. Als het om grote bedragen gaat, zoals bij vastgoed, heeft het zin hier extra moeite in te steken, zodat je er toch mee wegkomt.

    Met behulp van papieren bedrijfjes, buitenlandse bankrekeningen en fake transacties was je ieder bedrag wit.

    Bijvoorbeeld: plaats een advertentie voor een schilderij van 35.000 euro. Later stort je 30.000 euro op je eigen rekening. Komt iemand lastige vragen stellen, dan leg je uit dat je het schilderij verkocht hebt. Dat schilderij bestond helemaal niet, of was bij lange na niet zoveel waard.

    Bij de papieren bedrijfjes voeg je het zwarte geld gewoon toe aan de winst. De vele bankrekeningen en bedrijfjes gebruik je om het zicht op de geldstromen te versluieren, zodat uitzoeken onbegonnen werk is.

    De illegale drugshandel en de miljarden die er in rondgaan, en de kleine bedragen waarop de overheid beslag legt, laten zien, dat anti-witwasmaatregelen zinloos zijn en ons alleen maar geld kosten.

   • “De illegale drugshandel en de miljarden die er in rondgaan, en de kleine bedragen waarop de overheid beslag legt, laten zien, dat anti-witwasmaatregelen zinloos zijn en ons alleen maar geld kosten.”

    Niet zinloos, de bedoeling is dat het gewone volk compleet gereguleerd is, onder de plak zit, in die waan, en in die geest leeft.

   • idd om dat de investeringskeuzes uitputten, worden belemmerd, verboden (goud?)
    wordt de rest zeldzamer en gaat stijgen in prijs, huizen?. Mede door buitenlandse investeerders (o.a. Airb&b, 2e-huis om te verhuren) etc. etc. Dat dit neveneffecten oproept dat zien we dan wel weer. (schaarste in ….. huizen)?
    De markt reguleert niet meer maar politieke ideën, de plankmisslagers cq regelgevers uit ……

   • @Piet12345
    Het huis kan je helaas alleen met wit geld kopen maar het laten opknappen daar kan je onbelast geld voor gebruiken en als je het later -na verbouwing- doorverkoopt, dan maak je winst en dan is dat geld plots wit.

    Voorbeeldje:
    Je koopt een huis van 200k met wit geld, je laat het opknappen voor 100k en betaalt zowel de poolse bouwvakkers als de materialen contant met zwart geld.
    Vervolgens verkoop je het pand voor 300k en heb je oficieel 300k wit geld.
    Wat goed, he dat je een neus had voor ondergewaardeerde buitenkansjes waardoor je iets kocht voor 200k en er later 300k voor kreeg!
    Nou helemaal niet: je kocht voor 200+100=300k en je verkocht later voor 300k dus je hebt helemaal geen winst gemaakt MAAR … je hebt nu wel 100k zwart omgezet in wit.

    Jammer alleen dat het zo omslachtig is, qua tijdsbelag en werkzaamheden en dat je het risico loopt dat in de tussentijd de vastgoedmarkt crasht.
    Het is dus een methode waar ik huiverachtig zou tegenover staan, mocht ik zwart geld hebben en dat willen witten.

    Misschien kunnen experts (ik bedoel niet noodzakelijkerwijze “ervaringsdeskundigen”!) hier andere tips geven?
    Een methode kennen en bespreken impliceert niet dat je het ooit gedaan hebt.

 3. je zou zeggen, het kan niet anders dan helemaal vastlopen. Nu zegt de roverheid : we gaan een half miljoen huizen bouwen” en “je mag geen huis bouwen, want geen enkele verwarming is door onze regels toegestaan”

 4. De milieuregels zijn maar een deel van alle belemmeringen die de overheid opwerpt.

  Als je een huis wil bouwen moet je aan 1001 voorschriften voldoen. Zo niet dan wordt je een vergunning geweigerd. Soms wordt hij zelfs achteraf ingetrokken en kan je een inmiddels gebouwd pand weer afbreken. Geen zakenpartner zo onbetrouwbaar als de NL overheid.

  Als je een huis koopt, moet je een dik dossier met persoonlijke informatie overdragen, wo in bepaalde gevallen het PSK formulier. Anders gaat de koop niet door.

  https://financieelactief.nl/content/protocol-stroomlijning-kapitaaloverdrachten-psk

Comments are closed.