Zou het kunnen dat de genetische processen die door covid-vaccinatie worden veroorzaakt, het rationele denken hebben beknot en onverschilligheid voor risico’s hebben bevorderd ? Kortom, boort mRNA-vaccinatie door tot op het raakvlak tussen bewustzijn en genetica – en verstoort het de basis van mentale helderheid en fysieke gezondheid ?

Want wanneer gaan de autoriteiten tot bezinning komen en beseffen dat het ‘veilige en effectieve’ verhaal onjuist is ? Dat gaat hoogstwaarschijnlijk nooit gebeuren.

Als we internationaal rondkijken dan zien we dat regeringen hun mRNA-vaccinaties verdubbelen, elkaar feliciteren met hun pandemische succes (???), de media beheersen en hun eigen statistieken van ongekende oversterfte en vaccinletsel ontkennen. Je kunt een discussie niet winnen zonder dialoog en rationele discussie. We proberen een op hol geslagen trein waar geen remmen op zitten te stoppen.

Wat nog zorgwekkender is, is dat risicovolle biotechnologische experimenten snel toenemen. Gain-of-function-experimenten gaan door zoals experimenten die het monkeypox-virus 1000x dodelijker zou kunnen maken dan het momenteel is, door de huidige milde versie die circuleert in menselijke populaties te kruisen met een dodelijke stam die momenteel beperkt is tot muizenpopulaties. Er is ook onderzoek gaande om mRNA-vaccins in voedsel en vee te stoppen, gefinancierd door Bill Gates.

Een beroep doen op gepubliceerde wetenschap, gegevens, rationeel debat en ethische verantwoordelijkheid is zinloos. In feite is het antwoord van regeringen over de hele wereld om gegevens te begraven en degenen die vragen stellen aan te vallen. Ondermijnt de biotech-geneeskunde het rationele denken?

Ik wil benadrukken dat dit geen triviale veronderstelling is. Het interne functioneren van cellen moet verband houden met de projectie van bewustzijn, maar de relatie tussen bewustzijn en genetische functie is grotendeels genegeerd met het oog op de veiligheid van genbewerking. In de haast om biotechnologie te ontwikkelen, is er een fundamentele misvatting ontstaan dat bewustzijn veilig buiten de vergelijking kan worden gelaten, maar dat kan niet.

Momenteel richt enig onderzoek zich op de relatie tussen psychische aandoeningen veroorzaakt door trauma en epigenetische disfunctie. Onderzoek bij muizen heeft aangetoond dat epigenetische bewerking mogelijk geïnduceerd trauma kan verlichten, maar zorgwekkender is dat het dit ook kan veroorzaken. De complexe fysieke tegenhangers van psychische aandoeningen bij de mens worden weinig begrepen, maar het wordt langzaamaan duidelijk dat genbewerking de geestelijke gezondheid kan verstoren.

Cellen vormen een netwerk binnen één menselijke identiteit, maar dat kan alleen als ze bepaalde exact identieke kenmerken hebben. Als een persoon een transplantatie heeft ondergaan, zal het lichaam het vreemde orgaan afstoten zonder een levenslange behandeling met immunosuppressiva. Alleen maar omdat de cellen van het orgaan niet genetisch identiek zijn. Hieruit veronderstellen we dat alleen een netwerk van identieke genetische kenmerken en functies in staat is de gezondheid en het bewustzijn van de mens te ondersteunen.
Op dit punt wordt het erg moeilijk vol te houden dat de projectie van bewustzijn vanuit een netwerk van 37 biljoen cellen een mechanisch proces is. Het is eerder aannemelijker te suggereren dat individueel bewustzijn de cellen bij elkaar houdt, mogelijk gemaakt door hun identieke eigenschappen. Het gemakkelijk te omschrijven moment waarop het bewustzijn bij de dood het lichaam ‘verlaat’, versterkt deze opvatting.
Als, zoals we hebben besproken, de cel de fundamentele fysieke tegenhanger is van het individuele leven en bewustzijn, moeten we accepteren dat grootschalige verstoring van de cellulaire functie, zoals gebeurt door mRNA-vaccinatie, catastrofale gevolgen kan hebben voor bewuste processen. Kan het de cellulaire identiteit die het leven ondersteunt breken en immuunconflicten veroorzaken? Gegevens over ziekenhuisopname en oversterfte suggereren steeds vaker van wel. Daarnaast verstoort mRNA-vaccinatie direct de transcriptieregulatie die, als de analogie met de Gita standhoudt, mogelijk verband houdt met het functioneren van intelligentie.
Het intellect is dat deel van het bewustzijn dat kiest of beslist en RNA-transcriptie is het proces dat bepaalt welke delen van het genoom tot uitdrukking komen en hoe. Biotechnologie heeft een hoge vlucht genomen op een golf van commerciële en overheidsinvesteringen, gedreven door PR-hype die veiligheidsoverwegingen heeft genegeerd. Zodra we de mogelijke effecten op het bewustzijn beginnen te onderzoeken, krijgt de biotech-agenda een duidelijk transmenselijk karakter.
Als we de nadelige effecten van nieuwe en zeer invasieve biotechgeneeskunde willen genezen, zullen we opties moeten overwegen die het evenwicht herstellen op het meest fundamentele niveau van lichaam en geest – opties die het bewustzijn in evenwicht brengen. Dit haalt ons misschien uit de intellectuele comfortzone van de reductionistische wetenschap, maar dat gebeurt hoe dan ook in veel wetenschappelijke disciplines en de verbreding van discussies naar bewustzijn kan alleen maar worden toegejuicht. Belangrijke en gezaghebbende bronnen van kennis over bewustzijn zijn te vinden in een aantal oude tradities die nog steeds in praktijk worden gebracht.

Meer over deze brontekst

Brontekst vereist voor aanvullende vertaalinformatie
Feedback sturen

6 REACTIES

 1. Dat vaccinatie je persoonlijkheid kan beïnvloeden en die daarmee zelfs in een bepaalde richting kan sturen, is een interessante theorie, maar niet meer dan dat.

  Ons DNA wordt oiv externe factoren, zoals giftige voeding en straling, en nu mogelijk ook vaccins, voortdurend beschadigd. Ons lichaam beschikt echter over een reparatie mechanisme, dat deze schade zoveel mogelijk opheft.

  Dit is noodzakelijk, omdat we ons DNA nodig hebben bij celvernieuwing. Beschadigd DNA geeft onbruikbare en afstervende lichaamscellen. Als we daar in vitale organen een groot aantal van hebben, gaan we zelf dood.

  • De vraag wat iemands specifieke identiteit en karakter bepaalt, is al heel oud en nog altijd niet goed beantwoord.

   Bewustzijn is een toestand van de hersenen, niet van de overige lichaamscellen. De gebieden in de hersenen die de data van onze zintuigen al dan niet bewust verwerken en de gebieden die onze persoonlijkheid bepalen zijn duidelijk gescheiden. Schade aan de persoonlijkheidsgebieden beïnvloedt iemands karakter, maar niet zijn zintuiglijke waarneming en omgekeerd.

   We zijn ons bewust van onze omgeving, van ons eigen lichaam en van onze eigen denkprocessen. Toch zijn er sterke aanwijzingen, dat er op een hoger niveau ook een soort van collectief bewustzijn bestaat.

   Oosterse filosofieen gaan er al lang van uit, dat het mogelijk is boven het individuele bewustzijn uit te stijgen.
   Het panpsychisme gaat uit van een kosmisch bewustzijn dat alles in het universum verbindt.

   Recente proeven op het Burning Man festival en op Lowlands laten zien dat als een groot aantal mensen op hetzelfde moment dezelfde ervaring hebben zij stochastische processen op quantum niveau kunnen beïnvloeden.

   • Het principe van ‘kosmisch bewustzijn’, ‘bewustzijn dat alles in het universum verbindt’ impliceert ook dat het bewustzijn beide individueel én collectief is. Daar vloeit weer uit voort dat er collectief bewustzijn zou kunnen zijn, en er een collectief bewustzijn gevormd kan worden op kleinere schaal. Daar vloeit ook weer uit voort dat het collectieve bewustzijn invloed heeft op het individuele (en andersom). Dat kan weer groepsgedrag verklaren, groepspsychose en groepshysterie bijvoorbeeld (in negatieve zin, er zullen ook positieve kanten aan zijn). In de toestand van groepspsychose of hysterie is het bewustzijn van het collectief sterker dan dat van het individu, het denken van het individu wordt dan ondergeschikt aan dat van het collectief.

 2. tja, de vele theorieën omtrent de vaccins. Alles blijft theorie maar de enige die mij wel een kern van waarheid kunnen bevatten zijn onvruchtbaarheid, en de leukste….alles wat in de natuur groeit kan je geen patent op aanvragen. Is namelijk een gift van noem het maar, god, moeder aarde, universum….laat nu net het grotere deel van de wereldbevolking een gmo groente zijn geworden en dat met eigen toestemming.

 3. Ik denk dat je er welvoeglijk simpelweg van uit kunt geen dat het helemaal niet nodig is om het ‘rationele denken’ te ondermijnen. Sterker nog, dat die gedachte gebaseerd is op ideologie, dus op een illusionair zelfbeeld dat door de kerk der moderniteit in stand wordt gehouden. Massa psychologie en bekende fenomenen zoals collectieve psychose, hysterie maar ook concepten zoals atavisme (terugkeer van primitiviteit) volstaan. En verder in het algemeen, dat de moderne wereld op rationaliteit is gebaseerd, dat dat een collectieve illusie is, en was.

Comments are closed.