UPDATE: DIT KAN FAKE ZIJN

Ik zag de screenshots langskomen op social media en heb gezocht op Adzuna en ik heb daadwerkelijk de pagina van Adzuna gevonden waarop deze vacature werd aangeboden. Adzuna is een zoekmachine voor vacatures. Deze vacature staat volgens Newsweek sinds 17 mei op de site en is niet verwijderd. Newsweek stelt dat deze advertentie fake is. Het verbaast me dan wel dat Adzuna deze vacature niet verwijderd heeft want als deze fake is, dan is dit niet bevorderlijk voor het vertrouwen in de zoekmachine

 

De vacaturezoekmachine Adzuna geeft aan:

We invite citizens from the Middle East and North Africa to participate in a voluntary program to assist Ukraine on a competitive basis.

Requirements:
Military specialists with good health and psychological stability are required to participate in the Ukrainian counteroffensive. Participants must understand all risks and sign a waiver of claims.

We weten nu wat kanonnenvoer voor het tegenoffensief kost, twintigduizend pond. Met uitzicht op een EU of Brits staatsburgerschap:

Er zijn twee mogelijkheden:

 1. Het bureau liegt over de gegarandeerde naturalisatie
 2. De EU en de Britten steunen dit voorstel en beloven de overlevenden inderdaad burgerschap

Dit laatste zou een nieuw dieptepunt betekenen van de EU. Arme sloebers uit de derde wereld verleiden hun leven op het spel te zetten om een paspoort.

En natuurlijk optie 3, dit is fake

12 REACTIES

 1. Leuk dat ISIS en Al Qaida strijders via een tussenstop in de UA nu NL staatsburger kunnen worden

 2. Hier zit een luchtje aan.

  – 20k is erg weinig, vergelijkbare jobs verdienen meer maar zijn niet in een actieve war zone. Je zou derhalve een risico opslag verwachten.

  – Klik je op apply dan word je naar main page geleid, niet naar een formulier oid.

  – een EU paspoort voor vechten in Oekr is vreemd. Oekr belooft een Oekr paspoort voor mensen met skills die in the national interest zijn. Rusland doet dat ook. Heb het ooit met de IND aan de stok gehad en dat is een rigide moloch. Nieuwe regels mbt versnelde procedures voor ex UKr fighters uit niet asiel waarrdige landen (misschien is dat het addertje onder het gras, 1 van de ‘ requirements’. zou kunnen zijn dat het land van herkomst niet veiliig is). zou middels wetgeving /koninklijk besluit moeten en daar zouden we dan van af moeten weten. Dus in NL sowieso niet, wellicht een ander EU land, bijv Polen dat zoiets heeft opgetuigd. Hongarije zeker niet 😉 . Misschien is de loophole het voornoemde Oekr paspoort en daarna vluchtelingenstatus in Eu/Uk.

  Anyway, ik vermoed dat dit debunked wordt. We shall see.

  • Zou inderdaad kunnen, zag het op whatsapp voorbij komen en even googlen en er schijnt echt een Adzuna te zijn. Was ook overgenomen door andere media.

   Het kan ook dat ze de meest wanhopigen zoeken, die een nieuw bestaan willen opbouwen

   • Dank, zie update die ik heb toegevoegd.
    Als dit fake is, en de vacature al een week op de site staat, is het nogal vernietigend voor de reputatie van Adzuna, en ben ik er mooi ingestonken!

   • Misschien nep deze advertentie. Maar hoever staan dit soort advertenties van de werkelijkheid af?

    In de “Lame Stream Media” lees ik continu verhalen over de grandioze successen van Oekraine en het epische falen van de Putin en die bromsnor van Wagner. Maar ondertussen krijgt prinses Zelensky weinig meer voor elkaar ondanks alle steun.

    De duizenden doden en gewonden onder de Russen vallen net zo goed onder de Oekraiense soldaten. Sommigen zeggen zelfs in een verhouding van 2 Oekraieners op 1 Rus. Dus ze zullen knap wanhopig worden om meer kanonnenvoer. Als het niet nu is, dan wel over een paar maanden. Iedereen weet dat zonder Westerse steun Oekraine binnen een paar weken veroverd zal zijn door Rusland.

    Dus haatbaarden die gaan vechten voor prinses Zelensky in ruil voor een EU paspoort, dat onder de tafel wordt uitgereikt, lijkt mij niet vergezocht.

  • Een tijdje geleden stond ik dacht op Frontnieuws, een artikel met overzichten van de verschillende gesneuvelde nationaliteiten aan Oekrainse kant. Tot mijn verbazing waren zaten daar best veel Afrikaanse en Arabische nationaliteiten tussen. “Fake” roepen is makkelijk, maar het is bekend dat ze in de Oekraine militair voetvolk nodig hebben, is er een reden waarom ze dit niet zouden doen?

   • de ruil voor eu paspoort is fake. de ruil voor Oekraïns paspoort is, zoals hierboven ook vermeld, algemeen bekend, ook aan Russische kant.

   • Nee, doordat het zo snel als fake bestempeld wordt is het waarschijnlijk echt.
    Oekrainers en andere “vluchtelingen” krijgen ook allemaal verblijfsvergunningen en paspoorten, dat ze eerst als soldaat gediend hebben maakt het niet bijzonder.

 3. Zo opzienbarend is het anders niet.
  Voor zover mij bekend leidt 5j dients in het vreemdelingenlegioen, eveneens tot Frans staatsburgerschap en dat legioen werd de afgelopen decennie heus niet ingezet om Frans grondgebied te verdedigen doch om elders landen te helpen (d.w.z. er de Franse belangen te behartigen).
  Kortom nil nove sub sole.

Comments are closed.