De belastingen op arbeid zijn complex, onrechtvaardig en belemmeren méér werken
uit ESB
waar uit blijkt dat méér werken tot 90% wordt weg belast. (de oranje lijn in de onderste grafiek) Goed geregeld zo!

en dan is er nog niet eens rekening gehouden met de extra belastingverhogingen zoals accijnzen en heffingen vanwege milieu, Groningen 22 miljard, stikstof 24 miljard ( wat op zich al € 3000 pp of € 7500 per gezin voor onze arme alleenverdiener.

Echt goed geregeld.

7 REACTIES

 1. en belasting op vermogen wordt besteed aan oorlogsvoering ipv ondersteuning armen/gezondhzrg/onderwijs/etc? In deze oorlogsindustrie neemt de arbeid toe
  investeringen in de fosiele energie wordt afgeraden terwijl de oorlogsindustrie door dezelfde lui wordt aangemoedigd? of moet ik dit lezen/interpreteren als beinvloeding in afname “wereld”bevolking

 2. De belastingen in Nederland zijn krankzinnig. Even een voorbeeld van toen ik nog in Nederland woonde.
  Ik had een reguliere baan, 40 uur per week, dit was mijn reguliere inkomen.
  Daarnaast gaf ik vechtsportlessen voor een sportschool; dit begon als een uit de hand gelopen hobby en als dank voor mijn leraar die me door moeilijke tijden heen had geholpen. In principe kreeg ik reiskostenvergoeding en een kleine vergoeding (en dan hebben we het over nog niet eens 1/3 van het minimumloon per uur).
  Via mijn leraar werd ik door een vriend van hem gevraagd om ook op een andere locatie les te geven. Zelfde principe, ik deed het omdat ik leuk vond en kreeg reiskosten vergoed en een kleine vergoeding.
  Viavia werd ik door de gemeente benaderd om tijdens de zomervakantie voor kinderen les te geven in een zomerkamp. Hiervoor kreeg ik van de gemeente betaald tegen minimunloon omdat ze dat verplicht waren.
  Iedere maand was ik scheidsrechter via de nationale bond; hiervoor ontving ik…jawel, reiskosten en een kleine vergoeding (zeg maar 25 voor een hele dag). En verzorgde ik voor de bond 1x / jaar een trainigsdag met een heel stel andere vrijwilligers, waarvoor we reisgeld kregen en alweer zo’n 25 euro voor de hele dag. Alle voorbereiding en organisatie was gewoon eigen tijd.

  Nou waren die extra’s allemaal samen nog niet eens genoeg om me naar het volgende niveau te tillen, dus in feite ging het nergens om, misschien krap 2500 per jaar, uiteindelijk was het voor mij voornamelijk omdat ik het leuk vond om te doen.
  Belastingdienst stelde dat ik 5 betaalde banen had en dus ZZP-er was. En presenteerde me met een boete omdat ik niet als ZZP-er geregistreerd was EN een enorme extra aanslag.
  Dat kostte me 2 JAAR aan getouwtrek, kosten voor een belastingconsulent en een advocaat, met hetzelfde riedeltje dat tweede jaar omdat de zaak nog niet rond was.
  Resultaat; gestopt met veel van de extra activiteiten en de activiteit voor mijn leraar voortaan geboekt als vrijwilligers werk, maar het vergalde wel mijn plezier en het plezier voor veel anderen omdat veel activiteiten werden gestopt.

  De belastingdienst maakt meer kapot dan je lief is.

  • Vrijwilligers worden niet betaald, ze verdienen te veel!

   De ene dienst is een andere waard in een bananenrepubliek van geven en nemen waar het geven en ontvangen hoort te zijn💃

   • Ik heb nooit gevraagd om die vergoeding, dat was de gewoonte van de organiserende partij als blijk van dank. En als we het hebben over 25/DAG, waarbij die dag duurt van zegmaar 07:30 tot 18:30 dan kun je het nauwelijks hebben over een ‘ruime vergoeding’.
    Overigens, als ik 60 km moet reizen om ergens te komen om daar voor (vrijwel) niks te werken dan is een kleine reiskostenvergoeding niet echt onterecht.

    Ik heb jarenlang meer dan 25 uur per week aan vrijwilligerswerk gedaan, iedere week, zonder daar een cent voor te krijgen. Het probleem was dat het gewoon financieel niet meer was op te brengen, al helemaal niet als de belastingdienst daar dan ook nog eens van mee wil graaien.

  • Johan wellicht begreep je de eerste zin niet helemaal en had ik het niet voldoende uitgedrukt. Nederlands is al jaren mijn voertaal niet meer.

   Vrijwilligers zijn onbetaalbaar!!!

   Natuurlijk worden je reiskosten vergoed, met de nadruk op natuurlijk…logisch dus!

Comments are closed.