Hemelvaartsdag is weer voorbij: de dag waarop wij herdenken hoe Jezus de wetten van de zwaartekracht wist op te heffen en vertrok met onbekende bestemming, duur van de vlucht onbekend.

Het opheffingsprivilege beperkte hij wel tot zijn eigen familie; adepten van Hem die door Zijn offer aan het kruis de zonden van derden uitwiste, krijgen geen hulp wanneer zij van een hoog gebouw springen. Zij kunnen bij het passeren van de derde verdieping ten hoogste nog even uitroepen: “Tot zover gaat het goed” en vertrouwen op Zijn interventie.

Hugo van Reijen

42 REACTIES

  • Steeds meer kritiek openen flesjes bier en frisdrank wegens Co2 uitstoot🤣

 1. Wat een extreem sneu artikel!
  Maar wellicht mis ik het punt wat Hugo ermee probeert te maken…..?

  • Lauren Southern, een beetje ongemakkelijk over religie: https://www.youtube.com/watch?v=CZmvH5ub8-c

   Lauren was pas nog te zien met wapens voor de lichte infanterie, op Amerikaanse bodem. Daar zal ongetwijfeld, buiten beeld, ter sprake zijn gekomen waar die wapens voor zijn. Het maakt nogal wat uit of je zelf iemand naar de andere kant helpt of dat je God dat laat doen, en dat je alleen maar een werktuig bent in Gods hand.

   Meer daarover op het kanaal van Jesus, Guns and Babies.

   Het valt niet uit te sluiten dat we in de VS actie gaan zien, dat het tot een strijd komt met de huidige machthebbers aldaar. De gelovigen tegen een goddeloze overheid.

   Lees ook: WAPENHANDELAAR VIKTOR BOUT MAAKT ZICH HARD VOOR CHRISTELIJKE WAARDEN https://www.vrijspreker.nl/wp/2022/12/wapenhandelaar-viktor-bout-maakt-zich-hard-voor-christelijke-waarden/

 2. Waarom zou ik een punt proberen te maken? Punten zijn voor paarden en voetballers.

  • Beter stop je dan met het schrijven van artikelen altogether.
   Jij bent onderdeel van het probleem in deze wereld, medeverantwoordelijk.

   En nee, ik ben geen godsdienstfanaat, een Bible-thumper, oid.

   • wouw Joep, de website heet vrijspreker, een website voor mensen die ieder op hun eigen manier vrijheid beoefenen. Ook het natuurrecht om te schrijven wat jij denkt hoort daarbij, en andere vrije mensen respecteren iedereen zijn visie. Of het nu in jouw straatje past of niet, is geheel niet van belang, aan jouw de keuze om het artikel links te laten liggen. Maar bewust een discussie of een onenigheid scheppen is niet wat mij vrolijk maakt op een site als deze, en dus nu geef ik daar eens mijn mening over, want het is onnodig om bewust ruzie te zoeken.

  • Maar als u geen punt wilt maken, wat is dan het doel van dit stukje?
   Laten we wel zijn, ik ben (nog steeds) een agnost. Maar ik merk wel dat het overal hetzelde liedje is; eventjes snel het christendom belachelijk maken, geen probleem. Maar vrijwel niemand heeft de ballen om dat ook met islam te doen, al helemaal niet als er een groter bereik is dan bv deze site. En ook hindoeisme wordt eigenlijk altijd wel overgeslagen.

   Ik heb 15 jaar over de wereld rondgezworven, in diverse landen gewerkt en diverse godsdiensten bestudeerd. En ik moet zeggen dat islam de godsdienst is die me -via een omgekeerde redenering- nog het meest overtuigt van het bestaan van een (soort van) god. Immers, als god bestaat, dan bestaat de duivel ook. Wie de quran, hadith en sunnah bestudeert kan moeilijk tot een andere conclusie komen dan dat de hand van de duivel daarachter steekt. Een zeer lichtgetintte vette dwerg met seksule frustraties/perversies, pedofiele en incestueuze neigingen en grootheidswaanzin met sociopatische trekjes komt maar zo ver, ook al zou die een begenadigd spreker zijn geweest, wat maar de vraag is.
   En indien de duivel bestaat, bestaat er een god.

   • Het christendom/religie belachelijk maken in 2023 is voor sukkels. Zo iemand maakt alleen zichzelf belachelijk. Eind 19e eeuw was het vernieuwend om kritiek te hebben op het christendom, Nietzsche ging behoorlijk los op het christendom in zijn boek De Antichrist, Schopenhauer was kritisch, Blavatsky was zeker niet gecharmeerd van het toenmalige christendom. Maar we zitten nu in 2023 en kijken vol afschuw terug op een zeer goddeloos tijdperk.

    Hugo is reeds op leeftijd en herhaalt nog een keer wat hij eerder heeft meegemaakt. In mijn jeugd beleefde het belachelijk maken van religie, christendom in het bijzonder, hoogtij. Samen met de seksuele revolutie, feminisme, focus op het materiële, het streven naar geluk, enz. Het christelijke geloof zal wel in de weg hebben gestaan. We zijn er nog niet maar er is zeker hoop. Al die goddelozen gaan gewoon dood.

    Het helpt natuurlijk om eerst even alle fimpjes van Dr. Edward Dutton te kijken: https://www.youtube.com/watch?v=TpZP4fkgfDY

   • “Maar vrijwel niemand heeft de ballen om dat ook met islam te doen, al helemaal niet als er een groter bereik is dan bv deze site. En ook hindoeïsme wordt eigenlijk altijd wel overgeslagen.”

    Als andere culturen ook te werk zouden gaan zoals de westerse democratie, dan zou men in korte tijd geen cultuur meer hebben en overgeleverd zijn aan de wolven, zoals de westerlingen. De rest van wereld zit niet op de westerse betweterige grootsmoelen te wachten.

   • @Johannes
    Wat dus exact een reden is dat het hier in het westen zo’n gore gedegenereerde bende is; men heeft de eigen cultuur en wortels ervan afgeschaft. Als men dat hier niet wil dan zou men daar ook niet nog even een schepje bovenop moeten doen.
    Overigens zal het me aan de reet roesten wat voor cultuur ze daar hebben. Dat is hun zaak en niemand anders. Dat ze hun achterlijke doodscultus naar de rest van de wereld exporteren is iets waar iedereen zich druk over zou dienen te maken.

    Maar blijkbaar mist u het hele punt dat ik maak; dat het gemakkelijk is om tegen de zwakste aan te schoppen.

   • De westerse liberaal democraat mens (inclusief vele libertariers die simpelweg een product van de liberale democratie zijn) is een cultuurvernietigende moddergooier, een schreeuwend verwend kind, collectief een zootje ongeregeld.
    Vandaar dat hij nu geen cultuur en traditie meer over heeft en dik onder plak zit van de overheid, corporaties, en supra-nationaal opererende machten, en nog meer onder de plak zal zitten, welverdiend.
    Tot de conclusie gekomen dat hij zoveel modder heeft gegooid naar een religie in zijn eigen cultuur dat het weinig impact meer maakt, niemand nog geschokt is, men zelfs verveeld is ermee, stelt het betweterige verwende kind dan voor om dan maar modder te gaan gooien naar andere religies.

    Geen wonder dat de Russen de westerse liberaal democratisch trojaanse paarden eruit hebben gegooid, en de vijfde colonne pro-westers liberalen die er nog zijn angstvallig in de gaten houden. Geen wonder dat China laatst weer een LGBTI keetschopper centrum heeft gesloten. De westerling is meer en meer een culturele paria die met argwaan wordt bekeken in de landen die nog wat cultuur over hebben, zelfs degenen die al aardig wat cultuurdestructie hebben doorgemaakt…

   • @Johannes.
    Ik stel niet DAT men andere religies moet bespotten, ik stel dat ALS men religies wil bespotten men dat over de hele linie moet doen.
    Zelf zie ik er werkelijk geen enkele reden toe omdat het aan de basis van de eigen cultuur staat en die verzwakt. Ik maak een uitzondering voor islam omdat ik dat niet als een religie zie; het is een perverse gewelddadige doodscultus die het masker van religie draagt.

    Dat men in het westen intussen zo gedegenereerd is hebt u gelijk in. Wat voor mij dan ook een reden is om me zoveel mogelijk uit die samenleving terug te trekken en vast te houden aan de eigen wortels.
    Maar dit zullen interessante tijden worden; het Amerikaanse wereldrijk staat op instorten en dat gaat steeds sneller. De gevolgen zullen enorm zijn, zeker hier in de VS, waar ik persoonlijk verwacht dat er enorme rassen- en voedselrellen voor de deur staan. Maar de val van een gedegenereerd rijk is ook iets goeds, het geeft ruimte om wat anders te bouwen.

  • Het idee van de kerstening, de verspreiding van het christendom onder dwang, was dat er, als iedereen christelijk was, er dan geen oorlogen meer zouden zijn.

   • Ja, dat stelt islam ook. Als iedereen maar islam volgt dan zouden er geen oorlogen meer zijn.
    Probleem is dat de islamitische geschriften ook daadwerkelijk stellen dat dat met geweld mag, maar dat de christelijke geschriften dat niet doen. Het christendom werd gewoon door de machthebbers als excuus gebruikt om hun territorium uit te breiden.

  • Dit heet simpelweg democratie, elke ondermaatse clown kan zijn mentale scheten publiceren, en dan nog dat wat normaal gezien zou oplossen in de lucht bekrachtigen en de wereld in slingeren middels technologie die door anderen is bedacht.
   De twintigste eeuw bestaat uit een eindeloze reeks van democratisch moddergooien, en dan nog wel op een veel grovere manier (dit artikel is meer ‘silly’), destructiviteit zonder productiviteit.
   Daarom moet je het volk eronder houden, anders degenereert de samenleving simpelweg tot een cultuurloze kindergarten. Vrijheid, alleen voor degenen die ermee om kunnen gaan. Geen wonder dat de westerse cultuur volledig wordt weggevaagd, geen respect, al maar destructieve kritiek.

  • Ben ik weer even.

   Jouw reactie is nog sneuer dan jouw artikel.
   Wees eens een vent en vertel ons even wat je doel is met dit schrijven van je!

   Ben benieuwd naar je reactie!
   Edoch, ik weet nu al dat je niet zal reageren op mijn reactie.
   Het waarom weet ik ook al..

   Of zit ik mis….?

 3. Religie, voor de 1 zijn redding voor de ander….ach, het zal wel. Maar toch zeer belangrijk zonder dat de meeste het doorhebben. Wij hebben namelijk een monarchie, deze claimt religie op een hoog vaandel te hebben (wetten bij gratie gods), maar ondertussen zijn zowel Willem en al zijn onderdanen (lees ambtenaren/publieke dienstverleners) vergeten of een pagina gemist waar ook een aantal wetten letterlijk in steen zijn geschreven. Ondertussen is corruptie, diefstal, en zelfs moord ( want dat gebeurt oa in oorlogen) schijnbaar wetten die niet gelden als het gaat om in steen geschreven wetten. Zelfs de politieke publieke dienstverleners claimen in hun naam deze stroming/religie ten harte te houden, maar ook daar hebben zij net die pagina van Mozes gemist. Schrijf het natuurlijk een beetje sarcastisch, maar knoop zelf de eindjes maar bij elkaar. Je gaat begrijpen hoe belangrijk religie is en de claim van het volgen van…..daarnaast maakt jouw eigen visie erop niet veel uit, het is namelijk jouw claim niet. Maar je hebt wel de macht of het recht om een ander te wijzen op de claim die zijzelf neerleggen. Stof tot nadenken, vrije geesten.

  • De koning is koning bij de gratie Gods. Dat behoeft geen bewijs want dat Willem koning is kan alleen maar omdat God het wil. In België hebben ze de toevoeging ‘bij de gratie Gods’ er af gehaald. Dat was kortzichtig.

   Als je met scherp gaat schieten moet je psychisch stevig in je schoenen staan. Dat je met scherp schiet ‘bij de gratie Gods’ helpt daarbij. Collateral damage, leed en het schuldvraagstuk verschuift daarmee naar God. ‘God zal de zijnen herkennen’. Je vecht niet voor jezelf maar om God te dienen, eventueel in opdracht van de koning, en die handelt weer bij de gratie Gods. Het is dus allemaal ter meerdere eer en glorie van God.

   Dat Maxima zich ‘koningin’ laat noemen in de massamedia past in het kortzichtige denken dat heerste in 2013. Maxima is een prinses, geen koningin. Als je lintjes doorknipt en feest viert is ‘koningin’ misschien hartstikke leuk. Zodra er met scherp geschoten wordt niet.

   Een groot deel van de westerse kliek is vergeten dat macht uit de loop van een geweer komt. Macht en geweld zijn geen grapjes.

   Militaire Parade Moskou 2023, vanaf 35.00 wordt het volkslied gespeeld onder het gebulder van kanonnen. https://www.youtube.com/watch?v=bAhtGOjJ_FE

   Binnen dat kader moet iedereen zijn plek kennen. Dus niet jezelf koningin laten noemen terwijl je een prinses bent. En ‘bij de gratie Gods’ mag/moet duidelijk zijn.

   Willem Alexander had het met Macron over Europese autonomie. Lavrov reageerde daar later op. Maar als je echt autonomie wilt dan hoort daar ook macht bij, en macht komt nu eenmaal uit de loop van een geweer. Als je niet wilt dat er met je wordt gespeeld zul je als het er op aankomt niet alleen je tanden moeten laten zien, maar ook moeten laten voelen. Geweld dus, bij de gratie Gods.

   ‘Er is geen grotere liefde dan de liefde voor ons vaderland’. Poetin bij de militaire parade. Zonder nationale kanonnen komen we blijkbaar in een werelddictatuur terecht waarin niets te kiezen valt. God besloot anders, en net als bij de Toren van Babel maakte God een eind aan de werelddictatuur van Babylon. Met veel geweld, zonder geweld kan het blijkbaar niet.

   De Nederlandse bevolking is er denk ik nog niet helemaal klaar voor. Anderzijds: geef ze een vijand om te haten, de schuld van alle ellende, tegen wie gevochten moet worden. Nationalisme werkt. Of we blij moeten zijn met de ontwikkelingen is een ander vraagstuk, maar het is nu eenmaal zo.

   • dan zou ik me wat beter verdiepen in de geschiedenis die om de haverklap vervangen wordt. De eerste koning van Nederland heeft na de oorlog met napoleon zichzelf tot koning uitgeroepen, natuurlijk met goedkeuring van andere rijke vriendjes…..dus niks gratie god, niks democratie, gewoon puur gestolen macht. Zal wat moeilijker te vinden zijn, heb het zelf laatst weer getracht maar is schijnbaar weer veranderd in goedkeuring via paus en bla bla.

   • De globalistische clubjes hadden het plan koningshuizen af te schaffen. Niet zo raar dat Willem Alexander Macron vraagt voor een vreet- en zuipfeestje in het kader van Europese Autonomie.

    De globalistische clubjes hadden het er zelfs over bezit af te schaffen, ondernemerschap, enz., en een communistische dictatuur op te zetten. Graag met pek en veren afvoeren, en als het nodig is iets meer.

 4. Nou, laten we wel wezen: de beschrijving in de bijbel van Jezus’ hemelvaart is nou eenmaal gewoon ridicuul. Hij stijgt op als een Saturnusraket en verdwijnt dan ergens in de wolken. Zouden er nu nog mensen bestaan die denken dat dit werkelijk gebeurd is? Alleen al het primitieve idee dat de “hemel” van de religie ergens “daar boven” is. En daarom hebben we nu nog een verplichte vrije dag? Daar mag je heus wel de spot mee drijven!

  • Is tijdreizen mogelijk? Was Jezus een tijd-reiziger? Hoe ging dat precies, die ‘hemelvaart’? Hoe meer details hoe beter. Een (rook)wolk, en hij ging naar boven? De lucht in? Stijl omhoog? En niet geheel onbelangrijk, ging Maria van Magdala met hem mee? Gingen ze naar ‘de hemel’, naar India, naar Zuid-Frankrijk of zelfs Amerika?

   Waren er ‘helpers met een stralend uiterlijk’, was er een of ander ruimtevaartuig zoals in Ezechiël?

   Chi Coltrane – Go Like Elijah https://www.youtube.com/watch?v=U0Wj2jOpIm0

  • Ik heb geen probleem met het bespotten van een religie. Maar dan moet men de ballen hebben om het over de hele linie te doen. En zoals ik al meldde: het is ALTIJD het christendom. De rest wordt met rust gelaten. Vermoedelijk omdat men heel goed weet dat
   a – christenen tegenwoordig de meest vervolgde groep zijn
   b – christenen tegenwoordig hooguit online wat zullen protesteren, maar meer niet, dus er is geen risico
   c – a & b niet gelden voor andere religies, en men wel serieus het risico loopt in elkaar geslagen of erger te worden.

   Wees dan een kerel en doe het of over de hele linie, of doe het niet, maar een beetje op de zwakste van het stel lopen pikken is gewoon zielig. Niet anders dan de bullebak van het schoolplein die het altijd op de zwakste heeft gemunt

   • Waar roeptoerters gemakshalve aan voorbij gaan dat is christenen in de 11 de eeuw de wetenschap vorm hebben gegeven, immers zij moesten aantonen dat God de wereld logisch in elkaar had gezet.

   • @Graftak
    Een beetje off-topic, maar toch…dit is wel een aardige lezing. Zelfs voor mensen die niet echt in wiskunde thuis zijn. En hoe een aantal zaken in wiskunde neigen naar een ordening.

 5. heb hier beetje alles zitten lezen en weet weer precies waarom ik hier niet te vaak kom.

  Wat een bizar laag niveau. Zelfs een kleuter van 4 kan beter nadenken

  Vrijdenken, eigenlijk steeds meer, beperkt denken…sterker nog…alleen beperkt blijft over

  • Kijk nou eens. Daar is de andere mopper opa van de muppetshow! Kun je samen met grafkwakkie de rest hier becommentariëren. Dat wordt vast leuker dan de grapjes van Hugo.

   • Vervelnd dat jij nog steeds niet in de gaten hebt dat Johan de Haag het over jou heeft,zelden zo’n domme lul gezien die allen een beetje dom kan blijven raaskallen, kobus is werkelijk te stom om zelfstandig te kunnen schijten.

   • Wat je zegt ben je zelf takkie. En wat je grofgebekte reacties betreft, is deze website jouw eigendom of ben je te gast hier op de website van iemand anders?

    Ik heb je reactie in de groep gegooid hier in Villa Kobus. Maar je legt het af tegen Hugo, Stadler & Waldorf en zelfs Suske en Wiske. Dan ben je echt een ‘loser’. Gefeliciteerd.

  • Johan, je hebt hier op Vrijspreker de ruimte om op een artikel te reageren. Hugo neemt een stelling in: ‘Jezus kan niet over water lopen’. Vervolgens ontstaat dan een discussie, vanuit meerdere invalshoeken.

   Je hebt het over het niveau van een vier-jarige. Maar vertel me dan eens, kon Jezus nu wel of niet over water lopen?

   • Jesus is de sun of God = de Zon van God .. die loopt altijd over het water tot aan je voeten…(symboliek, vrijmetselaarij-en)
    Het is niet voor niets dat men het NT toegevoegd heeft aan het oude, het oude testament beschrijft de geschiedenis van de volken (bevolking wereld…)
    De oude bijbelse plaatsen beschreven liggen in Afrika dit is verheen weggepoetst. Dat waren de ware koninkrijken op de wereld…

 6. Tja, ik weet nog jaren geleden dat ik in mijn ontwakingsproces zat en ik nog niet begreep wat trolls en c.o inhield. Nu, het maakt niet uit welke website je gebruikt, alles is bevuild. Van bezoekers tot schrijvers, je trekt ze er gelukkig zo uit en maakt het eigenlijk wel een beetje lachwekkend aangezien het gewoon zielig is dat dit jouw doel is in het leven. Ach uiteindelijk zullen wij allen moeten leven met de keuzes die wij gemaakt hebben, en geloof zelf dat wij daar eerder mee geconfronteerd worden voordat je in de grond of een vaas beland. Spijt neemt altijd zijn tijd. Iets wat ik over mijzelf durf te zeggen, als ik dood ga dan heb ik nergens spijt van en ben ik trots hoe ik mensen en familie heb behandeld. Fijne Zondag allemaal

 7. Een hoop tere zieltjes toch weer als het onderwerp religie betreft. Top vermaak, dat dan weer wel, ik heb gelachen, dank daarvoor aan een ieder die dit mede mogelijk heeft gemaakt, immers een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!

  Voor wie hier waarde aan hecht kan ik de werken van Aron Ra en Matt Dillahunty aanraden, die hebben er zo’n beetje een sport van gemaakt om religieuze claims te refuteren, zowel vermakelijk en ook nog eens leerzaam.

 8. Ja, lang is het zo geweest dat mensen de religieuze vertellingen naar de letter geloofd hebben. Dat doen we tegenwoordig niet meer. Maar dat wil nog niet zeggen dat het allemaal onzin is. Sterker nog, er komen steeds meer aanwijzingen dat de verhalen uit de Sumerische kleitabletten het ontstaan van de mens beschrijven en we zijn ‘gemaakt’ door buitenaardse wezens. Ook het Oude Testament, wat een afschrift is van de kleitabletten, beschrijft dat verhaal, zeker wanneer je de vertaalfouten verbetert. De Indiase Veda beschrijven een vergelijkbaar narratief. Daarnaast zijn er talloze, zogenaamd primitieve culturen die eenzelfde verhaal overleveren. Op het moment dat al die verhalen, onafhankelijk van elkaar, eenzelfde narratief beschrijven neemt de geloofwaardigheid ervan toe.
  Verder, of je het leuk vindt of niet, de westerse cultuur is voor een groot deel het product van het christendom waarvan de moraliteit gedefinieerd is door Thomas van Aquino, wat 75% Aristoteliaanse moraliteit is. Dat is, zoek de gulden middenweg, niet te veel en niet te weinig van alles. Om dat allemaal vuig in het kruis te schoppen doet inderdaad erg jaren 70 aan en leidt tot een leeg en zielloos consumentisme waar Friedrich Nietzsche al voor waarschuwde.

  • A maakt het niet uit of het wel of geen onzin is, het feit blijft dat de claim die machthebbers maken op zowel macht als onder gods vleugel, is van belang. Ongeacht iemand zijn kijk op god of allah of wie dan ook, het feit blijft dat wanneer je de herschreven van de herschreven van de herschreven schriften leest, dat god jouw in zijn evenbeeld heeft gemaakt en als vrij mens als gelijke met andere mensen de aarde heeft geschonken met alles war daar op groeit, bloeit en leeft. Dan ga je ook snappen waarom op al jouw eten patent is, want je kan geen patent leggen op iets wat in de natuur groeit. Ben al aardig wat jaren van mijn roze bril af en kan je 1 ding zeker vertellen, niemand van ons gaat ooit de echte waarheid vinden met hoe dingen echt zitten of zaten. Dus alles is en blijft theorie, net als zwaartekracht. Feit is wel dat andere mensen claimen het recht te hebben over jouw en mij te heersen, dat is niks anders dan een claim die door ons eigen geloof(religie) overeind blijft Natuurlijk is daar je hele leven aan indoctrinatie voor aan het werk gezet, maar wij zelf kiezen uiteindelijk dat we met de kettingen blijven rondlopen, alles is toestemming en alles is contact, en ja, ook stilzwijgen is toestemming. Mensen moeten eens gaan begrijpen dat alles wat monarchie betreft en alles wat daaronder valt, door jou en mij betaald worden, wij hebben letterlijk alles betaald wat je op straat tegenkomt en met onze eigen handen gebouwd. Nu ga je dus richting wie is dus nu eigenlijk de werkgever en de werknemer…..Zij werken letterlijk voor ons, zelfs de koning leeft een riant leven door onze energie wat wij daadwerkelijk in werk omzetten. Het antwoord is zo simpel maar toch onmogelijk, want een simpele nee, hier houd het op is wat alles ten einde brengt.

 9. Mee eens beste! En al deze percepties, invalshoeken leiden ook nog eens tot verdere verdeling, zoals de aanstroom van immigranten ook tot verdere verdeling zal gaan leiden mits we (mensheid..) dit gaan doorzien dat de immigranten ook slechts een tool zijn likewise de massale info-lawine . Mooi dat er hier een normale discussie mogelijk is ondanks de vele verschillende invalshoeken.
  United we stand , divided we shall fall, er is werk aan de winkel in de leefomgevingen…

Comments are closed.