13 REACTIES

 1. Er is pensioengeld belegd met hefboomwerking, door gebruik te maken van goedkoop geleend geld. Gaat de rente omhoog, dan ontstaat een negatief rendement en gaat de waarde van de belegging naar beneden.

  Beleggers die in zo’n fonds hebben belegd zijn de sjaak. Verwachtingen dat ze 70% van hun laatst verdiende loon gaan krijgen + volledige AOW zijn ijdel. ‘Living in a fool’s paradise’ Het idee hebben dat je alles goed op de rails hebt terwijl dat helemaal niet het geval is.

  • Ik huur mijn woning van een grote verhuurder, die wereldwijd 18 miljard in de markt heeft zitten.

   Fase 1
   Aankoop 320.000
   Bij: kk ca. 10% 32.000
   Totale investering 352.000
   60% geleend bij de bank 211.200
   40% geld van beleggers 140.800

   Huurprijs per maand 1.160
   Dit is per jaar 13.920
   Geleend geld tegen 2% rente 4.224
   beheerskosten 10% van de huur 1.392
   Belastingen 0% –
   Totaal kosten 5.616
   Opbrengsten 13.920
   Resultaat voor beleggers 8.304

   Fase 2
   Huurprijs per maand 1.190
   Dit is per jaar 14.280
   Geleend geld tegen 3,8% rente (vanaf 1e kw 2023) 8.026
   beheerskosten 10% van de huur 1.428
   Belastingen 30% (zijn ze mee bezig) 4.284
   Totaal kosten 13.738
   Opbrengsten 14.280
   Resultaat voor beleggers 542

   Fase 3
   Huurprijs per maand 1.250
   Dit is per jaar 15.000
   Geleend geld tegen 7% rente 14.784
   beheerskosten 10% van de huur 1.500
   Belastingen 30% 4.500
   Totaal kosten 20.784
   Opbrengsten 15.000
   Resultaat voor beleggers -5.784

   Fase 4
   Bank eist meer eigen vermogen
   Beleggers willen eruit

   Fase 5
   Huurprijs per maand 1.400
   Dit is per jaar 16.800
   Geleend geld tegen 16% rente 33.792
   beheerskosten 10% van de huur 1.680
   Belastingen 30% 5.040
   Totaal kosten 40.512
   Opbrengsten 16.800
   Resultaat voor beleggers -23.712

   Fase 6
   Faillissement van het beleggingsbedrijf?

   Huidige waarde van de woning voor een belegger, die genoegen neemt met de 10-jaars rente van ING als rendement, en van dat geld moet het onderhoud en verduurzaming nog af!

   Huur 1.190
   per jaar 14.280
   af: 30% kosten incl belasting 9.996
   Rente (10 jaar ING) 4,12
   maximaal aankoopbedrag incl 242.621
   Af: 14,5% kk 211.896

   Kortom, het beleggingsbedrijf, de belastingdienst en de bank kregen al die jaren hun geld. Aan het eind van de rit heeft de woning de waarde van wat de bank er ongeveer in heeft zitten. Voor beleggers blijft niets of vrijwel niets over bij liquidatie. Beleggers dachten veilig te beleggen in OG en zagen de grote risico’s van beleggen met hefboomwerking niet.

   Ik heb hier een kruiwagen met euro’s klaar staan, zodra de eigenaar contact opneemt krijgen ze een bod. Niet uit te sluiten valt dat er eerder koopjes in de markt komen, en dan gaat die kruiwagen mogelijk daar naartoe. Ik heb overigens maar één kruiwagen met euro’s, en weg is weg.

   De waarde van de woning is onder de huidige marktomstandigheden in verhuurde staat ca. 15 x de jaarhuur, daar kan ik me geen buil aan vallen. Dat vergelijkbare woningen verderop te koop staan voor een half miljoen doet er niet toe. De woning kan niet vrij worden verkocht doch alleen aan zittende huurder, belegger of de overheid.

   De pensioenwet en de kritiek daarop. Ik zie niet in hoe pensioenen betaald moeten worden als de onderliggende waarde is verdampt. Verder al jaren bekend: AOW wordt bijstand en de eigen woning gaat naar box 3 waarin betaalde rente slechts heel beperkt mag worden verrekend.

   • Het lijkt erop dat mensen die een pensioenuitkering dachten te ontvangen het niet helemaal snappen. Als het beleggingsbedrijf failliet is komt eerst de belastingdienst, de bank, de curator, enz. Als er dan nog iets over is gaat dat naar de aandeelhouders/beleggers/pensioengerechtigden.

    Verder natuurlijk boosheid over zogenaamde aasgieren, die toeslaan als ze voordelig in kunnen stappen. Maar pas op: aasgieren moeten ook tegen elkaar opbieden dus zo leuk is het niet.

    Zo lang op school gezeten en dat soort basis-dingen niet snappen, best erg.

   • Koopt een aasgier OG, dan mag hij 14,5 % kk betalen als hij het pand wil verhuren, en de WOZ-waarde van het pand valt in box 3. Doet de aasgier het zakelijk, ook daar 14,5% kk, plus belasting over van alles en nog wat.

    Koopt een aasgier het privé, om zelf in te wonen, dan zijn de overdrachtskosten weliswaar lager, maar de woning komt uiteraard wel in box 3.

    Lang verhaal kort: de belastingdienst is de grootste aasgier.

   • Ik had ooit eens een vriendin die weg ging omdat ik geen dikke Audi had, geen huis wilde kopen. Volgens haar had ik ‘geen pensioen’. Nu vindt ze me misschien de dikste aasgier ooit, en allemaal heel oneerlijk.

    Wie leefde in een fool’s paradise blijkt altijd pas achteraf. Dikke Audi, ca. 100K in tien jaar. Huis kopen op het hoogtepunt, niet verstandig. Pensioen opbouwen bij de daartoe aangewezen instanties, niet slim. Anderzijds moet je natuurlijk wel je leven leven.

    De feestjes van schuldkneuzen/loonslaven met te duur gekochte koopwoning en een te dure auto die wel pensioen opbouwden, waren dat de fool’s paradise parties dat ik dacht dat ze waren?

    Als die levensstijl leidt tot armoede op de oude dag, met AOW als bijstand, mogelijk in een probleemwijk met gesplitste opgetopte woningen, dan mis ik daar niets aan. We gaan zien hoe het loopt, een prachtig schouwspel met echte spelers.

   • In een tweedehands Japanner kun je prima rijden. Jarenlang met weinig problemen. Ik ken genoeg mensen die dat doen en die zijn erg tevreden met hun aankoop. Liever dat voor mij dan zo’n veredelde Volkswagen (had ik zelf ooit eens) in de lease+bijtelling.

    Het lijkt mij dat als die ex van je in een tokkiemobiel wil rijden, dan misschien even moet zoeken een toffe pooier met een dikke ‘Benz’. Een vrouw die financiele eisen aan je stelt, als voorwaarde voor een relatie, moet je sowieso vermijden. Of een gevalletje “pump and dump” van maken. Want wie gebruikt er nou wie dan?

    De kansenwijken gaat gezellig worden. Vrienden van mij die jaren in 020 Nieuw-West woonden zijn verhuisd naar een rustig dorp in de regio. Ze vertelden dat er een leegloop is aan de laatste ‘Nederlanders’ daar. Hun plaatsen worden ingenomen door vage types uit Roemenie, Bulgarije en Noord-Afrika. Die komen met 10 man op een flatje van 60m2 wonen. Het gaat hard momenteel (volgens hen).

 2. De pandemiewet. Waarschijnlijk gedicteerd door een of andere krankzinnige dictator in zijn bunker die geen idee heeft wat er in de wereld gebeurt. Het parlement, dat bestaat uit democratische proleten, drukt dat soort wetten er dan doorheen. Het zoveelste bewijs dat de proletarische republiek verachtelijk is.

  Willem Alexander nodigde Emanuel Macron recent uit. Afspraken zijn ondertekend om te werken aan een sterk en autonoom Europa. Niet zo vreemd dat Willem die kar trekt, want de globalistische clubjes wilden de koningshuizen afschaffen.

  Oostenrijk en Hongarije hebben elkaar alweer gevonden, Rusland zal aansluiting zoeken over land naar de Balkan, via Hongarije. Russische tanks kunnen dan zo doorrijden naar Kosovo. Het machtsblok Oostenrijk-Hongarije-Servië zal waarschijnlijk weer leidend worden op de Balkan. De Amerikanen hebben daar helemaal niets meer te zoeken.

  Het vuur op de Balkan is al ontbrand, ik vraag me af of Rusland toestemming heeft van Hongarije om met oorlogsvliegtuigen over Hongaars grondgebied te vliegen, of wegen mogen worden gebruikt. In Servië hebben de Russen vrijwel zeker een volledige vrijkaart. De Amerikanen wilden de marine naar Servië sturen, geheel er aan voorbijgaand dat Servië niet aan zee ligt.

  De betekenis van een pandemiewet in dit geheel? Helemaal niets, dat gaat het niet meer worden, hooguit wordt het een ding voor schapen en democratische proleten.

  De NAVO is uitgerangeerd, voor Amerikaanse soldaten is geen plaats in een sterk en autonoom Europa. Er gaat een nieuwe wind waaien en Nederland heeft een leidende positie gepakt. Verachtelijke wetgeving in het leven geroepen door corrupte democratische proleten voeren nog even de boventoon. Gezonde krachten moeten de overhand weten te vinden en met Willem Alexander voorop gaat dat vast lukken. Op naar een sterk en autonoom Europa!

  • Of Willem voorop gaat weet ik niet zo, maar Agenda 2030, wat moet leiden tot een oneworldgovernment (idealiter via de VN), is zonder twijfel ontsproten aan de breinen van hele intelligente mensen. Denktanks vol mensen die even intelligent als wereldvreemd lijken te zijn. Of het hen lukt of niet, alles zal anders zijn erna. Ik denk niet dat de bestaande pensioenregelingen dat gaan overleven.

 3. Ik stel mezelf de vraag: ‘Is er enige onderbouwing voor de bewering dat de democratische proleten in het parlement corrupt zijn?’ Die onderbouwing is erg eenvoudig. Het aannemen van de pandemiewet toont de corruptie aan. Zouden de democratische proleten in het parlement niet corrupt zijn, dan was die wet nooit aangenomen.

 4. En in de huidige huizenprijzen is nog niet eens de toekomstige investering van koper in verwarming verrekend van zo’n 30.000 euro. En al is het dak geschikt moeten er tijdens de zonnepanelen van dakpannen gewisseld worden of voor aanleg à raison van € ……
  Of je nu een huis koopt van 50000 of 1.0000.0000 en er is nog niet geinvesteerd in energiebesparing reken op zo’n 80000 euro. Uitgaande dat geen enkel huis voor 1990 voldoet gaat dit nog wat worden.
  Iemand een korrect kostenplaatje? Doe me dan ook maar vloerverwarming (gescheiden systeem a.u.b.) etc etc

  • Ik heb het voordeel dat ik alles zelf kan doen. Ik heb een grove berekening gemaakt voor het isolatiemateriaal dat nodig is om op label A te komen en kwam op € 12.000,– voor alleen het isolatiemateriaal. Maar om goed te isoleren moet alles opnieuw, inclusief nieuwe keuken en badkamer. Het gaat sowieso tienduizenden euro’s kosten, als je alles zelf doet. Moet je het laten doen, dan zou je kunnen huren, de oversterfte even afwachten.

   Het zou best kunnen dat de woning weer tien jaar mee kan door bijvoorbeeld alleen het dak te doen, zonnepanelen te plaatsen, het gaat om de punten. Misschien wordt het ook niet verplicht als je in de woning blijft.

Comments are closed.