8 REACTIES

 1. Mmmm vindt ‘m een beetje verwarrend. Misschien zo:
  “Opvallend dat zij die voor meer overheid pleiten, dat verdedigen door te wijzen op wat daarvoor door overheidstoedoen verkeerd is gegaan.”

 2. ‘De krankzinnige dictator in zijn bunker is het probleem’. Neen. De schapen die doen wat de krankzinnige dictator hen opdraagt zijn het probleem.

 3. Ik zag een lijst voorbij komen van allerlei stichtingen, met daarop wat de topman/vrouw verdient. Van het Leger des Heils ontbraken de gegevens, blijkbaar doen ze gewoon niet meer mee.

  Je verstrekt gegevens aan de overheid in het volste vertrouwen dat er zorgvuldig mee wordt omgegaan. Zodra dat vertrouwen wegvalt is het logisch dat je terughoudender wordt.

  • Dank voor de link. Meer dan 135 k per jaar verdienen bij een idealistische organisatie, drie leger des heilsdirecteuren presteren dat.

  • De verhoudingen van financiering door de overheid en eigen gelden van het leger des heils zijn eigenlijk zoals te verwachten, van de 550 miljoen wordt ongeveer een half miljard door de staat verschaft. Een half miljard is echt heel veel geld. Tijd voor een bezuiniging!

  • Vanwege het ontbreken van de gegevens van het Leger des Heils op de lange lijst van inkomens van top- mannen en vrouwen die werken voor liefdadige stichtingen ging ik er vanuit dat het Leger des Heils was gestopt met het publiceren van dat soort gegevens. Dat is dus niet zo. Misschien stonden ze er niet op omdat de cijfers van 2022 nog niet op hun website staan.

Comments are closed.