Roland Rottenfusser schreef het boek Strategien der Macht. Over hoe de elites onze vrijheid roofden en hoe wij ze weer kunnen heroveren.

Pandemieën, wereldoorlog, klimaat- en schuldcrisis: de vrijheid is in groot gevaar. Iedere zogenaamde en/of gecreeerde crisis wordt gebruikt om onze vrijheid verder in te perken.  Wat is er gebroken in de harten en geesten van zovelen dat ze zichzelf en hun vrijheid zo verachten ? Waarom stemmen ze in met hun eigen rechteloosheid en lijken ze ronduit verliefd op hun kettingen?

Roland Rottenfusser laat in zijn boek zien dat we gevangenen zijn van onze illusies. Gijzelaars van leugens en machtsstrategieën. Maar de keizer is allang naakt en de tovenaar van Oz is slechts een megalomane dwerg die aan hendels trekt. Als we erkennen dat onze opgedrongen angst ongegrond is, valt de banvloek van ons af en vinden we onze weg terug naar onze waarheid en kracht.

“Als vrijheid een persoon was, een mooie godin – wat zou ik dan tegen haar zeggen? Bovenal: Vergeef ons! Vergeef ons voor dit zielige, onwaardige verraad. Het zal nooit meer gebeuren. Vanaf nu zullen we volop voor je vechten.”

Het boek van Rottenfusser is zowel een liefdesverklaring aan de vrijheid als een individueel-collectieve gids voor soevereine revolutie. Het pad ligt voor ons, we hoeven het alleen maar te bewandelen. Trouw aan het motto van Bertolt Brecht: “Als de waarheid te zwak is om zichzelf te verdedigen, moet ze aanvallen.”

Als boek en als e-book verkrijgbaar.