Interessante analyse over hoe een kleine elite een grote wereldbevolking controleert

18 REACTIES

 1. Volgens de bovenste plaatser van de video (op twitter) zouden Joe Rogan en dinges Kennedy geen deel uitmaken van de heersers, die hen als onechte ‘redders’ naar voren schuiven. Elon Musk geef ik het voordeel van de twijfel.

  • Dr. Shiva roept in een interview dat Tucker Carlson een ‘CIA man’ is, dat hij voor de CIA gewerkt zou hebben en de trucs van de psychologie kent om mensen voor de gek te houden.
   Ik heb dat nagezocht en zover alleen kunnen vinden dat Tucker ooit bij de CIA heeft gesolliciteerd en afgewezen is. Zo zijn er nog meer twijfelachtige zaken die hij roept. Hij roept ook dat hij de uitvinder van email is, terwijl email al in gebruik was voordat hij patent op zijn systeem heeft aangevraagd. Men zou hem dan de eer niet gunnen vanwege racisme, omdat hij oorspronkelijk uit India komt.

  • Joe Rogan is een pion zonder principes.
   Elon Musk heeft die vrouw van het WEF CEO gemaakt van Twitter.
   Kennedy… wilde die geen boetes voor “klimaatontkenners”?

   • We gaan het zien met Musk. Misschien heeft hij die vrouw van het WEF CEO gemaakt om in die kringen zijn belangen (wat die ook zijn mogen) te verdedigen.

   • Kennedy zit fout op het gebied van klimaat, maar daarmee ben je nog niet “lid van de club”, wat vaccins betreft en andere zaken, ziet hij het haarscherp en is niet bang om zich uit te spreken.

 2. Good catch, pcrs.
  We weten het allemaal wel, maar het is nuttig om het eens even academisch uitgeschreven te zien.
  Ik denk persoonlijk wel dat het minder over geld gaat en meer over macht en controle. Geld is een bijproduct daarvan. Meer recent dient de macht en controle om tot een technocratisch georganiseerde wereld te komen: you’ll own nothing and be happy, 15 minuten steden waar je maar zelden buiten mag komen, controle over wat en hoeveel je daarvan koopt via CBDC. We hebben het allemaal al vaker gehoord.
  Laten we ook vaststellen dat het probleem groter is dan enkel de staat. Er zijn meer partijen betrokken en die doen dat volledig uit vrije wil. Laten we ook vaststellen dat het werkelijke probleem eerder de 8 miljard druiloren zijn en niet zozeer de paar duizend van de superelite.

 3. Laten we het woordje complot vervangen door “samenwerking met een gemeenschappelijke doelstelling”, dan klinkt het namelijk niet zo eng en wordt in één keer alles bespreekbaar.

 4. De beste man komt zelf van een top 100 universiteit. Hij spiegelt een beeld voor alsof werkelijk iedereen die ook maar een beetje succes heeft, onderdeel is van de elite. Oftewel, niets heeft zin, de elite wint altijd.

  Een demotiverend verhaal wat prima in het straatje past van diezelfde elite.

  • Ik denk dat ze het goed voor elkaar hebben, maar ook dat de onderdaan wel iets aan zijn kijk moet veranderen op dit verschijnsel voor je een ommekeer krijgt. Na een oorlog, economische crisis of een andere gigantische blunder zie je de glans van de elite wel afnemen. Dat is de kans, denk ik. Men moet ook niet meer als Pavlov’s hondje reageren op ‘voor het algemeen belang of voor de planeet’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in