OPROEP. Partijen die nog niet in de Tweede Kamer zijn vertegenwoordigd moeten aantonen relevant te zijn door het indienen van ondersteuningsverklaringen (OSV). Er zijn er 30 nodig voor iedere kieskring (er zijn er 19) en 10 voor Bonaire. Alleen in kieskringen waar de minimumgrens van het aantal OSV’s is behaald mag de LP deelnemen aan de verkiezing.

Er is tijd tot 6 oktober, hier wordt alles nog eens uitgelegd. Je zoekt hier de gemeente op waar je staat ingeschreven, en ziet de openingstijden en of je vooraf een afspraak moet maken. Dan kom je met een legitimatiebewijs en teken je, dit is kosteloos. De ambtenaar controleert of je stemgerechtigd bent. De ambtenaar ondertekent de verklaring en zet het stempel van je gemeente op de verklaring. Hij zet ook de naam en/of nummer van je kieskring op de verklaring. Daarna onderteken jij de verklaring. Dat moet in het bijzijn van de ambtenaar! Laat de originele verklaring niet op het gemeentehuis achter, neem deze mee! Controleer of dit allemaal goed is gegaan voordat je weggaat.

Scan de volledig ingevulde verklaring in en upload deze via het formulier op https://stemlp.nl/osv/. Bewaar het origineel.

De tussenstand:

Kieskring Ontvangen OSV’s
01. Groningen 00/30
02. Leeuwarden 04/30
03. Assen 00/30
04. Zwolle 02/30
05. Lelystad 01/30
06. Nijmegen 04/30
07. Arnhem 01/30
08. Utrecht 06/30
09. Amsterdam 03/30
10. Haarlem 02/30
11. Den Helder 01/30
12. Den Haag 05/30
13. Rotterdam 02/30
14. Dordrecht 02/30
15. Leiden 03/30
16. Middelburg 01/30
17. Tilburg 03/30
18. Den Bosch 06/30
19. Maastricht 02/30
20. Bonaire 00/10
Nederland 48/580 (8,28%)

11 REACTIES

 1. Als dit al een uitdaging is (je hebt nog een week) kun je beter niet meedoen. Hoe ga je dan ooit die 66.000 kiezers krijgen?

 2. De LP heeft tot nu toe steeds in bijna alle districten meegedaan. Maar er is weinig illusie dat er dit keer een zetel gehaald wordt. Meedoen geeft al publiciteit

  • Waarom wordt deze oproep te elfder ure gedaan? Ik wil best een SV tekenen, maar ik heb nu geen tijd meer om bij de gemeente langs te gaan.

   Was het vroeger niet zo, dat je een complete handtekeningenlijst kon inleveren en de gemeente die controleerde? Wel zo makkelijk!

   • Zoiets herinner ik mij ook. Je kon gewoon in de winkelstraat gaan staan met je lijst. Al kan dat ook met een referendum zijn geweest.

    @Ratio: “Meedoen geeft al publiciteit”. Is dit goedkoper dan een rondje Facebook Ads? Ik weet het niet. Misschien heb ik volgende week tijd om zo’n verklaring te tekenen. Heb ik dat ook een keer gedaan. Als ik de LP was zou ik voor 40 verklaringen gaan per gemeente. Om een marge aan te houden.

   • Je moet tekenen in het gemeentehuis en dat kon pas sinds gisteren, er is tijd tot 6 oktober. Dan een scan sturen naar de LP. Het is altijd spannend of het gehaald gaat worden

  • Omtzigt is bekend en populair. De LP is onbekend en onbemind bij het grote publiek. Ik denk dat Omtzigt veel opportunisten en baantjesjagers op zijn lijst gaat krijgen. Ergens las ik dat hij een heel leger HR (PZ) medewerkers had ingehuurd om kandidaten te selecteren. Ik kan mij niet voorstellen dat dit zonder brokken eindigt. BBB zal blij zijn dat deze nu bij Omtzigt zitten.

 3. Het idee en denkwijze van de LP is nu eenmaal moeilijk te verkopen. Dan heb ik het dus over het idee, over vrijheid en vrije mensen. Niet een echt omstreden of extreem idee. Het omzetten van een sociaal democratie naar een vrije samenleving, is heel moeilijk. Niet alleen de bestaande belanghebbenden (ambtenaren, bestuurders, politieke partijen, subsidieontvangers etc) zullen deze ontwikkeling kost wat het kost tegenhouden. Hetzelfde geldt voor Milei in Argentinië.
  Maar ook de landen in Europa zullen deze ontwikkeling in NL willen tegenhouden. Al is het maar om de eigen bevolking in de waan te laten houden, dat een gouden kooi prefereerbaar is, in plaats van vrijheid.

 4. NL glijdt steeds verder af. De rechtspraak is een farce (1) en het democratisch proces ook (2)

  (1)

  “Het toegangsverbod voor David Icke tot 26 Schengenlanden blijft in stand, zo oordeelde de rechter gisteren.

  Doel is bescherming van de democratische rechtsstaat en vooraanstaande personen, bewindvoerders en uitvoerders van overheidsbeleid.

  De rechter verwijt Icke o.a. dat hij Rutte typeert als iemand die Nederland regeert te behoeve van het WEF en als een vijand.

  Verder hoeft het volgens de rechter niet te gaan om reeële maar vooral om de potentiële dreiging.

  Ook is het niet van belang wat David Icke zelf zegt maar hoe anderen mensen zijn uitspraken zouden kunnen interpreteren.”

  ~ Mordechai Krispijn, 27-9-2023

  (2)

  Veel oog voor klimaat en armoede in akkoord van centrumlinkse coalitie, amper geld naar veiligheid Den Haag

  https://www.ad.nl/den-haag/veel-oog-voor-klimaat-en-armoede-in-akkoord-van-centrumlinkse-coalitie-amper-geld-naar-veiligheid~ad672bd7/

Comments are closed.