Nieuwe partijen die nog geen zetel in de Tweede Kamer hebben dienen door ondersteuningsverklaringen hun relevantie te bewijzen. Ook dit jaar is de LP daarmee bezig. Ze staan op nog geen vijftig procent en er is nog een week te gaan. Er zijn twee districten binnen en nog 17 te gaan (excl Bonaire).

Overweeg verkiezingsdeelname van de LP dit jaar mogelijk te maken door een ondersteuningsverklaring in te vullen op het gemeentehuis. meer info

4 REACTIES

 1. Hmmm, dus niet stoppen met deze onzin, maar oproepen tot deelname aan een (onze) zogenaamde “demoncratie”.
  Want het betreft de LP.
  Ofzo?

  En hoe denkt de redactie van deze site hierover?

  Het is toch een grote farce allemaal?

  Enja, ik weet het, ik heb ook geen antwoord op de vraag hoe het dan wel moet (heb slechts een eigen model in min hoofd).
  Maar 1 ding weet ik wel: wij leven in een leugen.
  Ons “politieke” bestel is daar een ‘major’ onderdeel van.

  Dus waarom oproepen tot de vorming van weer een …. pfff ik laat het hierbij….

  • Rectificatie: demoncratie moet natuurlijk zijn democratie.
   Alhoewel, wellicht is mijn typ-verspreking wellicht wel de juiste…

 2. Beste Harold. Er zijn op deze site tal van discussies gevoerd over stemmen of niet stemmen. Ik begrijp je term demoncratie. Er zijn genoeg mensen die het zo zien. En de beperkingen van stemmen zien en dit zelfs als een valkuil/ illusie zien. De conclusie van de meeste discussies alhier was deze. Stem op de LP of stem niet. Er zijn vrijspreker auteurs die heel bewust niet stemmen. Als vrijspreker zijn we onderdeel van het libertarische centrum. Het libertarische centrum heeft meegeholpen aan de totstandkoming van de libertarische partij. Het libertarische centrum wil alle initiatieven naar een libertarischer Nederland steunen. Als zodanig zal ik artikelen plaatsen over de LP. En wil ze ook helpen om deel te kunnen nemen aan de verkiezingen.

  De betrokkenen bij de LP zijn ervan overtuigd dat hun inspanningen een libertarischer Nederland naderbij brengt. Ik was in 2012 betrokken bij de campagne en ben nu opnieuw betrokken bij de LP. In de tijd daartussen vond ik de LP onvoldoende libertarisch.

  Ik zie tegelijkertijd de beperkingen van een politieke partij, zeker van een libertarische.

 3. Kijk, die Wybren is een enorme opportunist, maar heeft wel goed tegengas kunnen geven mbt corona. Je krijgt als organisatie aandacht als je deelnemer bent in de Staten Generaal. Het libertarisme kan dan spreken voor een groot publiek, het is dan aan het publiek of ze wil luisteren, maar er brandt dan een libertarisch lichtje, niet alleen op vrijspreker maar ook in het hart van de democratie.

  Dit gezegd hebbende denk ik niet dat de LP veel stemmen krijgt tenzij libertarisme veel aandacht krijgt als het in Argentinie lukt.

Comments are closed.