Toine Manders is een van de namen die voorkomt in de Panama papers. Hij pleit in het gesprek met Ancilla Tilia voor het afschaffen van belasting omdat hij het een gelegaliseerde vorm van roof vindt. “Als je eigendommen wordt afgenomen onder bedreiging van geweld, zonder dat je schade hebt aangericht, zonder dat je verplichtingen weigert na te komen die je bent aangegaan en bezittingen worden afgenomen dan noemen we dat roof. En dat is precies wat de overheid doet.” Ancilla achterhaalt in het gesprek met Manders zijn visie over de samenleving, zijn moraal en zijn beeld over de wereld!

 

7 REACTIES

 1. De zgn privatisering van staatsmonopolies is vergezeld gegaan van een enorm uitgebreide regelgeving en het oprichten van allerlei sturingsorganisaties, zoals de Nationale Zorgautoriteit (NZa), de Autoriteit Financiƫle Markten (AFM), enz.

  De vrije markt in NL en de EU is daardoor minder vrij dan ooit met alle negatieve gevolgen van dien. Feitelijk hebben we nu het slechtste van twee werelden

 2. De video is 7 jaar oud en inmiddels is Toine niet meer van de Libertaire Partij maar van BVNL.

  Onderstaande documentaire van Marijn Poels is gisteren uitgekomen. Niet direct een libertarisch document; voor mij hoeft dat ook niet, zeker niet wanneer een groot deel van het verzamelde bedrijfsleven zichzelf in de voeten heeft geschoten met hun covid vaccins, digitale controles en verwoestende wapentuig waarvoor altijd ergens een oorlogje gevoerd moet worden. Ja, ik weet het, de overheid laat zich manipuleren/omkopen/whatever, maar dat maakt hen niet tot de enige schuldigen.

  Meer dan twee uur, dat wel, met als centrale premisse dat het overgrote deel van ons DNA is uitgezet door de buitenaardse wezens die ons ooit gemaakt hebben zodat we nuttige slaven voor hen kunnen zijn. Maar, wellicht kan dat uitgezette DNA weer geactiveerd worden zoals je ook het slapende DNA van genetisch gemanipuleerde planten kunt heractiveren.

  Voor wie dat interesseert:
  https://www.youtube.com/watch?v=TYQ3cI2J4aM&t=3977s

  • Precies, zet het er even bij, Vrijspreker. En kom eens met wat nieuws.

   • Video’s met Toine zal ik blijven plaatsen, of ze nu oud zijn of niet. Van tijd tot tijd hoort hij er gewoon bij.

  • Ziet er interessant uit die film. Heb een paar minuten gekeken. De rest komt op een regenachtige herfstavond binnenkort. Bedankt voor de tip.

 3. Daar gaan wij weer: “Belasting is diefstal/roof/geweld/stom/enz…” Helemaal waar. Maar ondertussen lukt het de LP al 30 jaar om met deze kreet geen enkele kamerzetel te winnen. Het spreekt niet aan buiten een kleine kring.
  Zou het voor BVNL gaan werken? Van Haga mag blij zijn als hij zijn eigen zetel behoud, al kan het nog alle kanten op gaan. Haalt hij er misschien wel 3. Van Hagt komt van de TU, je zou van iemand met zo’n achtergrond inhoudelijk meer verwachten, a la Omtzigt.

  Oude namen in de video (al heb ik maar een paar minuten gekeken): Arjen Kamphuis wordt gemoemd. Is die al boven water intussen? En hoe is het met Linde afgelopen? Daar hoor je ook niets meer van na een poging tot Piratenpartij.

  • Ze moeten eens beginnen met vragen te stellen, bijvoorbeeld: waarom Bill Gates gewoon niet vrijwillig aankruist meer belasting te willen betalen, als dat zo’n nobel doel is.

Comments are closed.