In De Andere Krant van komende zaterdag leest u verschillende commentaren op de verkiezingsuitslag. Exclusief al de eerste reactie van Wybren van Haga, Fractievoorzitter van Belang Van Nederland en Nyenrode-professor Bob de Wit.

Fractievoorzitter van BVNL Wybren van Haga

Ieder volk krijgt de leiders die het verdient. De kiezer heeft gesproken. Er is geen plaats voor ons geluid, dan niet. Het is ontzettend jammer. We hebben keihard gewerkt. We hebben 7000 leden. Heel veel debatten gedaan. Niet eens een zetel gehaald. Nederland had meer zin in 37 zetels voor Wilders. Er is nu geen oppositie meer over. PVV is geen rechtse partij. Geen partij voor ondernemers. Het is een diep-socialistische partij. Hele linkse partij. Hij is eerder een socialist dan iets anders. Hij heeft altijd meegestemd met de zittende macht. Economisch. In het coronabeleid. Wij hebben nu geen podium meer. Mijn Kamerlidmaatschap houdt op. De eerstkomende verkiezingen zijn Europees, dan heb je 200.000 stemmen nodig voor een zetel, we hebben nu niet eens 70.000 gehaald. Je moet realistisch zijn. Je ziet nu al wat voor kabinet er gaat komen. Wordt toch weer links. VVD, NSC, PvdA en D66. Ze doen net of Wilders salonfähig is, maar het loopt stuk op de masssa-immigratie. Er komt een verkenner die tot die conclusie zal komen.

Nyenrode-professor Bob de Wit

‘Nederlanders willen het huidige politieke systeem verlaten’, is de belangrijkste conclusie van de verkiezingen. De grootste invloed oefende de historisch grote groep ‘zwevende stemmers’ uit. Veel van hen wisten het niet en hebben niet gestemd. De opkomst was de allerlaagste in de Nederlandse geschiedenis. De stemmende zwevers brachten de grootste winnaars: PVV van Geert Wilders (plus 20 zetels) en NSC van Pieter Omtzigt (plus 20 zetels). De grootste verliezer is de oude politiek. VVD (minus 10), D’66 (minus 13) en CDA (minus 10). Als kiezers radeloos worden en als stuurloze wespen naar suiker zoeken, wordt het tijd om de diepere oorzaak aan te wijzen. verder lezen.

21 REACTIES

 1. Het is zeker jammer als we het vrije en vaak goed libertarische geluid van Van Haga in de Kamer zouden moeten missen. Laten we nog even de officiële publicatie van De Kiesraad afwachten voor we de handdoek in de ring gooien.

  Gelukkig heeft de PVV nog enkele mensen die ook fel van leer kunnen trekken tegen de linkse kerk en de corrupte overheid. Martin Bosma is er één van.

  Bosma (PVV): “Ik ben geen albino! Positieve discriminatie bestaat niet, het is rassen haat!”
  https://youtube.com/shorts/6wLO-0T_llA?si=dHvwosdwsAZoDqCI

  • https://www.unz.com/article/a-pyrrhic-victory-for-geert-wilders/

   “Wilders has long entertained close relations with the Israeli embassy in The Hague. Some fifteen years ago, Wilders paid weekly visits to the embassy, and was suspected of receiving money and instructions from his Israeli friends. As a result, the Dutch state spy service kept close tabs on Wilders, often referred to in some media as “Bibi.””

   Ik noem hem ‘keppeltje Wilders’, maar ‘Bibi’ is ook grappig.
   Een geblondeerde spleetogige kerel van Indonesische afkomst, met een vrouw van Hongaarse geboorte, en een Israël/Zionisme fanaat, die dan de Nederlands cultuur moet verdedigen, NOT.

 2. “PVV is geen rechtse partij. Geen partij voor ondernemers. Het is een diep-socialistische partij. Hele linkse partij.”

  De PVV is inderdaad links, ze wordt alleen bestempeld als (extreem) rechts door de multiculturalisten. Het gevecht van Bosma tegen woke is geen gevecht tegen de ”linkse kerk’, maar alleen de woke uitwassen van links.
  Alle partijen inclusief de PVV hebben in hun programma de gematigde programma’s die door links ooit op het menu zijn gezet.

  Libertariers weten dat veel partijen die nu de gevestigde orde zijn ooit voortkwamen uit radicalisme. De beweging van de democratie is als volgt: een speerpunt van radicalen, in een serie van radicale partijen die weer overgaan in andere partijen, waarna zij de gevestigde orde vormen. Dan ontstaat er weer een speerpunt van radicalen, en de gevestigde orde neemt dat radicalisme in verzwakte vorm over. Democratie is een eeuwig radicalisme dat gevestigde orde wordt.
  De VVD, BBB, CU, SGP, hebben allemaal programma’s van het radicalisme overgenomen in wat verzwakte vorm.
  De reden dat de PvdA is gefuseerd met GL, is omdat de eerstgenoemde uit voormalig radicalisme voortgekomen partij geen radicaal speerpunt programma meer had, waar GL wel radicale speerpunt programma’s heeft, met D66 als ultieme inspirator van radicalisme.
  Het feit dat D66 zwaar heeft verloren betekent alleen dat het radicalisme is geabsorbeerd door de gevestigde en nieuwe partijen. Het democratisch radicalisme (niet slechts ‘links’) gaat ondertussen gewoon door, en dat radicalisme wordt dan op termijn weer genormaliseerd.

  Wat woke betreft: woke is een naam dat door partij a is verzonnen om partij b te beschuldigen. Maar woke draait om vermeende onderdrukking en onrecht, en dat is zo en zo waar de democratie al vanaf het begin mee geobsedeerd is. Woke is slechts de laatste versie van de democratische obsessie met vermeend onrecht, waar de obsessie van de oudere generaties met vermeend onrecht al is genormaliseerd, dat wat dus als normaal wordt beschouwd. Het is een continuum is een serie van radicalisme, en door de tijd heen genormaliseerd radicalisme dat gevestigde orde wordt..

  Goed mogelijk dat libertariers zelf veel genormaliseerde denkbeelden hanteren, zonder zich ervan bewust te zijn. Alleen wat economie/vrijhandel/markt betreft blijft men voet bij stuk houden.

  De hele zaak van de democratie is een constante normalisering van wat voorheen radicalisme was, waarbij er steeds een nieuwe agenda wordt verzonnen voor dit of dat vermeend onrecht, nieuw beleid, meer regels. Het homohuwelijk is bijvoorbeeld ooit het speerpunt van agressieve radicalen geweest, wat dan zeer agressief doorgedrukt wordt, en daarna genormaliseerd. Zelfs zogenaamd rechts wordt daar ook door beïnvloed, en men neemt dan die agenda in afgezwakte vorm over. Zo bestaat er bijkans geen rechts meer. Iedereen die over ‘linkse kerk’ lult weet niet eens dat vele oorspronkelijk radicaal linkse denkbeelden allang genormaliseerd zijn, een proces dat al een eeuw lang gaande is.

  Het is in feite een herhaling van de Atheense en Romeinse democratieën, die ook in totalitarisme eindigden.

  • ‘Nederlanders willen het huidige politieke systeem verlaten’

   Dit is de welbekende bullshit, de komeet van de democratie, met haar speerpunt van zich steeds vernieuwend radicalisme, en een massa daarachter die dat radicalisme absorbeert, vervolgt gewoon haar baan. Het is een periode van absorbering van radicalisme bij een gevestigde orde die daardoor door een proces van herorganisatie gaat, waar dan wellicht tijdelijke sprake is van een zwakke tempering van radicalisme vanwege het proces van absorbering.

   • Het zoveelste kulverhaal van deze linkse racist. Er is helemaal niets van links genormaliseerd. Alle linkse waanideeën zijn de samenleving opgelegd door de linkse kerk, die als een spin in het web zit van onze overheid. Herken je je eigen club niet meer?

    Martin Bosma ‘Links-radicalen worden per strekkende meter het Openbaar Bestuur in geparachuteerd’
    https://youtu.be/sMBJUgSQCQk

    Zie ook:
    How Marxists took over the Netherlands
    https://youtu.be/8SV7CLhxdXA

   • PdJ is ook net zoals velen op links een moraalprediker, hij komt constant met morele beschuldigingen, hij bijt zich ook overal agressief en fanatiek in vast, men zou hem op radicaal links heel erg goed kunnen gebruiken. Lijkt wel hondsdol, of een mannelijke Sylvia Simons?

  • Het pummeltje PdJ behoort tot de democratische opjutters en grove framers, het constante links-rechts geruzie. Hij neemt zelfs de scheldwoorden van links over (racist), de man speelt het ironisch genoeg altijd weer klaar om de bevestiging te zijn wat hij zegt te bestrijden, en minstens zo fanatiek. Hilarisch.

   • De achterlijke kul van deze trol blijft maar komen. Staat de drek al tot je lippen? Slik dan maar lekker door onnozele roeptoeter! Ga de draadjes op Stormfront maar verzieken. Kunnen die hersenloze idioten daar ook eens lachen.
    ___________

    SUGGESTIONS 13.

    THOU SHALT BE AMUSED RATHER THAN ANGERED BY THE WORDS AND DEEDS OF IDIOTS; FOR I AM THY NOODLY LORD AND I HAVE CREATED IDIOTS SOLELY FOR ENTERTAINMENT PURPOSES, MINE FIRST AND THINE LIKEWISE.

    -The Flying Spaghetti Monster

 3. dank voor het afgeven op
  traditie bij verlies
  gelukkig maar ….

  • Kunnen ze 2/3 van de faculteiten sluiten. Waar je alleen maar onzinnige theorievakken leert. Zoals Rob Jetten op de ambtenaren-mavo in Nijmegen.

   Leuk artikel: “… Black Friday moet in de huidige vorm worden afgeschaft. Dat is de bikkelharde eis van onderzoekers en hoogleraren aan…”

   Alsof die lamzakken iets te eisen hebben. Wat gaan ze doen als zij hun zin niet krijgen? Stampvoeten en schreeuwen? Dat worden leuke internetfilmpjes.

   Overigens kan ik iedereen aanraden om vandaag wat te sjoppen naar goede aanbiedingen. Er zijn altijd leuke deals voor software licenties. Electronica vaak ook maar laat je niet naaien met valste “van/voor’ prijzen.

   • De koopgeiten der consument-proletariaat massa’s hun feest van luxe-proletariaat uitspattingen verbieden is inderdaad niet de juiste methode.
    Het is een uit de VS overgewaaide idioterie van het consumentisme, ik ben er wel voor om alle zogenaamde cultuur uit de VS niet over te nemen.
    Gelukkig hebben de Ayn Rand brutalisten onder de libertariers weer achter het net gevist.

   • “Overigens kan ik iedereen aanraden om vandaag wat te sjoppen naar goede aanbiedingen.”

    Hoe lullig, u lijkt wel een huisvrouw… Je gaat het overwegend mannelijke publiek hier, en wij zijn van hoog niveau toch (muhaha…), toch niet adviseren om te voordeel-shoppen…

 4. Wybren, het is je gegund.
  Waarom heb de de rij bij FvD niet gesloten gehouden? Wat was er werkelijk fout op basis van feiten?

  • De huidige kern van Forum voor Democratie is na de afsplitsing te intelligent om succesvol te zijn in de democratie.

Comments are closed.