CNN: Provisional results so far show Milei with over 55% of votes (13,781,154) with more than 94% of votes counted, according to data from the country’s National Electoral Chamber, which has not yet declared an official winner.

Ik ben benieuwd welke Nederlandse media inzien dat het streven naar individuele vrijheid niet gelijk staat aan extreem rechts.

Hoe is libertarisme vertaald naar een verkiezingsprogramma voor de komende verkiezingen? Kijk naar de standpunten van de libertaire partij. Het programma gaat consequent uit van individuele en economische vrijheid, uiteindelijk uitmondende in een nachtwakersstaat (alleen leger, politie en justitie). Waar iedereen voldoende kan verdienen om zijn eigen broek op te houden. Waar iedereen zoveel mogelijk zelf kan bepalen wat met zijn leven te doen. Waar werklozen vooral bestaan uit ex politici en ambtenaren.

De LP is hiermee visionair en schetst een situatie waarin burgers vrij zijn van de invloed van het WEF, de EU en de grote ondernemingen niet langer allemaal voordeeltjes krijgen. Het migratie standpunt gaat ook van vrijheid uit. Migratie moet een win – win situatie worden, zowel voor de migrant als voor Nederland. De LP is niet cultureel conservatief, geen gezwaai met vlaggen.

De LP ziet de huidige weg van de overheid die zich steeds meer met de burger bemoeit en steeds meer micromanagement uitvoert als doodlopende. Het vervangen van Rutte verandert niets aan het systeem dat uitgaat van een politieke maakbare samenleving die in steeds meer regels en minder eigen verantwoording resulteert.

82 REACTIES

 1. “Vrijheid gelijk aan extreem rechts”. Volgens de logica van de NL media moet het verzet in WOII dan ook extreem rechts zijn geweest. Het echte verzet kwam pas na de oorlog en hun voorgangers waren dan een stel racistische germanofoben.

  Mooi dat Milei gewonnen heeft. We gaan nu zien hoe het oude systeem en hun afhankelijken in verzet zullen gaan tegen hervormingen. Of niet.

  Er zullen flink wat lijken in de kast zitten daar. Verder zullen US, EU, IMF, e.d. globalistenmaffia hem het mes op de keel proberen te zetten. We gaan het zien…

   • Milei wijst er hier terecht op, dat links moorddadige psychopaten zijn. De geschiedenis van meer dan 200 miljoen slachtoffers van het marxisme geeft hem hierin gelijk.

    Peterson wees eerder al op het grote gevaar en de volstrekt immorele tactieken van de cultuur-marxisten:
    https://youtu.be/kTUbEUArRzM

   • Dit vond ik heel zwart/wit van die Milei

    Alsof al het links hetzelfde is. Jesse Klaver is moorddadig?

    Een of andere lokale PVDA turk is moorddadig en gevaarlijk?

    Milieu scheert iedereen over een kam. Wat men ‘populistisch’ noemt. Veel lawaai, veel geschreeuw

   • Sodemieter op met je gore drek! Hoe haal je het in je stomme kop om hier de miljoenen slachtoffers van linkse idioten zoals jij te bagatelliseren? Je bent iets eens idioot, je bent volslagen krankzinnig!

   • @nayakosadashi2022. Jesse zelf misschien niet maar vriendjes uit zijn partij zeker wel. Type antifa, rara en andere aksievoerders.

    Milei brengt het zwart/wit maar dat is ook om zijn punt te maken.

    Of de meneer in deze video “Een of andere lokale PVDA turk” is weet ik niet maar ik geef het 80% kans dat het wel zo is: https://twitter.com/KWinkelaar/status/1726643339066503559

   • “Now enters Milei, the winner of Argentina’s recent presidential election. The figure in question stands out for his mental fog and his cocaine charisma, not to mention his mixture of anarcho-capitalism and Zionism, an ideological blend that is becoming less and less exotic in the West. A bastard between Ayn Rand and Likud, presenting himself disguised as a Marvel superhero, the incumbent President Javier Milei is a symptom of the alienation produced by the galloping hyperinflationary environment.”

    https://arktos.com/2023/11/22/farewell-argentina/

  • Javier Milei is gegarandeerd geen libertariër of gegarandeerd geen WEF member, wie is Javier? Libertariër en WEF member tezamen? Ongelooflijk.

  • De titel zou moeten zijn: pro-zionist nemesis. Dat wordt dan de linkse bolwerken ontmantelen ten behoeve van Israel, de zionistische financiële mafia spekken en ruim baan geven, de Argentijnse ambassade naar Jeruzalem, de banden met Israel versterken, de banden met Zio-VS versterken, etc. Het Judaïsme staat te juichen, en Rosenbaum/Rand zou zich omdraaien van geluk in haar graf.

  • In zekere zin is hij dat ook omdat hij heel erg voor economische en individuele vrijheid is. Veel meer dan een gematigd rechtsmens. Het punt is natuurlijk dat de propagandadiensten, in samenwerking met marxistische historici, de nationaalsocialisten van Adolf al als extreem-rechts hebben afgeschilderd terwijl die in werkelijkheid slechts een streepje minder links waren dan de internationale socialisten waar de marxistische professoren bij horen.

   • @ Youp,

    Adolf en Nationaal Socialisme was niet rechts of links. Net zoals Singapore onder leiding van Lee Kuan Yew ook niet rechts of links was, maar gewoon goed bestuurd waarbij iedereen er op vooruit ging. Niet dat ik deze 2 wil vergelijken. NS is een veel diepere, meer alles omvattender visie.

    Maar alleen iemand die absoluut niets weet van NS – en verreweg de meesten geloven de judaistische Hollywoodachtige propaganda over evil Nadzees – zou hiervoor een rechts/links vergelijking hanteren.

    Er bestaat ook geen rechts of links. Er bestaat slechts good en evil.

    Helaas heeft evil de macht en is good niet toegestaan. Ja, misschien lokaal ergens, kleinschalig en obscuur. Maar dan kan het beter zo blijven en niet een groter iets proberen te worden want dan wordt het gestopt, al deze goodness and well being. Daarom is het welvarende NS Duitsland waar het leven zeer goed was letterlijk tot ruïnes gebombardeerd en heeft evil er weer de macht als bezetter, evenals in Nederland, de rest van het westen en tevens daarbuiten.

    Glad to help.

   • Ach kijk, we hebben een nationaal-socialist in onze, inmiddels zeer diverse, gelederen. Links/rechts is een economisch onderscheid en gaat over de mate van allocatie van schaarse goederen middels het marktmechanisme versus centrale planning. Dat zijn de nationaalsocialisten links. Daarom noemen ze zichzelf ook socialisten en niet liberalen of conservatieven. Weten we meteen waar je antisemitisme vandaan komt.

    Maar er is geen reden om in het verleden te blijven hangen. Milei is, zoals elke rechtgeaarde libertarier, een liefhebber van bitcoin en andere decentrale netwerken. De dagen van de banken zijn geteld. Ze zullen proberen een herstart te maken middels een CBDC. Maar daar hoef je niet aan mee te doen.

   • @Youp,

    Hoe jij het allemaal noemt speelt geen rol. Feit is dat het leven in het soevereine en welvarende NS Duitsland zeer aangenaam was. En dat dat in een zeer korte tijd bereikt was. Dat was ook eigenlijk niet zo heel moeilijk. Elk capabel volk wat niet 24/7 gesaboteerd wordt – zoals wij dat worden – zal gedijen. Dus in plaats van oeverloos gezwam en al die – ismes – uitmondend in links/rechts theater voor het goyim – lijkt het me zinvoller en zeker effectiever om gewoon het semitisme uit je midden te verwijderen, te beginnen met daadwerkelijk bestuur en alles komt eigenlijk automatisch goed. Ook dat heeft het NS onomstotelijk bewezen.

    Glad to help.

   • Feit is dat het leven in het soevereine en welvarende NS Duitsland zeer aangenaam was.

    Wat?……

   • @naya,

    Feit is dat het leven in het soevereine en welvarende NS Duitsland zeer aangenaam was.

    Dat.

   • geen libertarier,

    “NS is een veel diepere, meer alles omvattender visie. ”

    Inderdaad ook niet links of rechts, zulke beperktheid.

    Inderdaad, extreem intelligente psychopaten die zich van zeldzaam intelligente methodes bedienden, inderdaad ‘dieper en alomvattend…’. De democratie is het omgekeerde, de democratie promoot toenemende stompzinnigheid, en toenemende degeneratie.

    In de table talks licht Hitler een tipje van de sluier op over die methodes en de alomvattende visie.
    De democratie die draait op toenemende stompzinnigheid, corruptie en degeneratie is zelfs niet in staat om bij benadering die superieure alomvattende methode te begrijpen, zelfs niet als de joden niet de grip op de beeldvorming zouden hebben, om het Nazisme als slechts gewelddadige bruutheid neerzetten.

    Goebbels zou overigens groen worden van jaloezie als hij zag hoe effectief de joodse propaganda machine is, dat de westerling bijkans als een hond van Pavlov gedresseerd is. Eichmann sprak in een interview zelfs zijn bewondering it voor het zionisme, hij zei in dat interview dat als hij een jood was geweest, dan was hij de meest fanatieke zionist geweest, en zo waren er meer Nazi’s die bewondering hadden voor het zionisme, logisch.
    Vandaar wellicht dat de zionisten hem in een afgesloten hebben gestopt tijdens het proces, zodat hij geen dingen kon zeggen die de zionisten niet uit zouden komen.

    Vandaar ook dat het Vaticaan dat eerst de Nazi’s ondersteunde, nu een schijnbaar andere agenda ondersteunt, schijnbaar van rechts naar links, maar in principe alomvattend, zover het uitkomt voor de macht, dat wat werkt om alomvattende macht te krijgen.

   • @johannes,

    “De democratie die draait op toenemende stompzinnigheid, corruptie en degeneratie is zelfs niet in staat om bij benadering die superieure alomvattende methode te begrijpen …”

    Sterker nog, in NS Duitsland waren er ook maar weinigen die echt wisten waar Nationaal Socialisme voor staat. In tegenstelling tot wat jij er van denkt, dat het psychopaten, slechts uit op macht waren, waren de Top NSers zeer integere visionaire personen, die het wél snapten. Er is geen eerlijker regering geweest in de laatste paar eeuwen.

    Ik ga niet eens een poging doen uit te leggen wat het inhoudt. Zinloos. Een van de belangrijkste redenen waarom de massa’s het niet kunnen bevatten is omdat het in tegenstelling tot al die Abrahamistische drek NIET mens-gecentreerd is, maar ecosysteem gecentreerd en op de werking der natuur. Door millennia lang geconditioneerd te zijn met anti-natuurlijk Abrahamistisch vergif zijn de slachtoffers ervan niet meer in staat natuurlijk te denken, maar denken zij anti-natuurlijk en weten zij niet eens meer wie of wat ze zijn. De Swastika is niet zomaar door Hitler uitgekozen als symbool. Dat staat ergens voor. Iets wat ooit wereldwijd stond voor datzelfde. Van Europa tot diep in Azië en in de America’s. Mensen die verbonden waren met de schepping waarop hun tradities en geloven op gebaseerd waren, in tegenstelling tot het ziekelijke Abrahamistische haatfest, uitmondend in Judaisme, Christendom en Islam. Bottomline is dat Globalisme, Bolshevisme, Communisme, egalitarisme hoe je het ook noemen wil = Judaisme.

    Toen Hitler en NS het roer overnam 1933 hadden zij zo’n derde van het electoraat achter zich. Dus lang niet iedereen. Maar slechts na enkele jaren stond heel Duitsland vierkant achter Hitler. Zij spraken niet over ‘meneer Hitler’ maar over de leider. In een onvoorstelbaar korte tijd was het land compleet omgedraaid van totale misère naar het welvarendste land van Europa en de Duitsers waren extatisch van geluk. En dat terwijl de rest van het westen nog jarenlang in depressie zou verkeren dankzij, well, you know why… In het Nederland van nu worden vloten cruiseschepen gehuurd op onze kosten om hordes 3e wereld paupers te huisvesten. In NS Duitsland gingen Duitse arbeiders op Cruise vakanties naar oa de Med en Madeira!

    Maw, NS actually delivered! Er onstond een enorme waardering vanuit de hele wereld voor het Duitse wonder. Dat ging dus veel te goed, en dat terwijl ze uit het (((internationale schuldgeldslavensysteem))) gestapt waren. En dát was de misdaad van Duitsland. Er moest dus een voorbeeld gesteld worden. Want geloof maar dat andere landen ook spoedig NS zouden gaan worden. Overigens een staat van zijn die volkomen natuurlijk is, zoals ooit alle volkeren leefden volgens NS principes.

    Het Vaticaan ( voortzetting van het west-romeinse rijk ) was en is een zéér vijandige entiteit voor het NS, en tevens voor alles wat goed is. Het is verantwoordelijk voor de ondergang/genocide van Europa, begonnen met poppenkoning en psychopaat Karel de Grote, die in hun dienst ontelbaren afslachtte om het onEuropese anti-natuurlijke, anti-leven en hatelijke Gristendom op te leggen. Vandaar ook de jaarlijkse EU Karel de Grote prijs voor degene die zich dit jaar weer het meest heeft ingezet voor de genocide van Europa. In het midden-oosten heeft zich een dergelijk fenomeen afgespeeld genaamd Islam. Hoe handig toch, het Gristendom en de Islam om de niet-joden elkaar te laten bevechten terwijl zij handenwrijvend profiteren, mmm?

    DE Nazi’s hebben inderdaad ‘samengewerkt’ met de Zionisten, maar dat was uit pragmatisme. De Transfer agreement waarbij Joden konden emigreren naar Palestina MET behoud van de waarde van hun bezittingen! Dat was vanwege de boycott en tevens een olie embargo die het georganiseerde wereld jodendom had bekokstooft nadat de NS de zaak overnam van hun Weimar poppen. In 1933!

    https://twelveyearsnotaslave.wordpress.com/2022/09/08/the-1933-jewish-declaration-of-war-on-national-socialist-germany/

    Ik kan nog veel meer typen en veel meer links plaatsen maar laat het hierbij. Zinloos. Als jij vind dat dit duidt op een stelletje psychopaten die slechts uit waren op macht en oorlog of om slechts geschiedenis te maken, well, then so be it.

   • @geen libertarier,

    ‘ maar ecosysteem gecentreerd en op de werking der natuur’

    Dat weet ik ja, ik heb de table talks redelijk uitgebreid bestudeerd (op essenties), en ook de orde en het gedachtegoed van Himmler. Ik kan de teksten uit de table talks waar je over praat zo opzoeken als het moet.

    “Overigens een staat van zijn die volkomen natuurlijk is, zoals ooit alle volkeren leefden volgens NS principes. ”

    Ik ben ermee bekend, op basis van twijfelachtige theorieën die ze voor de gelegenheid uit hun duim zogen, en verkrachtingen e.d.. Geschiedschrijving, van wie dan ook, is zo en zo 98 procent speculatie, en twee procent feiten.

    “Als jij vind dat dit duidt op een stelletje psychopaten”

    Het dit is een perspectief dat door jou wordt geschilderd.
    We zullen het er niet over eens worden.. behalve dan dat het gedachtegoed en de methodes veruit superieur waren aan de democratie. Daarbij komt dat wanneer twee mensen hetzelfde denken, is het nog steeds niet hetzelfde, als ik het met veel dingen eens ben, dat het christendom anti-natuurlijk en psychologisch pervers is bijvoorbeeld, dan wil dat nog niet zeggen dat de motivatie daarvoor helemaal hetzelfde is, het kan wel overlappen.

    De reden waarom de democratie zo geobsedeerd is met Nazisme is dan ook omdat het Nazisme veruit superieur was. De democratie ziet overal Nazisme, ook waar het er niet is, omdat de democratie en haar demagogen de oppositionele weg van meer en meer stompzinnigheid en degeneratie van cultuur en de bevolking bewandeld. Elke partij die dus enigszins iets van trots en excellentie probeert te promoten wordt daarom weggezet als bruinhemden. Het is vandaar ook dat de joden zo’n grote grip op de situatie hebben. De democratie is het fundament voor algehele degeneratie, en een gewillige en gemakkelijke prooi.
    Het is vandaar ook dat de democratie zo bezetten is van gelijkheid en anti-discriminatie. Discrimineren is immers neutraal gezien onderscheid maken, selecteren, en zo ook excellentie selecteren, en cultuur is per definitie gebaseerd op de capaciteit van onderscheid maken. Via de obsessie van gelijkheid en het steeds verder opleggen van anti-discriminatie probeert men iedereen even dom en stompzinnig te maken, de intelligentie en de capaciteit van onderscheid maken compleet te vernietigen, en zo ook alle cultuur te vernietigen.

    Als de democratie nog een eeuw voortduurt, dan zijn we bijna allemaal imbecielen, behalve degenen in de machtsstructuren. En degenen die zich buiten de volksidioterie hebben weten te plaatsen. De Nazi’s wisten overigens ook heel goed dat het volk zo gek als een deur is als het erop aankomt, daarom had men een systeem van massale puppetisering en slaafse intense disciplinering opgezet. Je zou je bijna gaan afvragen wat erger is..

   • @geen libertarier,

    “Hoe handig toch, het Gristendom en de Islam om de niet-joden elkaar te laten bevechten terwijl zij handenwrijvend profiteren, mmm?”

    Naar mijn inzicht zet men alles tegen elkaar op dat tegen elkaar op te zetten valt, en in de democratie, de blinde orgie van haat van het volk dat de macht denkt te hebben, biedt dat eindeloze mogelijkheden. Veel meer dan in elk ander systeem.

    In de christelijke kerk is er in de twintigste eeuw sprake geweest van een massale pro-Israel lobby door de zionisten, zodat men de christenen nu als nuttige idioten voor zich heeft. Zo hebben ze voor elke groep wat wils, de strijdende democratische partijen, atheisten, libertariers.., politiek, religie, ideologie.

    Maar shht, de westerse goy is optimaal afgericht om ‘antisemitisme’ te gaan roepen, de nuttige idioten hangen ook hier rond zoals je weet.

   • johannes,

    We zijn het misschien niet 100% eens over alles, daarom acht ik het zinloos om eindeloos te welles/nietessen, maar in zeer grote lijnen zijn we het wel degelijk eens. In elk geval over de kern van het probleem van de wereld.

    Het gekke is dat de vijand steeds zelf benoemd wat dat probleem is door altijd “anti-semitisme” te krijsen als een stel hysterische vleermuizen uit de hel 🙂

    Maar eigenlijk ben ik al lang niet meer op zoek naar nóg meer informatie hierover. Op een gegeven moment weet je genoeg. Ik denk nu veel over wie of wat dit allemaal gecreëerd heeft en waarom. Want waar we het over hebben is een spirituele strijd tussen absolute ongeëvenaarde kwaadaardigheid tegenover de gehele schepping.

  • @Youp
   zijn de nationaal socialisten nou extreem rechts, extreem links of allebei? Serieuze vraag, ik begrijp namelijk dat links, althans de media, vandaag de dag de nationaal /socialisten/ van destijds zien als extreem rechts (en zo lijkt het bepaalde andere partijen graag die hoek in drukken). Waar komt deze verwarring vandaan?

   • De verwarring komt door de duiding van marxistische historici, veel daarvan waren hardcore marxisten, die het niet leuk vonden dat linkse mensen gruweldaden met name in centraal- en Oost-Europa hebben uitgevoerd. Dat kan allemaal opgelost worden de nationaal-socialisten als extreem-rechts te labelen.

    Propagandatechnisch is dat vrij briljant omdat je vervolgens alles wat rechts is, of niet radicaal links is, in die hoek kunt schuiven, wat tot op de dag van vandaag gebeurt. De PVV, wat in feite de reïncarnatie is van DS70 (een sociaaldemocratische partij): extreem-rechts. Het FvD, wat een cultuurconservatieve partij is: extreem-rechts. Javier Milei, een libertarier, misschien klassiek liberaal: extreem-rechts.

    Alleen radicaal links en alle WEF, EU en NAVO-zeloten zijn niet extreem-rechts.

   • Ik zou Milei ook niet extreem rechts noemen

    Dat dekt de lading niet helemaal

    Zijn doel is individuele vrijheid, althans, dat beweert hij. Of het gaat lukken is natuurlijk maar de vraag

    Individuele vrijheid is niet bepaalt een extreem rechts streven. Het is niet eens een rechts/VVD streven.

   • Milei kun je eigenlijk best extreem-rechts noemen omdat hij extreem-liberaal is. Dat het halve land gehersenspoeld is door de associatie van extreem-rechts met het nationaal-socialisme is verder vooral incorrect.

   • Links/rechts lijken me minder relevant

    Het gaat er nu vooral om, wat gaat er nu met deze libertarische enclave gebeuren

    Dat vind ik op zich wel interessant om te zien, daar moet ik eerlijk in zijn

    Nog nooit heeft een libertarier verkiezingen gewonnen

   • “Nog nooit heeft een libertarier verkiezingen gewonnen”

    Fout, alweer.
    De president van El Salvador is een libertarier.

    Daarnaast, de vroege VS waren een libertarische samenleving.
    De Nederlanden in de 17e eeuw waren een van de eerste voorbeelden van een libertarisch georganiseerde samenleving: een aantal provincies en stadstaten die op basis van wederzijds belang met elkaar samenwerken.
    De Italiaanse stadstaten uit de Renaissance waren dat waarschijnlijk ook al, gevolgd door de Vlaamse stadstaten. Er is dus een hele historie van libertarische successen.

    Zelfs ten tijde van de absolute monarchie was er heel veel vrijheid en lage belastingen die over het algemeen bestonden uit een paar dagen per jaar werken op het land van de kasteelheer. Komt overeen met een belastingdruk van 3 to 8% per jaar. Het waren wel standenmaatschappijen met een duidelijke scheiding tussen de aristocratie, de religieuze sector en de boeren, daarnaast wat petit-bourgeoisie die er een winkeltje op na hielden. Pas door de Industriële Revolutie, die door jou zo verafschuwd wordt, is de welvaart met sprongen toegenomen. Maar goed, waar linkse mensen dan eindeloos over doorzeveren is het feit dat die welvaart niet in twee weken voor iedereen bereikbaar was en er een transitieperiode is geweest die niet voor iedereen makkelijk was. Waarbij dan ook weer verdonkeremaand wordt dat het leven als keuterboer evenmin een pretje is: met zijn tienen in een plaggenhut.

   • Modern libertarisme wilt dat ook, toch, een federalisme?

    Wilt de LP dat nou ?

    Gaat die Milei dat ook invoeren dan, een federalisme ?

    En hoe autonoom zijn die provincies dan ?

    Waarbij dan ook weer verdonkeremaand wordt dat het leven als keuterboer evenmin een pretje is: met zijn tienen in een plaggenhut.

    Het ging de anarchisten om de autonomie. Als arme boer met beschikking tot land heb je meer autonomie/waardigheid, dan als je een of andere slaaf in een fabriek bent. Psychologische factoren spelen een rol. Het heeft met eergevoel te maken. Het gaat niet alleen maar om geld.

    Mijn werkgevers snapte dat ook nooit. Nee, het gaat niet eens om geld, het gaat erom hoe je me behandeld, dat je geen respect voor me hebt

    En dat ik geen autonomie over mijn eigen werk heb

    Er is dus een hele historie van libertarische successen.

    Dat Nederlandse 17de eeuwse succes, ging dat misschien een beetje over de ruggen van gekolonialiseerde werelddelen? Libertarisme ging over non agressie, toch? Wat daar gebeurde was niet zo ‘non agressie’. De VOC was niet zo ‘non agressie’

   • Je bent een kind dat vastzit in onwerkelijke dromerijtjes.
    Ik zal me hier niet meer moe aan maken.

   • Wat respectloos weer

    Iemand stelt serieuze vragen over je ‘beweging’ en dan is dit de reactie?

   • @Youp,

    “De verwarring komt door de duiding van marxistische historici, veel daarvan waren hardcore marxisten, die het niet leuk vonden dat linkse mensen gruweldaden met name in centraal- en Oost-Europa hebben uitgevoerd.”

    O, zoals dit wellicht? https://en.wikipedia.org/wiki/Katyn_massacre

    Of misschien dit? https://www.history.com/news/ukrainian-famine-stalin

    Mmm, neeuuhh, hoef je Nationaal Socialisten niet extreem-rechts voor te noemen hoor. Zij streden immers tegen de daders, remember? Overigens kregen de evil Nadzees decennia de schuld van het Katyn massacre, totdat de waarheid geopenbaard werd door de opening van dader’s archieven. Mmm, wat zou er nog meer gelogen zijn over de evil Nadzees? Nou, om kort te zijn, alles.

    “…. de vroege VS waren een libertarische samenleving”

    Ja, was geweldig. Slaven, genocide, fantastisch. Moeten we willen.

    “De Nederlanden in de 17e eeuw waren een van de eerste voorbeelden van een libertarisch georganiseerde samenleving”

    Ja, was ook geweldig! Piraterij, slavernij, bezetting van andere contreien en volkeren en de roof van hun goed bracht aardig wat in het laatje. De grachtenpanden van de (((heren slavenhandelaren))) zijn daar nog getuige van. En dat terwijl het gepeupel in ‘De Nederlanden’ zowat crepeerden. Maar ja, zo hoort het nu eenmaal, nietwaar, Youp?

    https://rense.com/general69/invo.htm

    En zo zijn er kilometers tekst en plaatjes te vullen. O wacht, dat is anti-semitisch natuurlijk.

   • Ze fokken als konijnen, die linkse zwakzinnigen met hun kulverhalen.

    Europeanen hebben als eersten in de geschiedenis van de mensheid de slavernij bij wet afgeschaft. In Afrika gaan jullie er vandaag de dag nog gewoon mee door. Hoe groot kan het bord zijn, dat jullie voor je kop hebben?

    __________

    “The people made worse off by slavery were those who were enslaved. Their descendants would have been worse off today if born in Africa instead of America. Put differently, the terrible fate of their ancestors benefitted them.”

    ~ Thomas Sowell (Afro-American writer)

   • Europeanen hebben als eersten in de geschiedenis van de mensheid de slavernij bij wet afgeschaft.

    Dat is ook zo

    Maar we hadden het over LIBERTARISME en dus het NAP

    17deeeuwse roofstaten bestempelen als libertarisch, is een beetje vreemd als je libertarisme gebaseerd is op een NAP

   • Het links rechts gevecht en al de thema’s van onrecht is een product van de democratie, onrecht/onderdrukking is de eeuwige obsessie van de democratie die geen einde kent, en geen oplossing, alleen maar eindeloos voor meer verdeling zal zorgen. Zo is er bijkans geen sprake meer van libertarisme op deze site, en vrijdenken, maar spitst het zich steeds meer toe op agressievelingen die de zaak overnemen met hun grove democratische politieke framing. Dat is het onvermijdelijke gevolg als het libertarisme zich mengt met het democratisch statisme, de eeuwige oorlog van de democratie is zo besmettelijk dat het alles corrumpeert.
    De PdJ pummel is het meest agressieve voorbeeld van deze democratische oorlog, vandaar dat hij zoveel lijkt op wat hij wil bestrijden.

 2. Milei wil 11 van de 19 ministeries afschaffen, waaronder het ministerie voor vrouwen en het LHBTI+-ministerie. Hij stelt, dat iedereen voor de wet gelijk is en ongelijke behandeling via de bestaande wetgeving zal worden tegengegaan.

  De afschaffing zal gefaseerd verlopen. Hij wil eerst de economie fors stimuleren, zodat het grote aantal werkloze ambtenaren daar een baan zal kunnen vinden.

  Hij verwacht protesten van deze ambtenaren met hun luizebaantjes en van andere linkse parasieten, maar zodra die een gewelddadig karakter aannemen zal hij niet aarzelen het leger tegen ze in te zetten.

  https://youtube.com/shorts/5oE40OQ_F00

 3. links NL en BE is vrij zuur. 😁
  ____________

  Ultrarechtse nieuwkomer Javier Milei wint Argentijnse presidentsverkiezing
  https://www.nu.nl/buitenland/6290456/ultrarechtse-nieuwkomer-javier-milei-wint-argentijnse-presidentsverkiezing.html

  rechtse populist Javier Milei wint Argentijnse presidentsverkie­zingen
  https://www.parool.nl/wereld/omstreden-rechtse-populist-javier-milei-wint-argentijnse-presidentsverkie-zingen~b5127008/

  nieuwkomer Milei wint Argentijnse presidentsverkiezingen
  https://www.trouw.nl/nieuws/politieke-nieuwkomer-milei-wint-argentijnse-presidentsverkiezingen~b453428c/

  Hij voerde campagne met een kettingzaag en wil minder strenge wapenwetten: “Argentijnse Trump” Javier Milei wint verkiezingen
  https://www.hln.be/buitenland/hij-voerde-campagne-met-een-kettingzaag-en-wil-minder-strenge-wapenwetten-argentijnse-trump-javier-milei-wint-

 4. In de politieke arena zijn politieke partijen; links, midden of rechts. Momenteel is er geen enkele politieke partij in de 2de Kamer, die het systeem zelf wilt saneren. Integendeel, alle partijen, ongeacht de richting zijn van mening dat er een politieke kaste moet zijn, die de autoriteit heeft of moet hebben om het land te sturen, de politieke mening hebben dat burgers niet in staat zijn de juiste mening te hebben over de inrichting en sturing van het land zowel nationaal als internationaal.
  Vanaf de vorming van landelijke systemen is er een strijd tussen collectief denken/sturen t.o.v. individueel denken/sturen.
  Collectiviteit: democratie, socialisme, communisme, nazisme, fascisme zijn collectieve bestuurssystemen. In deze systemen is de mens ondergeschikt aan de Staat.
  Individueel: de mens staat centraal en elk publiek orgaan is daaraan ondergeschikt.
  Of Milei aan de kant van het individu staat zal moeten blijken. Daarnaast zal het systeem alles doen om Milei tegen te houden. Er zijn teveel mensen, burgers en bedrijven afhankelijk van de inhoud van de schatkist. Die gaan niet zomaar zichzelf ontslaan of zelfs hun macht opgeven in het systeem. Dan zal nog moeten blijken, of de kiezers aan de kant van Milei blijven staan, want het opheffen van collectieve voorzieningen, zal gepaard gaan met pijn. Want, vervangende systemen moeten er komen vanuit de markt.

  • Misschien is het onverantwoord

   Maar ik vind het in ieder geval een interessant expiriment. Wat gebeurt er dan, als zo’n figuur eens aan de macht komt?

   Ik denk zelf dat het uiteindelijk niet heel anders zal zijn dan VVD beleid. Je libertarisme fantasie word al snel gewoon een ingebed, geglobaliseerd neoliberalisme, zodra je te maken krijgt met internationale machten en interne machten die op je drukken

   • Hou toch een keer op met je kulverhalen! VVD beleid is WEF beleid. Dat heeft niets met anarcho-kapitalisme te maken. Milei kiest voor Bitcoin. Daar heeft het WEF geen greep op. Moet je die idioten op Joop.nl niet eens gaan vervelen?

   • Snap je nou echt niet dat deze clown geen anarchist is ?

    Je kan linkse anarchisten hekelen, de krakers etc en ik begrijp waarom jullie je aan ze ergeren. Maar, het zijn tenminste wel echte anarchisten, ze ambiëren geen rol als president van een land. Ze willen hun eigen kleine autonome zones, niet regeren en niet geregeerd worden

    Niet regeren, weet je wel

    (A)

    Geen president klootzak worden etc

   • nayakosadashi2022,

    Milei is een fervente zionist en Judaist, met achter de schermen zionisten die hem persoonlijk ingekapseld hebben. Zijn taak is om zionistische belangen te vertegenwoordigen. dat kan je zo nagaan. Je kunt begrijpen dat iemand die voor een beweging is die alles behalve vrijheid vertegenwoordigd, maar etnische zuivering, geweld en ongebreidelde wraakzucht, niet de vrijheid en principes van het libertarisme vertegenwoordigd op zelfs het meest fundamentele niveau. Libertariers knijpen daar waarschijnlijk een oogje voor dicht omdat men al zo ondervertegenwoordigd is dat men elke kans aan moet grijpen.

   • @johannes,

    “Libertariers knijpen daar waarschijnlijk een oogje voor dicht omdat men al zo ondervertegenwoordigd is dat men elke kans aan moet grijpen.”

    Ja, maar de judaïsten zijn oververtegenwoordigd in het libertarisme. Geen wonder aangezien dit zoveelste -isme uit diens kokers is komen rollen. Ongetwijfeld met de gedachte; elke bezigheidstherapie is geschikt, zolang het hen maar niet verenigd. Want dat zou voor hen zijn als wat knoflook en kruizen voor vampiers schijnen te zijn. Welnu, wat is er dan meer geschikt om dat te voorkomen dan egoïsme prediken? Het wordt natuurlijk nooit wat, maar er zijn altijd wel enkele suckers voor te vinden, zoals blijkt.

    Zeer amusant, de kronkel die men hier probeert glad te strijken. Een fanatiek Judaïst die voor vrijheid zou zijn en de Judeocratie wel even buitenspel gaat zetten. LOL!!

   • geen libertarier,

    Europees rechts was ten tijde van Fortuyn zwaar gecoöpteerd door de zionisten. Met in Nederland keppeltje Wilders als ultieme opstoker van de islamofobie. En dan dat onzinnige in Zio-VS verzonnen construct van een zogenaamde joods-christelijke samenleving, een idiote constructie. Ik ruik hier op vrijspreker af en toe het werk van de zionistische propaganda machine, maar ik heb geen groter beeld, maar het zou me zeker niet verbazen als men ook het libertarisme heeft gecoöpteerd . Milei is al een goed voorbeeld van joodse fluisteraars achter de libertarische coulissen.

    Voorlopig lijkt de coöptatie slechts te maken hebben met het ophitsen tegen pro-Palsetina links, alles voor Israel, maar wellicht zijn er nog meer belangen in het spel. Milei staat al te springen om zich ook voor de klaagmuur te prostitueren, om de Argentijnse ambassade naar het ‘heilige’ Jeruzalem te verplaatsen, en ongetwijfeld zullen er nog meer taken zijn in ruil voor de macht.

    Heb je overigens gelezen over de heibel over de vermeende antisemitische uitspraak van Elon Musk?

    En, Jordan Peterson (vriendje van mister Shapiro) en andere belangrijke figuren hebben al verklaard dat multiculturalisme een ramp is. Waarschijnlijk omdat er zoveel moslims in de Westerse landen zijn die niet door de joods-zionistische propagandamachine gehersenspoeld zijn. Men kan zo nog een hoogtij van de islamofobie bewerkstelligen, voor de belangen van het zionisme.

    Egoïsme prediken, zoals de bejubelde Rosenbaum alias Ayn Rand, fervent islamofoob en zionist. Ik kwam een tijdje geleden een video tegen op vrijspreker waar ze uiting gaf aan haar haat voor Arabieren/moslims.

   • @Peter de Jong
    Milei kiets voor bitcoin? Oh ja? Volgens mij voerde hij campagne om de economie te DOLLARIZEN. Dus juist meer aan de US dollar te gaan hangen, wat momenteel gewoon de meest stupide actie is die je maar zou kunnen bedenken.
    Iets wat iedereen aan kan zien komen, juist dankzij die vrije markt waar u alsmaar over praat.

   • Musk is een insider en ‘aspirationally Jewish’, hij weet waar hij mee te maken heeft, en hij laat af toe een bommetje vallen voor de grap. Binnen de toko van het jodendom is van alles geoorloofd, buiten de toko moet de intens gedresseerde goy de les gelezen worden, en als een hond van Pavlov ‘antisemitisme’ roepen. Hoger in de jodenboom en als ‘één van hen’ mag je af en toe wel je vrijheid nemen, dat geeft een gevoel van macht in het spel.

    https://forward.com/fast-forward/562365/elon-musk-aspirationally-jewish-ben-shapiro-x-interview/

 5. Is hij extreem rechts?

  Dat ligt aan je definitie van extreem rechts.

  Bij extreem rechts denk ik eerder aan neonazi’s etc. Deze man is geen neonazi

  De vraag of hij extreem is of niet, links of rechts, doet er eigenlijk niet toe

  Het gaat er meer om of zijn beleid houdbaar is. Of al die libertarische jongensdromen ook uit gaan komen, Of dat het land een nachtmerrie word voor de werkende klasse (iedereen die geen bankier is)

  Het land kan ook gewoon een soort VS puppet worden, in de regio. Een VS melkkoetje, waar de grote neoliberale Amerikaanse bedrijven makkelijk grondstoffen kunnen plukken, onder begeleiding van deze Milei dwaas

  De man noemt zichzelf toch ‘anarchist’? Dat vond ik wel het pijnlijkste van alles

  Een man die graag aan het hoofd van een staat staat, die de belichaming is van de staat, die zichzelf vervolgens anarchist noemt. Wat voor sukkel ben je dan? Kan de man nadenken?

  Ik eet iedere dag vlees, worsten etc en ik ben veganist.

  • Klets geen onzin. Het land is nu al een nachtmerrie voor iedereen die werkt.

   Milei wil juist de economie weer stimuleren en 11 van de 19 ministeries afschaffen. Hij heeft daarvoor gedetailleerde plannen klaar. Geheel in lijn met het anarcho-kapitalisme dus.

   Als je de moeite had genomen je in dit onderwerp te verdiepen ipv weer als een kip zonder kop te framen en te trollen dan had je mss ook een zinnige bijdrage kunnen posten. Nu is het weer de gebruikelijke quatsch waar niemand op zit te wachten.

   Heb je echt niks beters te doen bij je achterlijke collega’s op Joop.nl?

  • Ik verkies een carnovore verlichte despoot boven een groep democratische veganichten.
   Vooralsnog heeft hij bij mij het voordeel van de twijfel.

  • “Het land kan ook gewoon een soort VS puppet worden, in de regio. Een VS melkkoetje, waar de grote neoliberale Amerikaanse bedrijven makkelijk grondstoffen kunnen plukken, onder begeleiding van deze Milei dwaas”

   En hier zien we weer hoe Nayako het slachtoffer is van radicaal linkse propaganda: bij rechts ben je altijd het slachtoffer van het international grootkapitaal die je uitbuiten en bestelen.

   Denk je soms dat ze nu geen VS-puppet zijn onder de sociaaldemocratische graaiers?

   • Denk je soms dat ze nu geen VS-puppet zijn onder de sociaaldemocratische graaiers?

    Dat zou goed kunnen, dat weet ik niet

    Het is heel moeilijk, om zomaar ineens buiten Amerikaanse, of Chinese, of Russische hegemonie te vallen

    Het doel van deze zogenaamde ‘anarchist’ is om afhankelijk te zijn van de imperialistische grootmachten, toch? Ik betwijfel of dat gaat lukken. Tenzij ze een atoombom maken ofzo.

   • Het lijkt mij waarschijnlijker dat Milei zich gaat aansluiten bij de BRICS+ landen die voor een multipolaire wereldorde staan. Maar goed, dat zullen we verder wel zien. Wat eenvoudig te voorspellen is, is dat Argentinië economisch hard gaat groeien en de mensen weer welvarend gaan worden. Dat is al een hele grote, belangrijke stap voorwaarts, anarchisme of niet. Het is waarschijnlijk een goed idee om een Argentinië ETF te kopen.

   • Het is libertarische politiek, geen anarchistische politiek. Een groot verschil

    Ja, hij zou zich dan bij die Brics kunnen aansluiten, ofzo

    Maar hoe ‘minarchist’ is dat? Als je deel uitmaakt van iets zo onbevattelijk groot als de Brics ?

    Val je dan niet gewon onder Brics hegemonie? Zoals NL onder Amerikaanse hegemonie valt ?

    Hoe autonoom kan een land zijn, in de wereld?

   • Als fervente pro-zionist gaat Milei aansluiting zoeken bij dat andere door het zionisme gedomineerde land, de VS en haar onderhorige staten. Je gaat dan Milei regelmatig zien met op de achtergrond de Israelische vlag en lieden met keppeltjes, net zoals je vaak de Amerikaanse en Israëlische vlag tegelijk in beeld ziet. Daarna zal hij zich als leider net zoals vele andere Westerse leiders moeten prostitueren voor de klaagmuur in Israel. Hij heeft al aangegeven ernaar uit te zien. Zijn anti-linkse taak zal dan vooral zijn om de pro-Palestina beweging aan te vallen. Voor dit alles is hij geselecteerd.
    Het libertarisme is zo brilliant geschaakt door het zionisme/Judaisme, dat wil zeggen, haar doelstellingen onderhorig gemaakt, men is slechts nuttige idioot, en terecht, want men heeft de hoofden in het zand gestoken voor het feit dat Milei’s favoriete geloof zeer anti-libertair is.

    Hier is hij al te zien met de Israëlische vlag:

    https://ynet-pic1.yit.co.il/picserver5/crop_images/2023/11/20/S1a311id4a/S1a311id4a_0_0_3000_2003_0_x-large.jpg

   • ” en terecht”

    Men zal terecht als nuttige idioot gebruikt zijn, temeer omdat het plaatsvind ten tijde van een demonstratie van langdurige en ongekende moorddadigheid van het zionisme.

   • https://www.ninefornews.nl/klaus-schwab-is-zojuist-de-nieuwe-president-van-argentinie-geworden/

    De WEF link is vrij zwak naar mijn mening, maar des te sterker de link US-Israel.
    Sociaaldemocratisch graaien is natuurlijk niks bij het graaien van de groot geld maffiosi, inderdaad in de context van de verbondenheid van alles. En dat zeg ik als hater van de sociaaldemocratie.

    Zie ook: bij de PdJ bijthond begint hierboven nu ook bijkans het vieze schuim uit de mond te komen. Mensen kunnen ook met hondsdolheid besmet worden.

  • @ Nasibamibouillon
   Ik vind het niet nichterig om vegan te zijn, het is nichterig.

   • Veganisme had een relatieve populariteit onder de Nazi’s, dan wel die van het intelligentere soort. Dus dit oordeel is wat ‘kaaskop niveau’.

   • Vegan Waffen SS

    Ja? ik denk gewoon met je mee. Als ik vegan zou zijn, zou ik niet meer op vrouwen vallen? Maakt vlees mij hetero?

    Eten homo’s geen vlees?

    Ik zie het verband niet zo, to be honest

  • @ Nasibamibouillon
   Het maakt me niet uit waar je op valt, als het maar van heel hoog is.

   • Jij suggereert zeker dat ik hier iets mee te maken zou hebben?

    Flikker toch op, man

    Idioot

    Ik heb nooit opgeroepen tot geweld tegen mensen of zelf geweld gebruikt

    Ik hak in op jullie opinies, maar ik zou jullie nooit fysiek iets aan doen !

   • nayakosadashi2022,

    PdJ wordt steeds gekker en gaat zich steeds meer obsessief en agressief gedragen, in mijn bijdrages is hij inmiddels een obsessieve repetitive stalker. Het heeft geen zin om daar serieus op te reageren, en er is geen enkele reden om jezelf te verdedigen, het heeft ook geen enkele zin. Hij laat duidelijk zijn gekte de vrije loop omdat de site beheerders er niets aan willen doen. Het ironische en karakteristieke is dat hij zo intolerant is en een terreur uitoefent zoals sommige leden van de groeperingen die men van fanatisme intolerantie beschuldigd. Alhoewel ik een dergelijk gedrag nog nooit ergens gezien heb, behalve bij een zeldzaam figuur, een klimaatverandering trol die af en toe psychoses lijkt te hebben.

    Toen ik hier in het begin kwam, toen was het al snel duidelijk dat hij een dogmatische intolerante prediker is, die toen al steeds in de clinch lag met verschillende personen vanwege zijn rigide dogmatiek, maar dat heeft zich inmiddels ontwikkeld tot een agressieve gekte. Het herhalen van de dogmatiek en de slogans en kreten waar hij zo gek op is, is ook nog lachwekkend. Hij praat ook nog over dingen zoals ‘onbeschoftheid’, zelf de vertegenwoordiger ervan zijnde op deze site, en is daarboven ook nog een vingerwijzende moralist predikant, met de noodzakelijke hypocrisie die een uur in de wind stinkt als gevolg.

   • Democratie is links en rechts de oorlog van het volk tegen het volk. Uitbarstingen van geweld en toenemend fanatisme en totalitarisme gebeurde ook in toenemende mate in historische democratieën. Democratie is een orgie van haat van het volk, dat wil men onder de mat schuiven, en de geschiedenis van de democratie wordt continue vervalst door elke democraat-mens en politicus. Het is politiek om dan links of rechts de schuld te geven.

    Zoals Oscar Wilde al schreef: democracy is the bludgeoning of the people, by the people, for the people.

  • Ja, Peter haha

   Hij is zelf net zo dogmatisch en agressief als de antifa’s

   Hij is een antifa drammer, maar dan van rechts. Een fundamentalist en een narcist

   Ben ik links? Misschien een beetje. Ik sta op zich positief over libertarisme, maar ik vertrouw niet helemaal op een goede afloop. Ik snap wat libertarisme wilt, ik sta ook voor individuele vrijheid etc. Maar ik denk niet dan een ongebreideld kapitalisme dat kan brengen. Blijkbaar maakt dat mij ‘extreem links’ en ‘gevaarlijk’ in de ogen van iemand als Peter

 6. Flikker op zak, je kletste al in je eerste post over de 200+ miljoen slachtoffers van links heen.

  Ieder normaal mens snapt, dat net zoals massamoord inherent is aan de nazi ideologie, linkse waanideeën rechtstreeks leiden tot verpaupering, slavernij en moord en doodslag.

  Het totale disrespect dat jij en je immorele soortgenoten hebben voor privaat eigendom is de grond oorzaak van die miljoenen slachtoffers. Iedereen die links is en dit niet erkent is of onvoorstelbaar onwetend of gewoon door en door slecht.

  Links staat per definitie gelijk aan onderdrukking en geweld en heeft onvoorstelbaar veel bloed aan haar handen. Als je dan toch links wil zijn zoek je maar een gelijkgestemde club. Je gaat niet lopen trollen met diezelfde ideeën op een site die exact het tegengestelde propageert en waarvan de morele basis 180 graden omgekeerd is. Alsof de neonazi’s gezellig inhaken op een discussie over de Shoah op een Joods forum.

  Het is gedrag met een onbeschoftheid die met geen pen te beschrijven is.

  https://youtu.be/ybiSv567IA4

  • “It’s an all out assault on western categories of thought that started back in the late sixties when Marxists transformed themselves into post-modernists when they finally realized after decades of denial that their working class utopia such as in the Sovjet-Union were absolutely murderous and reprehensible empires. They transferred on their thinking to identify politics and carried on their merry way”

   ~ Jordan Peterson

   This How It Ends?
   https://youtu.be/kTUbEUArRzM

  • PDJ

   Ik stel slechts vragen over bezit. Wanneer is bezit wenselijk en wanneer word het schadelijk? Wat is bezit? Is er zoiets als teveel bezitten? Wie bepaalt dat dan?

   Mag dat, vragen stellen? Of moet ik dan naar een strafkamp? Word ik dan door een libertarische Zuid Amerikaanse dictator tegen de muur gezet, samen met andere ‘linkse’ mensen ?

  • @Peter, zijn voor jou de nazi’s, nationaal /socialisten/ (n)sdap recht of links?
   Bestaat hier (laten we zeggen in media en/of onderwijs) verwarring over en zo ja, waar komt dat volgens jou vandaan?
   Zelfde vragen voor de ‘fascisten’.

 7. Voor de mensen die denken dat de overheid voor hun werkt, heb ik zeer slecht nieuws:
  https://www.dagelijksestandaard.nl/politiek/doodenge-ernst-kuipers-wil-zorg-beperken-niet-alles-kan-behandelingen-medicijnen
  Ik ga ervan uit dat mensen die rijk zijn, zoals de Kuipers, niet veel hinder zullen ondervinden, van de beperkingen. Maar, de gewone burgers die eigenlijk het systeem betalen, zullen de dupe worden. Het zal heel sneaky gaan. Bedrijven en ook ziekenhuizen hebben hun bedrijfsprocessen en behandelprocessen beschreven. Deze zullen wijzigen, en de PR gaat dat ‘communiceren’ met de ‘klanten’. En als ‘klanten’ moeilijk gaan doen, worden zij geconfronteerd met een overheid die, laten we zeggen, niet meer mee denkt met de burger, maar hun gaat ‘bedreigen’.
  Volgens een artikel kost de zorg € 14018 per belastingbetaler, ga ik van uit. Maar 12 miljoen belastingbetalers is € 168 miljard. Het is wel erg hoog, maar goed. Best knap dat je als Staat geen zorg kunt verstrekken. Heeft het toch te maken dat het een overheidsproduct is? Kom niet met marktwerking, want het is de overheid die de spelregels opstelt, de rekening betaalt en daarvoor belastingen heft.
  Kan het goedkoper door de markt, waarschijnlijk wel. Het zou mooi zijn als een groep mensen hiervoor een voorstel maakt en dat via een referendum naar voren brengt. Het zal vooral interessant zijn wie de groot verdieners zijn in dat systeem, en of dit ook bureaucraten zijn, zoals Kuipers?!

  • @Karel2,

   NL heeft een socialistisch zorgstelsel, waarbij een groep ambtenaren (NZa) vraag en aanbod op elkaar probeert af te stemmen door de prijzen van medische verrichtingen (DBA’s) aan de sector op te leggen. Dit werkt niet.

   Het leidt tot een enorme bureaucratie, onoplosbare wachtlijsten, torenhoge kosten en hele volksstammen die zich onrechtmatig aan het systeem verrijken. Bij onze autoverzekering doen we dit ook niet. De overheid moet daarom de NZa afschaffen en zich geheel terugtrekken uit de zorgmarkt. Burgers kunnen dan zelf hun zorg regelen. Het enige dat de overheid hoeft te doen is voor iedereen een zorgverzekering verplicht te stellen, net als bij je autoverzekering .

   Commerciële verzekeraars zullen premiekorting geven als je gezond leeft en commerciële ziekenhuizen zullen makkelijk kunnen op- en afschalen bij wisselende aanbod. Een hele verbetering!

   • Ik ben het met je eens. Of een zorgverzekering verplicht gesteld moet worden, dat is voor mij een vraagteken.
    Nog een klein dingetje, ik ben van mening dat ook de verzekeringsmaatschappij eruit gehaald kan worden. Waarom geen contract sluiten met het lokale ziekenhuis, tandarts, huisarts (apotheek) en verpleeghuis. De rest heb je niet nodig.
    De ambulance zal waarschijnlijk een landelijk contract sluiten met alle ziekenhuizen, de ziekenhuizen zelf, sluiten onderling een contract. Dan heb je de massa gehad.
    De overheid en verzekeringsmaatschappijen zijn uit de vergelijking. Ik denk dat de kosten dramatisch zullen zakken. Mijn financieel gevoel zegt dat de totale contractkosten per persoon ligt tussen de 4000 en 5000 euro.
    Aangezien wij in een heilstaat leven, moet een tegenvoorstel dus goed onderbouwd zijn, want anders zullen de belanghebbenden en burgers/bedrijven heel bang worden. De grootste tegenstanders zijn die lui, die nu grof geld verdienen en deze scam.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in