19 REACTIES

 1. type 3
  zij die denken dat als hun overheid ze niet helpt een andere overheid het moet overnemen

  • Het proletariaat-bestek, de dumbphone, is zeer populair geworden bij de omhoogevallenen die het volk representeren, dusdanig dat zelfs het volk mort dat het wel wat minder kan…
   De echte elites hebben inmiddels allang door dat de dumbphone een dusdanige werking heeft op het nageslacht dat men imbecielen aflevert, dus zij hebben het gebruik allang aan banden gelegd bij hun kinderen. Steve Jobs, favoriete genius van de uit het volk omhooggevallenen, zou nog in zijn graf omdraaien als hij wist dat zijn uitvinding ter promotie van algehele imbeciliteit niet overal gewenst is.

  • Maar Peter Pummel toch, dat je de Telegraaf leest, oké…., maar dat nog schaamteloos hier laat zien ook, tabloid vodje links of rechts maakt geen verschil.

  • Ik vermoed overigens dat het hier niet gaat om het wijzen op de slechte manieren van de volksvertegenwoordigers, de vrouw is nogal volks, en het volk wil altijd de volle aandacht voor haar al haar neuzelarijen, anders gaat het stampvoeten. Het is goed mogelijk dat men zelf getrouwd is met het apparaat, zeker als vrouw zijnde.

   • Flikker op met je domme drek, garnalenbrein. Ga je achterlijke vriendjes op Joop.nl maar vervelen met je kulverhalen.

    Als mensen niet goed met techniek konden omgaan zaten we nu nog in een tochtige grot op een houtje te bijten.
    __________

    iPhone 1 – Steve Jobs MacWorld keynote in 2007
    https://youtu.be/VQKMoT-6XSg

   • @Peter de Jong
    Het probleem is niet dat er technologie is ontwikkeld, maar dat mensen niks meer zelf doen. Daarnaast is het gewoonweg onbeschoft om de hele tijd op je telefoon bezig te zijn terwijl er iemand spreekt.
    Nog even daargelaten dat de halve bevolking zo ongeveer vergroeid is met hun telefoon en in paniek raakt als ze het ding niet bij zich hebben. Of dat ze niks meer zelf weten, alleen nog weten hoe iets op te zoeken.
    Feit is gewoon dat die ‘smartphone’ mensen dommer maakt, incapabel maakt om normale menselijke interactie te hebben, maakt dat mensen zich steeds minder in de werkelijke wereld kunnen handhaven en steeds afhankelijker van techniek die overbodig is, of slechts dient om hen te controleren/beheersen.

    Als u dat niet ziet dan is er toch echt iets mis met uw waarnemingsvermogen

   • Klets geen onzin, Johan. Mensen gebruiken nu juist machines, robots en ICT om tijd te winnen en andere dingen te kunnen doen. Hoe ze die tijd besteden moeten ze zelf weten.

    Als mensen zich storen aan onbeleefd gedrag, zoals in deze Rotterdamse raadsvergadering, dan laten ze dat wel blijken. Daar kan de onbeleefde persoon dan mee doen wat hij wil. Als hij last krijgt van zijn gedrag, omdat de rest van de wereld hem dan links laat liggen, stopt het vanzelf.

    Dat is eigen aan vrijheid, niemand anders bepaalt meer wat jij kan doen en laten, zolang je anderen daarmee niet schaadt. De vrije markt corrigeert daarbij automatisch slecht gedrag.

    Dat garnalenbrein en jij schijnen dit simpele feit maar niet te snappen. Wat kan ik nog doen om het begrip vrijheid beter uit te leggen?

    _____________

    “Just living is not enough. One must have sunshine, freedom and a little flower.”

    – Hans Christian Andersen

   • Grappig hoe u het constant voor elkaar krijgt alle feiten en argumenten gewoon te vergeten en uw eigen gedram te herhalen alsof dat een soort ‘heilige universele waarheid’ is, vergezeld met eindeloos gescheld, om vervolgens over hele andere onderwerpen te gaan ratelen in de hoop dat niemand opmerkt dat u geen argumenten hebt.

    Misschien kunt u nog proberen uw schoolgeld terug te vorderen, want ‘begrijpend lezen’ is u blijkbaar ook niet bijgebracht.
    Misschien als ik het in korte zinnetjes probeer.
    Ik stel niet dat technologie slecht is, noch (dat betekent ‘ook niet’) heb ik dat ooit gesteld.
    Ik stelde wel dat veel technologie overbodig is en leidt tot het dommer/afhankelijker worden van mensen. Wat dus meteen betekent dat het de vrijheid aantast en beperkt.

    Dat u het verschil niet snapt is niet mijn fout.

    Oh, uw oeverloze maar inhoudsloze geleuter over de vrije markt ken ik nu wel. Probeer eens on-topic te blijven.

   • Johan P,

    “Feit is gewoon dat die ‘smartphone’ mensen dommer maakt, incapabel maakt om normale menselijke interactie te hebben”

    Dat laatste is niet alleen het probleem, dat geldt zo en zo ook voor andere vergelijkbare technologie. De dumbphone is zeer verstorend m.b.t het concentratievermogen, het ondermijnd het concentratievermogen en daarmee het intelligentieniveau van hele bevolkingen in zeer grote mate, en met name dat van jongeren. Dat heeft een debiliserend effect op de bevolking.
    Een andere zaak is dat het de privésfeer constant verstoord, dat is niet anders dan wanneer de staat de privésfeer steeds binnendringt. De media, de staat, de sociale media, en de markt dringen zo steeds vaker de privésfeer binnen. Ook de markt maakt de mensen steeds dommer en ongezonder. De markt wil net zoals de overheid domme mensen hebben, domme koopgeiten in dit geval.

    Wat ik schreef, dat elites en anderzijds nadenkende mensen allang maatregelen hebben getroffen tegen het overmatig gebruik van de smartphone, logisch, zij willen kwaliteit afleveren, geen smartphone plebs, is een feit.

    Komt PdJ ook nog met een quote van de cult over zijn CEO clown. Hij is meer een marktcultist dan een libertarier. Een zeer agressief humorloos dicatortje, ironisch dat dat op een libertarische website gebeurt.

   • Bovenstaand evaluatie van technologie is feitelijk een doorgaande kritische discussie in de samenleving, althans onder het nadenkende deel van de bevolking. Die kritische culturele discussie zou de markt en het koopgedrag moeten beinvloeden. Het feit de PdJ daar op zijn gebruikelijk agressieve dogmatische manier op reageert zegt al heel wat over zijn idee van vrijheid. Zijn idee van vrijheid is niets meer dan het als een drone herhalen van cliché formules en quotes. De man vertegenwoordigd ironisch genoeg zelf waar hij zijn ideologische vijanden van beschuldigd. Paternaliserend, dogmatisch, en een overmaat aan cliché slogans, hij zou zo in de politiek kunnen gaan.

  • @Johannes
   Inderdaad. Hoeveel mensen kennen nog bv 20-30 telefoonnummers uit het hoofd? Of adressen? Of zijn in staat zonder telefoon of gps ergens heen te rijden? Of afspraken te onthouden?
   En dan hebben we het nog niet eens gehad over de ellende met huissloten die via je telefoon geopend kunnen worden? Of verwarming die via je telefoon aangezet kan worden etc. Allemaal onnodige technologie. Sowieso is het idee dat iemand altijd maar zo’n mobiel tracking device bij zich zou moeten hebben al debiel, des te meer omdat vanaf afstand de camera en mic aangezet kunnen worden.

   • Volkomen irrelevant kletsverhaal, Johan. Heeft niets met vrijheid te maken.

    Je begint al aardig op dat garnalenbrein te lijken, veel suggereren, maar niet in staat om ook maar iets te onderbouwen.

    Wordt lekker lid van de club roeptoeters op Joop.nl en geniet van de linkse waanzin die terug naar de natuur wil, maar tevens een maakbare wereld wil, want dwang is goed als het ongelijkheid en uitsluiting tegen gaat, toch?

    Ga maar lekker stenen kloppen in de gulag dan heb je zo een betere wereld, haha! 😁

   • Dat je volstrekt uit je nek kletst en geen flauw benul hebt hoe een vrije markt functioneert, bewijst je laatste opmerking.

    Als mensen behoefte hebben aan meer privacy, hebben zij daar ook geld voor over. De markt zal dan producten en diensten aanbieden die daarin voorzien.

    PPP is een voorbeeld en de weigering van Apple om hun versleutelde iPhones voor de politie te openen.

   • Maar je bent niet verplicht om voor die troep te betalen, in tegenstelling tot die bagger van de overheid.

   • @Johan P

    “Allemaal onnodige technologie.”

    Het wordt gepimpt vanuit een belangensfeer van macht, tot op het WEF, maar ook de markt heeft er belang bij dat de consument dom is, en dommer wordt gemaakt.

    @graftak…

    “Maar je bent niet verplicht om voor die troep te betalen, in tegenstelling tot die bagger van de overheid.”

    De voormalig libertarier mister Surveillance Software Pieter Thiel, is van het libertarisme afgestapt nadat hij zich realiseerde dat de mens een imiterend wezen is. De massa’s imiteren elkaar, zij doen, kopen, denken en voelen wat de rest koopt, denkt, en voelt. Het is dus zaak voor de markt om de massa’s te laten kopen, denken en voelen wat in het belang van de grote corporaties is, en dat werkt perfect. Men heeft door de twintigste eeuw uitgebreid de psychologie van de massa’s bestudeerd, hoe men de massa’s kan manipuleren en sturen. De overheden maken ook gebruik van die kennis. Vandaar ook dat de covid hysterie een samenspannen was van corporaties en overheid.

   • Dat de markt niet kan verplichten maakt het dat de overheid het grootste kwaad is inderdaad. Maar dat de markt slechts vrijheid biedt, het ontkennen van het imitatiegedrag en de manipulerende en de sturende macht van het kapitalisme is de grootste leugen van de libertarische propagandamachine. Het is niet voor niets dat die manipulerende en sturende macht wordt ingezet, naast de macht van de overheid.

   • @Peter de Jong
    “Volkomen irrelevant kletsverhaal, Johan. Heeft niets met vrijheid te maken.”

    Punt 1 – geen argumenten of zelfs maar redenering uwerzijds
    Punt 2 – Dezelfde post van mij geeft aan waarom het WEL met vrijheid heeft te maken, iets waar u zoals gewoonlijks gewoon overheen leest of weigert op in te gaan.

    “Wordt lekker lid van de club roeptoeters op Joop.nl …”
    Nee, ik heb geen behoefte aan die site. Maar dat soort opmerkingen zijn geen argumenten, het is gewoon dom gezwets van iemand die geen argumenten heeft om dat te roepen.

    “Ga maar lekker stenen kloppen in de gulag dan heb je zo een betere wereld, haha! 😁”
    Het is buitengewoon vermoeiend dat u steeds weer blijk geeft van uw volkomen onvermogen om te lezen.
    Ik heb nooit gesteld dat technologie per definitie verkeerd of overbodig is, wel dat sommige technologieen overbodig zijn en mensen zwakker en dommer maken.
    Dat u gewoonweg niet in staat bent dat te begrijpen zegt wel heel wat over uzelf.

    “…want dwang is goed als het ongelijkheid en uitsluiting tegen gaat, toch?”
    Leg me verdomme geen woorden in de mond die ik nooit, waar dan ook heb gezegd.

    “Als mensen behoefte hebben aan meer privacy, hebben zij daar ook geld voor over. De markt zal dan producten en diensten aanbieden die daarin voorzien.”

    Daar zit dus al een probleem. Waarom zou ik in godsvredesnaam moeten betalen om met rust gelaten te worden, of om anderen NIET in/met mijn gegevens te laten zoeken?
    Dat u dat normaal vindt zegt alweer heel veel over u.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in