30 REACTIES

 1. En nu is hij weer een liberaal? Hij was toch zogenaamd ‘heel anarchistisch’. Ik denk dat hij de werken van Stirner, Bakoenin en Proudhon niet eens gelezen heeft. Hij weet niet waar hij het overheeft.

  Dit zijn gewoon standaard VVD cliché praatjes, die we eindeloos en eindeloos en eindeloos gehoord hebben. Waar we mee doodgegooid zijn.

  Het gaat links niet eens per se om ‘gelijkheid’. Het gaat ze eerder om ‘een bestaansminimum’. Dat is iets anders

  Links zegt : als we een sociale orde bouwen, moet een bepaalt minimum gerealiseerd worden. We moeten bijvoorbeeld een sociale huizensector hebben, voor iedereen toegankelijk. Voor arm en rijk toegankelijk

  Niet omdat we dan ‘iedereen gelijk’ maken, maar om een bepaalde leefbaarheid te creëren.

  In zo’n sociaal democratische orde kan zowel de vuilnisman als de advocaat de sociale woning huren. De advocaat verdiend meer dan de vuilnisman, maar beide kunnen gebruik maken van een bepaalde infrastructuur. In die sociaal democratische orde is er alsnog ongelijkheid, maar geen uit de hand lopende verpaupering. Dat is de opzet.

  Dus Milei haalt het uit zijn verband. Alleen het Bij1 links wilt daadwerkelijk totale gelijkheid, op alle vlakken

  Hij valt links aan op iets dat links niet is. Links wilt geen ‘sociale gelijkheid’.

  Prima als je links aanvalt, maar doe het dan op een minder domme manier.

  En wat is dan die ‘vrijheid’ waar hij het over heeft? Voel ik mij als individu per se ‘vrij’ in dat Argentinie van hem? De neoliberale aan Amerika gelieerde technocratie die hij wilt opzetten. Een Amerikaanse staat in Zuid Amerika. Hoe ‘vrij’ is het individu daar, als hij/zij geen kapitalist/speculant is of wilt zijn?

  • Musk heeft al een bezoek gebracht aan Israël, waar gelijkheid geen rol speelt, zelfs niet onder de joden, en Milei heeft al aangegeven dat de eerste trip die hij zal gaan doen is het rituele prostitueren voor de klaagmuur in Israël (wellicht samen met keppeltje Wilders). Als een samenleving een samenleving van looters is, dan is het wel Israël.
   Het probleem van de obsessie met gelijkheid is een probleem van de democratie, al aangekaart door vele filosofen, en die obsessie gaat veel verder dan je beweert. Wat hier gebeurt is dat slechts semi-barbarisme de zaak kaapt voor haar eigen even bedenkelijke agenda. Popularisering van ideeën gaat altijd gepaard met misbruik en idiotisering.

   • Tja, Amerikaanse bankiers (BlackRock, etc) zetten linkse studenten op de “no-hire” blacklist tja dit is wel een mask-off moment denk ik. en dat Ethan Klein er nu pas achterkomt dat all die “migrants” waarvoor hij de grenzen wagenwijd wil hebben zijn persoontje best wel haten, tja,… op je blaren moet je maar zitten. Haal dan geen tribale 3e wereldlandiers naar binnen eh?

  • @Nayako
   Klassiek liberalisme schuurt heel dicht tegen anarchie aan, wanneer je anarchie definieert als: geen staat. Bij het klassiek-liberalisme wordt enkel Recht en Orde door de staat geleverd, misschien in Nederland ook nog iets als waterbeheer. Je hoeft dus – vanuit een klassiek-liberale samenleving – alleen Recht en Orde te privatiseren en je hebt een vrije markt anarchie. Dat zal Milei niet gaan doen. In ieder geval niet meteen. Zou ook niet verstandig zijn. Dus Recht en Orde, wellicht nog een paar andere functies, zullen voorlopig nog door de staat worden geleverd.

   Een klassiek-liberale VVD-er zou daar enthousiast voor moeten kunnen raken, net als een liefhebber van Herbert Spencer. Helaas is de VVD onder Rutte getransformeerd tot de rechtervleugel van D66 (nog wel het meest overtuigend bewezen door het feit dat Wybren van Haga, een klassiek-liberaal, uit de VVD is gesmeten want te rechts) en Johannes is boven alles eerst antisemiet en dan pas klassiek-liberaal. Jij bent zelf vooral eigenwijs en dom want de positie van de huidige VVD is je vaak genoeg uitgelegd. Een van de talloze problemen met linkse mensen is dat ze alleen slavernij begrijpen. Ofwel je bent een slaaf van de staat, of je bent een slaaf van het internationale grootkapitaal. En dan ben je liever een staatsslaaf want zij kunnen je een uitkerinkje of bestaansminimum garanderen terwijl je droomt van je collectieve samenleving die nooit heeft bestaan en ook nooit zal bestaan.

   • “Johannes is boven alles eerst antisemiet en dan pas klassiek-liberaal.”

    Doe even normaal kereltje, die sophistische truukjes werken niet meer. Je paniekvoetbal komt voort uit een soort angst ofzo? Slecht geweten?

  • Ik denk dat Milei gewoon door Israël naar voren geschoven is, om een grip te krijgen op het Zuid Amerikaanse continent

   Een bondgenoot in Latijns Amerika. Handig, geopolitiek gezien.

   Hoe vrij is een individu in een links land? Ligt eraan wat voor links land, in wat voor context en tijd. Maar ik zie niet in waarom ik in dat libertarische Argentinië vrijer zou zijn dan in Zweden? Omdat ik in Argentinië mijn organen mag verkopen, zodat ik de huurverhoging kan bekostigen ?

   Jullie zijn allemaal heel makkelijk in te palmen. Die Milei loopt een beetje stoer te doen, te schelden en tieren en jullie zijn allemaal meteen verkocht.

   En dan ben je liever een staatsslaaf want zij kunnen je een uitkerinkje of bestaansminimum garanderen terwijl je droomt van je collectieve samenleving die nooit heeft bestaan en ook nooit zal bestaan.

   Ik zie gewoon niet in, waarom ik een geprivatiseerd/corrupt Latijns Amerikaans, verpauperd/libertarisch land beter uit zou zijn dan hier? Een of andere ontspoorde Zuid Amerikaanse boevenstaat, daar ben je ‘heel vrij’ ?

   Ik droom niet van een ‘collectieve samenleving’. Ik ben geen communist, geen revolutionair. Maar dat betekend niet dat ik voor je simplistische, populistische, libertarische onzin val

   • “Maar ik zie niet in waarom ik in dat libertarische Argentinië vrijer zou zijn dan in Zweden?”

    Johan Norberg legt het nog maar eens uit. Vergeefse moeite waarschijnlijk, want je wilt het niet snappen.

    https://www.cato.org/policy-report/january/february-2020/swedens-lessons-america

    De samenvatting: “So that is the real story of the Swedish model. Laissez‐​faire economics turned a poor backwater into one of the richest countries on the planet. Then it experimented with socialism briefly in the 1970s and ’80s. This made the country famous, but it almost destroyed it.”

  • Johannes

   Het ligt eraan wat je onder ‘gelijkheid’ verstaat. Mensen zijn per definitie niet gelijk.

   Maar betekend dat dat we extreme, ontwrichtende vermogensongelijkheid moeten accepteren? Dat is iets anders

   We zijn nou eenmaal ongelijk, daarom is het goed als ik jou tot de laatste druppel uitpers? Dat willen we?

   Modern links, is niet tegen ongelijkheid, maar wel tegen ontwrichtende vermogensongelijkheid en algehele verpaupering. Modern links is tegen nieuwe vormen van feodalisme. Niet voor ‘gelijkheid’

   Modern links zegt : neoliberalisme = feodalisme. En wij zijn tegen feodalisme.

   Youp

   Begrijpen hoe Israël handelt, betekend dat je niet gehersenspoeld bent. Het maakt je geen ‘antisemiet’

   • Naya,

    Youp is het schoothondje dat antisemitisme moet blaffen. Er bestaan miljoenen van dergelijke schoothondjes in het Westen.
    Het gebruik van dat woord is in de laatste tiental jaren gigantisch gestegen, dusdanig dat het op de lippen ligt van miljoenen schoothondjes, maar het zijn altijd anderen die slachtoffer zijn van propaganda.
    Verder zijn de schoothondjes getraind om ofwel links te verketteren, of rechts. Die verkettering van links komt de zionisten goed uit, omdat links vaak pro-Palestina is.

    De AFD in Duitsland is verdacht pro-Israël, en in België ging een schoothondje van de N-VA, de Vlaamse Nationalistische partij, als een speer naar Israël om steun te betuigen terwijl Israël met haar slachtpartijen bezig is. In Frankrijk en Italië is rechts ook pro- Israël.

    Voorheen was FvD ook nogal pro-Israël , hoe kan het dat een Baudet voorheen, jaren geleden, nog riep dat men Israël onvoorwaardelijk steunt. Hoe kan het dat een partij die voor nationale soevereiniteit is zegt dat men een ander land onvoorwaardelijk steunt en daarbij bereid is haar eigen visie en normen op te geven? En heeft de partij niet gemeen met Israël dat ze internationaal recht op wil zeggen? Hoe kan het dat Baudet een fan is van Herzog, een van de grondleggers van het zionisme, die duidelijk schreef dat de Palestijnen verwijderd zouden moeten worden.
    Die magische invloed van Israël op de FvD is nu sterk verminderd, ook na de afsplitsing, maar in wat voor kringen hangt of hing Baudet uit? Zoals Milei die allemaal fluisteraars om zich heen heeft?

    Het gehele Europese rechts is overduidelijk geïnfiltreerd door het zionisme. Dusdanig dat men op rechts een kliek van deugdzaamsignaleerders heeft, schoothondjes die ‘antisemitisme’ e.d. moeten roepen, en links moeten verketteren.

    In onderstaande video betoogd Rashid Khalidi dat de babyboomers onderhevig zijn geweest aan een intensieve propaganda campagne van de zionisten, die een dusdanig effect heeft dat het een generatie is die verloren is, die nooit meer anders kunnen denken, die hun denkbeelden nooit maar zullen wijzigen. Het gevecht van de propaganda machine richt zich nu op de nakomende generaties, die nog meer of minder onder de invloed zijn.

    In ieder geval is één van de strategieën om de rechtse haat voor links zo uit te buiten en op te kloppen, dat rechts netjes in het hokje blijft waar ze nuttig is voor de zionisten, ze in de gehele westerse wereld ingezet kan worden tegen links ten behoeve van Israël. Als iemand de haat tegen links heeft opgeklopt in Argentinië, dan is het Milei we.

    Verdeel en heers.

    The 100 year war on Palestine w/Rashid Khalidi

    https://www.youtube.com/watch?v=cZ55JmOlSdg

    Veel mensen praten tegenwoordig over propaganda en politieke trucs en strategems, ze denken allemaal daarboven te staan, en geen slachtoffer van propaganda campagnes te zijn. Allemaal wijsneus analyses over hoe de zaken werken, niettemin zitten ze in de zak van de zionisten.

   • Er zit geen enkele balans in de verhalen van Johannes. Het is altijd hetzelfde: de joden hebben het gedaan, of de zionisten hebben het gedaan (voor zover daar verschil tussen bestaat). Iedereen die ook maar een streepje afwijkt van zijn overduidelijk antisemitische narratief is een gehersenspoelde knecht van zionistische propaganda. Het begint nogal vermoeiend te worden en Johannes daarop wijzen is vervolgens eveneens het resultaat van zionistische propaganda. Over een one-trick-pony gesproken.

   • Chris Hedges, Norman Finkelstein en vele anderen die het zionisme ontmaskeren, zijn vaak links, ik moet dan vaak ook wel mijn tegenstand en afkeer van een groot aantal linkse agenda’s overwinnen als ik die media raadpleeg. Veel mensen zijn dusdanig opgezet tegen elkaar dat ze niet in staat zijn om ook maar een enkel programma van de andere partij op waarde te schatten.
    Norman Finkelstein is overigens joods, tegen een jood kan het argument van antisemitisme niet gebruikt worden, dus een jood die kritiek heeft op Israël (en het grootste deel van zijn leven aan die zaak gewijd heeft) wordt dan een ‘zelfhatende jood’ genoemd.

   • De nadruk leggen op de propaganda machine van de zionisten, en haar macht en infiltratie in de westerse politiek, is duidelijk heel erg nodig, omdat het hele westen in de ban van die macht is. Het is duidelijk dat de westerse politiek leiders zich prostitueren voor een land dat duidelijk al zeventig jaar op zeer grove wijze de rechten van de mens schend, en het internationaal recht aan haar laars lapt, en dat die situatie een groot risico is voor de hele wereld. Balans dient in dit geval slechts om rook te blazen en zand in de ogen te strooien.
    Als iemand een one-trick pony is, dan is het overduidelijk het blaffende schoothondje Youp, met zijn antisemitisme aanklacht.

   • Zeg Johannes, als dat je naam is, is het ook wel eens gebeurd dat moslims wel eens wat gedaan hebben dat misschien niet helemaal zuiver op de graad was? Is dat ooit wel eens voorgevallen? Of zijn het echt altijd, maar dan ook altijd, de zionisten en niets dan de zionisten?

   • Youp,

    “Zeg Johannes, als dat je naam is,”

    Youp, hoezo die familiariteit, hebben we met elkaar geknikkerd?

    Wat de vragen betreft: veel mensen maken de fout (soms expres) dat de simplistische dan wel karikaturale beelden die ze zelf produceren bij het lezen van beschrijvingen van anderen, het beeld is dat die ander heeft. De vragen die je hier stelt zijn dan ook eigenlijk vragen die je zelf moet beantwoorden…
    Dus, wat dan ook de reden is van de karikaturen, je hebt nog wat om over na te denken blijkbaar, of je strategie is zinloos.

  • Youp. Tegen het beleid van Israël zijn, betekend niet dat je joden haat. Of een racist bent. Snap je dat ? Niemand is hier anti joden…..ik kan jullie niet serieus nemen, hoe makkelijk je voor een karretje van een staat gespannen bent, als zogenaamde anarchist

   • Hij praat niet over het beleid van Israel. Hij praat over joden en zionisten, personen dus. Personen die de staat Israel controleren, Argentinië controleren, de rest van Zuid-Amerika, de EU en de VS controleren, alle media en onderwijs controleren. En geen enkel hard bewijs natuurlijk. Dit is antisemitisme zo puur als het maar mogelijk is. En moslims hebben nooit wat gedaan.

    Dat benoemen wil niet zeggen dat ik mij voor het karretje van de staat Israel laat spannen. Ik ben van mening dat er een heleboel niet klopt aan de aanslagen van 7 oktober. Echter, ik laat mij ook niet voor het antisemitische karretje spannen zoals jij en de persoon die zich Johannes noemt.

   • Bovendien heeft links een hele historie van jodenhaat. Dat begint al met lollige boekjes van Karl Marx als: ‘Zur Judenfrage’, maar ook Friedrich Engels kon er wat van. De nationaalsocialisten behoeven uiteraard geen verdere toelichting, evenmin de jodenhaat onder islamieten (Mijn Kampf is in Turkije en andere islamitische landen nog steeds een bestseller). Hedendaags links heeft ook graag kritiek op Israel, ze hebben echter nooit kritiek op de omringende landen, die zonder uitzondering onfrisse dictaturen zijn. Dat mag toch wel wat eenzijdig genoemd worden.

   • (quote) _Bovendien heeft links een hele historie van jodenhaat_
    https://www.timesofisrael.com/putin-first-soviet-government-was-mostly-jewish/

    Communisten van het eerste uur waren bijna allemaal joden, (80daar heeft Putin bij zijn bezoek aan Israel, duidelijk aangegeven. (Meer als objectief feit geconstateerd, niet antisemitisch) Voor de balans, de leiderschap van LP Texas leest als een Tel Aviv phonebook , dus het is niet altijd het communisme waar joden oververtegenwoordigd zijn.

   • yeah, er is een aanslag in Israel (tja niet leuk en Hamas is heel erg kut) en opeens kan de USA 2 vliegdek vloten naar de kust van Israel sturen (oh de Fransen doen ook mee met hun vliegschip)

    Dit is niet normaal, wie is daar de baas in Amerika?

   • “Dit is niet normaal, wie is daar de baas in Amerika?”

    Een retorische vraag zeker.
    De leiders in de VS en Europa prostitueren zich voor Israël alsof ze collectief gehypnotiseerd zijn door een of ander semi-barbarisme.

  • Bijna Iedereen in de 19de eeuw was antisemiet. Proudhon en bakoenin ook. Ik zie dat verder wel los van hun economische theorie. Anti zionist is ander dan anti het ‘ras’ Jood zijn. Zionisme is iets politieks. We hebben het nu niet over de omringende landen. Daar is vast ook van alles mis

   • Het wordt steeds triester op de vrijspreker met die volgescheten palingvellen, joden zijn een ras…….
    Tuurlijk joh, trieste lamlul. Duidelijk het IQ van een gekookte garnaal.

   • Dat was voordat het hele westen tot schoothondje is gemaakt, na decennialange propaganda campagnes en een terreurbeleid scheet de westerling in zijn broek, en werd hij zelfs actief blaffend deugdzaamheidsignalerend nuttig idioot.

   • Reinhard,

    Zo houden ze het ras zuiver, en leggen ze multiculturalisme op aan het westen. Dezelfde joden die zich bezig houden met dit soort zaken, staatsburgerschap op basis van zogenaamd wetenschappelijk bewijs van joods zijn, zijn degenen die multiculturalisme in het westen pushen.

  • quote …Het gaat links niet eens per se om ‘gelijkheid’….

   What is dit voor zelfverzonnen bagger en links bij links gaat het zeer zeker om equality of outcome and inkomsten Nivellering. Je moet echt beter leren liegen

Comments are closed.