Na de promotie van CBDC’( Central Bank Digital Currency) mede door onze Maxima op het WEF gepromoot met o.a. onderstaande argumenten, en het niet terugfluiten van haar door onze regering, hier een artikel van Casey. Best de moeite waard om hier een, gratis, abonnement op te nemen.

Casey:

Grote kans dat regeringen over de hele wereld hun burgers binnenkort zullen dwingen digitale valuta van de centrale bank (CBDC’s) te gebruiken.

CBDC’s maken allerlei vreselijke, totalitaire dingen mogelijk.

Ze stellen overheden in staat elke cent die u verdient, spaart en uitgeeft, bij te houden en te controleren. Ze zijn een krachtig instrument voor politici om rijkdommen te confisqueren en te herverdelen zoals zij dat nodig achten.

CBDC’s zullen centrale banken in staat stellen negatieve rentetarieven op te leggen, wat slechts een eufemisme is voor een belasting op geld.

Overheden zouden CBDC’s zo kunnen programmeren dat ze een vervaldatum hebben – zoals sommige frequent flyer-miles van luchtvaartmaatschappijen – waardoor mensen worden gedwongen ze bijvoorbeeld uit te geven vóór het einde van de maand, waarna ze waardeloos zijn.

CBDC’s zullen slinkse social engineering mogelijk maken door overheden in staat te stellen mensen te straffen en te belonen op manieren die voorheen niet mogelijk waren.

Stel dat regeringen opnieuw lockdowns opleggen vanwege het griepseizoen, de zogenaamde ‘klimaatverandering’, of welk voorwendsel ze ook maar handig vinden. CBDC’s zouden kunnen worden geprogrammeerd om alleen in een geografisch gebied te werken, en de overheid zou uw betalingen kunnen weigeren als u tijdens een lockdown meer dan anderhalve kilometer van uw huis iets wil betalen.

Stel dat ze mensen willen aanmoedigen een farmaceutisch product of een ander gif te nemen. Met CBDC’s kunnen ze geld storten op de rekeningen van degenen die zich wel aan de regels houden, en het aftrekken van degenen die dat niet doen.

Overheden en grote bedrijven zullen CBDC’s ongetwijfeld koppelen aan een sociaal kredietsysteem.

Heb je een gedachtemisdaad gepleegd op sociale media? Of lees je misschien te veel politiek incorrecte artikelen online? Heeft u uw maandelijkse vleesconsumptietoeslag overschreden? Verwacht dan een financiële straf dankzij de CBDC’s.

CBDC’s zijn zonder twijfel een instrument van slavernij. Ze vertegenwoordigen een kwantumsprong acheteruit in de menselijke vrijheid.

Helaas komen ze binnenkort.

Regeringen zullen CBDC’s waarschijnlijk verplicht stellen als de ‘oplossing’ wanneer de volgende echte of gekunstelde crisis toeslaat – die waarschijnlijk niet ver weg is.

Dat is het slechte nieuws.

Het goede nieuws is dat CBDC’s gedoemd zijn te mislukken.

Maar dat betekent niet dat regeringen en Maxima niet zullen proberen CBDC’s te implementeren… met enorm destructieve gevolgen voor veel mensen die niet voorbereid zijn op de situatie.

Het is belangrijk om de wijze woorden van Ron Paul te onthouden:

Wat geen van hen (politici) zal toegeven is dat de markt machtiger is dan de centrale banken en alle economische planners bij elkaar. Hoewel het tijd kan kosten, wint de markt altijd.”

Welke regels, decreten of wetten politici ook aannemen, ze zullen nooit in staat zijn de wens van mensen om alternatieven voor CBDC’s te gebruiken volledig te onderdrukken. Dat zet de deur open voor andere opties.

Bedenk bijvoorbeeld dat Venezuela, Zimbabwe, Argentinië, Libanon en veel andere landen het gebruik van Amerikaanse dollars beperken. Het enige dat dat doet is echter een bloeiende zwarte markt creëren – of beter gezegd: een vrije markt – voor Amerikaanse dollars en een parallel financieel systeem.

We kunnen eenzelfde soort dynamiek verwachten als overheden CBDC’s opleggen. Ik twijfel er niet aan dat er op natuurlijke wijze significante parallelle systemen en ondergrondse markten zullen ontstaan.

Iedereen die CBDC-slavernij wil vermijden, moet in die wateren leren zwemmen.

Hoewel ik geloof dat CBDC’s onvermijdelijk zichzelf zullen vernietigen, weet niemand hoe lang het zal duren voordat dat zal gebeuren.

Het communisme was ook voorbestemd om zichzelf te vernietigen, maar dat duurde generaties. Ik denk niet dat het zo lang zal duren voordat CBDC’s mislukken, omdat het veel gemakkelijker is om je af te melden.

Dat is waar Bitcoin binnenkomt.

Is Bitcoin het tegengif voor CBDC’s?

Het is cruciaal om te begrijpen dat CBDC’s een reactie zijn op Bitcoin.

Centrale banken namen kennis van het ontwrichtende potentieel van Bitcoin en beseften dat ze beter iets konden doen voordat Bitcoin hun lunch at. CBDC’s zijn hun antwoord; zoals je zult zien, is het zielig.

Kortom, ondanks alle hype zijn CBDC’s niets anders dan een rebranding van de haperende fiatvalutazwendel. Het is oude wijn in nieuwe zakken. (ON: of je nu papiergeld bijdrukt of CBDC digits bijmaakt)

Het is twijfelachtig of CBDC’s anderszins fundamenteel ongezonde valuta’s kunnen redden – zoals ik geloof dat alle fiat-valuta’s dat doen.

Als het huidige fiatsysteem niet levensvatbaar is, dan zijn CBDC’s zelfs nog minder levensvatbaar, omdat ze de overheid in staat stellen een nog flagrantere muntontwaarding door te voeren.

Zou een CBDC de Zimbabwaanse dollar, de Venezolaanse bolivar, de Argentijnse peso of de Libanese lira hebben gered?

Ik denk het niet.

Een CBDC zal de Amerikaanse dollar en de euro ook niet van hun lot redden.

Er zijn veel slechte dingen die met CBDC’s gepaard gaan.

Maar er is een zilveren randje…

CBDC’s gaan mensen er op wijzen en vertrouwd maken met het gebruik van digitale valuta. Dan is het slechts een kwestie van tijd voordat ze Bitcoin ontdekken.

CBDC’s en Bitcoin delen enkele kenmerken. Ze zijn bijvoorbeeld zowel digitaal als snelle betalingen vanaf een mobiele telefoon mogelijk. Maar daar houden de overeenkomsten op.

De realiteit is dat CBDC’s en Bitcoin op de meest fundamentele manieren totaal verschillend zijn.

Voor het gebruik van een CBDC heeft u toestemming en zegen van de overheid nodig. Met Bitcoin kan niemand worden verhinderd het te gebruiken.

Regeringen kunnen (en zullen) zoveel CBDC-valutaeenheden creëren als ze willen. Bitcoin is volledig bestand tegen verwatering. Er kunnen nooit meer dan 21 miljoen BTC zijn.

CBDC’s zijn gecentraliseerd. Bitcoin is gedecentraliseerd.

Regeringen kunnen transacties censureren en CBDC-eenheden bevriezen, bestraffen en in beslag nemen wanneer ze maar willen. Bitcoin is censuurbestendig. De sancties of wetten van geen enkel land kunnen het protocol beïnvloeden.

Er is geen privacy bij CBDC’s. Met Bitcoin is het mogelijk om, als u specifieke stappen onderneemt, een redelijke privacy te behouden.

CBDC’s zijn overheidsgeld dat gemakkelijk te produceren is en politici een angstaanjagende hoeveelheid controle over de levens van mensen geeft. Aan de andere kant is Bitcoin een niet-statelijk hard geld dat individuen helpt te bevrijden van overheidscontrole.

Kortom, CBDC’s zijn een zielige poging om te concurreren met Bitcoin. Ze zijn een wanhopige, laatste wanhopige poging om de fiatvalutazwendel gaande te houden – een weesgegroet.

CBDC’s maken een inferieure vorm van geld nog slechter, maar zijn tegelijkertijd een uitstekend Trojaans paard voor Bitcoin.

Er is niet veel verbeeldingskracht voor nodig om in te zien dat zodra regeringen onvermijdelijk hun CBDC-eenheden verlagen, transacties censureren, de rekeningen van mensen bevriezen en fondsen in beslag nemen, dit mensen ertoe zal aanzetten op zoek te gaan naar betere digitale alternatieven, in de eerste plaats Bitcoin. (ON: en natuurlijk cash)

Neem Nigeria bijvoorbeeld. Het was een van de eerste landen die een CBDC invoerde.

De globalisten gebruikten Nigeria – qua bevolking en omvang van de economie het grootste land van Afrika – als proefballon om hun snode plannen te testen om CBDC’s in Noord-Amerika, Europa en daarbuiten te implementeren.

Het was echter een verschrikkelijke mislukking met een adoptiepercentage van minder dan 1 op de 200 Nigerianen, ondanks de inspanningen van de regering om de bevolking om te kopen en te dwingen er gebruik van te maken.

Na de introductie van de CBDC steeg de inflatie in Nigeria enorm en groeide de adoptie van Bitcoin.

Het was precies het tegenovergestelde resultaat waar de globalisten op hadden gehoopt.

Ik verwacht dat we overal waar overheden CBDC’s introduceren een soortgelijke dynamiek zullen zien.

Dat is hoe CBDC’s, in tegenstelling tot de conventionele wijsheid, een enorme katalysator kunnen zijn voor de adoptie van Bitcoin.

18 REACTIES

 1. Een reactie zal zwart geld zijn in de zwarte economie

  Behalve dan in Nederland

  Een Nederlander doet niet iets dat niet mag

  Dit alles is een communisme. Maar wel een communisme als reactie op een falend liberalisme/neoliberalisme. En daar hoor ik de libertariers nooit over

 2. Zie Edward Bernays, het sturing en manipulatieapparaat komt in eerste instantie uit de commerciële sector. Die hebben een eeuw lang de koppen bij elkaar gestoken en intensief bestudeerd hoe men de bevolking deze of gene kant op kan sturen, en dit of dat laten doen.

  Wat de leden van koninklijke huizen betreft: het democratische volk heeft deze tot trekpoppen en lintjesknippers gereduceerd. Prins Claus is daar het ultieme voorbeeld van, die lag aan de ketting van het volk en haar omhooggevallenen. Het enige wat de arme man nog mocht doen was als lintjesknipper optreden, en als hij maar een scheet liet dan zat het roddelcircuit erboven op.
  Die elites nemen nu wraak op het volk door mee te doen met prestigieuze projecten van de globalisten.

 3. De marxistische analyse : kapitalisme gaat vanzelf over in communisme

  Dat klopt nu dus

  Alleen niet via een proletarische revolutie.

 4. Neoliberalisme onder Thatcher en al die randdebielen, leidde tot extreme instabiliteit

  Instabiliteit leidt tot mogelijke crisis/revolte

  Dus komt dezelfde elite nu met een communisme. Omdat ze bang zijn voor nog een financiele crisis, radicaliserende bevolking etc.

 5. wat schiet je ermee op als je al geen sou te makke hebt.
  hmmm ik heb nog wel een kippenhok te verhuren aan paupers met die restrictie dat ze mij gedurende de weekends helpen. Gezien het te kort aan huizen zullen paupers dit met beide handen aangrijpen en zeker niet gaan klagen.
  ….. wast worden ze beide schoon!

 6. Dan zul je ook wel iedere paar jaar een nieuwe smartphone moeten kopen. Geen zin in. Of wordt het een onderhuidse chip?

  • Uiteindelijk wordt het, het teken van het beest. Chip of tattoo. Bewust of onbewust werken de elites/globalisten daarnaar toe.

  • Smartphone plus kosten abonnement. Veel mensen hebben dat al maar ik niet. Als 2G weg is zie ik verder. Dumbphone met 4G en prepaid ligt voor de hand. Ik hoef niet overal te kunnen internetten.

   Contactloos betalen en/of pinnen hebben we al. Wat voegt een smartphone met daarop een verplichte app met teveel informatie voor een positiefs toe?

   • Dan kan ik je een hand geven. Denk er net zo over. Hoewel i.v.m. mijn geëmigreerde broers is whatss app of Telegram wel gemakkelijk.

  • Bezit van de dumbphone is bijna onvermijdelijk een teken van beperkte intelligentie, en ten beste onherroepelijke afbraak van intelligentie bij de gebruiker.

 7. als dit de toekomst is/wordt dan moet een elektrisch leger toch ook mogelijk zijn?

 8. Zoiets invoeren is ridiculeus want diegenen die het niet vertrouwen gaan die cbdc gewoon zo snel mogelijk omzetten in goederen om van die ‘cbdc’ af te zijn.

  Verder zal de productie verminderen, want door dit -overmatig controlerende gedrag- gaat men gewoon minder beginnen werken of produceren.

 9. CBDC zal ook de commercieele banken buitensluiten. Ze zullen alsnog worden gestraft voor 2008, daar ben ik zeker van. Daarnaast houd niks je tegen nu al/nog gouden/zilveren munten aan te schaffen als ruil/betaalmiddel.

Comments are closed.