25 REACTIES

 1. Another guy ‘with a face for radio and a voice for print’.

  Wat deze meneer beschrijft zie je in het hele westen gebeuren. De grenzen staan wijd open. De derde wereld exporteert al hun gekken en boeven naar het westen. Het gebeurt op zo’n manier dat het op coordinatie lijkt. Wie o wie verdient hier veel geld aan?

  Ik denk niet dat dingen “beyond repair” zijn maar het wordt wel een grote puinhoop zo.

  • Maar er zijn genoeg libertariers die niet alleen tegen overheden zijn maar ook tegen grenzen. Of ja, geen overheid is geen grens toch. Dus dat betekent dat ze nog meer multicultureel zijn. Men zal dan niet op uitkeringen afkomen, maar je hebt wel veel kans op laaggeschoolden en armen van her en ver die op werk afkomen.
   Kapitalisten stemmen ook vaak voor immigratie, voor goedkope arbeidskrachten en ’talent’. Volgens sommige cijfers is het merendeel dat binnenkomt in Nederland geen vluchteling, maar expat, student of binnengehaald voor de economie.
   Ik las laatst een verhaal dat ergens in Eindhoven een hele wijk vol zit met lui uit India, die voor de tech industrie binnen worden gehaald. Dat viel ook op omdat alle tuinen verwaarloosd zijn, omdat mensen uit India blijkbaar niet aan siertuinen doen.

   • geen overheid betekent private grenzen van prive eigendom. Het betekent ook geen handouts, waardoor het onwaarschijnlijk wordt dat allerlei rifraf daar op af komt.
    Wat niet samengaat is een overheid met handouts en open grenzen

  • De Britse overheid is overigens zwaar pro-Israël, terwijl de bevolking overwegend pro-Palestina is. De Britse overheid probeert zelfs om pro-Palestina uitingen te verbieden.

   Maar hoe kan het nu dat de Britse overheid voor een land is alleen voor de joden is, en in eigen land de hele wereld binnenlaat…..? En hoe kan het dat ook hier de door het volk gekozen regering een fundamenteel andere mening heeft…..?

   • de 2e wereldoorlog was wel afgelopen echter het gedachtengoed we willen ze niet hier heeft een probleem doen ontstaan dat de Israelische staat heet. Het rotop beleid van toen is het probleem van nu. Misschien goed dat er nu eens een migrant als hoofd van deze natie staat.

  • Het feit dat ze pro Palestina meningen willen verbieden, geeft aan dat ze naar fascisme neigen. Het de mond snoeren van oppositie

  • Multiculturalisme is gebaseerd op het idee van cultureel relativisme, dat er in verschillende culturen heel verschillend wordt gedacht, en de moraal ook nogal kan verschillen. Dat idee komt uit de Boasian antropologie, dat zijn ook de lui die voor multiculturalisme hebben gepleit. Daarbij kwam ook het idee dat het niveau niet zoveel verschilt.
   Dat is een domme gedachtegang geweest, want juist als er zoveel verschillen zijn qua cultuur, dan levert het mixen van mensen grote problemen op, omdat ze verschillend over dingen denken, en elkaar niet begrijpen.

   • Ja

    Het idee was in de jaren negentig. Breken met nationalisme en breken met iedere vorm van socialisme

    De pvv is hier een revolte tegen

    Voor de grote bedrijven is cultuur niet iets. Je verkoopt je Milky Way chocolade net zo goed aan een moslim. De libertariers staan er hetzelfde in, als ze consistent zijn

   • Ik denk niet dat de PVV een revolte is tegen immigratie. Wilders is sterk verbonden met Israël en het Zionisme. De agenda tegen de moslims is het meest belangrijk, en dient alleen voor Israël. Wilder heeft de touwtjes in handen in die partij.
    Wilders wordt sterk gesponsord vanuit andere landen en werkt samen met Amerikaanse pro-Zionistische islamofoben, en was ooit kind aan huis bij de Israëlische ambassade.
    De PVV is meer een vorm van overname van de oppositie, overname van de anti-immigratiebeweging door pro-Israël islamofoben. Ophitsen tegen de islam ten faveure van Israël is de hoofdtaak van Wilders. En daarnaast het promoten van regime change oorlogen in islamitische landen (Syrië, Irak, Iran).

    De PVV is verder socialistisch.

   • Als Wilders straks buiten de regering gehouden wordt, dan kan hij dat gebruiken om het ‘kartel’ weer de schuld te geven. Dan kan hij ook weer regelmatig ophitsen middels het oplaten van islamofobe proefballonnetjes, en dan kan hij vrij bewegen in het internationale islamofobe vriendjes netwerk zonder dat heel NL op zijn vingers kijkt. Als premier kan dat allemaal niet.

  • Voor de markten kan multi cultureel

   Maar ik erger mij bijvoorbeeld wel aan de manier waarop Amerikaanse cultuur, Europese cultuur weggedrukt heeft. Amerikaanse domme MTV cultuur, domineert nu heel Europa. Mensen zien er in Amsterdam uit als een gangster. Een LA gangster

   Allemaal domme Amerikaanse cultuur, die mensen geïnternaliseerd hebben.

   Daarnaast dat sociaal manipulatieve, hebben mensen van Amerikanen overgenomen. Een gebrek aan introspectie en slechts een externe materiële focus, hebben de mensen ook van de Amerikaanse cultuur overgenomen. Berekenend, rationeel en koud

   • De Nederlanders die zo tuk zijn op Amerikaanse cultuur zijn naar mijn mening vaak ook de meer oppervlakkige figuren.

  • Johannes

   Als ze Wilders uitsluiten zou dat wel heel bizar zijn

   En toch denk ik dat Timmermans de premier word

   Ik denk dat als Wilders premier was geworden, dat hij dat anti moslim geluid dan niet meer zou uiten

   Zo opportunistisch is hij wel

   En ik denk ook dat hij zijn nationalisme veel minder meent dan Baudet. Fvd meent het echt. Pvv is toch meer een soort opwelling ofzo.

   Ik vind de pvv een vrij vage partij. Bij fvd weet je meer waar je aan toe bent

   De pvv is een soort anti islam SP

   Maar alsof “de islam” op dit moment een groot probleem is in Nederland. Alsof er geen belangrijker thema’s zijn dan het eindeloze islam gezeur

   Kan mij die tering islam schelen. Van mij part loop je in een boerka of een hoofddoek ofzo. We hebben vrijheid van religie

  • Ze kunnen Wilders eigenlijk niet meer uitsluiten

   Maar toch gaan ze het doen. Want ze doen altijd bizarre dingen en Nederlanders pikken altijd alles haha

 2. Het westen is aantrekkelijk voor kansarmen en onaantrekkelijk voor kansrijken.

  • Onaantrekkelijk voor kans rijken ? Waar slaat dat nou weer op? Wie leert jullie deze onzin ?

   In Nederland wonen toch heel veel zeer rijke mensen. Mensen die je overigens nooit hoort klagen over migratie en open grenzen beleid.

 3. De immigranten gaan altijd naar die landen met verzorgingsstaten en welvaartsstaten. Zoals Rutte ooit zij: Nederland is rood. Nederland is sociaal democratisch. De kiezers willen en kunnen dit niet meer opgeven. Zij zijn volledig afhankelijk van het bestaan van de Staat. Ook heel veel ondernemers willen en kunnen de Staat niet meer opgeven. Zelfs als de kiezer pijn leidt, zie je dat de Staat steeds groter wordt. De Begroting zit nu boven de 400 miljard. Dit bedrag was ooit het BNP van Nederland.
  Nog steeds blijven mensen geloven, dat er ooit betere mensen komen in het parlement, die betere wetten maken en luisteren naar de kiezer. Nee, dit is beste wat NL te bieden heeft, het kan er alleen maar slechter op worden.

  • Karel

   Je zegt gewoon echt a-historische onzin

   In de jaren negentig, lieten alle partijen de sociaal democratie los. Iedereen werd liberaal/neoliberaal, behalve de sp

   De derde weg, was een neoliberale beweging binnen de pvda

   In de jaren negentig brak men definitief met het Rijnlandse sociaal democratische denken

   Of dit een goede of kwalijke zaak is, moet de lezer zelf bepalen. Maar nee, de Rutte kabinetten braken heel duidelijk met de sociaal democratisch en min of meer nationalistische consensus in Nederland die er daarvoor was

   • Alle politieke partijen zijn collectivistisch van aard. Sociaal democratie, socialisme, communisme, fascisme, Neo liberalisme etc zijn allemaal een zijtak van de collectivistische boom. De Staat is in het denken van de collectivist, een centrum van macht over alle publieke en private organisaties in dit land. Via regelgeving en wetgeving heeft de Staat het laatste woord over alle publieke en private organisaties. De socialisten zeiden het zelf ook al: democratie en socialisme zijn ondeelbaar. Ook zij hadden door dat je via de democratie, ook de socialistische denkwijze kunt uitvoeren. Omdat burgers denken dat zij via democratische systemen, invloed kunnen uitoefenen op de Staat, worden alle besluiten als democratisch gezien. Ook al zijn die besluiten in hun aard, socialistisch of zelfs fascistisch.
    Ook kan ik de Bell curve aanreiken, de kiezers zitten in het midden, daar zit de massa. Geen ENKELE politieke partij kan die massa missen. De LP krijgt geen zetels omdat hun mening over de inrichting van een land, radicaal bij het individu ligt. En d massa accepteert dat niet. Elk jaar komen er regels en wetten bij, de begroting groeit, groeit, groeit en groeit. Dit zijn allemaal tekenen van collectivisme. De massa is arm, omdat zij niet kunnen denken en unieke dingen kunnen verzinnen. Zij die buiten de Bell curve zitten, worden rijk, die kunnen dat wel. En de massa, gestuurd door de Staat, zet de rijken onder druk, zodat de rijken toch nog beïnvloed kunnen worden en gehoorzamen aan de Staat.

  • De pvv revolte, is op een bepaalde manier een revolte tegen de vvd consensus en het neoliberalisme

   De vvd staat voor : privatiseren en globalisme. Kansenongelijkheid en open grenzen.

   De pvv staat voor : een soort sociaal democratie en nationalisme. Een beschermende staat en dichte grenzen

   Dat ze de pvv rechts noemen, is wat mij betreft onterecht

   • “Dat ze de pvv rechts noemen, is wat mij betreft onterecht”

    Dat klopt, de PVV is alleen islamofoob rechts.
    De PVV bestaat ook grotendeels uit nitwits met weinig competentie. Degene die competentie hebben zijn Wilders en Bosma, beiden fanatieke Israël fans. Bosma kent ook de Hebreeuwse taal heel goed.
    De anti EU agenda en de anti-immigratie agenda zal nooit worden uitgevoerd door die partij, omdat dat het doel niet is.

  • Beetje wazig wereldbeeld heb je

   Onrealistisch

   Al die vormen van collectivisme, zijn wel wezenlijk anders. Fascisme is anders dan social democrat etc. Ze over één kam scheren geeft je een te plat beeld van de politiek

   Rijken worden rijk, omdat ze assets hebben. Omdat ze je huis hebben

   Niet omdat ze willy wortel uitvinders zijn

   Het percentage dat rijk werd omdat ze een popster zijn, professor of uitvinder, is nogal klein. De meeste rijken zijn bankier of landlord, of ceo. Maar een minuscuul percentage is voetballer of YouTuber

   Het idee dat kapitaal gelijk staat tot innovatie is onzin

   Je hebt een beetje het wereldbeeld van een zestienjarige jongen. Ik dacht zo ook, toen ik zestien was of zeventien

   De kunstenaar schept om het scheppen. Niet per se om “rijk” te worden. Dat hele “rijk” verhaal is een Amerikaanse focus. Amerikaanse cultuur. Amerikaanse pooier cultuur

   Niemand stemt op de lp, omdat het allemaal nog veel te abstract is. Niemand kan er iets mee, ziet het voor zich. De belasting afschaffen. Alsof heel veel Nederlanders daar voor gaan stemmen

  • In de Romeinse democratie viel de samenleving ook uit elkaar door massa-immigratie en allerlei andere vergelijkbare fenomenen. Diversiteit was ook het credo, inclusief seksuele diversiteit, op een gegeven moment valt de samenleving dan uit elkaar.

 4. Precies Johannes

  Libertariër moeten echt niet over open grenzen gaan zeuren haha.

  Kapitalisten in Nederland halen veel arbeidsmigranten binnen. Die ze dan uitbuiten. Stop twaalf Polen in een niet brandveilig krot. Leg een paar matrassen op de vloer en betaal ze zeven euro per uur. Waar je drie euro van intrekt. Administratiekosten en onderdak. Als het mis gaat, mag de brandweer zo’n krot in. Greed is good, toch ? Want Ayan rand zei dat, dus dan is het zo

  De kapitalisten in Nederland en de rijken, zitten ook niet met open grenzen in hun maag. Zij zitten toch al wel goed en hebben er geen last van. Hun kinderen zitten op privé scholen en ze wonen in wijken waar geen migranten komen. Het is de arbeidersklasse die massaal op de pvv stemde, niet op de lp. De lp had 178 stemmen

Comments are closed.