De Argumentatie van Gideon van Meijeren om de rechtbank niet ontvankelijk te verklaren werd door de rechter afgewezen want: Dit proces gaat niet over politieke denkbeelden van wie dan ook. Niet van u, niet van de regering. En ook wordt de rechtbank niet gevraagd om daar indirect een oordeel over te hebben, zei de rechtbankvoorzitter.

Vervolgens baseert de aanklager zich op het ‘Bewijs’ hoe het publiek het zou kunnen opvatten. Dus hier wel gaat het over politieke denkbeelden van anderen.

 En zou het volgens het OM gaan: Over de indruk die gemaakt wordt, is bepalend.

En dus zijn zo, u en Gideon wel voor ‘alles’ aansprakelijk.

Ik heb er grote moeite mee dat in het proces tegen Gideon wel de uitgebreide versie van opruiing ten laste wordt gelegd, maar niet de zeer beperkte uitspraken en vrijheid van meningsuiting.

Best smeuig dat terwijl Gideon zijn pleidooi hield, bekend werd dat Dick Schoof van de AIVD, tot premier wordt voorgesteld: pas na het rapport van de AIVD over anti-institutioneel extremisme kwam het OM in actie tegen Gideons uitspraken jaren daarvoor.

3 REACTIES

 1. Dick Schoof, nu blijkt openlijk wie de baas is in Nl, precies waar Gideon tegen waarschuwde met zijn uitspraken dienaangaande waarvoor hij nu terecht staat. Hoe ironisch, surrealistisch. Laten we hopen dat “Dick Schoof for presiodent” leidt tot meer open ogen. Alsof de directeur van de CIA president van de USA wordt…

 2. *** Vervolgens baseert de aanklager zich op het ‘Bewijs’ hoe het publiek het zou kunnen opvatten *** Dit gebeurde heel amateuristisch. Geen statistische analyse van x% heeft onder je toespraak beantwoord dat geweld moet worden gebruikt, van de vele duizenden of tienduizenden reacties werden er een paar uitgelicht. Van mensen die reageerden dat we in opstand moesten komen. Dit konden net zo goed agent-provocateurs zijn. Linkse mensen die meenden te moeten trollen. Wel triest het niveau van het OM thans.

 3. (Guardian News Paper) “Far-right MP Gideon van Meijeren has been charged with inciting violence after telling a farmers’ protest they would be justified in using force against the government”?

  We mogen blij zijn dat zulke mensen zoals Gideon van Meijeren bestaan, want elke revolutie begint altijd met één persoon.
  Wat is nodig om een revolutie te winnen, is slechts 3% van de bevolking.

  Want de bevolking is nog altijd de baas in NL, niet de politiek en vele hebben dat vergeten of zijn bang/laf .
  Als NLders de vrijheid hadden gehad om wapens te bezitten, dan had het anders uitgezien. (Hoera Wapens)
  Een revolutie is absoluut niet ‘slecht’. In feite is het vaak nodig dat het volk in opstand komt, als het onder de duim van een onderdrukkende regering zit.
  Het NLse motto: “Iedereen moet blij zijn met niks”, is al een zo`n fijne revolutie waard…
  Steun de BBB..

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in