Wanneer gekleurde mensen “neger” mogen zeggen en blanken niet, wordt “neger” dan een geuzen naam? (of mag ‘geuzen’ alleen door blanken uitgesproken worden?)

Blijft raar dat woorden als “neger” het exclusieve eigendom zouden zijn van bepaalde groepen (en verboden voor anderen). Wordt wat als ‘relativiteitstheorie’ alleen door wiskundigen gebruikt mag worden.

Want dan claimt deze site het alleenrecht op ‘vrij’, ‘individuele vrijheid’ en ‘wokevrij’. Voor de eerste twee hebben we ook nog een filosofische basis!

En mocht iemand mij nu racist, viezerik o.i.d willen noemen:

 • hoe durf je mij een kleur op te leggen (wit, zwart of geel)
 • hoe durf je mij in een hokje te duwen
 • hoe durf je, op basis van jouw willekeur, je superieur tov mij op te stellen
 • hoe durf je, op basis van jouw morele gevoelen, je superieur tov anderen te voelen.
 • hoe durf je, op basis van jouw morele gevoelens, te bepalen hoe ik moet leven en denken.

Anders geschreven: doe, voel en zeg wat je wil, maar laat mij met rust en ik trek me er niets van aan of je me racist, viezerik of wat dan ook noemt: schelden doet geen zeer.

7 REACTIES

 1. In de hedendaagse multiculturele smeltkroes mag je raciale / etnische verschillen niet benoemen. In Zuid-Amerika zijn ze al 500 jaar bezig, en daar gebeurt het wel:

  ‘In Centraal-Amerika worden mestiezen, soms samen met Europeanen, wel ladinos genoemd. Personen die deels van Europese en deels van Afrikaanse voorouders afstammen worden mulatten genoemd, personen deels Afrikaans deels Indiaans zijn worden zambo’s genoemd’.

  https://nl.wikipedia.org/wiki/Mesties

  • Traditionele antropologie is vervangen voor culturele antropologie. Iemand die iets doet met traditionele antropologie lijkt me per definitie een racist, volgens de huidige westerse opvattingen.

   Met woorden als ‘hogere rassen, lagere rassen, half-apen, Arische volkeren, enz.’ krijg je mensen vaak wel op de kast. Het druist in tegen de gelijkheidsleer.

   #Rassengedachte

   • De gelijkheidsleer van de democratie is de basis van de multiculturele gelijkheidsleer, de laatste is een extensie ervan. De obsessie met discriminatie is ook een fenomeen van democratie, wat men in feite wil is alle eigenschappen schrappen die kunnen leiden tot het maken van onderscheid. Dus al het onderscheid dat individuen of groepen zelf maken moeten worden vervangen door het niet onderscheid maken, men wordt dus totaal dom gemaakt.
    Als men dan totaal dom gemaakt is, geen vermogen meer heeft tot het maken van onderscheid, wat de basis is van intelligentie, dan gaan degenen die het onderscheid maken verbieden, zelf het onderscheid bepalen.

 2. ‘hoe durf je, op basis van jouw morele gevoelens, te bepalen hoe ik moet leven en denken.’

  Moraliteit, morele oordelen, draaien altijd om het zichzelf superieur willen voelen. Dat is psychologisch gezien het fundament van het concept moraal. Dus, het IS DE FUNCTIE van moraliteit dat mensen zich beter kunnen voelen en voor anderen dingen kunnen bepalen.

  • Dus, als het niet op basis is van morele gevoelens, op welke basis dan?

 3. Niemand is racistisch, wacht maar even tot je dochter, Abidemi uit Zimbabwe mee naar huis neemt.
  “Daar loopt een homo” ist verboten, maar als een homo tegen een andere homo “Hey homo” zegt is geen enkel probleem. Zwarte Piet is de afgelopen jaren een van de meest beladen onderwerpen in Nederland. Voor het eerst vroeg de Telegraaf een groep van 780 Nederlanders van Antilliaanse en Surinaamse afkomst naar hun beleving van Zwarte Piet. Een overgrote meerderheid (73 procent) ervaart het als racistisch.

  Raad van Europa: “Nederland is een racistisch land!!”
  Klootzakken. Vies vuil rabiaat kwetstuig. Haatdragend racistenschorem dat u bent. Ja, u ja. Dankzij u zijn wij, Nederland, op de discriminerende vingers getikt door de Raad van Europa. (Rapport, PDF) De wie? De Raad van Europa, een soort EU maar dan voor overkoepelend moralfagisme en fatsoensdictatuur. En de Raad van Europa is dus piswoest op Nederlandje. U mot geen zigeuners. U koewetst negers met uw koloniale soewartepietencultuur. En wij van de mediaas schilderen moslims zomaar af als bedreiging voor onze maatschappij, dat mag al helemáál niet van Europa, feiten benoemen. Althans, niet als het over deze zielige minderheden gaat.

  En dan hebben we het slaven verleden.
  De onderzoekers hebben uitgerekend dat de opbrengst van de Nederlandse slavenhandel in de zeventiende en achttiende eeuw tussen de 63 en 79 miljoen gulden is geweest. Per jaar was het tussen de 200.000 en 600.000 gulden, met af en toe uitschieters van meer dan een miljoen gulden.
  100 gulden in de 17e eeuw is in hedendaagse valuta gelijk aan 6.000 euro.
  En de “Gouden Eeuw” was geboren..

  In totaal werden in de periode van de Nederlandse slavenhandel over de gehele wereld 11 tot 12,5 miljoen Afrikaanse slaven verscheept en verkocht. Ongeveer 1,8 miljoen van hen stierven tijdens de Middenpassage van de transatlantische slavenhandel. Hiervan werden er circa 1.600.000 door Nederlanders verhandeld. De West-Indische Compagnie (WIC) verscheepte ongeveer de helft daarvan.

  https://www.youtube.com/watch?v=KfS5R5qi75I&t=3s
  https://www.youtube.com/watch?v=n1Bqzx5V2s0
  Om racistisch te zijn , zit gewoon in ons bloed…

  • Bijna vergeten: En dan hebben we de “pièce de résistance”, wat racistisch betreft.
   Ik geloof niet, dat de naam Hendrik Verwoerd bekendheid heeft in zijn Vaderland, hij werd geboren op September 8, 1901 in Amsterdam.

   Op 6 september 1966 Verwoerd werd vermoord in Kaapstad, kort nadat hij om 14.15 uur het Huis van Afgevaardigden was binnengekomen. Een geüniformeerde parlementaire boodschapper genaamd Dimitri Tsafendas (Lid v.d SACP, net als Nelson Mandela) stak Verwoerd vier keer in de nek en borst voordat hij werd onderworpen door andere leden van de Algemene Vergadering.

   Deze Kaffer-bashing blanke supremacist werd als een beest afgemaakt 👍 , omdat hij was de uitvinder van Apartheid in Zuid Afrika.
   Om racistisch te zijn , zit gewoon in ons NLs bloed…

Comments are closed.