Het blijft akelig stil rond het EU-referendum. Niet alleen de EU, maar ook de Voorzitter van de EU houdt zich op de vlakte. Voor zo’n belangrijk referendum zou je verwachten, dat de regering en EU alles uit de kast zouden halen om de burgers duidelijk te maken, waar het om gaat. Hierover houden ze nooit op toe te geven, dat ze zelf in gebreke zijn gebleven. De conclusie is, dat er intussen allerlei complotten worden gesmeed. Want zo werkt de politiek nu eenmaal. Wat zijn de hoofdzaken van de EU-grondwet ?

De hoofdzaak is, dat de politici onder elkaar uitmaken, hoe ze de EU-MACHT KUNNEN UITBREIDEN om hun kansen op baantjes te vergroten. Die machtshonger gaat ten koste van Uw vrijheid en Uw portemonnaie.
Om dat te verdoezelen dreigen ze met oorlog, of schermen met stabiliteit. Roepen ze, dat ze goed voor de burgers zorgen, delen ze subsidies uit en ga zo maar door. (Waar heb ik die geluiden eerder gehoord ?)
Om de interne markt te “beschermen” wordt de vrije handel met de derde wereld aan banden gelegd en wordt de gesubsidieerde overproduktie op de wereldmarkt gedumpt. Hierdoor kunnen die landen niet exporteren en vervallen in bittere armoede, oorlog en hongersnood. Dat weet de EU ook wel en daarom worden ook weer derde wereld projecten gesubsidieerd.(Nu weet ik het weer: de subsidieindustrie is het waarmerk van socialisme.)

Kortom bijna niemand houdt het overzicht: de verwarring in het Europese kasteel is dan ook compleet. Op grond van deze conclusie zal elk verstandig mens toch besluiten NEE te stemmen, mag je hopen: het is TENMINSTE een blanco cheque.

2 REACTIES

  1. Mee eens, Harry. Alleen wou ik ff kwijt, dat de definitie van het subsidiewezen door mij is voorgesteld. Maar prima, in jouw context krijgt hij aardig relief.

  2. zelf politici zweren getrouw aan de grondwet– maar zijn onwetend wat er in staat–wetten zijn regels om samen te kunnen leven–en toch zitten de gevangenissen vol!
    heeft de wereld aan de TIEN GEBODEN niet genoeg–wetten zijn er om anderen mee te benadelen–dieren hebben een instinkt–mensen een geweten–bij de ene zit het in zijn geldbeugel –bij de andere tussen zijn benen

Comments are closed.