Met de feitelijke uitzetting van Ayaan Hirsi Ali door Rita Verdonk voegt Nederland weer een treurig hoofdstuk toe aan de geschiedenis van de Dutch Disease. De Dutch Disease is de politiek correcte houding die vooral door socialisten werd aangenomen ten tijde van de plaatsing van kruisraketten tegenover de dreiging van Sowjetrussische SS-20’s in de jaren ’70 en die te omschrijven is met de leus “Weg met ons”.

Enige citaten uit de internationale media:
‘Dutch Disease’, kopte de invloedrijke zakenkrant Wall Street Journal dinsdag over de veranderende Nederlandse houding ten aanzien van mensen met een uitgesproken mening. “Eeuwenlang heeft Nederland bekendgestaan als een veilige haven voor dissidenten, vandaag de dag is het echter de Nederlandse dissident die op zoek moet naar een veilige haven”, aldus de krant.

Het Duitse Die Welt uitte dinsdag onder de kop ‘Nederlanders maken islamcritica murw’ felle kritiek op de gang van zaken rond Hirsi Ali. Het dagblad vergelijkt het vertrek van de afgevaardigde met een vlucht. “Dit nieuwe asiel strekt echter niet de 36-jarige tot schande, maar Nederland, dat een onafhankelijke stem niet kon of wilde beschermen”, stelde Die Welt.

Gebrek aan solidariteit ?
Zowel The Wall Street Journal als Die Welt voeren de strijd rond de woning van Hirsi Ali in Den Haag op als tekenend voor het veranderende klimaat in Nederland. “Het gebrek aan solidariteit van haar buren weerspiegelt de groeiende belastering van Hirsi Ali in de Nederlandse media”, stelt de Amerikaanse zakenkrant bijvoorbeeld.
De Britse krant The Guardian ziet in de politica vooral een nuttige verschaffer van een politieke dekmantel voor de VVD. De partijleiders gebruiken volgens de krant haar lidmaatschap om beschuldigingen van racisme af te weren. Politieke bondgenoten draaiden echter om als een blad aan de boom na de Zembla-uitzending van afgelopen week, aldus The Guardian.

Te recht voor de raap ?
Volgens Het Nieuwsblad uit Vlaanderen, werd Hirsi Ali zelf het slachtoffer van haar ongezouten mening. De krant vindt het verdwijnen van Hirsi Ali een groot verlies voor de Nederlandse politiek maar tegelijkertijd stelt zij: “Haar vertrek komt de Nederlandse politiek alvast goed uit. Ze was veel te recht voor de raap.”

Zie:
www.planet.nl/planet/show/i…

Commentaar:
Het publieke klimaat van tolerantie is niet van de laatste tijd. De Nederlandse tolerantie kenmerkt zich vooral door het fenomeen, dat er gretig -maar geheel ten onrechte- vanuit gegaan wordt, dat immigranten per definitie hulpbehoevend zouden zijn, waar alle socialisten graag vanuit gaan.
Vanuit de belachelijke misvatting, dat daardoor vanzelf een goede verstandhouding zal ontstaan, wordt een immigrant allerlei “hulp” opgedrongen, zonder dat men zich afvraagt, of die hulp wel op prijs gesteld wordt of nodig is. De politieke correctheid eist, dat men “tolerant” voor elkaar is en men elkaar allemaal reuzeaardig vindt. Maar men is nauwelijks of niet bereid, laat staan in staat, zich in de leefwereld van verschillende typen migranten of van mensen met een traumatisch ervaring te verdiepen.
De Nederlandse “tolerantie” verdraagt sowieso geen “controversiele” politiek incorrecte opvattingen, zoals die van Ayan Hirsi Ali. Wellicht zijn die opvattingen zo controversieel, omdat ze juist zijn, maar de voltooiing van de islamo-socialistische heilstaat bedreigen.
Men trekt zich vervolgens terug achter een façade van hypocrisie. Die façade kan op verschillende manieren worden opgetrokken:

-De gewone autochtoon heeft de keus, ofwel allerlei afwijkende gedragingen van migranten over zijn kant te laten gaan, ofwel met hem of haar in contact te treden, waarbij hij door de “nieuwe zeden” (opgedrongen door het politieke establishment) zich geroepen voelt allerlei vage sociale omgangsvormen in acht te nemen, zonder te weten waarom, en hoe zijn gedrag door de migrant wordt ervaren.

-De meeste (gelovige) moslims hebben sowieso de neiging zich terug te trekken in ghetto’s, echter totdat zij zich sterk genoeg voelen om bepaalde rechten voor zichzelf c.q. hun culturele groepering op te eisen. Inmiddels staan er in het kader van de islamisering van Nederland 300+ moskeeën in dit land. En ik kan mij bijvoorbeeld niet voorstellen, dat al die moskeeën een onafhankelijke onbevooroordeelde toetsing door de welstandscommissie hebben doorstaan.

-De meeste politici zullen zich, zonder zich in de realiteit te verdiepen, opsluiten in partijdoctrines en politieke en ambtelijke procedures. Het resultaat leidt onveranderlijk tot een cascade van catastrofes waaruit men niet bereid is consequenties te dragen of lering te trekken.

Dergelijke houdingen zullen, ondanks alle overheidsinspanningen, weinig aan de integratie van migranten bijdragen. Integratie kan pas werkelijk slagen, wanneer migranten door eigen inspanning in staat zijn economische betrekkingen met hun gastheren en gastvrouwen op te bouwen. Van uitkeringstrekkende migranten valt op de duur niets anders te verwachten dan groeiend crimineel gedrag en radicalisering.

© 2006 Harry Stulemeijer. Alle rechten voorbehouden.

77 REACTIES

 1. Jullie doen lekker mee aan het opblazen en desinformatie van de gang van zaken.
  Rita Verdonk heeft slechts gezegd dat als Hirsi gelogen heeft bij haar asielaanvraag, ze nooit een nederlands staatsburger is geweest. Dit betekent echter niet dat ze uitgezet hoeft te worden. Zie ook uitspraken van Balkenende hieromtrent:
  Later in de procedure moet nog blijken of het Nederlanderschap van Hirsi Ali beëindigd zal worden, maar ook als ze de Nederlandse nationaliteit niet meer houdt hoeft ze toch niet te vertrekken. "Ze heeft dan een andere status."

  De media en jullie dikken het weer lekker aan. Jullie verzuipen in je eigen haat.

 2. [1]
  Hoezo "desinformatie", Recht ?
  Hoezo "De media en jullie dikken het weer lekker aan" ?

  Ik weiger namelijk -met vele anderen, zie ook de buitenlandse quotes- de ingeslagen weg naar het EUrabisch Kalifaat op basis van de sharia, te accepteren.
  Maar ik denk, dat het gedraai van een would-be politica Rita V. daar geen oplossing voor is en een buitengewoon slecht voorbeeld stelt.

 3. Dat er 300+ moskeeen in Nederland staan, dat is het opgedrongen internatinale regeringsbeleid geweest (van de illuminaten/bankiers). Dat moslims nu porno, disco’s, feminsten, homo’s en bij de mac moeten gaan zitten wordt nu opgedrongen.

  Dat moslims hun eigen cultuur trouw willen blijven moeten ze vooral doen. Immers een multicultuur=Geen cultuur. Waarom moet de wereld 1 grote, engelstalige, homogene smeltkroes? worden? Ik loop ook op klompen, laat die vrouw dan ook in haar Burka lopen!

  Maar goed ik las in de krant vandaag een goede ingestuurde brief, wat op het volgende neerkomt:

  Een goeie brief uit t Ad:

  Politiek correct Nederland heeft zijn zin na Pim, Theo is nu ok Ayaan kapot ja ze heeft over haar status gelogen, maar waarom opeens nu als die ophef?
  Simpel: gebruik Zembla en Netwerk (spreekbuizen van de linkse kerk) en plaats zo ook de VVD in kwaad daglicht. En het leidt mooi af van Wouter Bos die al tijdje onzin loopt te verkondigen over de AOW. Politiek smerig? Welnee! Ayaan sterkte en bedankt!

 4. Grappig dat ook buitenlandse "kwaliteitskranten" zo gemakzuchtig en voorspelbaar oordelen.

 5. 10 uur achtereen hebben ze verdonk
  gevraagd of ze ruimte had om te handelen, waarop ze telkens antwoorde dat ze geen ruimte heeft om Hirsi Magan een aparte behandeling te geven omdat haar paspoort wegens valse personalia vals is, waarop die kabouter Bos zo rond half twee vroeg waarom ze de ruimte die de kamermeerderheid wel zag niet benutte.(en als je niet meegaat gewoon een derde ronde)
  Maw de kamer ziet ruimte om iemand die onder de opgegeven naam niet bestaat een fictief persoon een paspoort te laten behouden en een kamerlidmaatschap.

  Vooral die linkse partijen gaan dus af als een gieter, want hun wisten allemaal dat de persoon hirsi ali fictief was, en dat vinden ze blijkbaar nog normaal ook.
  Ze gaan allemaal af als een gieter.
  Wat me ook opviel was de bijna zenuwinzinking van zalm tijdens de persconferentie.
  Vandaar zeker die zeiksnor , zalm moest daarna uit beeld blijven hahah.

 6. [1]
  Beste Recht.
  Het gaat er om of de geest van de wet word gelezen.
  Wat word er bedoeld met de wet en hoe word hij uitgedragen.
  De hele discussie die gisternacht werd gevoerd ging ook om het navolgen van regeltje en hoe deze bedoeld zijn. Waneer jij meerdere achternamen mag gebruiken maar er een officieel is wat is dan het probleem van Rita. Volgens mij is Hirsi Ali met voorkeursstemmen in de kamer gekozen, is dit belang dan niet groter dan wat mevrouw allemaal heeft gezegd bij haar aanvraag. Regels dienen de mensen en niet andersom. Schijnbaar draagt Ayaan haar stem vele andere met zich mee deze worden nu monddood gemaakt. Het gaat om het wegen van belangen, Ieder weet dat Ayaan Ayaan is zij heeft zich nooit voorgedaan als iemand anders. Rita heeft het i dit geval mis.

 7. [3] Mee eens. Ik had een soortgelijke reactie in het ad gegeven met iets hardere bewoordingen, maar die is niet geplaatst (big brother van het AD vond het kennelijk te confronterend). Natuurlijk zitten wij gewoon naar een rollenspel te kijken als we een politiek debat volgen. De discussie die plenair gevoerd wordt gaat over het topje van de ijsberg, maar zoals bekend zit de grootste massa van de ijsberg onzichtbaar onder water. En de discussies die daarover gaan zie je niet. Interressant detail in deze is dat Zembla kennelijk wel op dat onderwaterniveau mee kon doen, of in ieder geval wist hoe daar invloed op uit te oefenen. Vandaar mijn grote vraagtekens bij de pluriformiteit van deze docu. Zo te zien is de veronderstelde opzet van de Vara om de VVD en Verdonk te beschadigen goed gelukt.

 8. [7] Vind je niet dat het Rita haar eigen keuze is om wat te doen met de achterhaalde info die Zembla bracht, Zie ook mijn vorige stukje. Het was Nawijn die het debat aanvroeg die het overigens als enige eens was met Rita. Ik vind het ook ongeloofwaardig van Rita om vol te houden dat zij niets wist van wat iedere Nederlander al jaren wist. En dat is dat Ayaan niet de juiste officiële info had gegeven bij haar aanvragen.
  Het was Rita haar eigen keuze om hier zo Verdonk eigen hard op in te gaan. De hele kamer van links tot rechts nam dit niet. Het was namelijk algemeen bekend wie Ayaan was is en wereld bekend is. Volgens de wet is dat een uitzondering.

 9. [8]
  Ik vind het ook ongeloofwaardig van Rita om vol te houden dat zij niets wist van wat iedere Nederlander al jaren wist.

  Dat maakt de afgang toch extra groot.
  Ik wist het trouwens niet, anders had ik daar continu over liggen trollen.

  Het zou ongeveer hetzelfde zijn als wanneer ik plaatsneem in het turkse parlement onder de naam Michael Jackson.
  Terwijl heel turkije het weet, laat me niet lachen.
  Die pvda-ers en vvd-ers enz die wisten het wel allemaal, vandaar dat ze ook zoveel ruimte zien, ze willen het alsnog legaal maken om een afgang te voorkomen, want ze zijn aldus l vd laan onwettelijk bezig geweest met 149 kamerleden omdat magan helemaal nooit lid is geweest, wel ene Ali maar dat is een fictieve persoon.

 10. [8] Dat is juist het grappige. Door die dikke onderliggende ijsberg zul je het topje wel eens een beetje moeten bijsturen met onnozele en onwaarschijnlijke bijstellingen die desondanks niet onmogelijk zijn. Allemaal leugens dus. Over boter op het hoofd gesproken. Ik heb de afgelopen dagen zoveel mensen zoveel bochten zien maken om zichtbare tegenstrijdigheden goed te breien. Rita inderdaad ook: AHA en volgens mij Rita zelf spraken eind vorige week over een telefoongesprek tussen AHA en Verdonk ten tijde van de Taida-klucht. Hierin had AHA gezegd ook gelogen te hebben, terwijl verdonk nu beweerd vorige week pas op de hoogte te zijn geweest. Verdonk heeft dus even het topje van de ijsberg moeten bijbuigen en verschuiven om het geheel weer kloppend te maken (volgens Rita hadden zij het over een veronderstelling), zonder dat daar iemand van die 150 slimmerikken in de kamer een kanttekening bij plaatste. Een onbegrijpelijke move aan de zichtbare oppervlakte, maar kennelijk vinden de lui die op de hoogte zijn van de onderwaterafmetingen van deze discussie (en die zich tussen die 150 bevinden) het wel goed zo, en dus geen verdere discussies hierover.

 11. [10] Mischien heb je wel gelijk en moeten we lahehend naar deze super cabaret act kijken. Mischien kunnen we er een loterij over maken. De inzet is het vervolg verhaal. Wie het meest absurde kan bedenken heeft gewonen.

 12. Internationale grote projecten staan boven de wet: De Afghanistan missie, waar d66 tegen was en waar ook de hele kamer voor omgekocht is, zo is dat nu ook het geval met het andere internationale project: Ayaan hirshi Ali.

  Kortom zoals D66 destijds te laat omgekocht is, is nu minister Verdonk te laat omgekocht/of ze is zich niet bewust van de internationale gluiperigheid!

  Overigens vond ik Gerhard van As (LPF) nog het eerlijkst overkomen. Hij vroeg om een onderzoek naar de echtscheidingspapieren van Ayaan, waar ieder z’n mond over hield!

  En die VVD motie van van Beek! Nee, gelijke monniken, gelijke kappen maar kijk nog eens goed naar "bijzondere omstandigheden" oftewel de internationale geluiperigheid

 13. AYAAN HIRSI ALI … de op alles en iedereen (ook op de barmhartigen) parasiterende Trojaanse paard van het Wiardi Gekmann Gesticht ..

  En de Trojanen breken zich nu zowat de nekken om haar te verdedigen … Ook op deze site … Terwijl ik eerder zou zeggen … GOOD RIDDANCE. in plaats van dat men daarover elkaar tot groot voordeel van de linxen te lijf gaat.

  Nauwelijks te geloven … maar tsjah hier zijn een hele volk van "beschaafde", humaan, "solidair" en bewogen lieden bezig de hand aan zichzelf te slaan

 14. [13] Tja zonder wiardi club was ze nu een van die vele Somaliers die nu in Engeland wonen omdat Nederland slecht is voor hun ontwikkeling.

 15. Ik heb de volgende posting van de heer Molendijk gekopieerd, niet omdat ik zo’n Fan van hem ben, maar vanwege het idee dat hirsi al haar ontvangen geld moet teruggeven aan de belastingbetaler.

  Goed inzicht van Jan

  Jan Molendijk

  Geplaatst op: Di Mei 16, 2006 10:29 pm
  Juridische overwegingen.

  Mevrouw Verdonk kon inderdaad niet anders, dan dit besluit toe te passen.
  Minister dient daarin de wet te handhaven ongeacht.

  Gevoelens blijft optiek in kwestie, omwille van de Nederlandsen Wetgeving.
  De meest wenselijke mogelijkheid…

  Voor iedereen die in Nederland woonachtig is de naturalisatiewet toepassen.
  Deze alsmede ter bevordering van de algehele geloofwaardigheid,
  en in neutrale sfeer ter overweging genomen.
  Andere optiek…

  Mevrouw Hirsi Ali per direct het land uit zetten. Maar dan ook
  bij het VVD schadeclaim eisen over alle betaalde zaken,
  met algehele terugwerkende kracht.

  Deze gelijkt mij niet wenselijk, maar eventueel wel juridisch aan te vechten.
  Puur omwille het feitelijke dat het belastingcenten zijn van de burgers.
  Die bij uitzetting niet rechtsmatig is verkregen.

  Tot slot persoonlijke succes wensen bij het verloop van.
  Hoogachtend, Jan Molendijk (Spijkenisse)
  De Voorzitter Politieke Partij

 16. [6]" Volgens mij is Hirsi Ali met voorkeursstemmen in de kamer gekozen, is dit belang dan niet groter dan wat mevrouw allemaal heeft gezegd bij haar aanvraag. " Dit belang is niet groter. Hirsi Ali kan geen rechten ontlenen aan een status die haar nooit is verleend. De persoon Hirsi Ali bestaat juridisch niet (tenminste wanneer er over zes weken gevolgen ontstaan door de constatering van de minister) en kan dus nooit verkozen zijn.

  "Het gaat om het wegen van belangen, Ieder weet dat Ayaan Ayaan is zij heeft zich nooit voorgedaan als iemand anders. " Dat heeft zij wel, zij heeft gelogen over haar identiteit. Dit brengt gevolgen met zich mee. Dat die gevolgen heel pijnlijk zijn is iets anders.

  Je moet de juridische gevolgen van de Zembla documentaire en de motieven van de makers van de hype van elkaar scheiden. De minister kan niet anders dan de wet toepassen zoals die geschreven is. Dat is haar taak en die voert ze verdomd goed uit. Wat mij betreft heeft ze het debat van vanacht prima doorstaan. Het feit dat dit debat nodig was is een heel andere kwestie. Wanneer je die twee niet scheidt krijg je een janboel van meningen en vooringenomenheden.

  De minister heeft de wet onverkort toegepast. Ze heeft dat erg snel gedaan omdat het een parlementslid betrof. Besef goed dat de drie weken termijn een einddatum is. Wanneer de minister eerder informatie kan leveren doet ze dit. Ze hoefde voor Hirsi Ali ook niet een zaak uit laten zoeken, maar alleen de naam van de naturalisant vergelijken met de naam die Hirsi Ali (Ze gaf Magan op) te vergelijken. Een handeling die de eerste de beste leek in twee minuten kan uitvoeren.

  Waarom deze hele hype nodig was is een heel andere zaak. De minister heeft hier geen schuld aan. Zij heeft geen documentaire uitgezonden, heeft geen kamervragen gesteld. Ze heeft alleen een lijstje vragen van Nawijn beantwoord.

 17. [16] ik krijg inderdaad de indruk dat hier de eerste de beste leek aan het woord is.

 18. beste Harry,
  Het gaat hier niet om migranten in het algemeen maar om asielzoekers. Je kunt ze natuurlijk allemaal op een hoop gooien, maar daar doe je de asielzoekers geen recht mee. Generaliseren leidt tot een voor van gemakkelijk en kort door de bocht denken en die tref ik dan ook ruimschoots aan. De enige die hier echt blaam treft is de top van de VVD inclusief mevrouw Verdonk, die opnieuw in een onteknningsfase verkeert.

 19. [16] Beste Kaye,

  We worden het niet eens,
  Je hebt regels en aanvullingen van deze regels. En daarnaast de geest van de regel.
  Ook heb je de discussie over welke naam nou van toepassing is. Een naam kan je om tal van redenen voeren. Ali is een van haar clan namen. Om welke reden ze deze naam aanvoerde zullen we wel nooit weten. Misschien wilde ze niet langer met haar erfelijke afkomst te maken hebben. En Ali is een onderdeel van haar clan naam.

  Het geneuzel van Verdonk gaat geheel langs de geest en reden van deze wet. Natuurlijk is in principe iedereen gelijk en maak je geen uitzonderingen voor bekende Nederlanders.
  Maar de uitzondering op de bestaande wet laat ruimte voor personen die zich niet anders voordoen. De godganse wereld weet wie Hirsi Ali is. Zij kan zich echt niet voordoen als een ander.

  Op dit moment bestaat de persoon Ayaan Hirsi Ali wel en zij kan bezwaar maken aan de bevindingen van Rita om haar Nederlanderschap ongedaan te maken. Alleen dit is al krom.
  Plus kijk eens op internet, je ziet overal Ayaan Hirsi Ali, geen Megan Hoor. Megan is opgehouden te bestaan op het moment dat Ayaan besloot om haar leven zelf sturing te geven. Schijnbaar ziet Verdonk dat anders. De bureaucratie mag geen belemmering zijn voor bestaansrecht. Als jij dit anders ziet prima.
  Ik bekijk de wereld door een bril met visie niet met een van bureaucratische structuren.
  kijk maar eens wat deze structuren aanrichten waneer een persoon niet aan de vooringenomenheid van de uitvoerders van deze regeltjes voldoet.

  Vrijheid vind je niet in een bak met papieren uit het verleden.

 20. [16] "De persoon Hirsi Ali bestaat juridisch niet"

  Ik heb een deel van het debat gezien, en daarin heeft Rita Verdonk wel 83 keer de naam "Hirsi Ali" genoemd.
  Was ze toen aan het fantaseren over een niet bestaand persoon? Zie ook reactie van Hyrominus [19]

  Ook: Wie is er nu met veel voorkeursstemmen in de Kamer gekozen:
  -De niet bestaande AHA?,
  -of het meisje van vlees en bloed dat zich AHA noemt?

 21. [21] Beste Hub,

  Naar mijn zienswijze bestaad er maar een AYA (bedankt die afkorting lucht op met mijn dyslexi) Zij is hier op dit stuk grond binnengekomen en heeft zichzelf bewezen in de nederlandse samenleving. Mijn inziens een schoolvoorbeeld van hoe iedere vluvhteling zichzelf een toekomst geeft. Helaas laten de burocraten in dit land niet toe waneer je een nieuw begin maakt aan je leven dat je je naam daarbij vernaderd. Een zielige vertoning.

 22. [20] Het komt er dus op neer dat de vvd en/of hirsi Magan onterecht geld van de belastingbetaler hebben ontvangen en dus moeten terugdokken.

 23. Weet je wat trouwens ook gek was, gisteravond bij NOVA?

  Zat om half 1 s’nachts opeens de VVD commissaris van de Koningin van Friesland Ed Nijpels in de studio!

  En econoom Raoul Heertje zat op de tribune!

  Wat hebben die er nou weer mee te maken?

 24. Ik hoorde bij 2 vandaag een theorie:
  Dat voor het lijstrekkerschap van de VVD, Rita eigelijk helemaal geen kandidaat zou moeten zijn omdat zij dat eerst stil liet, en zelfs ontkende. Rutte zou allang verkozen zijn. En wellicht een nep-verkiezing zou georganiseerd worden. Met die derde kandidaat wat eigelijke de enige uitdager zou moeten zijn.

  Dus het vertrouwen tussen de VVD-top en Verdonk is weg.

  Rita heeft wel de Pim Fortuyn, adviseurs, het lijkt erop dat Rita de VVD wilt kapen.

  Er is geloof ik nog nooit zo’n lijstrekkers verkiezing geweest binnen de VVD.

  Vandaar deze gigantische samenzweringsoperatie. Waarbij Verdonk altijd schade zou lijden, op welke wijze ze ook zou handelen!

  Interessante theorie.

 25. De VVD, een partij van het vaste politieke establishment…

  Waarom zou een VVD politica, een VVD lijstrekkersverkiezing, met PIM FORTUYN adviseurs ingaan?

  Zeer interessante theorie 😀

 26. Kan er geen parlementaire enquete gehouden?
  Ieder kamerlid die wist dat hirsi Magan loog is toch medeplichtig aan valsheid in geschrifte?

Comments are closed.