Bedankt lezers! Met jullie hulp en inzet hebben we een mooi resultaat kunnen wegzetten in FASE 1 van de Best Of The Blogs International Weblog Award 2006.

Een ZEVENDE Plaats in de ranking “meest populaire weblog” in onze rubriek Nieuws + Politiek is niet niks voor ons kleine lage landje en dit gaat ons ongetwijfeld helpen om genomineerd te worden en naar FASE 2 te kunnen gaan.

De Jury gaat nu beraadslagen over nominaties en we wachten met enige spanning 22 October af, dan worden de nominaties bekendgemaakt. Persoonlijk denk ik dat dat nauwelijks nog faut kan lopen, maar jullie horen dat uiteraard onmiddelijk van ons dan.

Maar heel even dit nog:
De Eerste Fase loopt nog tot middernacht, dus voor al die lezers die nog niet geklikt hebben: Klik HIER om de Vrijspreker aan te melden als jou favoriete weblog. Onderaan de pagina aanvinken “Beste Nederlandse Weblog” en optioneel een commentaartje toevoegen.
Niet vertragen voor de eindstreep!En bedankt iedereen!

14 REACTIES

 1. Fantastisch gedaan, Bud! Geweldig!
  Maar het zou nog mis kunnen gaan in de laatste vier (4) uren ?
  Dus door blijven gaan met "Het Beste Nederlandse Blog"benoemen.

  Dan lees ik:"Aansluitend zal onze internationale jury, bestaande uit onafhankelijke journalisten, mediaspecialisten en weblogexperts per categorie 10 blogs nomineren."
  Daar nemen ze de tijd voor tot 22 oktober?
  Er staat niet bij op basis waarvan. Kan er in die drie weken iets mis gaan?
  Ik heb het idee dat we tot 22 oktober nu moeten wachten en/of alleen maar "voorbereidende" plannen kunnen maken en ideeen verzamelen.

 2. Fantastisch gedaan, Bud. Geweldig!

  Het is nog niet helemaal duidelijk hoe nu de echte definitieven nominatie gebeurt. Er staat alleen:
  "Aansluitend zal onze internationale jury, bestaande uit onafhankelijke journalisten, mediaspecialisten en weblogexperts per categorie 10 blogs nomineren."

  Kan er nog wat mis gaan?
  Kan er tot 22 oktober nog iets door Vrijspreker-fans (!!!!) gedaan worden?

 3. Fantastisch gedaan, Bud. Geweldig!

  Het is nog niet helemaal duidelijk hoe nu de echte definitieven nominatie gebeurt. Er staat alleen:
  "Aansluitend zal onze internationale jury, bestaande uit onafhankelijke journalisten, mediaspecialisten en weblogexperts per categorie 10 blogs nomineren."

  Kan er nog wat mis gaan?
  Kan er tot 22 oktober nog iets door Vrijspreker-fans (!!!!) gedaan worden?

 4. Eerlijk gezegd vind ik die bob’s info niet echt boeien. Een beetje vervuiling van het log als je het mij vraagt.

 5. [1] Ja, Walt, ik denk dat dat een kwestie van "waardering" is.
  Goed dat je het zegt, want dat doet de redactie denken.

  Maar weet je, ieder individu is anders. Er zijn libertariers die niets liever doen, en niets anders dan discussieren, studeren, filosoferen.
  Heel goed werk, overigens.

  Maar er zijn ook veel libertariers die "actie " willen. De barricaden op!

  Denk je niet dat dat het nuttig is om beide procedures en beide wegen te bewandelen?

  Dan zou het voor de tweede groep zeker een succes zijn om te "winnen" en dat zou voor de eerste groep heel nuttig zijn om hun boodschap met meer status uit te dragen.

 6. [1]
  Hub zegt: … "" Maar weet je, ieder individu is anders. Er zijn libertariers die niets liever doen, en niets anders dan discussieren, studeren, filosoferen.
  Heel goed werk, overigens.""

  Naagh … het enige wat echt telt is wat wij er nog van kunnen maken… An sich is Libertarisme echter … volledig DOD (Dead on Arrival) … Want het stelt letterlijk werkelluk niks voor, behalve wat geleuter in de ruimte.

  Maar als Hub het een Libertarische site wil noemen is het mij om het even. Het is voor momenteel DE BESTE BLOG van Nederland …. Want deze site is, volgens mij, meer zoiets als het kwalitatief uitstekende blad Christian Science Monitor, dat opgericht en gerund wordt door "Christian Scientists" …. mensen die notabene exklusief in de kracht van het gebed geloven als tegenhanger van de echte medische wetenschap …

 7. [3]
  Ik zou persoonlijk geen interessanter Nederlands blog weten.
  Maar dat zegt misschien meer over Nederland dan over dit blog.
  Want er zijn beslist meer interessante buitenlandse blogs.

 8. [5]

  PRECIES Beek … want Nederland is politiek een werkelluk ongelovelijk a-c-h-t-e-r-l-i-j-k landje.

  Hier heerst de vrije geest niet, want iedereen is in feite letterlijk in "servitude" geboren …

 9. [6] Mee eens wat Nederland betreft, ACP. Hoewel ik niet van generalisaties hou en ik de optimistische gedachte heb dat er ook in Nederland hier (op Vrijspreker b.v.) en daar nog mensen zijn die de huidige toestand enigszins door hebben.
  Maar noem mij eens een land op deze planeet waar het veel anders is dan in Nederland. Daar ben ik echt benieuwd naar.
  Vroeger had ik van de USA een nogal hoge pet op. Ik heb er lang geleden een poosje gewoond en gewerkt en kom er nog dikwijls. Maar het is treurig te bemerken dat het overgrote deel van de bevolking ook daar tot mak schaap is gedegradeerd – op enkele wanhopig spartelende vrije geesten na.

 10. [8] Dit is een reactie op ACP! En niet op Beek!
  Er is wat met die reacties tegenwoordig. [7] Bovenstaande reactie op Beek is bestemd voor ACP !
  Nog eens proberen.

 11. [9] Macht nichts Saar, wat betreft nu wie op wie reageert … wel wat er gezegd wordt … Op je vraag waar het anders is dan in Nederland, beantwoord ik het liefst als volgt.

  Hoe en waar geniet men de grootste persoonlijke vrijdom en vrijheden. Volgens mij NIET in een bepaald land ( hoewel er plenty goeden zijn), maar in hoeverre jij je persoonlijk heb weten vrij te maken.

  Voor Nederland betekend dat vooral om beroepshalve en bestaanshalve NIET aan Nederland afhankelijk te zijn. Dat betekend dat je een vak en/of expertise eigen dient te maken waar mondiaal werkelijk behoefte aan is.

  Voorbeeld … ik heb een broer die zich als jurist van meet af aan heeft gespecialiseerd in luchtvaartrecht. En zodra er waar maar ook wat gebeurt wordt hij onmiddelijk ge-engageerd of door de betrokken luchtvaartmij, danwel door de vliegtuigfabrikanten, of door de familie van omgekomen passagiers, etcetera en zo voort. Enfin, je begrijpt wat ik bedoel … Voor hem bestaan letterlijk geen landsgrenzen … Hij kan wonen en werken waaar hij wil …

  Er gaat volgens mij daarom NIETS boven individuele vrijheid, waarbij politieke vrijheid pas op de zoveelste plaats komt. Het BEROERDE in Nederland is dat machthebbers aan je persoonlijke vrijheid komen …

 12. [10] Mee eens,ACP, wat betreft die individuele vrijheid. Je kent hoogstwaarschijnlijk het boek van Harry Browne "How I found Freedom in an Unfree World". Later heeft H.B. zich toch in de ingewanden van het monster begeven en hoewel hij niet in shit veranderde, heeft hij het monster ook niet kunnen verslaan.
  Politiek stinkt. Ik zou er graag zo ver mogelijk van blijven.
  Helaas bemoeit de politiek zich met mij, of ik wil of niet.
  Daarom vind ik het toch geweldig dat iemand als b.v. Hub het nu al jáááren volhoudt om te pogen er iets aan te doen en meer mensen bewust te maken.
  Als de politieke invloed weg zou zijn, zouden we onze creativiteit op waardevollere zaken kunnen richten dan op het nu trucjes verzinnen om slimmer te zijn dan alle politieke maatregelen.

 13. [12] … die hairsplitting b-o-o-o-ring is. Ik zou zeggen zoek een geschikte mavo-site op … en ergens een baantje als klein ambtenaar …

Comments are closed.