Al die vervelende blogjes met hun ongefundeerde kritiek op de EU maken het onderhand onmogelijk voor de heerschers om gewoon ongestoord besluiten te nemen. En wat doe je dan als Euro-parlementariër? Juist: REGULEREN die handel! Want al die anonieme kritiek, verborgen agenda’s en kwade intenties moesten maar eens afgelopen zijn. Als het aan EU-back-bencher Marianne Mikko (uiteraard een socialist) ligt, is anoniem bloggen voortaan taboe en moet ieder blog via een mission statement haar ware doelstellingen bekendmaken. En dus moet ook de Vrijspreker, altijd haantje de voorste als het gaat om compliance, met de billen bloot. Het is tijd om de onnozele lezers van dit blog onze ware intenties te tonen.

Eerst dan maar de missie van de Vrijspreker. Dat gelul van ‘De Vrijspreker streeft naar een maatschappij waarin ieder mens soeverein is: ieder mens heeft het recht zijn leven te leiden zoals hij zelf wil, zolang hij datzelfde recht van ieder ander respecteert’ is natuurlijk een decoy! Hier bij de Vrijspreker is alles erop gericht een einde te maken aan het huidige gezag, ondermijning van de staatsveiligheid, destabilisatie van het bewind Balkenende en de EU, sabotage van overheidsdiensten en subversieve berichtgeving ten einde het financiële systeem te laten instorten. Om deze missie uit te voeren, werft en ontvangt de Vrijspreker fondsen van buitenlandse mogendheden en geheime diensten.

De ware identiteit van mijn anoniem-bloggende-collega-vrijsprekers is mij uiteraard niet bekend. Vrijsprekers opereren in cellen, die niets van elkaar weten. Wilt u weten wie er schuil gaat achter ingenieuze aliassen zoals ‘Overnight’, ‘Martin’, ‘Albert Spits’ en ‘R. Hartman’, dan zult u dat aan hen zelf moeten vragen. Compliance houdt voor mij op waar verraad begint. Wel kan ik verklappen, dat de blogger die zich ‘Hub Jongen’ noemt in werkelijkheid jarenlang het brein was achter het supergeheime Gladio totdat hij na het lezen van Atlas Shrugged veranderde in een roque-agent, zich tegen zijn eigen organisatie keerde en zo Ruud Lubbers ertoe dwong de stekker uit Gladio te trekken. Sindsdien heeft hij lange tijd in de bossen van Brabant gewoond alwaar hij, volgens geruchten, ook vlieglessen heeft gehad. Zijn huidige verblijfplaats in onbekend.

Mijn identiteit is zo geheim, dat ik deze alleen via 64-bits encryptie kan vermelden:

SGFuayBSZWFyZG9uDQpQZW5uc3lsdmFuaWENCg0KDQo=

Ik ga er vanuit, dat de Vrijspreker met deze openbaringen weer volledig aan de wensen van de EU voldoet.

10 REACTIES

 1. helaas moet ik nu dus bekend maken dat ik de broer van Balkenende ben.

 2. Je legt in dit stuk eigenlijk te veel geheimen bloot. Gelukkig dat je nog niet verraden hebt dat de Vrijspreker het centrale Europese hoofdkwartier is van de gezamenlijke CIA, KGB en FBI.

 3. Aan de andere kant is het grappig dat ik al verscheidene keren, ook hier op Vrijspreker als ik het me goed herinner, door euro sceptici beticht ben van lafheid omdat ik onder een pseudoniem berichten post. 😉

  Laten we even wel wezen, deze estonische domme muts laat een proefballonetje op en er is bij lange na nog geen sprake van dat iets dergelijk draconisch ook maar overwogen wordt tot wet te verheffen, voor zover ik kan vinden.

  Er is ook geen sprake van dat er een meerderheid aan meps te vinden is voor een voorstel als deze, desalnietteplus is het zaak waakzaam te blijven tegen mafmutsen als deze en te zorgen dat niet ongemerkt een voorstel als deze er door glipt, en zo te zien aan de reacties op het interweb en hier op vs zit dat wel goed.

  Hub Jongen reageerde op deze reactie.

 4. @VmaX:

  “..bij lange na nog geen sprake van dat iets dergelijk draconisch ook maar overwogen wordt tot wet te verheffen….”

  Wie weet. Ik denk dat je veel te optimistisch (goedgelovig??) bent.
  Zie ook stukje “Alarm!”

 5. “Eerst dan maar de missie van de Vrijspreker. Dat gelul van ‘De Vrijspreker streeft naar een maatschappij waarin ieder mens soeverein is: ieder mens heeft het recht zijn leven te leiden zoals hij zelf wil, zolang hij datzelfde recht van ieder ander respecteert’ is natuurlijk een decoy!”

  Daar lijk je gelijk in te krijgen gezien artikelen als “Wat is de oplossing voor het “Marokkanenprobleem”?” en “Do-gooderism”

  Hub Jongen reageerde op deze reactie.

 6. @Hub Jongen:
  Wel Hub, ik krijg sterk de indruk bij bovengenoemde artikelen dat er bepaalde klassen individuen bestaan; zo zijn er blijkbaar mensen die je niet als individu moet beschouwen/behandelen maar als groep (andere rechten?) en hebben mensen met andere ideëen blijkbaar een hersenafwijking.
  Libertarisme mag misschien een nobel streven zijn , veel ‘libertariërs’ geven daar weer een eigen. minder nobele draai aan (zoals eigenlijk met iedere ideologie)

  All animals are equal
  But some just don’t qualify for being considered an animal

  zoiets?

  Hub Jongen reageerde op deze reactie.

 7. @Boer op Klompen:
  Je kunt mensen in “klassen” indelen. Nederlanders, socialisten, negers, libertariers, Marokkanen.
  Maar die klassen hebben weersub-klassen en die bestaan weer uit individuen.
  Inderdaad wordt er (te) vaak gegeneraliseerd en een individu beticht van bepaalde eigenschappen die een deel vanzijn klasse heeft.
  Je weet wel:Älle Marokkanen zijn tuig!”.

  Verder zijn er geen twee libertariers gelijk. Het zijn allemaal individuen. En gelukkig meer bewust individu dan veel andere klassen.

 8. “Je kunt mensen in “klassen” indelen. Nederlanders, socialisten, negers, libertariers, Marokkanen”

  Natuurlijk kun je dat, en bewust of onbewust doet ook iedereen dat

  Het gaat er mij alleen om dat wanneer je beweert een ideologie na te streven (wel een bewust proces) waarin ieder individu gelijke rechten heeft, je dit soort groepsdenken of generalisatie toch dient te laten varen, of heb ik het nu verkeerd.

  Maar misschien is dit tevens de reden waarom ik denk dat libertarisme als ideologie niet klopt. Omdat enerzijds onze identiteit door ons eigen ego bepaald is maar anderzijds ook door de kudde waartoe we behoren.

  Peter de Jong reageerde op deze reactie.

 9. @Boer op Klompen:

  “… enerzijds onze identiteit door ons eigen ego bepaald is maar anderzijds ook door de kudde waartoe we behoren.”

  Dat klopt, je raakt hier aan een belangrijk punt. Je ego is eigenlijk datgene wat de omgeving van je maakt. Volgens Zen boeddhisten (ben ik zelf niet, maar ik vind dat zij hier de kern raken) ontstaat het juist door sociale druk. Het is echter niet dat wat je echt bent. Pas zonder die sociale druk kan je helemaal jezelf zijn.

  Het blijkt uit wetenschappelijk onderzoek dat mensen die weinig sociale druk ondervinden (in ik-culturen) gelukkiger zijn dan mensen die door hun omgeving erg in een bepaalde richting worden geduwd (wij-culturen). Ook in wij-culturen komen typische individualisten voor, maar die mensen moeten heel erg sterk in hun schoenen staan.

  Voor de libertarische ideologie is dit echter minder belangrijk. Zolang mensen maar hun vrije wil kunnen uitoefenen en anderen hun lichaam en goed respecteren is er niets aan de hand. Hoe iemand verder zijn leven invult (geheel individualistisch of opgaand in de gemeenschap) moet hij/zij zelf weten.

  ======
  “… the ego is a must. One has to pass through it. It is a discipline. The real can be known only through the illusion. You cannot know the truth directly. First you have to know that which is not true. First you have to encounter the untrue. Through that encounter you become capable of knowing the truth.”

  “And this is the ego: the reflection, what others think. If nobody thinks that he is of any use, nobody appreciates him, nobody smiles, then too an ego is born: an ill ego; sad, rejected, like a wound; feeling inferior, worthless.”

  “A child comes back to his home – if he has come first in his class, the whole family is happy. You hug and kiss him, and you take the child on your shoulders and dance and you say, “What a beautiful child! You are a pride to us.” You are giving him an ego, a subtle ego. And if the child comes home dejected, unsuccessful, a failure – he couldn’t pass, or he has just been on the back bench – then nobody appreciates him and the child feels rejected. He will try harder next time, because the center feels shaken. Ego is always shaken, always in search of food, that somebody should appreciate it. That’s why you continuously ask for attention. “

  BRON: http://deoxy.org/egofalse.htm

Comments are closed.