vp_toeterBeter laat dan nooit, alsnog een kort verslag met enkele foto’s van de afgelopen Vrijheidsparade. De manifestatie vond afgelopen zaterdag 26 september plaats in Den Haag, waar een tocht vanaf het Malieveld was gepland. De parade had als doel het bewustmaken van mensen wat betreft onze steeds verder verdampende vrijheden.

De organisatie wist vooraf totaal niet wat er te verwachten viel qua opkomst en tien-man-en-een-paardenkop-doemscenario’s waren bij menigeen dan ook geen onbekende gedachte. Het werden uiteindelijk vierhonderd mensen en daarom – zoals de titel van dit stukje al suggereert – het begin is er. En een geslaagd begin was het zeker.

Er waren mensen te bespeuren uit allerlei uiteenlopende hoeken van de samenleving, van ouderen tot jonge kinderen, van hippies tot punkers, blank, zwart, Christen, Moslim, Nederlander, Marokkaan en ga zo maar door. Een kleurige en uiterst vrolijke stoet aan mensen ontstond dan ook snel, waarbij deze stoet ook nog eens steeds langer werd omdat sommige omstanders zich spontaan aansloten.

Al met al was het een uiterst geslaagde eerste Vrijheidsparade. Een nadelig puntje was het keihard met de neus op onze politiestaat gedrukt worden; de opgetrommelde politiemacht was werkelijk overdonderend. Wat nog eens pijnlijk versterkt werd door het vredelievende karakter van de parade. De stoet werd overal door politiemensen omsloten, vooraf gegaan en gevolgd door politiemensen, zowel te voet, in de auto als te paard. Een kleine domper op een voor de rest volledig geslaagde dag.

Door de enorme hoeveelheid aan zeer positieve reacties en opkomst is er ook direct besloten de volgende Vrijheidsparade te gaan organiseren. Wanneer en waar is nog niet bekend maar als u de website www.vrijheidsparade.nl in de gaten houdt, dan ziet u deze informatie spoedig verschijnen.

Ter afsluiting nog enkele foto’s van de Parade. Klik voor meer foto’s op deze link en als u liever bewegende beelden bekijkt, klik dan hier.

foto4

foto6

85 REACTIES

 1. ik was erbij. het eerste wat mij ook opviel was de enorme politiemacht. ik had (bijna) medelijden met de belastingbetaler die daarvoor de rekening krijgt.

  dat was voor mij precies de reden om mee te lopen. het voortdurend onder dwang moeten meebetalen aan de hobbies en ‘goede doelen’ van anderen is een inbreuk op je vrijheid.

  echter, ik kreeg de indruk dat eigendomsrechten ondergeschikt waren die dag. de nadruk lag meer op andere vrijheden; privacy, meningsuiting etc. Ook zeer belangrijk, maar op de flyers stond en op de website staat dat men bezorgd is over:

  Afbraak arbeidsrechten, zorgstelsel, nutsvoorziening.

  welk recht op arbeid is er? wie moet voor dat recht opdraaien? afbraak huidige zorgstelsel zou juist heel goed zijn want het lijkt meer op een stalinistisch systeem dan een systeem gebaseerd op de vrije markt en hetzelfde geldt voor de nutsvoorzieningen.

  maw die passage is voor mij een reden om niet meer mee te lopen omdat ze meer thuishoren in een SP programma en in flagrante strijd zijn met mijn idee van vrijheid en het libertarisme.

  Polity [2] reageerde op deze reactie.
  Jerom [7] reageerde op deze reactie.
  Michel [18] reageerde op deze reactie.

 2. @The Red Pill [1]:
  Agreed, maar het blijft een vrijheidsparade, je loopt mee voor de verdediging van je vrijheid, hoe deze verder in te vullen is uiteraard volkomen aan het individu.

  Verder mijn complimenten voor ieder die heeft meegeholpen. Volgende keer probeer ik zeker aanwezig te zijn!

 3. Dat lijkt me niks, oplopen met een stel neo-hippies, petjesdragers, sjofelmensen en koortsige moekes. Met zulk tuig wens ik mij niet te associëren. Ik heb het idee dat veel van die demonstranten ook zogenoemde positieve vrijheid, niet in de betekenis die Isaiah Berlin hier aan gaf, omarmen. Sommigen lijken me gewoon pure socialisten.

  Lotta Fuzz [5] reageerde op deze reactie.
  hel [6] reageerde op deze reactie.
  Paul Martens [11] reageerde op deze reactie.
  Michel [18] reageerde op deze reactie.

 4. het was geen demonstratie maar een parade; een loop voor de vrijheid. Ik vind het ook erg sterk dat het vanuit de bezorgde burgers wordt georganiseerd en niet vanuit een bestaande (politieke)partij of actiegroep, dit geeft het wij-de-mensen gevoel. Het was een mooie parade, met vele gezichten en kleuren.

  Op naar de volgende wat mij betreft!

 5. @Oscar [3]:

  Het thema is vrijheid. Dat heb je met elkaar gemeen en waar de invulling conflicteert, kun je desnoods met elkaar in discussie gaan.

  Het fraaie van deze parade lijkt mij nou juist dat je niet per se hoeft te kiezen voor de vorm van het door jou genoemde ’tuig’, maar zelf je vrijheidsboodschap van een verpakking kunt voorzien. Ik denk dat hoe bonter de stoet in dat opzicht is, des te meer mensen zich bij de parade zullen aansluiten. De media lusten bovendien pap van bepaalde vormen van cliché-doorbrekende beeldvorming (contrasten), dus ook daarmee kun je je boodschap kracht bijzetten.

  Dat sommigen er een compleet andere levensstijl of uitdossing op nahouden, is in vrijheid ‘part of the deal’. Als iedereen er even ‘smaakvol’ bij moet lopen, dan kan de overheid bij afgifte van een nieuw ID-bewijs net zo goed meteen het vintage-modelletje Chinese, blauwe pakken gaan distribueren.

  Oscar [12] reageerde op deze reactie.

 6. @
  Oscar [3]:
  Makkelijk om van je luie stoeltje commentaaar te geven koortsige moekes, ik zal je wat vertellen. Ik heb heerlijk burgelijk ondertussen een pannelap zitten haken.
  Ik doe dit meelopen voor mijn kleinkinderen.
  Kom van je luie reet af.
  Anders wordt alles voor je beslist zoals een spaarlamp, al van de douchekop gehoord, vingerafdruk enz.
  Wij hebben tenminste iets gedaan, wat van jouw niet gezegd kan worden.
  Het gaat er niet om uiterlijk vertoon maar,dat je wat doet!

  Liberty 5-3000 [8] reageerde op deze reactie.

 7. @The Red Pill [1]:

  Ik ben het gedeeltelijk met je eens. Zelf ben ik er gewoon maar naar toe gegaan en ik had ook eerst de neiging om weer weg te gaan gezien een klein incident met een wat beschonken demonstrant.
  Maar ik besefte me waarvoor de mars was en dat we daar allemaal uit verschillende achtergronden kwamen en het zelfde doel hadden. Mensen die mij misschien niet op het eerste gezicht aanstaan (ook niet kwa politieke overtuiging kwam ik later achter) maar zij stonden wel op voor hetzelfde doel en bleven niet schreeuwend typen vanachter hun PC. Het doel heiligt het middel.

  Liberty 5-3000 [8] reageerde op deze reactie.
  Michel [18] reageerde op deze reactie.

 8. @hel [6]: @Jerom [7]:
  En welk doel denken we te bereiken dan?
  Ik ben van mening dat “schreeuwerig achter de pc” zoals dat hier gekscherend wordt genoemd meer mensen kan overtuigen dan met een paar honderd man door de hofstad sjouwen al jengelend tegen de staatsmacht die als instituut toch niet te veranderen is.
  Vrijheid begint bij jezelf en bij de opvoeding van kinderen.
  De staat is alleen maar een eindresultaat van die opvoeding.

  Polity [9] reageerde op deze reactie.
  Michel [18] reageerde op deze reactie.

 9. @Liberty 5-3000 [8]:

  Als Caesar papyrusrollen had beschreven met zijn ideeen in plaats van het zwaard op te pakken, had hij waarschijnlijk nooit het republiek neer kunnen halen 😉

  Ik begrijp je verder wel, het grote verschil is dat anders dan mensen als Caesar, Hitler, Guevara en noem maar op, libertariers geen geweld willen gebruiken om hun wil door te voeren. Echter blijft het na mijn inzicht belangrijk de niets/weinig vermoedende mensen om je heen wakker te schudden en ook een parade is daar een prima manier voor.

 10. Maar wat heeft 911 truth te maken met vrijheid? Ik heb niets tegen de parade, maar dit vraag ik me toch wel af.

  9/11 is sowieso veroorzaakt door de overheid. Of door mensen kwaad te maken door oorlogje te voeren in een land waar ze niet horen te zijn, of dat het allemaal opgezet spel was.

  Wat de waarheid is interesseert mij niet, aangezien de veroorzaker en de gevolgen duidelijk zijn. De overheid is altijd in het nadeel wat de waarheid ook is.

  Maar goed, nog een lange weg te gaan voor het libertarisme..

 11. Overal zijn voorstanders en tegenstanders van. Je hoeft niet mee te lopen. Maar als we het libertarisme bekendheid willen geven, als we bezoekersaantallen van deze site willen verhogen en dat met het doel om onze visie over het dagelijks reilen en zeilen aan meer mensen te presenteren, is ook deze vrijheidsparade een prima hulpmiddel.

  Petje af voor de organisatoren, volgende keer ben ik erbij.

  Enne… @Oscar [3]: met welk tuig wil jij je dan wél associëren? Met criminelen in maatpak en stropdas of “balletjes” met geruite sjaaltjes? En gezien je vooringenomenheid: welk tuig wil zich met jou associëren?
  Maakt het uit van welke basis je komt om uiting te geven aan de wens dat je vrij wilt leven? Erg vreemde beweringen, Oscar.

  Oscar [12] reageerde op deze reactie.

 12. Ik kon mij met heel veel mensen en ideeën in de parade ook niet vereenzelvigen. Daar ging het in deze parade ook niet om. De vrijheidsparade is bij uitstek het middel om met het volk als eenheid een boodschap aan de heren (en dames) politici te geven dat wij het niet eens zijn met het gevoerde beleid.

  Ik denk niet dat ik hier verder hoef te benadrukken waarom dit zo is. Waar het echter om gaat is dat er in de politiek een zekere stigmatisering en polarisatie plaats vindt. De vrijheidsparade is daarmee juist een samenkomen van mensen die zich niet thuis voelen in die denivellering van het politieke systeem.

  Het is daarmee helemaal geen probleem dat mensen met politiek tegengestelde ideeën, gezamelijk roepen dat ze het beiden eens zijn dat de huidige politiek het land ziek maakt.

 13. Wat een waardeloze demonstratie, of parade als je het zo wenst te noemen. Bij een demonstratie in Frankrijk zal niemand een vergunning aanvragen, en je hoeft ook niet aan te komen met het naar huis sturen van de demonstranten na 2 uur omdat het recht op demonstratie dan vervalt. Het overgrote deel van de deelnemers was bezig met wat onnozele chit-chat. Een boodschap overbrengen? De enige boodschap die ik binnen heb gekregen is dat het grootste deel van deze mensen een stel sufkutten zijn. Het enige resultaat van deze demonstratie, of welke dan ook in flut-Nederland is een vals feel-good gevoel voor de deelnemers.

  Dan nog niet eens te spreken over de socialistische boodschappen op de helft van de spandoeken. Die losers hebben geen enkel idee van het concept van vrijheid. Het is niet meer dan wat pathetisch opportunisme en daar de naam “vrijheid” aan geven om toch nog een goed gevoel te hebben.

  Bon Vivant [15] reageerde op deze reactie.
  Paul Martens [16] reageerde op deze reactie.

 14. @Ratio [14]:

  Het moet ergens beginnen, de volgende bijeenkomst zal leren hoe het zich ontwikkelt. Vrijheid is ook de vrijheid om geen libertarier of anarchist te willen zijn.

  Het valt mij mee dat er geen uitgebreide ausweiscontroles zijn geweest, afgaande op wat hierboven wordt geschreven. Vanwege verplichtingen elders was ik niet van de partij. Volgende keer misschien wel.
  Ratio [17] reageerde op deze reactie.

 15. @Bon Vivant [15]:
  Natuurlijk is iedereen vrij om geen libertarische principes te hebben. Is het echter niet wat raar om als socialist mee te lopen in zo’n optocht? Al helemaal als je spandoeken met socialistische schijt mee gaat nemen.

  @Paul Martens [16]:
  Wat origineel, sarcastische kleinering. Malloot.

  Deze optocht was pathetisch op zijn best. Dit is geen opbouwende kritiek waard. Gewoon afschrijven dit waardeloze initiatief en een ander initiatief beginnen. “Demonstratie voor de vrijheid” ofzo. En dit keer geen spandoeken met socialistische stront meenemen. Geen vergunning aanvragen. Niet naar huis gaan als de Gestapo dat beveelt. Niet netjes het zwijn op het paard in een mooie lijn volgen. Verzin wat pakkende leuzen(al is dat in het Nederlands wat moeilijk). Breng een boodschap over.

 16. Zucht…

  @The Red Pill [1]:

  Probeer jij anders een parade te organiseren voor eigendomsrechten, nutsvoorzieningenafbraak, nog slechtere zorg en voor dictatoriale rechten voor werkgevers. Kijken hoeveel mensen er dan staan.

  Ik weet niet wat jij onder eigendomsrecht verstaat, maar de samenleving waarin we leven is eigendom van een zeer klein groepje mensen. Is dat jouw interpretatie op eigendomsrecht? Of vind je het zorgstelsel zoals het nu werkt prima? Wij zijn zeker niet voor een nog grotere invloed van de overheid in nutsvoorzieningen en de zorg. Ik dacht dat dat wel duidelijk mocht zijn. Maar goed, sommigen zijn dan ook niet geïnteresseerd, maar zeiken het liever af omdat het niet binnen hun referentiekader past. Je zou het bijna een geprogrammeerde reactie kunnen noemen.

  Ik was al verbaasd dat onze oproep tot eenheid en solidariteit niet opgevat werd als collectivistische onzin…

  nogmaals zucht…

  @Oscar [3]:

  Tja, socialisten zijn evil. Allemaal doodmaken…. (sarcasme voor de juridische pennenlikkers)

  Blijf vooral lekker hangen in je haat tegen je medemens vriend. Ook socialisten schijnen mensen te zijn. En werkelijk; niet elke socialist is een Mao/Stalin aanhanger.

  Mogelijk heb je mij ook verward met een socialist. Lang haar, baardje, alto kleding. Helaas voor jouw stereotype mensbeeld voel ik mezelf meer verbonden met het libertarisme/filosofisch anarchisme dan de gemiddelde ondernemer in Nederland.

  Ik zag 3 maanden terug een ongeschoren backpacker met een boek van Ayn Rand in zijn hand. KAN DAT ZOMAAR?

  Maar goed, lekker blijven zeiken op socialisme op een weblog, dat gaat een hele hoop mensen bij mekaar brengen die dan zullen inzien dat deze samenleving op de rand van de afgrond staat. Vast en zeker.

  @Jerom [7]:

  Je kan het amper een incident noemen. Een oude vrouw die in slaap valt op het Malieveld omdat ze bezopen is. We kunnen het geheel volgende keer eventueel met dranghekken en toegangspoortjes afgrendelen als dat een betere optie is ;).

  Moet alleen wel het budget omhoog, want mijn portomonee en die van de mede-organisatoren is niet erg dik.

  @Liberty 5-3000 [8]:

  Heb ik ook jaren gedaan. Reacties plaatsen tot ik erbij neer viel. Toch lijkt me de non-virtuele wereld een betere plek om mensen te bereiken. Wat we bereikt hebben met deze parade?

  – Een leuke dag met leuke mensen
  – Agenten met een grote glimlach die precies snapten waarom we daar liepen en behoorlijk schrokken van zo’n groep vrede en vrijheidslievende mensen
  – Mediaaandacht, al is het weinig.
  – Een radiouitzending op Den Haag FM
  – Een hele legio aan video’s van de dag zelf die overal en nergens online staan.
  – En we hebben het gewoon gedaan! Zonder subsidie, zonder politieke partij, zonder enige politiek correcte onzinorganisatie dan ook.

  Ik ben persoonlijk erg blij met de mensen die het internet volgooien met informatie die anders niet naar buiten komt. Dus blijf vooral doen wat je doet. Maar een klein beetje respect voor de mensen die soms enkele uren in de trein hebben gezeten om daar aanwezig te zijn is geen onmenselijke daad hoor.

  ——-

  Ik wordt af en toe zo moe van het eeuwige gezeik. Kunnen we niet eens gewoon praten met mekaar zonder meteen te lopen schelden?

  Op indymedia zijn we extreem rechts, omdat ze geen URL’s kunnen lezen, hier zijn we socialistisch, omdat een (verkeerd geïnterpreteerd) regeltje niet binnen het referentiekader past. Maakt dat ons niet precies door het midden?
  Ratio [19] reageerde op deze reactie.
  Oscar [20] reageerde op deze reactie.

 17. @Michel [18]:
  Waar slaat dit nou weer op. Waar is beweerd dat iemand “nutsvoorzieningenafbraak, nog slechtere zorg en voor dictatoriale rechten voor werkgevers” zou willen? Je gebruikt in je gehele bericht stromannen en impliceert dingen waar the red pill expliciet het tegenovergestelde van heeft gezegd.

  En inderdaad, socialisten zijn ofwel dom ofwel “evil”. Of een combinatie van beide natuurlijk. Socialisme gaat tegen de boodschap van vrijheid in, dus waarom jij socialisten verdedigd begrijp ik niet.

  “Maar een klein beetje respect voor de mensen die soms enkele uren in de trein hebben gezeten om daar aanwezig te zijn is geen onmenselijke daad hoor.”
  Kom nou niet aan met respect. Een fascist krijgt toch ook geen respect omdat hij uren in de trein heeft gezeten om ergens te demonstreren.

  “Ik wordt af en toe zo moe van het eeuwige gezeik. Kunnen we niet eens gewoon praten met mekaar zonder meteen te lopen schelden?”
  Eerst denken, dan praten. Het is het niet waard om te discussiëren met een willekeurig persoon die zijn ondoordachte stront spuwt.

  “Op indymedia zijn we extreem rechts, omdat ze geen URL’s kunnen lezen, hier zijn we socialistisch, omdat een (verkeerd geïnterpreteerd) regeltje niet binnen het referentiekader past. Maakt dat ons niet precies door het midden?”
  Wat een zwakke logica. Dat weet je zelf wel. En wat een bullshit om aan te komen met “we”, vooral op een libertarische site. Er is geen “we”. Er is een zooi aan mensen met uiteenlopende standpunten waarvan een boel betreurenswaardig.

 18. @Michel [18]:

  “Blijf vooral lekker hangen in je haat tegen je medemens vriend.”

  Ik hou heel erg van mijn medemensen.

  “Helaas voor jouw stereotype mensbeeld voel ik mezelf meer verbonden met het libertarisme/filosofisch anarchisme dan de gemiddelde ondernemer in Nederland.”

  Dus klaarblijkelijk denkt u dus als zou ik denken dat langharige, bebaarde mensen met alto-kleding per definitie minder verbonden zouden zijn met libertarisme/filosofisch anarchisme dan de gemiddelde ondernemer in Nederland. Persoonlijk denk ik dat de gemiddelde ondernemer in Nederland eerder een vorm van neo-liberalisme, semi-socialisme, aan hangt. Dat zal ook wel een stereotype beeld genoemd kunnen worden, maar niet het beeld dat u mij toedicht te hebben.

  Ik geloof dat er mensen met een heel goed hart zijn die van zichzelf denken, omdat zij niet genoeg doordenken, een socialist te zijn. Sterker nog, ik ken er zelfs een paar. Dat maakt de ideologie socialisme niet minder fout en dat maakt uitingen van die ideologie niet minder afkeurenswaardig. Ik hou van mensen, niet van socialisme. Mijn afkeer van neo-hippies komt omdat ik het hippiedom zie als een symptoom van decadentie van de Westerse beschaving. Hoe meer vereenzelfiging met deze decadentie, hoe groter mijn afkeer. Met mensenhaat heeft dat niets te maken. Ik blijf ondanks alles ‘de mens achter de hippie’ zien.

 19. @Michel [21]:

  Hoezo mensen af lopen zeiken om dat ze socialistische ideeën hebben? Zolang op het weerspreken van fascisme niet de doodstraf staat, dient men fascisme te weerspreken. Om het even of het gaat om het fascisme van kaalkoppige speknekken met een tattoeage van een bebloede dolk op de schedel, lieve oude vrouwtjes, keverachtige padjepejers of macro-biotisch etende veganistische punk-hippies met stinktruien, lapjeshonden, dreadlocks en vlasbaardjes. Het getuigt niet van respect en naastenliefde om te zwijgen wanneer je medemens grote onzin uitkraamt.

  Michel [29] reageerde op deze reactie.

 20. @Michel [21]:

  Veel plezier en succes met het samenwerken met mensen die jou al het recht op je individuele vrijheid en bezittingen ontzeggen.

  Zet hem op!

  En niet hypocriet zijn, de volgende keer ook meelopen met de Nederlandse Volks Unie. Die mensen afzeiken heeft in jouw optiek immers ook geen zin.

 21. @Michel [21]:

  Leuk he, organisator zijn van zoiets als een Vrijheidsparade? 😛 😛

  Maar trek je het gezeik hier niet aan joh, doe gewoon wat jij goed en zinnig acht en laat deze mensen hier lekker krijsen. Dat kunnen ze tenslotte als de beste. Op een beetje normale manier reageren echter niet, zoals je hier vast is opgevallen. Allemaal aanvallend en verwijtend. Enorm nuttig *kucht*.

  Wees gewoon trots op wat je gedaan hebt. Ik ben in ieder geval ERG trots op alle mensen die meegeholpen hebben de eerste parade op te zetten. En laat die negatievelingen hier gewoon lekker een of andere ziekte krijgen en laat ze vooral afgeven op initiatieven die ze niet kunnen bevatten. Hun probleem, niet het jouwe 🙂

  Je kunt het voor sommige mensen namelijk NOOIT goed doen. Volgens mij heb ik het al es laten vallen, maar wat je ook verzint, je houdt altijd mensen met andere meningen die je weer totaal zullen vergruizen omdat zo handelen nou eenmaal het doel van bepaalde mensen is. Heel droevig natuurlijk, maar zo zij het. Een ego maakt meer kapot dan je lief is.

  Kortom: op naar de volgende parade! En dan mogen Oscar, Ratio, Tony en andere stoere online helden weer emmers met stront over ons uitgieten. Ik zie er nu al naar uit.

  kusjes!

  Oscar [25] reageerde op deze reactie.
  Anarchiel [26] reageerde op deze reactie.
  Tony [27] reageerde op deze reactie.
  Ratio [28] reageerde op deze reactie.
  Michel [29] reageerde op deze reactie.

 22. @Anarchiel [24]:

  Hey, Anarchiel,

  Kun je na de volgende demonstratie die jij of anderen samen met socialistische types houdt even hier laten weten hoeveel het libertarisme er mee is opgeschoten?

  Ikzelf verneem het namelijk graag als ik totaal naast zit.
  Daar leert een mens van.

  En nogmaals, een demonstratie samen met neo-nazi’s is natuurlijk ook goed. Het maakt immers niet uit met welke types libertariers of anarchisten samen demonstreren, zolang ze maar een geluid laten horen.

  Michel [29] reageerde op deze reactie.

 23. @Anarchiel [24]:
  Politiek correct. Ik had je hoger ingeschat, Anarchiel.

  Maar inderdaad, vooral niets aantrekken van kritiek, want je zou wel eens van streek kunnen raken. En van al het aanwezige socialisme bij je aangelegenheid ook niets van aantrekken. Gewoon selectief beoordelen en lekker de blauwe pil blijven nemen.

  Maar Anarchiel heeft nu al zoveel positieve dingen geschreven over deze optocht, hij kan zich nu natuurlijk niet meer laten kennen.

  En nu lekker een volgende keer net zoveel energie, tijd en geld in een waardeloos al dan niet averechts initiatief steken.

  Kom uit je droom.

  Michel [29] reageerde op deze reactie.

 24. @Anarchiel [24]:

  No worries, de tijd dat ik me dit soort dingen persoonlijk aantrok is lang en breed voorbij :).

  @Oscar [25]:

  Prima :).

  Kritiek is gezond. En dat meen ik oprecht. Maar wat ook gezond is, is communiceren met mensen. Mensen zijn namelijk ietwat complexer als de socialist, of de neo-nazi.

  Als je werkelijk denkt dat dit soort gescheld en getier wat af en toe op deze websites onder de comments verschijnt helpt om Nederland een vrijer land te maken, dan verschillen we danig van mening. Verder ook prima. Vrijheid van meningsuiting is voor mij absoluut en dient niet aan getornd te worden. Helaas betekend dat niet dat de effectiviteit van hetgeen gesproken niet bediscussieert mag of kan worden.

  Neem dit aub niet persoonlijk op. Over het algemeen volg ik je prima met je reacties, maar je eerste reactie in dit topic vond ik wel een beetje dom. Gelukkig rectificeerde je dit prima, wat ik in mijn eerste reactie niet gezien had.

  @Oscar [22]:

  Fascisme dient men compleet af te zeiken. Eens eens en nog eens eens! Socialisme in de zin van ongebreideld etatisme dus ook. Want de verschillen tussen de twee ideologieën zijn nagenoeg niet bestaand. Pas alleen op met het betitelen van iedereen als socialist of fascist. Niet elke milieuliefhebber, nertsenknuffelaar of bio-boer is een Stalinist. Wil je mensen bereiken met een rationele filosofie als het libertarisme, heeft het enorm weinig nut om mensen meteen weg te zetten als zijnde fascisten. Just my 2 cents.

  @Tony [27]:

  Neo-nazi’s zullen zeker mee gaan lopen op een Vrijheidsparade die gaat over vrede, vrijheid van het individu en geweldloosheid. Juist jah…

  Van fouten leer ik persoonlijk dagelijks. Zo maakte ik onlangs de fout om te reageren onder dit topic. En gezien de fout al gemaakt is, heb ik geleerd dat het toch geen flikker meer uitmaakt, dus ik vrolijk verder ga.

  @Ratio [28]:

  “En van al het aanwezige socialisme bij je aangelegenheid ook niets van aantrekken.”

  Zullen we ook zeker niet doen. Overigens waren er alleen mensen (zowel de kleinere variant als de vrouwelijke en mannelijke varianten en zelfs de gepigmenteerde en niet gepigmenteerde varianten) en honden op de Vrijheidsparade. Ik heb het socialisme niet gezien.

  Kritiek? Ik lees geen kritiek. Ik lees een paar stukjes tekst die in mijn perspectief geschreven zijn uit pure afgunst en haat voor alles dat anders is. Blijf daar vooral in hangen, want dan komt het helemaal goed met dit totaal niet gepolariseerde *zucht* en verzuilde landje.

  Ratio [30] reageerde op deze reactie.
  Oscar [31] reageerde op deze reactie.
  Oscar [33] reageerde op deze reactie.

 25. @Michel [29]:
  “No worries, de tijd dat ik me dit soort dingen persoonlijk aantrok is lang en breed voorbij.”
  ^o)

  “Socialisme in de zin van ongebreideld etatisme dus ook.”
  Dus socialisme in de zin van een beetje statisme niet? Lekkere vrijheid kerel.

  “Neo-nazi’s zullen zeker mee gaan lopen op een Vrijheidsparade die gaat over vrede, vrijheid van het individu en geweldloosheid. Juist jah…”
  Dat is juist het hele punt van de belachelijkheid van socialisten die meelopen. Het is strijdig met hun ideeën.

  “Van fouten leer ik persoonlijk dagelijks. Zo maakte ik onlangs de fout om te reageren onder dit topic. En gezien de fout al gemaakt is, heb ik geleerd dat het toch geen flikker meer uitmaakt, dus ik vrolijk verder ga.”
  Houdt toch op man, je kan gewoon de verleiding niet weerstaan.

  “Zullen we ook zeker niet doen.”
  Het is toch een “vrijheidsparade”? Wil je niet de boodschap van vrijheid verspreiden? Met socialistische leuzen doe je dat niet. Mislukte optocht, en het ook nog eens niet in willen zien en ontkennen. Tja…

  “Ik heb het socialisme niet gezien.”

  “bankiers gered, burgers geplet.”
  Heeft niets met dit onderwerp te maken. Socialistische boodschap.

  Lands-vlaggen.

  “kamer zetel 151”
  Socialistisch.

  “viva ashraf”
  Socialistisch.

  Nou ja, je begrijpt wat ik bedoel. Hopelijk.

  “Ik lees een paar stukjes tekst die in mijn perspectief geschreven zijn uit pure afgunst en haat voor alles dat anders is.”
  Jij leest van-alles, maar echt lezen doe je het niet. Waar leidt je “voor alles dat anders is” uit af. Wel makkelijk, om zo je eigen betekenis aan tekst te geven. Afgunst voor de vrijheidsbeperkende filosofie socialisme, inderdaad.

  “Blijf daar vooral in hangen, want dan komt het helemaal goed met dit totaal niet gepolariseerde *zucht* en verzuilde landje.”
  Dus vrijheidsbeperking/inconsistente toepassing van vrijheid en daadwerkelijke vrijheid zijn niet tegengesteld wil je zeggen?

  Michel [39] reageerde op deze reactie.

Comments are closed.