moederland standbeeld

Job Cohen had het niet met zoveel woorden gezegd, maar eigenlijk had hij de Opperdienaar een prutsafperser genoemd. Hij was in de rangorde nog onder Middelkoop geplaatst, iemand die huurmoordenaars dapperheidsonderscheidingen opspeldde voor hun heldendaden. De Opperdienaar was echter niet iemand die bij de minste geringste tegenslag de hoofddoek in de ring gooide.

Hij was vastbesloten zich terug te vechten en met een afpersingstruuk voor de dag te komen waar Cohen zijn broek bol van zou gaan staan. Maar hoe kwam hij aan zo’n truuk? Bestaande politici waren er al zo bedreven in het melken van belastingkoeien, ze hadden zoveel meer ervaring, hij had eigenlijk zo’n oneerlijke achterstand. Er zou eigenlijk een wet moeten zijn die beginnende politici een voordeeltje gaf ten nadele van gevestigde politici. Misschien moest hij eens op het internet gaan kijken, het zou kunnen zijn dat de vrije markt een oplossing bood.

Na enig zoeken vond hij een veelbelovende site : www.squeezesquanderspin.com

“Squeeze Squander and Spin is a non profit organisation that is founded because traditional methods of extracting more money out of tax cattle got more and more exhausted. As one anonymous politician said ”Forget about peak oil, it’s peak taxes”. It takes more and more coercion and fear mongering to extract an extra tax dollar from the populous.

…. The situation seemed hopeless, when an ambitious group of young aggressive entrepreneurs got together to figure out new and innovative ways of tax extraction. This young aggressive group was the basis of Squeeze Squander and Spin.”

Kijk, dat was precies wat hij nodig had. Cohen had een probleem en waarschijnlijk wist hij dat zelf nog niet. Het probleem was dat er een limiet zat aan afpersing van de onderdanen, net als er een limiet zit aan de hoeveelheid vlooien op een hond. De hond sleepte zich al voort, terwijl Cohen nog dacht dat zijn vlooien er nog liters bloed uit konden zuigen. SSS was een professionele organisatie die de grens opzocht en zich realiseerde dat je een grotere hond nodig had of de hond in ieder geval het idee moest geven dat er geen vlooien waren.

De testimonials bevatten een aantal indrukwekkende afpersers die vol lof waren over de diensten van SSS: Mugabe, Balkenende, Obama.

Na enig speuren viel zijn keuze op het ‘mommy motherland‘ scheme.  Dit was onderdeel van de categorie ‘familie gebaseerde truuks‘. Hierbij hulde de staat zich in een mantel van moederlijke zorgzaamheid. De onderdaan schiet dan in de rol van  gehoorzaam kind en je kunt hem onbezorgd plukken. Hij ging naar de webwinkel en mikte het mommy motherland scheme in de digitale winkelwagen. Dat kostte wel een heftige 150000$, maar dat kon hij wel lenen en was vanwege hyperinflatie waarschijnlijk bij aflossing toch niets meer waard. Daarnaast was het een investering, als hij eenmaal aan de macht was, was zo’n bedrag niets.

5 REACTIES

 1. Leuke website. Let op je Whois vermelding. Hoewel ik ook voor het “angst” schema zou opteren.

  Ik ken slaven die bijna hysterisch worden bij de gedachte van wijziging van de status quo. Elke verandering associeren zij met onrecht en terugkeer naar de middeleeuwen. Hoge belastingen betalen om dit angstbeeld te bestrijden doen zij graag. Hogere belastingen ook. Type SP stemmer. Welke “tax farm” is niet blij met zulke koeien?

 2. geweldige site. dit zou verplichte (oeps, dat is niet libertarisch) kost moeten zijn bij maatschappijleer (als dat nog bestaat)

  ‘ global warming scare tactic’ : for sale. geniaal!

  terwijl ik dit zat te lezen komen op TV Cohen en Emile Roemer voorbij. Beide willen niet teveel bezuinigen, want ze willen ‘ de economie niet kapot bezuinigen’
  dat past prima in het ‘ economic collapse fear scheme’

  lasten verzwaren is uiteraard wel goed voor de economie.

  LvM [4] reageerde op deze reactie.

 3. @ PCRS

  Hartelijk dank voor de link naar een uitstekende website.

  Nu weten we waar de boven ons gestelden hun spin-ideeën vandaan halen.

  Ik weet niet of het erop staat want ik heb nog niet veel gelezen. Staat er ook iets op over lastige, vragenstellende belastingkoeien die de veehouder afhouden van het genieten van zijn sigaren en brandy, waardoor ze op het idee kwamen meerdere fysieke buffers tussen de koeien en henzelf te bouwen?
  Ik visualiseer dat als een grote groep mensen die verschillende rijen muren, deuren, elektronische nummerborden en loketten plaatsen aan de rand van de weiland.

  pcrs [5] reageerde op deze reactie.

 4. @Tony [3]: De beste hekken voor belastingkoeien zijn onzichtbare morele hekken die vroeg in de jeugd in de hoofdjes zijn geimplanteerd. Als de belastingkoe denkt dat hij vrij is, produceert hij namelijk meer melk. Democratie is zo’n techniek om hem te laten denken dat hij vrij is. Het is ook belangrijk dat je de belastingkoeien leert een koe aan te vallen die richting het onzichtbare hek loopt. Dat scheelt patrouille kosten.

Comments are closed.