Mijn oog viel er een tijdje geleden al op. Nu toch maar eens kijken hoe slecht het werkelijk is, het nieuwe propagandakanaal Ezonomics van semi-staatsbedrijf ING. Geen verrassingen. Maar we moeten er blijven tegen ageren, zo gevaarlijk en sluw is dergelijke propaganda.

Een paar weken geleden wond ik al me op over staatsindoctrinatie. Het betrof toen slechte tekenfilms van de centrale valsemunters ECB. Uiteraard betaald van ons belastinggeld. De ING kan er ook wat van. Met de maatschappelijke verantwoordelijkheid sterk in het vizier heeft ING onder de flauwe naam Ezonomics, een curriculum aan filmpjes geplaatst waarin de argeloze kijker het een en ander wordt verteld over economische verschijnselen. Gevaarlijke, simpele filmpjes die ING niet had kunnen maken als ze failliet waren gegaan. Hetgeen had gemoeten in een vrije samenleving zonder de doorlopende, verwerpelijke overheidssteun die ze krijgt. Filmpjes ook waar een misplaatste arrogantie vanuit gaat. De ING zag de crisis niet aankomen, wordt door ‘ons’ gered en gaat ‘ons’ uitleggen hoe we met geld om moeten gaan? Dat is hetzelfde als de overheid die ons via de NIBUD adviseert hoe spaarzaam te zijn.

Na één filmpje wist ik genoeg. Het onderwerp (mijn favoriete): inflatie. Waarom het er is, dat doet er niet toe bij de ING. Het is er gewoon. We hoeven niet te praten over de oorzaken. Over het feit dat ING er een belangrijke aanjager van is, of dat inflatie vroeger (en bij mij nog steeds) een verruiming van de geldhoeveelheid betekende wat generieke prijsverhogingen tot gevolg heeft. Of dat inflatie helemaal geen natuurlijk fenomeen is.

Nee, gegeven het feit dat we nu eenmaal op miraculeuze wijze met inflatie te maken hebben, moet men zich er tegen wapenen. ING komt met de oplossingen. Het is als een monteur die je auto kapotmaakt en hem dan wil repareren. Wat zijn nu de oplossingen van onze alwetende oranje gigant? Allereerst, zorg dat je een rente krijgt hoger dan de inflatie. Dat willen we allemaal wel. Of ten tweede, koop prijsindex gerelateerde financiële producten. En, verrassend, meer sparen wordt ook geadviseerd.

En het kopen van goud, het eeuwenoude beschermmiddel tegen inflatie? Dat zul je nooit uit de mond van een bankier horen. Het zou immers zonde zijn als het piramidespel nu al ten einde komt.

13 REACTIES

 1. Waar ik zo nárrig van word, is dat we ons tegenwoordig
  o v e r a l tegen schijnen te moeten beschermen!!!!! Bah, bah, bah!!!

  Tegen een sterretje in onze voorruit, klimaats-veranderingen, inflatie, deflatie, kleurveilig waspoeder, binnenlandse veiligheid,buitenlandse veiligheid, veiligheidscamera’s, eigen veiligheid, veilig dit, veilig dat, veilig zus, veilig zo.

  Pure onderdrukking, deze chantage met onze veiligheid. En als klap op de vuurpijl ook nog eens met oneigenlijke argumenten!!!
  Spy-Nose [4] reageerde op deze reactie.

 2. Leuk dat filmpje van ING. Het is net of ie zit te praten tegen een kind van 5 jaar :-). Die “betrouwbaar” overkomende meneer vertelt niet de hele waarheid om het maar eens voorzichtig uit te drukken.

  Ook het onderstaande linkje geeft ook hooguit de halve waarheid;

  http://www.spitsnieuws.nl/archives/tech/2010/07/voedsel_wordt_duurder.html

  Precies het depressiescenario zoals Albert Spits al eens heeft voorspeld nl het gestaag duurder worden van goederen die we nodig hebben voor onze dagelijkse levensbehoeftes zoals voedsel en energie.
  En dit komt niet door schaarste maar door overvloed…….overvloed van steeds minder waard wordend ongedekt papiergeld all over the world!

  Nog een interessant linkje in een van de comments onder het artikel die de tendens aangeeft;

  http://biflatie.nl/artikelen/39-overig/710-wereldbank-waarschuwt-voor-run-op-landbouwgrond

  Got food????

  Raymond [13] reageerde op deze reactie.

 3. @Astrid [2]:
  Precies, Astrid.
  “Het is voor je eigen veiligheid” ligt in de mond van de arrogante gestapo’s, als Koos Spee en consorten bestorven.

  Maar ook van die mediapresentator en de jongste bediende van je energiebedrijf, je internetprovider, you name it.

  Het slaat helemaal nergens op. Ze wauwelen elkaar allemaal na als het gaat om betutteling.

  GTFO. Ik heb mijn t.v. de deur uitgegooid en zet mijn radio op de klassieke of een buitenlandse zender.
  Albert S. [9] reageerde op deze reactie.

 4. Goed artikel en spijker op de bekende kop. De ING-bank is gewoon een gruwelijk corporatistisch bedrijf, dat zo snel mogelijk failliet moet worden verklaard. Er mag namelijk geen cent naar banken toe. Het beste is daarom ook deze bank te laten overnemen door bijvoorbeeld Triodos of een andere solvabele bank. Eerst worden belastingbetalers bestolen van hun geld en dan wordt ons belerend gezegd hoe de crisis kan worden ‘opgelost’ door deze nietsnutten. Gewoon lachwekkend.

  Astrid [7] reageerde op deze reactie.

 5. Evenals bij de ING zit er ook bij de RABO-bank ook een absolute onwetende ‘econoom’ en die heet Wim Boonstra. Deze man begrijpt kennelijk helemaal niets van de economie, omdat het ‘geld bijdrukken’ (onzichtbare belasting) het ‘mooie’ is van papiergeld.

  http://www.youtube.com/watch?v=WBbslQ3p0rc

  Wat moet je in hemelsnaam met deze propagandisten voor een oneerlijke en onoprechte samenleving, want dat is het. Als je arme mensen die hun belastingen betalen gaat beroven om rijke banken te ‘redden’, zodat zij hun topmensen miljoenen aan bonussen kunt geven, dan leven we in een veel ziekere maatschappij dan de meesten denken.

  Dus laat de parasiterende financiële instellingen failliet gaan, want dan besparen we onszelf miljarden, die beter kunnen worden besteed aan belastingverlaging voor de productieven onder ons, de belastingbetalende producenten.

 6. @Albert S. [5]: Beste Albert,

  Maar als je ING (één van de andere bonusverspillende belastinggeldontvangende boevenorganisatie; ABN, NIBC etc) laat overnemen door een solvabele bank, vrees ik met grote vrezen dat die solvabele bank in één keer insolvabel is.
  De boevenbanken slépen een bak ellende en schulden achter zich aan….!

  Misschien praktischer om ING of ABNAMRO als nationale kredietbank in te richten? De staat -en dat zijn wij- heeft ze toch al gekocht, toch?

  Spy-Nose [8] reageerde op deze reactie.
  Albert S. [10] reageerde op deze reactie.

 7. @Spy-Nose [4]: TV is puur amusement en dat is het ook met 2-Vandaag, Netwerk en NOVA, allemaal propaganda van de staat en verlengstukken van de Rijksvoorlichtingsdienst, meer niet. Net als in de oude Sovjet Unie, waar iedereen brulde van het lachen als ze Breznev of andere nutteloze leiders zagen, zo zie ik als deze staatszenders politici als Balkenende, Bos, Pechtold of Halsema interviewen. Zoals ik al vertel, puur amusement.

 8. @Astrid [7]: Inderdaad Astrid, er zijn twee mogelijkheden. We kunnen een nationale kredietbank oprichten om zodoende zelfliquiderend krediet te blijven verschaffen aan de productieve sector, dus geen consumptief krediet. Dan kunnen we dezen insolvabele banken allemaal opdoeken, dus ING, ABN-Amro, Fortis etc. Dan kunnen andere private banken worden opgericht in de tussentijd, die dan een deel van de kredietmarkt gaan overnemen, mits deze dan voldoende goudgedekt zijn, want anders worden ze aangeklaagd wegens fraude.

  Een tweede mogelijkheid is om de banken sowieso failliet te laten gaan en de depositohouders veilig stellen, maar de banken niet. De overblijfselen kunnen dan door banken als Triodos of andere worden opgepikt voor een schijntje. Zodoende kan het financiële systeem blijven bestaan.

  Spy-Nose [11] reageerde op deze reactie.

 9. @Albert S. [10]:

  Kunnen we Pieter Lakeman niet inhuren om de spaarders allemaal te adviseren hun spaarcentjes bij die banken weg te halen?

  Kunnen we meteen ff checken of ze werkelijk zo stressbestendig zijn als we onlangs officieel te horen kregen. 😀

 10. @Spy-Nose [8]: Nou ja, Spy Nose, daar heb je wel gelijk in, natuurlijk.

  Ik had misschien beter kunnen schrijven “belastingbetalers”. Neem me niet kwalijk,

Comments are closed.