Advies van lezers gevraagd.

Nu zitten we in een financieel economische crisis. De euro loopt gevaar, (uw spaarcenten en pensioen ook), de NAVO wenst meer belastinggeld, als u maar betaalt door militairen naar Afghanistan sturen. “Nederland”  zit met grote werkloosheid.

Is dit een moment om miljarden kosten te maken om in 2018 in Nederland voetbalspelletjes te houden?

Het lijkt er op of de FIFA “Nederland” onder druk wil zetten:
“NOS: FIFA ongelukkig met Nederlandse houding

In het midden van dit jaar hadden we verschillende artikelen over de macht en dwangmethodes van de FIFA en meneer Blatter.
Kreeg je echt een vieze smaak van in de mond!

Om maar een voorbeeld te noemen, zie artikel: “FIFA go home“.

Tot onze stomme verbazing lezen we nu dat de president, Marc Rutte, de FIFA gebeld heeft en gevraagd om toch asjeblieft wel de WK 2018 in Nederland/België te houden.

http://nos.nl/artikel/199226-rutte-belt-blatter-over-wkbid.html

Wat Marc beloofd heeft bereid te zijn te regelen, is niet bekend. Alleen het idee dat de minister president van een land in financieel-economische crisis zich daarmee bemoeit, is al belachelijk.

ONZE VRAAG:
Wat denkt u over het organiseren van een nieuwe petitie om van de regering te eisen dat er geen cent belastinggeld mag worden besteed aan die WK 2018 ? Graag uw advies bij de reacties.

P.S. We hebben er eigenlijk maar weinig tijd voor; we zijn nog druk bezig met de petitie voor een veel belangrijker onderwerp: de eis voor een echt onderzoek en openheid voor onze goudvoorraad.

Daarvoor vragen we natuurlijk uw eerste aandacht.
Help deze een succes te maken. Er zijn nu 546 handtekeningen, maar er zijn er veel meer nodig.
Wat kunt u doen? http://petities.nl/petitie/openheid-over-de-nederlandse-goudvoorraad

6 REACTIES

 1. “Nederland”, als Protectoraat aan de Noordzee, zit momenteel in de hoek waar de klapjes aan het vallen zijn.
  – rijke wereld boos: geen G20 stoeltje meer;
  – EU boos op NL wegens ontbreken Brusselse geest;
  – NAVO boos, wegens terugtrekking Afghanistan;
  – Fifa boos, wegens anti-voetbal houding;

  Ons landje wordt het weeskindje van Europa en dat met al die gecumuleerde VOC-mentaliteit. Drs. Rutte is als de dood, dat tijdens zijn kortstondig bewinf, iedereen de pik op zijn land heeft en heeft dus “ingegrepen”, waarschijnlijk met het smeermiddel wat ons nog moeten worden afgeperst: belastinggeld.

 2. Fifa Navo Eu Rijke wereld belazeren de kluit ten eigen voordelen om te kunnen blijven graaien ten koste van de gewone burgers!

 3. Ik wil het wel laten gebeuren hoor,dat iedereen de pik op Nederland krijgt. Alles draait om geld en het is ons geld wat er aan alle kanten doorheen gejast wordt. En laat de fifa maar lekker ergens anders heen gaan. Om het land te laten ontwrichten en tijdelijk te laten regeren door die fifamaffia is te idioot voor woorden. En Rutte moet maar eens doortastend worden. Voor wie is die man bang? Hij heeft maar te handelen als vertegenwoordiger van het volk.

  P.E. Middelkamp [5] reageerde op deze reactie.

 4. Geen WK in 2018 in NL. De euros die je daarmee bespaart zou je kunnen besteden aan:
  * Zorg
  * Veiligheid
  * Belastingverlaging
  … Om maar wat te noemen.

 5. Ja hoor Hub een anti voetbal petitie in nederland, dat is echt iets waarmee je de massa mee krijgt en/of wakker schud.

  Van mij hoeft het ook niet maar zolang als ik niet minder belasting ga betalen maakt het mij weinig uit waaraan het wordt besteed, sterker nog de investering in infrastructuur voor zoiets als een WK is voor mij persoonlijk wel fijn, zo kan ik de van mij gestolen belasting “eerlijk” terug verdienen om er nogmaals gedwee belasting over af te dragen….

  Marc Rutte mischien is duidelijk een Julius Caesar fan, brood en spellen.

  Een van onze zuiderburen schreef er al in 2007 een aardig stukje over dat ook grotendeels van toepassing is op nederland.

  http://www.indymedia.be/index.html%3Fq=node%252F10198.html

Comments are closed.