De Occupy Wall Straat beweging is begonnen in de Verenigde Staten. De betogers willen meer gelijkheid en minder hebzucht. Het is hoofdzakelijk de private sector die op de korrel wordt genomen (op een enkele anti-FED schreeuw na). Sinds enkele dagen zijn de protesten overgeslagen naar de rest van de wereld. Vandaag zijn er wereldwijd ‘Occupy’-manifestaties gehouden in 82 landen, waaronder Nederland (Den Haag en Amsterdam). Mocht u een hersendode nihilistische lemming zijn dan heeft u wellicht niet door wat de Occupy-beweging ons aan het opdringen is. Het volgende plaatje maakt alles in één oogopslag helder.

Dit schema geeft aan hoe de strategie om het socialisme/marxisme aan de man te brengen in de afgelopen decennia veranderd is. De gekleurde tekst onderin geeft de fase aan waar we nu in zitten (althans, waar we tot voor kort in zaten). Als u die termen en de weg er naar toe zorgvuldig bekijkt zult u begrijpen dat socialisten in de loop der jaren voor een veel indirectere propagandamethode hebben gekozen. Deze methode is niet uit de lucht komen vallen, maar tot in detail bedacht door de Frankfurter Schule. De methode was tot voor kort uitermate effectief, maar begint aan terrein te verliezen, mede door de vrije informatievoorziening op het internet.

Het was voor de socialisten dus zaak om een nieuwe strategie te bedenken. Als je kijkt naar wie de Occupy-beweging steunen, zul je merken dat daar veel machtige linksmensen tussen zitten die daar prima toe in staat zijn, bijv.: Naomi Klein, Michael Moore, Slavoj Žižek, Naom Chomsky, Paul Krugman en George Soros. 

Er is een soort collectief akkoord tot stand gekomen op de linkerflank: De softe, indirecte methode werkt niet meer, laten we nu (nu we momentum hebben vanwege de crisis) overstappen op de directe methode.  Genoeg halfslachtig gelul met multiculturalisme en environmentalisme, laten we rechtstreeks proberen om de ethiek en de realiteit om zeep te helpen. 

Het gevolg hiervan is de typische Occupy-betoger. Hele en halve hippies die vaak niet eens weten waarom ze er zijn en niet bang zijn om dat toe te geven, die blèren dat rijkdom en geld de wortel van al het kwaad is.

Mensen die voor vrijheid, voor individualisme, voor kapitalisme en daarmee voor leven zijn, weten zich even geen raad met deze nieuwe directe in-your-face methode. Ze staan te kijken als een wild dier in het felle licht van een stel koplampen.

En dat is uitermate dom en zéér gevaarlijk. Deze protesten vallen qua karakter en kenmerken werkelijk precies in het straatje van de protesten die eerder hebben geleid tot de opkomst van het communisme, het fascisme, de ’68 beweging en de islamistisch-marxistische arabische ‘lente’.

Maakt u zich geen illusies, bij gebrek aan weerwoord is de directe methode nóg effectiever dan de indirecte methode. Binnen enkele maanden kunnen de duizenden miljoenen worden. De enige reden waarom de directe methode in het verleden gefaald heeft is omdat deze toen ook uitgeprobeerd is en zichzelf vernietigd heeft.

De wereld heeft geen puf meer voor dergelijke socialistische experimenten. Gun de Occupiers hun droomwereld niet, vernietig ze (met de pen!) voordat het te laat is.

 

74 REACTIES

 1. Draaien en liegen en belazeren van de bankiers de multinationals en de politiek en de justitie met zijn paladijnen met witte beffen, die moeten onder uit gehaald worden, want die verzieken de hele maatschappij met de bilderbergers!!!!!!!!!!!

  Def [4] reageerde op deze reactie.

 2. Helder. We doen dus maar niets en in plaats van gebruiken we het net om te profileren.

  Ben vanmiddag even een paar uurtjes naar het beursplein in Amsterdam gegaan en was getuige van het kwartiertje klappen en roepen, en het was energiek eneverend genoeg. Dat pepte op en smaakte naar meer. Een zeer goefe sfeer.

  Niks mis mee als mensen hun onvrede uiten op een toch nog vredelievende manier.

  Def [5] reageerde op deze reactie.

 3. Helaas ik was de Media vergeten om op te noemen, die ook in handen is van de macht, die ons censuur op legt en niet onafhankelijk is!!!!

 4. @Def [5]:

  Tuurlijk, maar zo’n zonovergoten beursplein was ook goed vertoeven. In tegenstelling met bijvoorbeeld het GS filmpje zag ik er heel veel doodnormale mensen lopen, zoals je die anders ook zou tegen komen, die drommels goed wisten waarvoor ze er waren. En die waren echt niet hersenloos aan het roepen, maar spot on. En de boo(d)schap denderd ondertussen toch maar die huiskamer binnen. Kan niet verkeerd zijn. Alternatieven?

  Def [7] reageerde op deze reactie.

 5. Protest zou gericht moeten zijn tegen collectivisme, corporatisme en de democratie. Het zou moeten gaan om het individu en een onafhankelijke en de vrije kapitalistische markt zonder bemoeienis van een overheid.

  En waarom geen protesten gericht tegen de EU? Het meest fascistische bolwerk van de wereld krijgt niet de wind van voren? Raar, en toch ook weer niet, want links/fascisten/religieuzen vallen elkaar in essentie niet af. Men weet dat de wortel van het kwaad altijd ergens anders moet worden bestreden, maar liever en vooral niet bij zichzelf.

  Wij zitten in feite met de gebakken peren, want zodra er een compromis tot stand gaat komen tussen de verschillende machtsbolwerken zullen we van twee kanten de rekening gepresenteerd krijgen. Deze protesten zullen niet het gewenste effect brengen, maar juist het tegenovergestelde bewerkstelligen.

  WE krijgen alleen maar meer controle, meer ingrijpen door de overheid, meer belastingen en meer macht bij de elite.

  Zij die occupy hebben georganiseerd willen hun linkse-macht terug, maar zeker niet de macht ondermijnen van de echte machtigen, want daar zijn hun tentakels niet lang genoeg voor.

  Wij zijn de pisang!!
  Bij de gratie gods [11] reageerde op deze reactie.
  Def [14] reageerde op deze reactie.
  Def [34] reageerde op deze reactie.

 6. @Def [7]: De grote vraag is waar was jij? Op het net?

  Ik heb niet de tijd gehad om iedereen te vragen waarom ze er waren, maar de bordjes spraken boekdelen. De zegjes die een ieder deed, gingen over verschillende zaken als, gewoon lief doen tegen je medemens als het niet willen betalen van nog meer bonussen, enfin wat je kan kan lezen op het net, de algemene onvrede. Een stukje politiestaat, een stukje corrupte overheid, legale moordpartijen in het kader van de vredesmissies. De Bilderberg en de illuminatie en wat ieder er in ziet, en ga zo maar door. Een ratjetoe van indrukken en gezichtspunten, visies. Wat kan je er tegen hebben?

  Def [13] reageerde op deze reactie.

 7. Die lui hebben geen flauw idee waar ze mee bezig zijn. Je kunt er vanuit gaan dat ze binnen no time gecoöpt zijn. Ze zullen wat schreeuwen over bankbelasting wat ze wordt ingefluisterd door mensen die die belasting ontvangen en dan is het zo weer over. Gewoon een stukje lastenverlichting op de ruggen van de klanten van de banken.

 8. @IIS [8]:

  ‘En waarom geen protesten gericht tegen de EU? ‘

  Ik weet zeker dat je bordje niet had misstaan op het beursplein. Tsja wat moet zo’n demo dekken? Tuurlijk alles wat niet goed is op deze wereld, maar zie dat dan maar duidelijk te krijgen en wie trek je dan aan? Het zou mooi zijn als een neonazi en een hippie hand in hand aan het demonstreren zijn, maar niet erg realistisch ben ik bang.

 9. @IIS [8]:
  Je beschrijft het vroege stadium van de tea party protesten. Dat was legitiem (en daarom zwart gemaakt door de media), dit is collectivisme met een hippie dansje erbij (daarom is de media dit aan het ophemelen).

 10. @Def [13]:

  Ik denk het niet. Ik denk dat het om een eerlijker verdeling gaat. Een eerlijker wereld. Das kapital brengt juist alles om zeep, dat zien we. Het is een pyramidespel wat alleen kan bestaan door het aantal verliezers maar te laten betalen. Tsja als je in de top zit, of op weg daar naar toe, dan kan ik je angsten wel voorstellen. Of als je een bank hebt of zo, dan ook. Of in ieder geval door wat je verdedigt door iets aan te vallen wat dat misschien bedreigd. En daarbij als je het niet voelt en je luxe leventje denderd maar door, dan kan ik me ook voorstellen dat je je ergert aan dat gepeupel wat een eerlijker verdeling wil in een geweldslozewereld. Nogmaals, wat kan je er tegen hebben?

  Of is het bereiken van de 1% status the ultimate goal? Ik zit te gissen weliswaar. Wat is jouw eerste stap om je eigen ontevredenheid, mocht je die hebben, te veranderen? Buiten dan het netverhaal.

  Def [35] reageerde op deze reactie.

 11. Wat een onzinartikel!

  Hard aan het proberen om Occupy in een hoek te drukken, waar heb je dit geneuzel vandaan?

  Occupy heeft geen boodschap aan de hoek DEM of GOP, allemaal hetzelfde. Het is een allegaartje van mensen die ziek zijn van verrijking van de top ten koste van de 99%.

  Dit socialisme verhaal zit je ter plekke te verzinnen.

  Def [38] reageerde op deze reactie.

 12. OWS bestaat uit mensen van alle rangen en standen, niet alleen boe-roepers, linkse socialisten of rechtse extremisten. De rode draad is dat de mensen het bedrog niet langer accepteren. Het bedrog waardoor een deel van hun leven gestolen wordt.
  Persoonlijk kan ik me daarin vinden, velen gaan meedoen in Europa niet om het ‘handje’ op te houden, maar om te tonen dat ook zij het bedrog beu zijn.
  Het bedrog zult u denken? Ja het bedrog, het bedrog dat in ons financiële systeem “by design” zit. Het meest simpele voorbeeld dat ik kon vinden:
  http://www.youtube.com/watch?hl=en&v=nH2-37rTA8U&gl=US
  OCCUPY!
  http://www.youtube.com/watch?v=6xrSR552IXA
  Voor wat betreft de werking van Occupy is dit schema meer van toepassing;
  http://www.cippic.ca/en/images/figure1.jpg

 13. Het is niet de schuld van het kapitaal, het is de schuld van corruptie, macht en leugens die leiden tot oorlog die op hun beurt ook weer leiden tot financiele wanorden en corruptie…De politiek is degene die de heren als een scherm uit de wind moet houden.

  Het zijn de nazi centrale banken met op de achtergrond ZIJ die achter de schermen de werkelijke macht hebben en de richting bepalen. Financieel fascistisch ongeleide projectielen elimineren al het goede in de wereld, daar zit in mijn optiek het kwaad.

  FED IS FASCISM!!
  IIS [21] reageerde op deze reactie.

 14. @IIS [20]:

  Het krijgen van een levenslange straf in de Siberische strafkampen met hun pest control zou voor de centrale maffia bankdieten nog te barmhartig zijn.

 15. De analyse schiet m.i. tekort. Het is te makkelijk om deze beweging in termen van rechts-radicale dogmatiek ( grand design van linkse elite, frankfurter schule, complot denken) te plaatsen, en ook de voorgestelde oplossing is te abstract om te overtuigen.

  Het gegeven dat de inkomensongelijkheid toeneemt mag niet ontkend of genegeerd worden. Dat wil niet zeggen dat er een normatief oordeel over geveld wordt. Maar je kan niet verwachten dat mensen niet boos worden als ze ervaren dat hun inkomen structureel minder snel groeit dan andere groepen in de samenleving. Voeg daarbij toe gedachten als sociale rechtvaardigheid en de basis voor protest is gelegd.

  Er is ook een noodzaak voor maatschappelijke actie, maar wel in een andere vorm dan dat de ows en bloggers hier bepleiten. De reden voor het verschil in de groei van het inkomen zit hem namelijk in een verschil in de groei van productiviteit. Google calendar heeft de secretaresse overbodig gemaakt, maar diezelfde secretaresse heeft geen nieuwe vaardigheden in termen van ofwel organisatorische werkmethodiek ofwel creatie van menselijk kapitaal om een nieuwe grondslag voor haar beloning of de groei daarvan te rechtvaardigen.

  De conclusie is dan ook helder: organisaties en de leden daarvan moeten meer inzetten op het implementeren van structuren om de aanmaak van menselijk kapitaal te stimuleren en individuen moeten bewust gemaakt worden van wat zij meer toevoegen aan een organisatie dan hun ouders of grootouders.

  Deze punten mis ik in zowel de libertarische rethoriek als de socialistische rethoriek. Dit gaat niet over lagere belasting, minder of meer wetgeving of anti-discriminatie. Er is een paradigma shift vereist, waarin de vaardigheden van burgers centraal staat.

  Def [43] reageerde op deze reactie.

 16. Gelukkig gingen de demonstranten hierna gewoon weer aan hun belasting-betalende arbeid. Ze melden zich maandag enmasse bij hun baas (!) en brachten braaf 8 uren in dienst van de baas (!) door. De baas zorgde ervoor dat 3o% van de verdiensten van de protesterende meningte aan de overheid werd overgedragen die dit geld in handen van de bankbedrijven gaf.

  De protesterende menigte meldde enmasse dat ze zich toch wel weer veilig voelde nu ze wisten verzorgd te worden door hun baas en staat en melden braaf dat ze ook weer bij de volgende verkiezingen braaf hun zelfbeschikkingsrecht uit handen zouden geven..

 17. IK weet niet wie allemaal daar waren, maar de MSM laat in ieder geval
  alleen figuren zoals die van de internationale socialisten zien.
  zulke mensen met borden zien lopen zo van wij zijn de 99%
  maak me pisnijdig.

 18. Trouwens jij def moet ook niet zo stom lullen met je Er is niks mis met de bankiers en hun waardeloze fr-banking
  dat irritante linkse protest ten spijt.
  Wat mij irriteert is dat centralisme de oorzaak is en dat de elite nu hun oogappels aan wiens pomostudies ze mij hebben laten meebetalen, de straat opstuurd om ze
  dit protest te laten kapen en mensen woorden in de mond gaan leggen voor nog meer centralisme .

  A nation of sheep [26] reageerde op deze reactie.
  Def [40] reageerde op deze reactie.

 19. @dave [25]:
  Er is vanalles mis met bankiers! zij besturen de wereld, niet de politici; die voeren slechts hun beleid uit. Wie financierde de Eerste Wereldoorlog? de bolsjewistische revolutie? De nazi’s? De bankiers (Rothschilds)! Wie zit er achter de Federal Reserve Bank in Amerika? JP Morgan, Rockefellers en de Rothschilds (Jekyll Island pact!
  Deze protesten zijn dus volstrekt legitiem en moeten niet beoordeeld worden op links-rechts ideologische basis. Natuurlijk zijn er de linkse beroepsdemonstranten, maar deze beweging heeft de kans om uit te groeien tot een breed gedragen opstand tegen de bankiers, tegen de politici en tegen het corporatisme. Zolang wij toestaan dat “onze” wereldleiders op Bilderbergbijeenkomsten, G-20’s en in duistere gremia als de Council on Foreign Relations afspraken maken over de gebeurtenissen in de wereld, ver weg van de gewone man, klopt er iets niet en moet daar tegen geprotesteerd worden. Dit is juist een buitenkans om de libertarische visie uit te dragen, de tijd is er rijp voor. Steeds meer mensen beginnen wakker te worden en te begrijpen dat het niet uitmaakt waar ze op stemmen omdat politici allemaal dezelfde meester dienen.

  dave [27] reageerde op deze reactie.
  Def [41] reageerde op deze reactie.

 20. @A nation of sheep [26]: Je leest me verkeerd ,Def is degene die zegt dat er niks mis is met de bankiers
  en papiergeld centralisme enz
  Ik erger me er alleen aan dat de elite nu hun linkse fake clubjes de straat opstuurd om hun centralistische tirannie in stand te houden.
  Geloof je nou echt dat ik naast zoiemand kan gaan staan
  zonder hem om zijn bek te rammen? met hun kut trotsky
  hun kut habermas en weet ik wie allemaal

  Def [42] reageerde op deze reactie.

 21. Het nos nieuws laat met opzet alleen deze clubjes zien, met de boodschap
  zo van ,sluit je nu maar aan bij links want het is allemaal de schuld van het individualisme.
  Al 30 jaar worden ze geschool met deze stront.

  sorry voor de onduidelijke taal , mijn toetsenbord werkt maar voor de helft.
  Def [44] reageerde op deze reactie.

 22. Duidelijk is dat de bevolking de overheersing van de politiek gefinancieerd door een paar bankiers zat is.
  Prosteren is ieders goed recht. Dat er teveel protesten zijn in bijna 100 verschillende landen. is niet toevallig.

  Duidelijk is dat deze protesten / protestanten NIET tegen de Europese Unie, de EUSSR, de EU.centrale bank, Commissie en de EU raad protesteren.

  Waarom niet ? Dat zijn toch de jongens achter de coulissen, verantwoordelijk voor onze crisis ?

  Duidelijk is dat wanneer de rechtstaat in de goot ligt, er een sociopaath of een clubje sociopathen mee vandoor kan gaan.

  Duidelijk is dat deze elite clubjes van de protesten gebruik willen maken. Why ? Because they can !!!!

  Hoe kunnen we dit stoppen ? Mogen we ALSJEBLIEFT uit de Euro ! Mogen we ALSJEBLIEFT uit de Europese Unie ?

  Is dat de oplossing ? Def, – is er een oplossing ?

 23. Wat n ongelooflijke onzin zeg. Duidelijk dat de auteur van dit stuk geen flauw benul heeft van politieke filosofieën. Typisch geval van blinde haat en rancune. Zelfs de 9/11 complotdenkers zijn nog niet zo ver gezakt.

  Def [45] reageerde op deze reactie.

Comments are closed.