De Occupy Wall Straat beweging is begonnen in de Verenigde Staten. De betogers willen meer gelijkheid en minder hebzucht. Het is hoofdzakelijk de private sector die op de korrel wordt genomen (op een enkele anti-FED schreeuw na). Sinds enkele dagen zijn de protesten overgeslagen naar de rest van de wereld. Vandaag zijn er wereldwijd ‘Occupy’-manifestaties gehouden in 82 landen, waaronder Nederland (Den Haag en Amsterdam). Mocht u een hersendode nihilistische lemming zijn dan heeft u wellicht niet door wat de Occupy-beweging ons aan het opdringen is. Het volgende plaatje maakt alles in één oogopslag helder.

Dit schema geeft aan hoe de strategie om het socialisme/marxisme aan de man te brengen in de afgelopen decennia veranderd is. De gekleurde tekst onderin geeft de fase aan waar we nu in zitten (althans, waar we tot voor kort in zaten). Als u die termen en de weg er naar toe zorgvuldig bekijkt zult u begrijpen dat socialisten in de loop der jaren voor een veel indirectere propagandamethode hebben gekozen. Deze methode is niet uit de lucht komen vallen, maar tot in detail bedacht door de Frankfurter Schule. De methode was tot voor kort uitermate effectief, maar begint aan terrein te verliezen, mede door de vrije informatievoorziening op het internet.

Het was voor de socialisten dus zaak om een nieuwe strategie te bedenken. Als je kijkt naar wie de Occupy-beweging steunen, zul je merken dat daar veel machtige linksmensen tussen zitten die daar prima toe in staat zijn, bijv.: Naomi Klein, Michael Moore, Slavoj Žižek, Naom Chomsky, Paul Krugman en George Soros. 

Er is een soort collectief akkoord tot stand gekomen op de linkerflank: De softe, indirecte methode werkt niet meer, laten we nu (nu we momentum hebben vanwege de crisis) overstappen op de directe methode.  Genoeg halfslachtig gelul met multiculturalisme en environmentalisme, laten we rechtstreeks proberen om de ethiek en de realiteit om zeep te helpen. 

Het gevolg hiervan is de typische Occupy-betoger. Hele en halve hippies die vaak niet eens weten waarom ze er zijn en niet bang zijn om dat toe te geven, die blèren dat rijkdom en geld de wortel van al het kwaad is.

Mensen die voor vrijheid, voor individualisme, voor kapitalisme en daarmee voor leven zijn, weten zich even geen raad met deze nieuwe directe in-your-face methode. Ze staan te kijken als een wild dier in het felle licht van een stel koplampen.

En dat is uitermate dom en zéér gevaarlijk. Deze protesten vallen qua karakter en kenmerken werkelijk precies in het straatje van de protesten die eerder hebben geleid tot de opkomst van het communisme, het fascisme, de ’68 beweging en de islamistisch-marxistische arabische ‘lente’.

Maakt u zich geen illusies, bij gebrek aan weerwoord is de directe methode nóg effectiever dan de indirecte methode. Binnen enkele maanden kunnen de duizenden miljoenen worden. De enige reden waarom de directe methode in het verleden gefaald heeft is omdat deze toen ook uitgeprobeerd is en zichzelf vernietigd heeft.

De wereld heeft geen puf meer voor dergelijke socialistische experimenten. Gun de Occupiers hun droomwereld niet, vernietig ze (met de pen!) voordat het te laat is.

 

74 REACTIES

 1. De hippie- beweging uit de 60er jaren ging (theoretisch) om 1 ding: anti establishment. Zowel linkse als rechtse individuen verenigden zich in dit doel. Vele ‘linksen’ zijn nadien overig tamelijk of zelfs extreem rechts geworden.

  Waar gaat deze site over? In de kern? Anti establishment! Ik begrijp het probleem met de huidige beweging daarom niet zo goed.

  Def [33] reageerde op deze reactie.

 2. @Sander [31]:
  “Waar gaat deze site over? In de kern? Anti establishment! Ik begrijp het probleem met de huidige beweging daarom niet zo goed.”
  Anti establishment zijn is geen waarde op zich. Verzet is alleen legitiem met een werkbaar alternatief. ‘Eet de rijken op’ is dat dus niet. Verder ontbreekt een ‘American sense of life’ die er wel was in de vroege fase van de tea party. De wereld buiten de US is diep collectivistisch, zodra diezelfde wereld dus een beweging overneemt moet je drie keer uitkijken. De wereld buiten de US voelt zich aangetrokken door het collectivistische karakter van de Occupy-beweging en door de marxistische retoriek. Daarom zijn er wel wereldwijde Occupy bewegingen en nauwelijks wereldwijde tea bewegingen. Als je denkt dat de jaren 60 ons wat goeds gebracht heeft raad ik je “The Return of the Primitive: The Anti-Industrial Revolution” van Rand aan (oorspronkelijke titel van dit boek was The New Left) en het boek van Bosma (en dan specifiek de hoofdstukken over de jaren 60 in NL).
  Iets anders: artikelen die op vrijspreker.nl verschijnen vertegenwoordigen niet altijd de mening van vrijspreker.nl.

 3. @IIS [8]:
  “Zij die occupy hebben georganiseerd willen hun linkse-macht terug”
  Juist, en daarom is er ook geen protest tegen Obama. Sterker nog, ze willen Oba aan een tweede termijn helpen. Kan hij mooi die bankenbelasting voor ze invoeren.
  Lees dit eens:
  http://www.infowars.com/11-reasons-why-occupy-wall-street-protesters-are-hypocrites-if-they-do-not-call-for-barack-obama-to-resign/
  Verder hebben Oba, Bernanke én Draghi (toekomstig ECB president) hun steun uitgesproken voor deze beweging. Zouden ze dat ook doen als het hoofdtarget van deze beweging de centrale bankiers waren? Never.
  Ik verzet mij tegen deze neo-marxistische revolte, en als dat pijn doet bij mensen die een warm gevoel krijgen van massa bewegingen dan zij het zo.

 4. @sander [31] Het einddoel van de countercultural revolution was omverwerping van het establishment teneinde marxistische heilstaat te vestigen. Kijk op de chart. Verwar de taktiek niet met de strategie. Het einddoel is constant.

  [WORDPRESS HASHCASH] The poster sent us ‘0 which is not a hashcash value.

 5. @Def [35]:
  Kan jij zelf ook vragen beantwoorden?
  Wat zijn je alternatieven? En wat kan je er tegen hebben? En waarom heb je er wat tegen? Waar ben je bang voor?

  En waarom verhuizen als het beter is om het hier te veranderen? Dat het ergens anders nog slechter is is geen excuus om het hier maar te accepteren.

 6. Peter Schiff maakt hier (http://www.youtube.com/watch?v=7iJvtQpyx1A&feature=colike) een naieve analyse: hij zegt dat de protesters de verkeerde straat bezetten. Ze moeten niet zijn op Wall Street, maar bij de politiek. Dat klopt. Die hebben met hun links Keynesiaanse politiek de bailouts bedacht en zelfs aan de banken opgedrongen (http://articles.businessinsider.com/2009-05-13/wall_street/29994241_1_scribd-bank-documents).
  Waar Schiff geen rekening mee houdt, is dat de movement gestuurd wordt door de White House, de unions en extreem linkse elementen in de Democrat Party.
  Kortom, de Occupy-beweging wordt niet herkend als een taktiekverandering, zoals geidentificeerd op de chart.

 7. @A nation of sheep [26]:
  “Er is vanalles mis met bankiers! zij besturen de wereld, niet de politici; die voeren slechts hun beleid uit. Wie financierde de Eerste Wereldoorlog? de bolsjewistische revolutie? De nazi’s? De bankiers (Rothschilds)!”

  Al eeuwenlang worden bankiers en financiers opgejaagd en ook vandaag de dag gaat het door terwijl zo zoveel voor de welvaart hebben betekend. Vaak gaat dat samen met een snuifje antisemitisme.

  A nation of sheep [46] reageerde op deze reactie.

 8. @dave [27]:
  “@A nation of sheep [26]: Je leest me verkeerd ,Def is degene die zegt dat er niks mis is met de bankiers
  en papiergeld centralisme enz”

  Ik heb nooit gezegd dat er niks mis is met centralisme en/
  of centraal bankieren.

 9. @dave [28]:
  “sorry voor de onduidelijke taal , mijn toetsenbord werkt maar voor de helft.”

  Alleen je toetsenbord? 🙂

 10. @dave [25]:
  “Trouwens jij def moet ook niet zo stom lullen met je Er is niks mis met de bankiers en hun waardeloze fr-banking”
  Punt is dat er NIETS mis is met fractional-reserve banking zolang dit door een individuele bank gebeurt. De fout zit hem in het feit dat de FED voor elke bank wil bepalen dat ze een FR bank moeten zijn, en in welke mate ze dat moeten zijn. Mensen kunnen hun eigen risico’s prima inschatten. De free banking periode heeft ongelofelijke welvaart gebracht, de FED ongelofelijke ellende. Overal waar er welvaart ontstaat ontstaat er ook een grote groep bankiers en financiers, naarmate de economie groeit komen er professionelere financiele producten op de markt. Het feit dat mensen niet snappen op welke wijze bankiers waarde scheppen wilt niet zeggen dat de industrie afschaft moet worden. Bij een bakker kan de altruïst zeggen, de bakker bakt brood voor de samenleving, dus hij is goed (wat onzin is, de bakker bakt brood om GELD te verdienen en uit EIGENBELANG en daar is NIETS MIS MEE). Bij een bankier snapt de massa niet op welke wijze de samenleving iets heeft aan hun (meer ingewikkelde) producten / derivaten (voor elk van deze derivaten valt er duidelijk te maken op wat voor wijze de samenleving er wat aan heeft, maar dat is een technische discussie). Wat voor overblijft is dat mensen het EIGENBELANG van de bankier zien, en dat mag natuurlijk niet. De bakker mag geen brood bakken om er rijker van te worden, stel je voor! De pijlen moeten dus gericht zijn op de FED, maar dat zijn ze niet in de Occupy beweging, de echte motieven zijn anders. bill [53] reageerde op deze reactie.

 11. @Def [41]:
  “Al eeuwenlang worden bankiers en financiers opgejaagd en ook vandaag de dag gaat het door terwijl zo zoveel voor de welvaart hebben betekend. Vaak gaat dat samen met een snuifje antisemitisme.”

  Het heeft niks met antisemitisme te maken. Die geweldige bankiers van jou hebben zulke ingewikkelde producten verzonnen om geld te verdienen dat noch de simpele burgers, noch de politici ze snappen. Burgers kopen ze terwijl ze dit eigenlijk niet kunnen betalen om hun behoefte aan (te) dure producten te bevredigen, worden zo krediet-slaven en komen in de problemen, terwijl die banken aan ze verdienen. politici “redden” banken die door hun eigen wanbeleid in de problemen komen met geld van diezelfde burgers. En die pikken het niet langer.

  Cassandra Troy [48] reageerde op deze reactie.
  vrijeradikaal [52] reageerde op deze reactie.

 12. @A nation of sheep [47]: Dit is puur narratief, of wel een versie van de werkelijkheid. Bij alles dat je koopt zit een financiele bijsluiter, en het is gewoon geen argument dat de producten onbegrijpelijk zouden zijn voor gewone stervelingen.
  Wouter Bos heeft die meme in de wereld geholpen, maar hij doelde op derivaten. Lees hier waarom die toxisch zijn geworden: http://theextinctionprotocol.wordpress.com/2011/10/14/600-trillion-derivative-time-bomb-the-day-the-glass-ceiling-finally-cracks/
  En hier hoe dat komt: http://en.wikipedia.org/wiki/Community_Reinvestment_Act een stuk socialistische wetgeving uit de tijd van Carter, dat tot op de dag van vandaag doorgaat. Banken zijn geen sociale diensten. Ze hebben een bottom line: blijven bestaan en winst maken voor de aandeelhouders. Ze hebben derivaten bedacht om toch aan social engineering te kunnen blijven voldoen.

 13. Je weet toch , als het bij De Wereld Draait Door aandacht krijgt dat alle seinen op ROOD staan.

  Simpel !

  Nog een keer…..als de PUBLIEKE OMROEP ( zo noemt de unie zich ) er aandacht aan besteed……negeren die handel.

  Levensgevaarlijk.

 14. @A nation of sheep [47]:

  A nation of sheep toverde uit zijn klavier de volgende zin :

  Dat noch de simpele burgers, noch de politici ze snappen.

  Nou dat …noch de politici ze snappen , kun je vrolijk vergeten mijn vrind…..die weten heel precies wat ze doen.

 15. @Def [41]:

  Def, zelfs als een bank begin met FR dan is er sprake van bedrog en diefstal. Dat jij ‘Het feit dat mensen niet snappen op welke wijze bankiers waarde scheppen’ noemt mag, maar voor mij stomkop blijft het diefstal. Dat de meesten niet begrijpen hoe waarde uit hun leven gestolen wordt is tot daaraan toe, maar laten we ajb het zicht houden op wat er werkelijk gebeurd.

  Daarnaast vind ik je zicht op Occupy behoorlijk monochromatisch, door het geheel maar ‘links’ te blijven noemen ga je het nog zelf geloven ook. De chaos binnen die beweging verdient iets meer, zie het alsof je in de lente naar de alpenweide vol gekleurde bloemen kijkt en dan stelt dat het veld groen is. Niet geheel gelogen, maar zeker geen waarheid.

  Def [56] reageerde op deze reactie.

 16. @bill [53]:
  Er is niets mis met een individuele bank die waardepapieren uitgeeft. Het gaat erom dat het contractueel duidelijk gemaakt wordt. Ik heb het er pas nog via twitter over gehad met Yaron Brook (finance PhD). Lees dit eens door http://objectivistanswers.com/questions/592/is-fractional-reserve-banking-legitimate

  De gedachte dat fractional reserve banking in elke situatie niet legitiem is, is een van de redenen dat libertariërs een onnodige haat hebben voor de financiele sector. Verdiep je ook eens in de geschiedenis van de free banking periode.

  Verder: met ingewikkelde producten doel ik meer op derivaten als credit default swaps.

  bill [61] reageerde op deze reactie.

 17. Heerlijk om te zien hoe leden van de bedreigde diersoort de zelfverzonnen ELITE zich op deze site gaat bezig houden met het winnen van zieltjes op de wereldwijde opstand toch maar de kop in te drukken met woorden als ze weten niet wat ze willen en het zijn allemaal klaplopers die nu staan te demonstreren.

  Maar voor de 1 een geluk en voor de ander een gemis aan discusie en mijn verassende standpunten en voorstelling van zaken.
  IK HOU ERMEE OP EN GA OP MIJN MANIER MIJN TOEKOMST VEILIG STELLEN DOOR JAWEL MIJN VISIE VOOR TE ZIJN EN DIENSTEN LEVEREN VAN SERVICE TOT BEWAKING AAN BILDERBERG LEDEN.

  Keer op keer komen mijn voortellingen of moet ik zeggen vroege constateringen uit dus waarom zou ik dan ook niet voortijdig op mijn visie inspelen door preventieve diensten te verlenen met in het achterhoofd de defensieve diensten als een woedenede menigte hier aan hun poorten staan te dringen en schreeuwen.

  Dus voor al die mensen die op deze site nekel spreken over die nieuwe manier van leven met minder afhankelijk van de overheid wil ik zeggen.

  IK BEN MISSCHIEN WEL HET BESTE VOORBEELD VAN ALLE BEZOEKERS OP DEZE SITE DIE DE DAAD BIJ HET WOORD VOEGT.

  Hiermee eindigen dan ook al mijn reacties op deze site en ga ik mijn tijd spenderen op het inspelen op mijn visies en me niet meer bezig houden met het spel der schimmen zoals nu ik net zag op internet een INSPECTEUR van vuurwerk die zelf bij illigale handel in vuurwerk is betrokken en ER WORDT VIA HEM EEN LINK GELEGD MET se fireworks te ENSCHEDE.sUCCES MET HET ZOEKEN NAAR DE ONTSTEKERS VAN DE AP-22 EN AP-23 vinders van de EOD die werden bedreigd wegen hun publieke mededeling dat er AP-22 EN AP23 anti-personeels mijnen lagen opgeslagen van DEFENSIE.

  Maar ik zou zeggen doe je best om te achterhalen met wat ik in mijn laatste stukje tekst probeer te zeggen en verbindt de aanknopingspunten .

  En of je nu Links of Rechts denkt de koek is voor je er erg in hebt en dan is het uiteindelijk ieder voor zich.

  Veel plezier en blijf de gedumpte slechte PROPAGANDA op deze site aanvallen want gezeur over kern-energie komt toch alleen van mensen die en zelf financieel wat aan hebben en heeft niks te maken met hun persoonlijke gezond verstandige overtuiging.

  Sweet dreams Holland groet ZANDHAPPER THE END

  vrijeradikaal [59] reageerde op deze reactie.

 18. @vrijeradikaal [59]:
  Speciaal nog voor DEF een reactie om het af te leren.

  Tijdens mijn laatste dienttijd werd ik door collega´s gekscherend de PAULUS INLICHTINGEN EN VEILIGHEIDSDIENST genoemd maar ze moesten uiteindelijke wel toegeven dat mijn fantasierijke inlichtingen uiteindelijk maar een fractie waren van de werkelijkheid die tijden later ook voor hun zichtbaar werden.Zo werd de achwekkende naam uiteindelijk toch een GEUZEN NAAM.

  Wat is met mijn ener laatse reactie bedoel is aan jullie allen om uit te zoeken maar het is via alle openbare bronnen mits ze nog niet verwijderd zijn eenvoudig op te zoeken het enige wat je daarna nodig hebt is wat fantasie en creativiteit om de punten met elkaar te verbinden en zo een heel verassend plaatje zichtbaar te maken die een belangrijk deel van de overheden en met name hoge militaire funcionerissen in grote verlegenheid zou brengen en hen mogelijk strafrechtelijke vervolging zou opleveren en daarmee zou de val van NEDERLAND beklonken zijn gezien de doofpot structuur die aan de vuurwerkramp ten grondslag ligt.

  Ik kwam net een heel belangrijk stuk tegen via openbare bronnen over de nieuwe dienst inlichtingen van defensie maar die kennis ga ik niet meer met jullie delen.Immers wie op de lange tenen van de overheid gaat staan loopt de kans geraakt te worden door een boze voet.En dan ben ik liever de schoen die om de voet zit dan de bal die ermee wordt weggetrapt.

  Bovenstaande is een andere omschrijving van……Als je mee mag voetballen in de wedstrijd hoor je bij het spelende team……zit je met commentaar op de bank dan deel je niet echt mee in het succes of de nederlaag van het elftal.

  En ik wil mee gaan voetballen omdat ik voor de trainer controleerbaar de volgende move van de tegenstander kan voorspellen of in een vroeg stadium weet in te schatten.

  Zo zie je maar een open solicitatie via VRIJSPREKER Lachwekkend maar ja als je daarmee in de WK terecht kan komen……de bal moet rollen……..van links naar recht of van rechts naar links maar nt in welk doel je gaat staan

  Dus op zijn brabants…houwdoe war

Comments are closed.