Het Nederlandse kabinet, met de Jager en Rutte voorop, loopt als een stel lemmingen de andere Europese leiders achterna richting armoede en chaos.

De EU staat financieel gezien aan de rand van de afgrond, maar de burgers worden afgeleid met zinloze discussies en toestemming aan landen zoals Kroatië om toe te treden tot de EU.

Dat is alsof de kapitein van de Titanic nog wat extra passagiers aan boord neemt nadat hij op de ijsberg is gevaren en het schip al zinkende is.

 

Griekenland heeft 110 miljard euro aan steun gekregen en minister de Jager liep als een tevreden kind te kraaien dat de het land gered was en dat de Nederlandse belastingbetaler zijn geld met rente terugbetaald zou krijgen.

Inmiddels zijn we nog geen jaar verder en zitten de Grieken nog dieper in het financiële moeras, terwijl de premies voor kredietverzekering op Griekse staatobligaties zijn opgelopen naar 26 %.

Hoe kon het zo snel mis gaan nadat Europa en het IMF 110 miljard in het land hadden gepompt?
Gewoon omdat al dat bailout geld niet in de Griekse economie wordt gestoken maar naar de banken gaat om hun onverantwoorde leningen aan de Grieken af te betalen.

De hulp aan Griekenland is niets anders dan het opnieuw redden van de grote banken die ongetwijfeld onderuit zouden gaan bij een Grieks faillissement.
Dat is ook de reden waarom de EU een nieuw reddingspakket voor de Grieken gepland heeft.

Een pakket dat mogelijk zelfs 120 miljard zal bedragen.
De EU en de ECB hopen het onvermijdelijke failliet van Griekenland zo voor zich uit te kunnen schuiven tot in 2013 het nieuwe Europese reddingsfonds in werking is getreden.

Tegen die tijd ligt al het waardeloze Griekse staatspapier bij de ECB en het IMF. Hierdoor zijn de private banken gered en kunnen de belastingbetalers van de rijkere landen via een herkapitalisatie van de ECB en het IMF voor de schulden opdraaien. Dat is het duistere EU-plan.

Zo krijgt de belastingbetaler de rekening van het bijna dwangmatige politieke waanidee van een verenigd Europa en de onmogelijke euro voorgeschoteld door politici die weigeren te erkennen dat dit idee allang geflopt is. De burgers worden gewoon bedrogen door hun eigen regeringen!

Dat Griekenland failliet zal gaan is onvermijdelijk, de schulden zijn te hoog en de voortdurende bezuinigingen draaien het laatste restant van de slecht draaiende Griekse economie de nek om. Alleen een herstructurering van de Griekse schuld (het schrappen van schulden) samen met het verlaten van de eurozone zal de Griekse economie kunnen helpen om weer tot leven te komen.

Herinvoering van een met minimaal 50 % afgewaardeerde drachme zal het land enigszins concurrerend kunnen maken waardoor de Griekse export weer op gang kan komen.

Ondanks het gezwollen taalgebruik van minister van Financiën de Jager, die nu niet meer rept over terugbetaling met rente maar alleen nog hoopt dat we ons geld ooit terug zullen zien, weet iedere politicus met een verstandelijk vermogen dat het niveau van een garnaal overstijgt dat Griekenland als EU-land niet meer te redden is. Net als iedere euro die we daar nog in steken!
En dat geldt ook voor Portugal, Ierland en Spanje, om nog maar niet te praten over Slovenië, Cyprus, Italië, Roemenië, Bulgarije en mogelijk zelfs Frankrijk.

De signalen voor de naderende Spaanse crisis zijn een voorbode van de ineenstorting van de euro: de economie is daar tot stilstand gekomen, de btw inkomsten in Spanje zijn het 1e kwartaal van 2011 met 23 % gedaald, de werkloosheid nadert de 25 %, veel regionale banken staan op omvallen (met als eerste slachtoffer de CAM in Alicante die € 1,6 miljard nodig heeft) en een aantal autonome regio’s kan na juli hun personeel niet meer betalen.
Als dat geen reden is voor alarm kan alleen een atoombom de politiek nog wakker schudden.

De Eurozone en de euro als eenheidsmunt zijn in de huidige vorm onhoudbaar geworden.

Het zinloos miljarden aan belastinggeld blijven pompen in de facto failliete EU lidstaten terwijl de Europese banken tegelijkertijd in recordtempo hun geld uit die landen weghalen brengt de hele eurozone in gevaar omdat de kredietwaardigheid van de ‘welvarende’ landen uitgehold wordt.

Regeringen (ook de Nederlandse) bezuinigen hun eigen burgers, hun werkgelegenheid, hun sociale systemen en hun welvaart kapot, terwijl tegelijkertijd de staatsschulden omhoog schieten.
Hét recept voor een recessie en een gierende inflatie die onze koopkracht verder zal vernietigen.

Onze staatsschuld bedraagt nu al 400 miljard euro. Wat mensen niet beseffen is dat staatsschuld niets anders is dan de belofte van onze regerende politiek aan de banken dat zij dit bedrag bovenop de bestaande belastingen uit de Nederlandse belastingbetalers zal gaan persen.

Nu weet u meteen waarom regeringen hun burgers in de kou laten staan om de banken te redden.
De banken zijn als schuldeisers feitelijk de baas in ons land en als de politiek niet doet wat de banken willen dan dreigen die als straf geen staatsleningen meer te kopen.

Dan gaan wij net als Griekenland failliet en het alom verkondigde verhaal dat de Chinese zeepbel economie de wereld zal gaan redden is een sprookje dat iedere economische basis mist.

Het jarenlange wanbeleid van schulden maken heeft ons chantabel en afhankelijk gemaakt.
Onze politici hebben onze ziel en daarmee onze welvaart niet aan de duivel, maar aan de banken verkocht. En daar zit in economisch opzicht niet veel verschil in.

Want banken mogen via een toetsenbord ons geld creëren, een recht dat eigenlijk alleen aan de Nederlandse Staat toekomt. Een perfide en bijna misdadig systeem.

Zolang daar geen einde aan gemaakt wordt, blijven wij altijd slaven van een kleine groep bankiers.

Ingezonden door René Lancee.
Schrijver/politiek analist (die in zijn boek van 2006 het einde van de EU al voorspelde).

33 REACTIES

 1. Laat ik hetzelfde al jaren verkondigen tegen iedereen die het horen wil, helaas is er niemand die het ook doorvertellen wil.
  Het enige wat onze regeringen ons de afgelopen decennia te bieden heeft gehad en nog zal hebben in de toekomst is de verwording tot slaven van het kapitalisme, leden van de bedelstaf.
  Met gekromde ruggen terug naar de moeilijke tijd in de hongerwinters van 40/45, waarom is er dan niemand slim genoeg om dit óók te zien aankomen, waarom is er niemand in dit land bereid tot échte revolutie, tot het afzetten van de regering en zijn we niet bereid het heft in eigen hand te nemen ? niemand zal het ooit weten, we zijn gedoemd tot de bedelstaf.

 2. @Hoc Voluerunt [1]:

  OK, maar het blijkt wel nodig om de burgers daar steeds weer bewust van te maken. Kijk maar hoe velen straks weer op dezelfde mensen stemmen en hun het mandaat geven om over “ons” te beschikken.

 3. Kan Ben het eens zijn met het eerste deel van het verhaal. Die bailouts zijn een onding en moeten worden gestopt. Griekenland moet gewoon kapot gaan. Ze zijn op basis van leugens de EU binnengemazzeld waar ze gewoon niet thuis horen. Niet goed genoeg. Corrupte half-Afrikaanse bagger. Italie is een ander verhaal. Noord-Italie is een van de meest competente, rijke en hoogstaande economieen van Europa. Het probleem is een corrupte zwakke overheid die in alle richtingen cadeautjes uitdeelt die ze niet kan betalen. Maar de italiaanse bevolking heeft meer dan voldoende middelen (85% afbetaald onroerend goed) om de staatsschuld omlaag te brengen. Nederlandse en andere Noordeuropese politici die het in hun ‘humanitaire’ hoofd halen om de eigen bevolking hiervoor op te laten draaien verdienen de kogel. Italie moet zijn eigen problemen oplossen. Er moet geen cent naar toe. Hulp betekent een fatale ondermijning van de betalingsmoraal overal in Europa. Gewoon failliet laten gaan. We hebben duidelijk afgesproken dat de EU geen transfer unie wordt. Daar gaan we ons aan houden. Mochten Griekenland en Italie failliet gaan dan betekent dat vele banken eveneens failliet gaan. Die moeten dus genationaliseerd worden. De bankiers die dit op hun geweten hebben moeten worden veroordeeld en in de gevangenis. Bonussen moeten sowieso verboden worden. Je hebt als bankier alleen een publiekelijk bekend salaris en dat was het dan. Een bankier is een werknemer en niets anders en als het je niet bevalt rot dan maar op. In de toekomst is een bankier iemand die bij voorbaat verdacht is. Ten einde het kapitalisme te redden zullen al die ‘produkten’ die zijn bedacht door graaiende bankiers tegen het licht moeten worden gehouden en veelal moeten worden verboden. Een radikale vereenvoudiging van het systeem is wat geboden is.

  De volgende stap is dat alle Europese overheden gedwongen moeten worden hun begrotingen volledig op orde te krijgen, geen tekorten meer, afgedwongen door Europese Rutte-waakhond. Dat betekent rigoreus snijden in de budgetten:
  – Hypotheekrenteaftrek? schrappen.
  – Bijstand onder de dertig? Schrappen. Ga maar terug naar je ouders.
  – Echtscheiding huwelijken met kinderen? Verbieden. Geen bijstandsmoeders meer.
  – Allochtonensubsidies? Weg ermee.
  – Asiel? Afschaffen, we zijn niet geinteresseerd in derde wereld gelukszoekers en andere oplichters a la Mauro die handen vol geld kosten. Het enige interessante aan een illegale buitenlander is zijn vertrekdatum.

  Maar de ‘conclusie’ dat de EU en de euro onhoudbaar zijn raakt kant nog wal. Er is niets mis met de euro, die zo hard is als de gulden en d-mark. Nou ja, het is een probleem voor Griekenland en Italie, die niet gewend zijn aan de tucht van een harde munt. Deze landen kunnen kiezen: of ophoepelen uit de euro of mentaliteit aanpassen en beginnen met belasting ook daadwerkelijk te innen. Het is kiezen of delen. Je kunt terug naar de lire en drachme en als overheid gewoon je budget bij elkaar drukken ten koste van je eigen spaarders en lekker corrupt blijven of je trekt je aan je eigen haren uit het moeras en kiepert je corruptie overboord.

  Zwarte Piet. [10] reageerde op deze reactie.
  Emanuel [23] reageerde op deze reactie.

 4. Er kan nog een extra verbandje gelegd worden: die banken die nu gered worden, moeten vanwege afschrijving op oa Griekse leningen, bij de overheden om steun in ruil voor overheidszeggenschap vragen.
  En wie gaat die zeggenschap uitoefenen? Juist precies diezelfde politici.
  Overigens wil ik ook opkomen voor de rechten van de garnaal en keur dus de vergelijking met politici af, dat is veel te beledigend voor de garnaal.

 5. Als we toch de afgrond in worden gejaagd dan zouden we misschien nog politici en overheid tot waanzin kunnen drijven door ons allen massaal uit te laten schrijven bij de GBA. Ik zit hier vaak over na te denken om me uit te laten schrijven bij de afd. communisten/fascisten van de overheid, niks meer betalen, geen onderdeel meer zijn van het systeem en dan maar verder zien hoe een vrij mens kan overleven in deze jungle.

  Zwarte Piet. [10] reageerde op deze reactie.

 6. @ RonPaulFan:

  Onder de 30 en geen baan terugsturen naar de ouders levert nóg meer problemen op en zal gaan leiden tot onhoudbsre situaties, een andere bétere oplossing is deze groep te werk te stellen in de bosbouw / landbouw ten favore van het land. Vroeger hadden we ooit zo’n regeling maar na de afschaffing van de werkverschaffing schijnt niemand het zich meer te herinneren, tegelijk met de werkverschaffing kenden we toen ook de gaarkeukens, ook die zou je voor de betreffende te werk gestelden weer moeten invoeren, wat ze zelf verbouwen zorgt voor hun (gedeeltelijke) voedsel.
  Dat de rest overduidelijk is staat als een huis, echter de kracht van de euro wordt uitgehold door landen als Griekenland, italië, Spanje, en noem de rest maar op, we weten inmiddels allemaal wel hoe wij (in de tijd van de gulden overigens al) onze ziel hebben verkocht aan de DMark en nu laatstelijk aan de Kneuro.
  Terugdraaien zal niet gaan, de landen die de boel verzaken er uit donderen wél, alleen zeggen ze dat niet hardop omdat die landen dan gewoon hélemáál geen cent meer terugbetalen (zie de perikelen met IJsland).

  @IIS:
  Helaas zal uitschrijven bij het GBA niet gaan, wél zouden we massaal kunnen aangeven dat we elders wonen of verhuizen zonder bericht (spookburgers) echter dát trucje hebben ze helaas door en gaan ze op zéér korte termijn aanpakken.
  Rest ons eigenlijk alleen nog een volledige revolutie “De revolutie der Lage Landen” om het maar eens ludiek aan te geven.
  Géén Malieveld zou de toegstroomde aantallen mogen kunnen bergen, Amsterdam zou te klein moeten zijn, Den Haag zou moeten overstromen van de protesterende menigte, niet het beursplein maar het Binnenhof zou moeten worden bezet, de politici opgepakt, de CEO’s en Bank/Verzekeraars gesloopt, pas dán kunnen we deze wanzin stoppen.

  Als we langer wachten IS het te laat, de revolutie in de oostelijke landen zijn er niet voor niets mijn besten, daar zijn ze alleen iets minder tolerant dan hier en grijpen eindelijk in, wij “burgers van de lage landen” zijn als makke schapen en laten ons leiden door de marionettenspelers in Den Haag.

  Revulutie is het énige antwoord, stop deze waanzin vandaag nog.

  IIS [8] reageerde op deze reactie.
  Zwarte Piet. [10] reageerde op deze reactie.

 7. @j snijder [7]:

  Oh, wauw, dus ik kan mij als burger niet laten uitschrijven? Ik word zeg maar ‘gegijzeld’ door de overheid!?…Das ook wat, dus ik ben verplicht om ingeschreven te blijven? Jeesus zeg, die is sterk…die overheid, misschien is een chip in het lijf een oplossing, zijn we allemaal gelijke wereldburgers en kunnen we eenvoudig worden getraceerd voor het geval we zijn verdwaald als volwassen kleine kinderen in een groot, donker bos waaruit Big Cancer ons kan komen bevrijden…Mooi toch.

  http://www.aroundtheglobe.nl/reizen/voorbereidingen/gemeentezaken-reizen-si562.html

 8. Uitschrijven bij de GBA kan dus alleen als je aan kan geven waar je dan wél verblijft inderdaad, dat véle burgers dit niet weten is te wijten aan gebrekkige voorlichting van de overheid, uitschrijven zonder meer kan dus echt niet, op vakantie gaan of verblijven in het buitenland maakt je niet onvindbaar dus.
  Er is dan maar één manier over, doodgaan, maar ja dát kan in de meeste gevallen hopelijk nog lang duren, ik bedoel iedereen mag zo gezond mogelijk blijven van mij, maar of dat óók van de regering én de lobby van de zorgverzekeraars mag is nog maar de vraag, die bezuinigen je het liefst zo snel mogelijk onder de grond.
  Zo zie je maar weer in wat voor een wereld we leven (is overigen absoluut geen nieuwtje, ik weet het) én nou juist DIE wereld is ons opgelegd door regeringen en kapitalistische lobbys.
  En dus is het artikel eigenlijk niet volledig en hoort de titel te worden uitgebreid naar ” europese politici en hun kapitalistische lobby”

 9. @Ron Paul Fan [4]: @IIS [6]: @j snijder [7]:

  Wat is het leven toch heerlijk! Een uurtje, hooguit twéé, pepernoten gooien, saltootje doen en ’t kleine grut bang maken met de roe en de zak van sinterklaas, en hoppatéé, mijn boterham is alweer verdiend.

  De corrupte Anderhalve-Europeese bagger druipt er vanaf als je beseft dat het Duitsland en Frankrijk waren, die als eersten het ‘ zogenaamde ‘ EU-Stabiliteits-Pact ‘ aan hun begrotings-tekorten-laarzen lapten.

  Ach en och, wat maakt dat nog uit?

  En dat het de Amerikaanse ‘ Heil-Zion ‘ Maffia-Bank Goldman-Sachs ‘ was, die Griekenland met wat Derivatieven Fraudes, IMF-Manipulatie en Wereldbank strategie, de Euro binnen rommelde, tja, waar maken we ons druk over?

  Het is beslist beter en een stuk gemakkelijker om de al-oude Ned. Calvinistische-VOC-Traditie ” Naar boven Likken en naar onderen Schoppen!” te ré-vitalitiseren.

  Ik begin die ouwe Balkenende werkelijk te missen!

 10. Tweetje van Willem Middelkoop over de VS:

  In: $2500 mld
  Uit: $4000 mld

  Tags: #VeelErgerDanGriekenland #EuroLeidtLekkerAf

  Gaat nog mooi vuurwerk worden, zo’n imperium-Titanic.
  Nu maar hopen dat we niet meegezogen gaan worden de diepte in.

  IIS [12] reageerde op deze reactie.

 11. @IIS [13]:

  Ik hoor ze op tv in Egypte en andere MO landen al roepend door de straat lopen dat men democratie en vrijheid wil.

  Nou, die democratie en vrijheid kunnen ze wat de Zionistisch-fascistische FED-bankdieten betreft van ganser harte krijgen.

  Alleen is er een Babylonische spraakverwarring ontstaan tussen het fascistische Westen en het MO.
  Kijk, de fascisten willen de islamieten hun vrijheid best wel geven, de gevechten in het MO zijn ogenschijnlijk voor vrijheid en democratie, maar de islamieten vergeten wat vrijheid en democratie in de ogen van de Zion-fascisten betekent.

  Het betekent namelijk dat ze uiteindelijk niet meer worden dan wat wij al zijn, namelijk geconditioneerde en goed afgerichte honden/slaven.

  Echt super vermakelijk om te zien hoe de Egyptenaren en andere aanverwanten islam producten in het MO geloven dat ze na het opruimen van alle GROTE BOZE DICTATOiuRRRRs zichzelf als vrije mensen zien en geloven dat de nieuwe lijers (harlekijnen) naar hen zullen luisteren en hen vrijheid zullen geven.
  Ik denk dat veel Amerikaanse bedrijven binnen nu en tien jaar in heel het MO, na het opruimen van Iran, daar de dienst zullen uitmaken en dat de McDonald obesitas MO vetklompen zich geen raad meer weten met alle vrijheden…Binnen nu en tien jaar zal een er chip in ieder lijf van elke blauwe globesbewoner zijn getransplanteerd.

  Amerika is op weg om één van de meest machtige landen ter wereld te worden en met wat Zionistisch drammerigheid, list en bedrog, afgeroomd met wat geluk en het volgen van de satanische-ideologieen zullen ze een heel goede kans maken….

  De EU zal zijn als het MO en het MO als de rest van de wereld, een allen zullen ze een niet ontwormde keffer en beenrijder voorstellen die satan iedere keer zijn reet zal schoonlikken als hij weer eens ergens een imperialistische dikke hoop heeft gedeponeerd…En zo leefden ze nog lang en gelukkig tot aan het einde der dagen.
  Aequitas [20] reageerde op deze reactie.

 12. Zolang daar geen einde aan gemaakt wordt, blijven wij altijd slaven van een kleine groep bankiers.
  Mensen werden onderdrukt al lang voordat er überhaupt banken bestonden. Staar u niet blind op bankiers, want het is simpelweg de volgende groep die de staat probeert te beïnvloeden. Verschil is dat zij daar op dit moment beter in zijn dan anderen. Zijn zij het niet, dan is het wel de katholieke kerk, communisten, Toetanchamon of gewoon kees van om de hoek.

  Ook de Nederlandse staat heeft helemaal geen “recht” om een valuta op te dwingen, want daar zit ook het probleem; er is niets mis met geld printen als dat in een vrijwillige afspraak overeen is gekomen, door wie dan ook. Als ze onredelijk zijn zouden ze klanten verliezen en failliet gaan.
  De staat heeft het monopolie op geweld, niet de banken. De staat heeft de uiteindelijke macht, bankiers kunnen hoogstens invloed uitoefenen.

  Als u het monopolie op geldcreatie van banken weg wilt nemen doet u aan symptoombestrijding. Dat monopolie is hen gegeven door de staat, en met reden: staatsmannen kunnen meer cadeautjes uitdelen, incusief aan henzelf. Banken zijn nu simpelweg een extensie van de staat. De staat zal dat monopolie niet ontbinden, want het is veel te nuttig.

  IIS [17] reageerde op deze reactie.

 13. @Dijk [16]:

  De staat is een concept, een idee of model uit de vorige eeuw, in de huidige moderne tijd is de staat en zijn regeringen reeds overgenomen door de centrale banken en de sturende elite. De staat is niet meer dan een façade die aan ons wordt verkocht als onafhankelijk ‘iets’. De staat is alleen nog maar interessant als verlengstuk voor degenen die werkelijk aan de touwtjes trekken, de staat kan de wetten voor ze veranderen, de staat kan een macht (aan)sturen en financieren, de staat kan de burger uitknijpen/afmaken/africhten/hersenspoelen en dat alles in opdracht en onder leiding van de elite, de werkelijke macht(igen)
  Dijk [19] reageerde op deze reactie.

 14. @IIS [17]:
  Diep, man.

  Maar even serieus; uw zinnen klinken diepzinnig, maar u praat volledig langs mij heen.
  Lees mijn reactie nog maar eens, maar denk er nu alstublieft meer dan een halve seconde over na, anders blijf ik bezig.

 15. @IIS [14]: a

  Het is rond stupide om het zionisme binnen de europese bank crisis te betrekken. Goldman Sachs, en IMF en de Europese Centrale Bank worden niet gedreven door ZIONISME, maar door machtswellust en hebberigheid.

  Het afschilderen van het Zionisme als de bron van de economische elende, deed Hitler en het leidde onherroepelijk
  tot scapegoat mechanismen waarbij de eigenlijke machtswellustelingen en graaiende hebbers het Jodendom de schuld konden toerekenen (onder het vergassen van miljoenen mensen) zodat ze zelf hun gang konden gaan.

  Met andere woorden, deze, door u geplaatste opmerkingen zijn helemaal verkeerd.

  IIS [22] reageerde op deze reactie.
  Ron Paul Fan [28] reageerde op deze reactie.

 16. hallo,

  Hier komt een betaalbare lening, leningen tegen 3%-tarief rente, Time zijn gekomen
  vrij te zijn van uw financiële problemen / schulden hebben heb je al in meer
  problemen als gevolg van valse geldschieters? maar deze keer krijgt u de gewenste
  lening
  zodat je je vrij van uw schulden en het bereiken van je dromen van het worden
  gratis
  weer van je problemen, moet elke belanghebbende vul de vereiste
  vorm
  voor de lening via E-mail: fred.loanoffer@hotmail.com bruikleennemer Datum nodig
  voor de lening.

  Volledige naam :……………………………..
  Land :………………………………….
  staat :………………………
  Bezetting :…………………..
  Telefoonnummer :……………………….
  Lening Bedrag dat nodig is :……………………
  Lening Duur :………………………….

  In de hoop van u te horen en God Bless.

 17. @Aequitas [19]:

  Lees de namen van de heren en hun cv, ik lees de feiten, ik lees de waarheden en dan zouden mijn opmerkingen verkeerd zijn?

  Hitler en de gaskamers er weer eens bij halen is een lage manier van reageren en leidt af van wat er nu en ooit in de wereld werkelijk heeft gespeeld. Geld en macht dulden geen tegenspraak, ik weet het, men maakt degene die met kritiek of de waarheid komt op een vuile schofterige en vooral goedkope manier met de grond gelijk. De simpele slaven verdedigen hun meesters….

  Alsof er nooit andere volkeren, rassen of mensen zijn geweest die evenzo of misschien zelfs nog harder en meer hebben geleden, maar daar horen we niets en niemand meer over.

 18. @Ron Paul Fan [4]:

  haha hup kogels door de koppen, en die vuile rakker in de verbrandingsoven en die groep eikels moeten ook maar inelkaar geschopt worden en gore gierige mensen met brillen moet allemaal in een kerker gesmeten worden……..

  jazeker meer geweld meer regelgeving dat gaat zeker iets worden!
  lekker fantaseren over hoe jij het almachtige wapen gaat hanteren om mensen te dwingen ‘het goede’ te doen. deze filosofie heeft ons tot dusver al heel veel goeds gebracht.

  pssst…laat ik een geheim verklappen: het gaat nooooit werken.
  als je dan al fantaseert over iets wat toch nooooit gaat gebeuren, probeer dan over een systeem te fantaseren waarin het uitoefenen van dwang met geweld niet centraal staat.
  das alvast een begin van iig iets moreels.

  oh nee je wilt een groep mensen met het alleenrecht op het inititieren van geweld? opdat deze jou gaan beschermen tegen slechte mensen die niet doen wat jij wil?
  waar denk je dat juist deze ‘slechte’ mensen naartoe zullen graviteren? juist, de overheid en dan dwingen ze nu jou te doen wat jij niet wilt.

  en nu schreeuw je boos op Mauro. laat me niet lachen.

  Ron Paul Fan [27] reageerde op deze reactie.

 19. @keuleniscool [21]:

  het antwoord is nee. al dit paniekerige gedoe begrijp ik wel maar
  zo is het altijd al geweest en dit gaat nog heel lang door.
  er komt geen dollar collapse en ook geen euro collapse.
  je hebt alleen maar een hele bult wapens nodig en die hebben ze.

  anarchie werkt niet? nee dat klopt want daar leven we al duizenden jaren in met een illusie van zelfbestuur en laterale slavernij.

 20. Hongarije (wel EU, geen euro) is door zo’n reeting org op ramsh gezet:

  http://www.spiegel.de/wirtschaft/soziales/0,1518,799851,00.html

  Kan iemand mij uitleggen waarom een land met een staatsschuld van ‘slechts’ 82% dit lot verdient?

  Waarom heeft de VS met 100% staatsschuld (en 200% bij huidige trends) en gigantische structurele overheidstekorten een status net onder AAA?

  Zou het kunnen zijn dat die Amerikaanse reet-ing agencies gewoon onderdeel zijn van het Amerikaanse systeem en als zodanig ijverig meehelpen om de EU in de afgrond te reten?

  Ron Paul Fan [29] reageerde op deze reactie.

 21. @Emanuel [23]: haha hup kogels door de koppen, en die vuile rakker in de verbrandingsoven en die groep eikels moeten ook maar inelkaar geschopt worden en gore gierige mensen met brillen moet allemaal in een kerker gesmeten worden……..

  Mijn goeie God, U bent een tamelijk hardvochtig persoon. Het lijkt er op dat met U een reincarnatie van Filips II is opgestaan.

 22. @Aequitas [19]: Goldman Sachs, en IMF … worden niet gedreven door ZIONISME…

  GS: Blankfein, Rubin, Gary Cohn
  IMF: Straus-Kahn, Lipsky

  Doe me een lol.

  Het afschilderen van het Zionisme als de bron van de economische ellende, deed Hitler en het leidde onherroepelijk tot scapegoat mechanismen waarbij de eigenlijke machtswellustelingen en graaiende hebbers het Jodendom de schuld konden toerekenen

  Wie heeft ook al weer het bolshevisme in het zadel geholpen in Rusland (net als trouwens neoconservatisme in de VS)?

  Wat speelde er in Duitsland voor 1933? Juist nationalisme versus bolshevisme. Beieren was al tijdelijk overgenomen door de communisten…

  http://nl.wikipedia.org/wiki/M%C3%BCnchense_Radenrepubliek

  … olv ene joodse meneer Kurt Eisner
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Kurt_Eisner

  Scapegoat?

  Doe me een lol.

  (onder het vergassen van miljoenen mensen) zodat ze zelf hun gang konden gaan.

  http://wtcdemolition.com/blog/node/3309#comment-37523

  Jij hebt er geen problemen mee dat de overwinnaars van WO2 eventjes ‘recht gaan spreken’ over de verslagen partij? Dacht ik al. Als communisten iets zeggen, is het waar, toch?

 23. @Ron Paul Fan [26]: Nog even ter herinnering, die reeting agencies hadden Lehman-Brothers top-boniteit toegeschreven vlak voordat het zootje van ellende in elkaar donderde. Die agencies zijn geen nestbevuilers, vandaar. Gewoon niet te serieus nemen, die ‘Angelsaksische’ reeting-boeren.

  Dit is een meer realistische toekomstbeschouwing voor de VS:

  http://peakoil.com/publicpolicy/mike-ruppert-responds-to-questions-from-occupy-london-stock-exchange/

  I do not believe the United States can hold together as a single nation for more than two years at this point due to dwindling energy resources and collapse. Those plus the governing Thermodynamic Law of Entropy.

  Mike Ruppert: http://www.youtube.com/watch?v=pQx5yX55BKo

  In 1:00 voorspelt hij een gebeurtenis a la OWS.
  IIS [32] reageerde op deze reactie.

 24. Aardige lezerscommentaren bij het bericht dat Hongarije is afgewaardeerd:

  – Terecht, dat Hongarije woedend is over Moody’s. De beoordeling is net zo waar voor Hongarije als voor de VS. maw niet. VS heeft nog tripleA status mogen behouden ondanks dat het land echt failliet is en Hongarije heeft in de laatste 8 jaar voor het eerst de deficiet onder 3% kunnen houden – en IMF destijds geweigerd, daarom dus deze aanval.

  Achter de schermen wordt er door speculanten ( Goldman Sachs cs.) vooraf short gegaan op valuta en derivaten. De ratingagencies worden betaald door dezelfde banken. Catch 22. Miljardenwinsten dus. De macht van deze financiele cowboys brengt de wereld en Europa tot chaos. De politiek moet dit soort gegoochel verbieden.

  http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Europese-Unie/323336/Hongarije-woedend-over-verlaging-kredietwaardigheid.htm

Comments are closed.