tien_kleine_negertjesDe regering staat de laatste tijd behoorlijk te kijk met het maken van een begroting. Meestal wordt daarbij uitgegaan van de begroting en werkelijkheid van de voorgaande. Dat zullen ze nu ook geprobeerd hebben en toen kwam bevel van EU-Brussel dat het tekort maximaal 3 % mocht zijn dat later versoepeld werd in het bevel : Jullie moeten € 6 miljard meer bezuinigen.

 

Ja, alles wat Brussel zegt, MOET! . Nederland is immers niet meer een soeverein land.
De minister van Financiën en de premier hebben beiden duidelijk gemaakt dat zij geen kans zien om daar onderuit te komen.

Toen werd een voorlopige begroting door het kabinet gemaakt. Uiteraard met de € 6 miljard extra bezuiniging.

Het door de Tweede Kamer drukken was niet zo’n kunst want het kabinet heeft daar nog de steun van veel mensen die bij de vorige verkiezingen op de VVD en PvdA hadden gestemd. Dat de steun van het volk voor die partijen nu massaal veel minder is, speelt geen rol.

Maar in de Eerste Kamer ligt het anders. Daar komt het kabinet 8 stemmen te kort! Dus moet er bij de oppositie geleurd worden.
PVV en SP waren al direct tegen, en daar hoeft dus niet geleurd te worden.
Blijft als kans over CDA, PvD, 50+, GL, SGP, CH, D66,

Onderhandelingen om die partijen zodanig te bewerken en beloftes te beloven dat er 8 stemmen verzameld kunnen worden gingen aan de gang en zijn nu nog bezig. In grotere en kleindere groepjes wordt gepraat tot diep in de nacht, al wekenlang.

Maar toen kwamen “De 10 kleine negertjes die op een hek zaten waarvan de één na de ander afviel”.

Eerst hield Buma CDA het voor gezien, al vlug gevolgd door Marian PvdD en 50+.
Maar de andere 4 gingen stug door. Vooral met D66 Pechtold die wel schijnt te willen marchanderen.

Vandaag valt ook GL Ojik af, toen waren het er nog maar drie!
En wel D66 (5) CH (2) SGP (1) dus nog net  8 stemmen!

Net de 8 stemmen die nodig zijn om op de 50% +1 te komen. En daarvan hangt af wat alle burgers MOETEN doen.
Democratie die alles met 50%+1 kan doordrukken is achterhaald. Dat moet anders! Te beginnen met taken en bevoegdheden compleet weg te halen en buiten de overheid te regelen.
———————————————————-
(PS. Op het Vrijsprekervoorstel om de ontwikkelingshulp compleet in een nieuwe NGO te plaatsen  en daardoor nu dit korte termijn begrotingsprobleem op te lossen, wordt niet gereageerd. Dit zou onmiddellijk € 5 miljard voor staat besparen)\. Zie:http://www.vrijspreker.nl/wp/2013/07/haalbare-weg-naar-vrijheid/ )

4 REACTIES

  1. Ik kan het niet anders dan met je eens zijn!
    Trouwens als het totaal meer dan 8 stemmen zou zijn, deden ze ook precies waar ze zin in hadden, zonder enige verantwoording aan hun kiezers.

    Ik heb het zoeken naar een partij die mijn belangen behartigt allang opgegeven. Ik stem nog wel maar uitsluitend om dwars te liggen.

    jhon [2] reageerde op deze reactie.

  2. Ze moeten als de sodemieter die staatsschuld aflossen want als je al die rentebedragen per jaar elke keer optelt dan kom je op vele vele miljarden. 1 keer door de zure appel heen bijten zou de overheid heel wat adem kunnen geven op de langere termijn.

Comments are closed.