Vrijspreker: U gaat onderdanen toespreken op een congres. Waar gaat het over?
Opperdienaar: Er is een conferentie over bitcoin; bitcoinference. Ik ga daar het officiële partijstandpunt van de Partij van de Slavernij over bitcoin geven.
Vrijspreker: Kunt U vast een tip van de sluier op lichten wat dat standpunt is?
Opperdienaar: De geschreven geschiedenis is een aaneenschakeling van heersers die onderdanen controleerden middels door hen zelf verzonnen schulden. De heerser heeft natuurlijk altijd de geweldsdreiging van leger, politie en rechtspraak achter de hand voor controle. De massa wordt echter meer in bedwang gehouden middels psychologische methodes. Slavernij is iets dat voornamelijk in de hoofden van de onderdanen moet worden gestopt. Er is veel propaganda voor nodig om de onderdaan te laten geloven dat hij schatplichtig is aan een ander mens. Net als bij elk ander geloof begint de onderdaan al voor zijn geboorte met een enorme schuld naar de samenleving, zijn voorouders en het universum en die schuld kan hij eigenlijk alleen inlossen door hard te werken en al zijn verdiende geld aan zijn heersers af te dragen. Fiat geld is altijd een efficiënte manier geweest om schuld te creëren, zonder iets te hebben om uit te lenen. Als bitcoin populair wordt, dan wordt dit een stuk moeilijker.  We kunnen de onderdaan natuurlijk nog steeds direct belasten, maar dat valt altijd een stuk meer op dan het via inflatie doen.
Vrijspreker: De overheid zou een stapje terug moeten doen. Welk monopolie zou er afvallen?
Opperdienaar: Ik denk dat oorlog voeren heel moeilijk te financieren wordt. Met een centrale bank is een overheid toch in staat om snel veel kapitaal te lenen voor oorlogsmaterieel en soldaten, zonder dat de rente omhoog gaat. De prijzen gaan ook niet direct omhoog, omdat het nieuwe geld niet naar consumptiegoederen gaat maar naar oorlogsmaterieel. De vraag naar consumptiegoederen zal bij oorlogsdreiging zelfs terugvallen. Natuurlijk krijg je die inflatie altijd later, maar dan is het verband met de oorlog moeilijk te leggen. De federal reserve werd in 1913 opgericht, de eerste wereldoorlog begon in 1914 met alle kanten goed gefinancierd en Amerikanen gingen meevechten in 1917. In ’the roaring twenties’ kwam het geld op de aandelenbeurzen aan en waande iedereen zich rijk en pas in de jaren 30 komt de kater met de grote depressie.
Na de Vietnam oorlog liet Nixon in 1971 de koppeling tussen dollar en goud los vanwege het sterk toegenomen aantal dollars, waarna de prijzen sterk stegen tot ongeveer 1980.
Vrijspreker: Kunnen heersers bitcoin dan niet verbieden?
Opperdienaar: Je kan bedrijven verbieden het aan te nemen en boetes uitdelen aan bedrijven die betrapt worden als ze het toch aannemen of er mee betalen. Probleem is dat je eigenlijk een wereldregering nodig hebt, want anders is er altijd wel ergens een regering die het niet illegaal maakt en dan wordt je snel gepasseerd. Daarnaast is verbieden inferieur aan het de onderdanen laten geloven dat er iets mis is met Bitcoin. Dat het criminelen en terroristen zijn die Bitcoin gebruiken.
Vrijspreker: Maar die gebruiken toch meestal contant geld?
Opperdienaar: Daarom willen we contant geld ook gaan verbieden, zodat we alles kunnen controleren. Dan kunnen we ook een negatieve rente instellen zonder dat er een bankrun kan komen. Iedereen verliest vanwege de economische noodtoestand elk jaar 5% van de waarde van zijn spaargeld. Als we dat gedaan hebben, kunnen we met recht beweren dat Bitcoin alleen door criminelen en terroristen gebruikt wordt. Misschien kunnen we de monetaire crisis zelfs wel op Bitcoin afschuiven.
Wat kunnen mensen nu doen tegen dat afschaffen van contant geld?
Zou het helpen als nu veel meer mensen de gevaren ervan gaan inzien en dan NU WEER ZO VEEL MOGELIJK MET CONTANT GELD GAAN BETALEN?
In supermarkt e.d., restaurants, etc?
Het lijkt me dat hoe meer mensen dat doen, hoe moeilijker het afschaffen.
Ik ga er al vast mee beginnen!!
Totdat er bewijzen voor het tegendeel komen!!!
John [2] reageerde op deze reactie.
Vilseledd [4] reageerde op deze reactie.
@Hub Jongen [1]:
Geldautomaten raken steeds sneller leeg, en worden steeds minder bijgevuld. Misschien door mensen die meer cash willen hebben?
Het maakt banken niks uit of jij of ik meer cash gebruiken. Ze brengen het gewoon minder in omloop, en dan kun jij je aanpassen aan die situatie.
Tip voor als de automaat leeg is: Ju kunt ook contant krijgen bij de kassa van de supermarkt. Hebben ze graag zelfs. Hoeven zij dat niet naar de bank te brengen.
“Geldautomaten raken steeds sneller leeg, en worden steeds minder bijgevuld”
Waar staat die informatie ?
@Hub Jongen [1]:
Een chip in het contant geld en de overheid kan het uitstekend controleren.
Philosoof G&R Eigenwijs [8] reageerde op deze reactie.
Ik kan mij voorstellen dat Opperdienaar met een “Serfcoin” komt. Z’n eigen Bitcoin met een (geheim, onzichtbaar) aanpasbaar dingesritme zodat er altijd genoeg coins zijn voor Opperdienaar en het verder niemand opvalt. Zo ga je met je tijd mee en blijft het in de kern toch bij het oude.
Krijgen wij nog een samenvatting van de speech? Of nog beter, een video? Want het volk op Bitcoin Wednesday een beetje kennende, zijn dat ook brave slaafjes. Men lijkt eerder een betere overheid te willen, dan geen overheid. Ik verwacht dat het bij een Bitcoinference niet noemenswaardig anders is.
pcrs [6] reageerde op deze reactie.
@Naam * [5]:
Een goed idee zo’n serfcoin. Hij zou een soort ingebouwde weglek functie kunnen hebben zo dat het voor je ogen minder wordt. Dit alles om de economie te stimuleren natuurlijk, want oppotten is slecht voor de economie.
Weg lekken zou naar een speciale account kunnen gebeuren, die de Opperdienaar dan beheert voor het algemeen belang.
Het zou goed kunnen dat de meeste bitcoiners zich nog niet zo bewust zijn van het systeem waar ze in leven. Ik ga ze ook uitleggen hoe goed het is om uitgebuit te worden.
Sta mij toe een aantal zaken aan het voetlicht te brengen die je niet gauw zult horen op de gebruikelijke bijeenkomsten van de Bitcoin industrie. Ten eerste, Bitcoin is technologisch decentraal, maar organisatorisch centraal. Dit maakt het zeer ontvankelijk voor interventies van bovenaf. Er zijn “Venture Capitalists” uit de gebruikelijke landen die hevig geïnvesteerd hebben in het Bitcoin ecosysteem en het geheel goed onder controle hebben. Iedereen die dit tegenspreekt snapt er niks van of kraamt gewoon uit wat er van hen verwacht wordt. Controle is uiteraard macht. Mijn verwachting is dat je Bitcoin binnen drie jaar niet meer kan gebruiken zonder je paspoort in te moeten scannen om het te mogen gebruiken. Bedenk wel dat instituties zoals finCEN, die uiteraard de FED in deze vertegenwoordigen, de ontwikkelingen tot in detail volgen en iedere deviatie de kop in zullen drukken, die niet in de lijn der verwachting ligt. Bedenk ook dat onze grote broer uit het westen iedereen kan “extraditen” die op de een of andere manier een dienst heeft geleverd aan een Amerikaans staatsburger zonder een benodigd licentie, hier staan straffen op van minimaal 10 jaar. Geeft ook wel aan in wat voor wereld we leven, als er competitie opduikt dan is er altijd wel een goede manier om een bedrijf of iemand met behulp van data van de NSA “op te ruimen”. Tevens zijn er prachtige controlesystemen vanuit Blackrock die de beslissingsprocessen ook binnen onze eigen nederlandse bank dusdanig beïnvloeden dat er gewoon sprake is een globale censuur. Iedereen die het hier niet mee eens is daag ik uit om zelf een Bitcoin bedrijf te beginnen en om zelf mee te maken waar je tegen aan loopt, anekdotes op aanvraag.
Bitcoin is technologisch ingehaald door wat men “Altcoins” noemt op meerdere gebieden zoals: snelheid en anoniemiteit. Wat je zult zien is dat men vanuit de natuurlijke menselijke weerstand over zal springen naar alternatieven. Bitcoin is slechts een medium, een vehicle om het ware streven te bereiken en dat ligt, naar mijn mening, toch echt in de lijn van het ware libertarisme.
@Vilseledd [4]:
Maar niet wie wat uitgeeft! En waar!
Comments are closed.