Vrijspreker: De laatste paar eeuwen hebben we de verkopers van traditionele religies aan invloed zien verliezen en verkopers van de staat en democratie aan invloed zien winnen. Waar gaat het volgens de Opperdienaar in de toekomst naar toe?

Opperdienaar: Ik denk persoonlijk dat er een soort fusie tussen de twee komt. Net zo als de botsing tussen de VS en de USSR niet een overduidelijke winnaar opleverde, maar kapitalisten die meer socialistisch werden en socialisten die meer kapitalist werden. Je kunt het denk ik vergelijken met twee botsende universa. Ze gaan door elkaar heen omdat ze voornamelijk leeg zijn, maar zorgen via zwaartekracht dat ze toch in elkaar op gaan.

diskcol3

Stuk voor stuk machtige en oude indoctrinatiesystemen die volgelingen naar gehoorzaamheid en offerbereidheid leiden. Beschaafde landen wiens heersers martelen, mensen met drones en bommentapijten doden, hebben kerk en staat gescheiden, onbeschaafde heersers die martelen en mensen met AK47 en kromzwaard vermoorden, hebben dat stadium nog niet bereikt.

Vrijspreker: Maar hoe gaat een fusie tussen staat en religie er dan uit zien? Is dat niet onbeschaafd?

Opperdienaar: Dat hangt er vanaf hoe je het doet. Net als met communisme en kapitalisme, zul je de moslims met hun religie moeten integreren om tot een wereldregering te komen met het minste aantal machthebbers en het grootste aantal onderdanen. Vaak is het voldoende om naar de trend te kijken om te zien hoe dat zou moeten gaan. Hele kleine machtsstructuren zoals de gemeente, moeten weer gehoorzaam zijn aan de provincie en die weer aan de landelijke overheid. Dan zie je in de laatste 20 jaar dat die landelijke overheid in toenemende mate weer een loopjongens zijn geworden van de EU. Wat we dus zien is dat staatsmacht steeds hoger is komen te liggen waar god steeds lager kwam.

Vaak is god alleen nog maar tot een spirituele innerlijke stem verworden. Mohammed en Jezus zijn beiden al afgedaald uit de hemel. Een stuk dichterbij dan allah en god. Mensen die gewoon een vader en moeder hadden. Of tenminste een moeder. Zowel de afdaling van god als het opstijgen van de staat is al lange tijd aan de gang. In feite bouwt de staat weer een toren van Babel naar de hemel.

Creación_de_Adám

Vrijspreker: Maar hoe moet je dan iets vinden waarmee iedere onderdaan gelukkig geregeerd kan worden?

Opperdienaar: Weet je nog wel dat Paul Krugman beweerde dat de manier om de economie er weer bovenop te krijgen was door een aantal academici te vragen de mensen wijs te maken dan ze aangevallen werden door buitenaardse wezens?

Door academici en massamedia verzonnen buitenaardse wezens die we allemaal moeten gehoorzamen is eigenlijk nog beter dan de EU. Als een lokale heerser namelijk zegt : ‘dit zijn nu eenmaal de regels van de EU’ zijn er altijd nog onderdanen die naar Brussel togen om te protesteren. Als ze daar dan weer zeggen dat het allemaal regels zijn van Starfleet command, wat doet die onderdaan dan?

Vrijspreker: Interessant. En buitenaardse wezens zouden ook als ‘god’ kunnen dienen voor de religieuze onderdaan?

Opperdienaar: Zeker, het zit prachtig tussen god en koning in: machthebbers in een baan om de aarde. Ik denk dat iedereen er mee uit de voeten kan en gelijk gehoorzaam wordt.

Vrijspreker: Maar lenen academici en massa media zich hier wel voor?

Opperdienaar: Ik denk dat de opwarming van de aarde heeft laten zien dat je mensen via academici en media van alles wijs kunt maken en dat de feiten er niet veel toe doen. Dat allemaal door academici die zelf geloven wat ze zeggen natuurlijk.

Vrijspreker: Dit doet wel een beetje denken aan de als knotsgekke samenzweringstheorie project blue beam.

Opperdienaar: Misschien, ik kijk gewoon wat zou kunnen werken.

Vrijspreker: Wanhopige mensen die gek zijn van angst, kunnen geen kant op en zullen alles aangrijpen.

Opperdienaar: Precies, alles opgelost. Moslims tevreden, statisten tevreden. Misschien lossen de buitenaardse wezens de opwarming van de aarde ook wel op.

Vrijspreker: En die wanhopige toestand daar wordt aan gewerkt. Een academische studie gaf aan dat de prostituees in Griekenland hun diensten al leveren voor de prijs van een sandwich.

Opperdienaar: Wacht even, academici?  Is dat niet gewoon reclame voor Griekenland? Ik lees dat sociologie professor Gregory Laxos een 3 jarige studie onder 17.000 prostituees heeft uitgevoerd. Belastinggeld dat goed besteed is.

Sandwich, sandwich, er is altijd nogal een hoop te doen rond seks en sandwiches op het internet.

 

same_sex_sandwiches

 

5248a33f3db4e-300-sandwiches-recipe-for-happy-marriage-6

Waarschijnlijk is dit een truc om mannen met enorme hoeveelheden sandwiches naar Griekenland te lokken.

Vrijspreker: Geen samenzweringstheorie gaat de Opperdienaar te ver.

4 REACTIES

 1. Goed idee: met sandwiches naar Griekenland.!!
  Maar ook het idee dat je massa’s mensen van alles kunt wijs maken zoals bij klimaat verandering.
  De “global warming” was nog niet overtuigend genoeg en werd vervangen door “climate change”.
  Dit laatste is in ieder geval al miljarden jaren aan de gang. Dan heb je een feit als uitgang, en daar hoef je dan alleen maar bangmakerij aan vast te koppelen.

  Welke professor, of welk reclamebureau weet de formule te brengen die bij veel mensen aanslaat voor:
  Vrijheid brengt voor meer mensen meer welvaart ?

  Raymond [3] reageerde op deze reactie.

 2. The truth , and the truth will set you free , what is spoken of in deep secretcy , will be proclaimed from the rooftops , nothing is hidden , whitch isn ’t to be revealed.

  Apocalyps …..openbaring…..wegnemen sluier , daarom noemen ze het ook , oud en nieuw TESTAMENT ( covenant ) , en een testament kan pas worden uitgevoerd als……….?

 3. @Hub Jongen [1]:

  Een reclame bureau , Hub , het laatste wat je nodig hebt is een reclame verkoopboer , want daar zuchten we al lange tijd onder.

  List en bedrog te over , de waarheid met een lampje te zoeken.

 4. Ik weet het niet of het zo is , maar het lijkt mij wel een mogelijkheid , dat er zoiets bestaat als een “superfijregelaar “, die op een af andere manier , een interactie heeft met zijn schepping.

  De Bijbel spreekt ook duidelijk van ; vertrouwen in iets wat je niet kan waarnemen , en dan ook het verhaal van de ongelovige Thomas , die slecht door het matriele overtuigd kon worden.

  Atheist Physicists Prove God. Anthropic Principle Fails

  https://www.youtube.com/watch?v=z4E_bT4ecgk

Comments are closed.