vr-04e21

Vrijheidradio is ieder weekend te beluisteren via de volgende platforms:

In deze aflevering van Vrijheidradio nemen we het nieuws en de actualiteiten door. De volgende berichten komen aan bod:

 1. Justitie niet klaar voor aanslag
 2. Justitie mist gebrek aan regie #Teevendeal
 3. DNB vindt eigen gezag tekort schieten
 4. Plasterk mist Pauw en DWDD op TV
 5. Burgerinitiatief asielopvang werkt
 6. Boete voor spammer
 7. DENK & Sylvana
 8. Nieuwe straf voor hoerenlopers
 9. 27 miljoen voor versoepeling regels startups
 10. VVD wil drones reguleren
 11. Joodse gemeenschap in beroering na gift
 12. Zwitserland geeft geld dictators terug aan slachtoffers
 13. Luxemburg gaat door met geheime belastingdeals
 14. “Netflix moet meer Europees worden”
 15. Ondertussen in de heilstaat Venezuela:
  wat kost een hamburger?
  ziekenhuizen zonder medicijnen
  Clan Chavez bezit miljarden

Presentatie: Jurjen Koopmans, Klaas Wassenaar, Peter Beukelman, Henk, Ronald Bijl en Johan Jongepier

5 REACTIES

 1. Zijn er geen initiatieven van Turkse of Marokkaanse ‘vrijspreeksters’?

  Waar zijn de Turkse vrouwelijke aanhangster van de DENK partij?
  Nochtans in de schaduw ?

 2. Ik zak nooit op DENK stemmen want ik vind die partij ondemocratisch, anti-gelijkheid van man en vrouw en pro-dictatuur van Erdogan. De vijfde colonne in ons parlement!

  En dat vond ik ook al voor dat Silvana Simons toetrad. Simons heeft alleen maar mijn mening over haar en DENK bevestigd; ik neem beiden niet serieus.

 3. Mevr: neemt nu contact op met overledenen voor raad als ze in de kamer komtals volksvertegenwoordigster, DENK dat het beter is voor haar dat ze contact opneemt met GGZ voor raad en haar te begeleiden voor therapie

 4. Het grote probleem van Sylvana Simons en ook van DENK is het feit dat ze niet tegen gefundeerde kritiek kunnen; daarom past ze ook zo goed bij die club.
  Maar dat toont ook meteen haar ongeschiktheid als politica aan; politici moeten een dikke huid hebben anders bereiken ze niets.

  Het merendeel van de opmerkingen aan haar adres bestaat uit kritiek en niet uit racisme of discriminatie. Maar Simons ziet het verschil niet of wil het verschil niet zien om er publicitair voordeel uit te halen.

  Voorts is het lachwekkend dat DENK met Simons beweert dat ze anti-racisme en anti-discriminatie zijn maar intussen praten ze wel het verlinken en vervolgen van mensen in ons land goed die iets negatiefs over Erdogan zeggen.

  Prof. Afshin Elian zei het 3 weken geleden heel juist bij WNL op Zondag: “DENK behartigt de belangen van Erdogan in het Nederlands parlement, net zoals een zekere partij in de jaren hetzelfde deed voor Hitler”

 5. Vanwege Sylvana Simons hieronder de column van Ebru Umar in de Metro van vandaag; deze column, getiteld Braaksels, laat aan duidelijkheid niets te wensen over.

  “De consulair medewerkers die me wekenlang bijstonden in Turkije reageerden verbaasd: „Je kunt dus in Nederland met een dubbele nationaliteit Tweede Kamerlid, staatssecretaris en burgemeester worden?” Dat je in Nederland met een dubbele nationaliteit zelfs koningin kunt worden, was ze blijkbaar ontschoten.

  Geen land zo gul met kansen voor haar inwoners als Nederland. Geen land zo gul met gelijke rechten voor haar inwoners als Nederland. Geen land zo gul met het wegwuiven als westerse vrijheden voor haar inwoners als Nederland.

  Alleen in een land als Nederland kan een vrouw als Khadija Arib voorzitter worden van het belangrijkste democratische orgaan dat we kennen: de Tweede Kamer. Alleen in een land als Nederland kon een vreemde vrouw als mijn moeder uitgroeien tot een gerespecteerd lid van de Rotterdamse medische gemeenschap. Alleen in een land als Nederland kan een islamitische man van Marokkaanse komaf burgemeester van Rotterdam worden. Alleen in een land als Nederland kan Nebahat Albayrak een zware functie bij Shell vervullen. Alleen in een land als Nederland kon een man als Pim Fortuyn zonder enige terughoudendheid aan zijn ambitie werken om premier van dit land te worden.

  En toch zijn er mensen in dit land die hun bestaansrecht ontlenen aan de term discriminatie.

  Die léven voor de term discriminatie.

  Het zijn mensen die vergeten welk land ze de kans heeft geboden de persoon te worden die ze zijn. Mensen die te zwak zijn om hun eigen tekortkomingen te erkennen en daarom wijzen naar de ander. Hullie hebben het allemaal gedaan, hullie. Dat die ‘hullie’ ze geen strobreed in de weg heeft gelegd omdat ze een andere kleur hebben, hun wieg in een ander land stond of ze gelovig – lees moslim – zijn, ontkennen ze. Het zijn mensen die niet durven te erkennen dat ze het in dat andere land nooit zover geschopt zouden hebben als hier, in het van discriminatie en racisme doordrenkte Nederland. Ondertussen zijn ze wel zo realistisch genoeg om in Nederland te blijven in plaats van naar dat andere land te gaan – dat ze daar pas écht uitgekotst worden, hun dubbele nationaliteit en kleur ten spijt, weten ze maar al te goed.

  Nederland biedt iedereen de kans om mee te doen, ongeacht kleur of afkomst, seksuele of gelovige voorkeur. Geen land zo genivelleerd als Nederland (heus, vaak genoeg is dat geen zegen), geen land zo open voor de vreemdeling. Zelfs als het gaat om twee boze Nederturkjes die allerlei andere streepjes-Nederlanders proberen te voeden in hun afkeer voor Nederland. Ze vergeten daarbij dat álles wat ze vandaag zijn, álles wat ze vandaag doen, álle kansen die ze vandaag en morgen ook krijgen, komt omdat ze in Nederland zijn opgegroeid, in Nederland onderwijs hebben gehad, in Nederland gewerkt hebben en door Nederlanders omringd zijn geweest.

  Ook deze mensen staat het vrij om hun ongenoegen over ons Nederland, over ons uit te braken. Maar waarom zouden wij de braaksels van deze kortzichtige mensen met hun dubbele nationaliteit serieus moeten nemen?”

Comments are closed.