11817114_940387386020680_7914646603947349523_nDe VS op het randje van een rassenoorlog? Het lijkt er wel op. Het is het gevolg van het jarenlang negeren van een ontwikkeling in het politiewerk in de VS. De Amerikaanse agent is naar Nederlandse maatstaven excessief gewelddadig. Eerst schieten, dan pas denken. Reflexen vóór het verstand.

Met het doodschieten (lees: afmaken) van twee niet-gewelddadige zwarten in de VS woensdag jl. is kennelijk een grens bereikt. Vandaag opende een scherpschutter (of meerdere?) bij een demonstratie het vuur op agenten. Vier dode agenten, terwijl ik dit schrijf. Kent State, Ohio revisited, zij het dat er deze keer op uniformen is geschoten in plaats van door uniformen.

Een zomer vol rassenrellen is wel het laatste wat de VS kan gebruiken. Alsof er al niet genoeg aan de hand is met het toenemende jihadisme in de VS. En dan zijn er nog verkiezingen dit jaar.

Het probleem met de Amerikaanse politiecultuur moet niet worden gereduceerd tot ‘black lives matter’, ook al zijn zwarten statistisch vaker slachtoffer van dodelijk politiegeweld dan andere rassen (blanken, aziaten). Het probleem is een politiemacht die zich aan iedere controle onttrekt. Agenten die dodelijk geweld gebruiken hoeven alleen maar te stellen dat zij vreesden voor hun leven, en dan komen zij er mee weg, ook in rechte. Op deze manier wordt het voor de politie wel erg makkelijk om het zekere voor het onzekere te nemen en een verdachte maar gewoon dood te schieten bij het minste of geringste.

Ik kan me niet herinneren dat enige Amerikaanse president in de afgelopen vier decennia ooit het onderwerp politiegeweld heeft aangekaart. Ook de ‘progressief’ Barack Obama niet. Sterker nog, die gebruikt ieder incident met vuurwapens om zijn anti-gun agenda te bevorderen. Alsof wapens het probleem zijn.

Een Amerikaanse libertariër die ik ken, vertelde me een of twee geleden al eens dat hij op straat niet weet voor wie hij meer op zijn hoede moet zijn: criminelen of de politie. De VS is toe aan een hervorming van de politiefunctie in de maatschappij. Dat zal van onderop moeten gebeuren. In het land waar grassroots activisme altijd al een bron van verandering is geweest moet dat mogelijk zijn. Het zal ook wel moeten, want van politici die ieder incident aangrijpen om hun vooropgezette agenda door te drukken valt geen oplossing te verwachten.

Paul Verhaegh

65 REACTIES

 1. Hoe machtiger de staat, hoe slechter het gaat.
  Je kunt het nog verder doortrekken: kleine landen, kleine oorlogen; grote gecombineerde landen (EU!), grote oorlogen.

 2. De afname van de sociale cohesie in de V.S.

  Dit soort grootschalige maatschappelijke ontwikkelingen, er zitten bijvoorbeeld mensenrechten schendend veel mannen in de gevangenis in Amerika, hebben meestal meerdere maatschappelijke oorzaken. Hier bijvoorbeeld:
  1. De socialisering en centralisering van het land, steeds meer macht is weggehaald bij het individu en steeds meer macht is gelegd bij de overheden en leiding in organisaties;
  2. Het desondanks in de cultuur verankerde idee dat falen altijd aan jezelf ligt terwijl succes juist maatschappelijk bepaald maar voor relatief weinigen is weggelegd;
  3. Het in de cultuur eenzijdig bepalen van succes als economisch succes in plaats van het lukken een fatsoenlijk mens te zijn;
  4. Het via de media continue voor de bevolking opvoeren van rijke mensen die hun rijkdom niet door persoonlijke kwaliteiten, maar door hun aanwezigheid voor camera’s, dus op basis van willekeur, hebben verkregen;
  5. De gigantische inkomens- en vermogens verschillen die het land sociaal instabiliseren;
  6. De zwarte bevolking lukt het niet goed te assimileren met de rest van de bevolking;
  7. Het wapen bezit intensiveert de gevolgen van fysieke conflicten;
  8. De straffen zijn soms enerzijds draconisch voor lichte seksuele vergrijpen of drugsgebruik, anderzijds veel te licht voor witte boord criminaliteit.

 3. Ik heb heel veel filmpjes van nieuwsuitzendingen over gewelddadigheden, aanslagen en dramatische gebeurtenissen van de afgelopen jaren eens bestudeert. Ik wist al dat ze o.a. kleurcodering gebruikten om de mensen via het onderbewustzijn te beïnvloeden. Ook wist ik dat ze niet willen dat de mensheid emotioneel gedijt en in een lage frequentie wil houden. Maar dat ze zo pontificaal met kleurcodering omgingen dat was even schrikken. In bijna elk filmpje was de kleurcombinatie rood/zwart/wit overduidelijk aanwezig.
  Het dient denk ik niet alleen om de mens via die kleurcodering in een lage frequentie te zetten en een gevoel van onheil te geven maar laten ze onder elkaar zien (Babylonische broederschap / Octogon Zwitserse tempeliers) dat zij achter deze gebeurtenis zaten.

  Deze Octogon groep die de boel flink verstierd in de wereld, heeft al vanaf het begin de politiemacht onder controle en wereldwijd ingezet. Amerika diende daarin als experiment en wordt het na succes ook elders in het westen toegepast. Deze Octogon groep heeft uiteraard ook de media en politici etc in handen. En die moeten er voor zorgen dat nu in het westen en ook zeker in Nederland de politie meer macht en controle krijgt en het volk steeds meer moet gaan onderdrukken. Als je kijkt naar de nieuwe politie uniformen dan lijken het wel de uniformen van nazi Duitsland soldaten. Ook de kleuren goud en blauw refereren naar de Babylonische en faraonische broederschap. Ook grote criminele organisaties worden bestuurd door deze Octogon Groep die de vuile klusjes voor ze opknappen zoals moord en ontvoering.
  Ze vereren allerlei duivelse entiteiten, dus ze zijn het kwaad zelf en ze doen het erom.

  Ze weten er steeds mee weg te komen omdat er niemand van het gewone volk van hun bestaan en hun agenda weet en daardoor de kern van het probleem nooit het daglicht ziet.

  Er worden wel een hoop misstanden geconstateerd, maar niemand die echt achter het rookgordijn durft te kijken, want zodra je dat doet, begint het circus pas echt.

 4. Alle daadwerkelijk goede verandering komt ‘van onder’. Wat ‘van bovenaf’ wordt opgelegd, levert ellende op. Het regeren van onwillige mensen (of dieren) is per definitie een hels karwei omdat het een hel oplevert voor wie niet gedwongen wenst te worden.

  “All life matters”. Ten dele waar denk ik. Ik zie gradaties:

  Sommigen handelen zoals dat zou moeten. Intelligentie is nauwelijks relevant. Dergelijk leven doet er beslist toe. Het is waardevol en vervult een functie.

  Anderen maken fouten. Daardoor is hun leven even wat minder waardevol, maar van fouten kan geleerd worden waardoor de waarde toeneemt. Opzettelijk gedrag kan mogelijk verbeterd worden (= meer waarde), mogelijk kan het onverbeterlijk blijken te zijn (= waardeloos geworden).

  Tenslotte zijn er degenen de onverbeterlijken, die eventueel als gevolg van een ongeneselijke kronkel ziekelijk gedrag vertonen. Net zoals je een hondsdolle hond genade betoont door hem af te maken (en zowel mens als dier daarmee nodeloze ellende bespaart), zo zou ook aan onverbeterlijken genade betoond moeten worden. Levenslang opsluiten kost alleen maar geld, de kogel is goedkoper en genadiger.
  Net zoals sportclubs waarvan het team te lief wordt in aanzien daalt en effectief disfunctioneel wordt, zo geldt hetzelfde voor de mensheid (onderling en ten opzichte van dieren). Zachte heelmeesters maken stinkende wonden.
  De adder onder het gras is dat het definitief onverbeterlijke karakter van iemand wel moreel verantwoord en rechtvaardig vastgesteld moet worden, zodat in lijn met natuurwetten gehandeld wordt en daadwerkelijk natuurrecht wordt gesproken (in plaats van een tiranniek regime uitvoeren).

 5. Een scherpschutter die agenten op de korrel neemt lijkt me een uitwerking van natuurwetten: Actie veroorzaakt reactie. Agenten die mensen intimideren en nodeloos geweld gebruiken kunnen dus een tegenreactie verwachten. Wie mensen bang maakt zal bang gemaakt worden.

  De moraal achter een tegenreactie staat in de Satanic bible. Ik citeer:
  “If people had to take the consequences of their own actions, they would think twice!”

  Als je denkt aan de Migram obedience study, dan nemen mensen bij immoreel gedrag te makkelijk aan dat een ander die opdrachten geeft daarvoor verantwoordelijk is. Maar dat is natuurlijk niet zo (denk aan Neurenberg processen). Signalen uitzenden inzake individuele verantwoordelijkheid is dan een uiting die stelt dat natuurrecht inzake verantwoordelijkheid niet omzeilt mag worden.

  Maar… een zondebok neerschieten… dat is over de grens van het aanvaardbare. Wie besloten heeft om als scherpschutter op te treden dient dus agenten die daadwerkelijk over de schreef zijn gegaan tot voorbeeld te stellen.

  Nico [15] reageerde op deze reactie.

 6. Tja kleur codering , is een onderwerp dat al eerder mij is opgevallen , en daarom mijd ik zorgvuldig elke invloed die het op mij zou kunnen hebben.

  En volg alleen nog die berichten , waar ik in redelijkheid kan aannemen dat ze niet geënsceneerd zijn , en dan vrinden , wordt de spoeling dun .

  En die z.g. “alternatieve media ” en ook de “truthers community ” , aanschouw ik met grote achterdocht .

  And yes , when they start heating things up , wise men are going to cool down.

  ]

  Limon & Nada [12] reageerde op deze reactie.

 7. Ter aanvulling op mijn eerdere commentaar betreffende kleurcoderingen door de media:
  Kijk eens naar deze nieuwsuitzending van de schietpartij in Alphen ad Rijn door Tristan (en ik heb maar een willekeurige genomen).

  https://www.youtube.com/watch?v=aouZKsXaR0E

  In het eerste korte shot zien we meteen al een vrouw met een rode trui en zwarte broek. Volgde shot zien we de presentator met op de achtergrond iemand met een rode trui en wat mensen die met rood en zwarte kleding door de achtergrond lopen. Okey, kan nog toeval zijn, kijk dan eens verder naar het filmpje. We krijgen een shot van een buiten opname en wat zien we daar, alleen maar brandweerwagens tegenover een rood tankstation van Total met hun mooie global domination logo. Huh brandweerwagens bij een schietpartij? ja want het was ze alleen maar om de kleur rood te doen. Waarom een shot van ambulances en politiewagens (let op, dit is een nieuwsuitzending heh waarin alles eerst wordt ge-edit en gemonteerd).
  Volgende shot zien we wel een ambulance maar wel eentje met een rode auto op de achtergrond in combinatie met de agenten in hun wit blauw. Daarna weer een shot van het tankstation? We zijn nog maar 25 seconden verder in de uitzending. Verder zien we mensen met rood en wit aan en weer die rode auto in beeld en weer steeds die rode brandweerwagens (?) en ze blijven maar het beeld van het rode tankstation zien. Dan even een foto van een ambulance met een vrouw met een rood jasje en een zwarte broek aan.
  Vervolgens een shot van een aantal mensen in de rauw, met op de achtergrond, je raadt het al.. een rode auto. Daarna even inzoomen op de rode pilaren van een gebouw met politieagent, dan staat er ineens een man met een rood hemd en een zwarte broek in beeld tussen de politiemensen met allerlei rode attributen op de achtergrond.
  Daarna zijn de politiewagens aan de beurt met hun rood met witte strepen. Ook de tekstbalken van de NOS zijn natuurlijk prachtig rood.
  En dan is de schaapjesvolk weer weer genoeg subliminaal beïnvloed.
  Toeval? Bestudeer dan eens de beelden van de aanslag in Apeldoorn waarin er ineens uit het niets een man met een rood shirt bij de auto van Karst staat en de hele tijd door het beeld loopt te waggelen (en niks doet).

  Kleurcodering mensen.. we worden van alle kanten ingepakt en beïnvloed.

 8. @Pcrs [2]: En dan is de voorgestelde oplossing voor een wannabee-soeverein…? Het tegenovergestelde doen van verdeel en heers, namelijk mensen verenigen?

  Momenteel regeert overal ter wereld het ‘recht’ van de sterkste en/of sluwste. Wie mensen wil verenigen krijgt direct te maken met het breekijzer. Dus… ook een opruiming van onverbeterlijke lieden organiseren?

  Nico [11] reageerde op deze reactie.

 9. @Nico [10]: Op een ander niveau moet een mens die innerlijk verdeeld is daar sowieso een einde aan maken. En zijn schadelijke denkwijzen en gewoonten ongenadig aanpakken. Ik zoek de route naar soevereiniteit dus beslist niet alleen ‘extern’. Het is en-en. Zowel innerlijk als omgevingsfactoren.

 10. @Raymond V. [8]: Ja natuurlijk hebben ze de alternatieve media ook gewoon in handen. Dat is altijd hun tactiek geweest namelijk: beheers beide kanten. Deze gecontroleerde alternatieve media moeten alle kritische denkers in een hoek van verwarde en fantasierijke mensen stoppen. Deze alternatieve media hebben ook alle financiën tot hun beschikking, hoe kan dat? Daarom doe ik zelf altijd onderzoek en neem alleen maar datgene aan wat ik echt kan refereren en bewijzen vanuit mijn eigen echte realiteit en niet van iets of iemand die maar wat roept.
  En ze gooien ook dingen naar buiten die niks met de werkelijkheid te maken hebben zoals ‘de platte aarde’ of ‘de buitenaardsen’. Op die manier zetten ze mensen die echt serieus werk doen en zich kritisch durven te uiten en echt de waarheid willen onderzoeken in de complot-idioten-hoek. Je durft je tegenwoordig in de samenleving al niet meer kritisch te uiten, dan ben je meteen zweverig. Natuurlijk is dat een tactiek om de kritische bevolking te ontkrachten. Ik zou hetzelfde doen als ik de kracht achter de macht was. Maar ook deze tactieken worden doorzichtig wat mij betreft en werkt juist tegen ze. Ik denk dat hun duistere tijdperk van macht en controle voorbij is en dat ze er alles aan doen om dit te blijven vasthouden. Wat overblijft is niks meer en minder dan een zielige vertoning.

  Raymond V. [13] reageerde op deze reactie.
  Nico [17] reageerde op deze reactie.

 11. @Limon & Nada [12]:

  Ik vond dit filmpje ergens , en gooi het maar in dit forum , voor wat men het waard acht .

  Ik , mijzelf en mijn eigen , zijn het er over eens : dat men het je niet eerder laat weten , dat men besloten heeft dat het tijd is , in het kader van de mega Hegeliaanse aanbieding .

  CBS Freemason/Illuminati Media: Color Codes Exposed

  https://www.youtube.com/watch?v=mS6WsApJFQo

  Hoewel de leader van de heren en dames der NOS / RTL journaals , waarlijk in een ander daglicht worden geplaatst.

  Limon & Nada [16] reageerde op deze reactie.
  Nico [17] reageerde op deze reactie.

 12. Op het randje van een raden oorlog? Die oorlog is allang bezig, die begint niet wanneer de msm het verkondigd….

 13. @Nico [7]: Voor de goede orde: In deze reactie heb ik het verhaal als casus behandeld.

  Je kunt natuurlijk vragen stellen:

  – Is het verhaal waargebeurd?
  – Scherpschutters werken in of zijn afkomstig van de overheidsmachine. Op wiens initiatief zou deze schutter hebben gehandeld?
  – Enz.

 14. @Raymond V. [13]: de kleur blauw moet vertrouwen wekken denk ik. Degene met de blauw stropdas en het blauwe logo geeft dan (ondanks de grote leugen) een gevoel van vertrouwen. Ook de nieuwszender intro’s met al die bewegende ronddraaiende toestanden moet de kijker in trance brengen. De echte betekenis van al deze kleuren en andere subliminale mind programerings technieken weten alleen de insiders en is het ook een manier om met elkaar te communiceren. Zodat ze onder elkaar weten wat de bedoeling was van het item of dat het item überhaupt wel echt was. Sommige nieuwsberichten zijn namelijk niet eens gebeurt. Ook met deze vakantietijd en er relatief minder mensen naar de TV kijken + komkommertijd worden we nog wel eventje voor vetrek bang gemaakt over mogelijke doemscenario’s tijdens ons vakantie en allerlei berichten over gruwelijk stervende mensen en kinderen tijdens hun vakantie in het buitenland.

  En iedereen die het allemaal als zoetje koekjes opeet en verteerd.
  Ik heb maar 1 ding nog te zeggen: Fuck the media !

 15. @Raymond V. [13] en Limon & Nada [12]:

  Misschien is het goed als ik jullie een herintroductie geef van internet.

  Mag ik jullie voorstellen aan iMam©, jullie virtuele mamma?

  iMam© is een complex apparaat met Artificial Intelligence (AI). Zij heeft een gebruiksaanwijzing. Eerst lezen, dan gebruiken.

  Als je iMam© aanzet, dan kun je verzoeken aan haar doen. “When you feel lucky” zoals Google dat uitdrukt, wordt er een hele beerput aan informatie over je heen gekieperd. Het gezeik en de stront van anderen is bepaald niet welriekend. De programmeurs van AI (auteurs van artikelen en filmpjes) hebben besloten dat mensen die dom gehouden zijn en lui genoeg om dom te zijn te voeden met de informatie die zij verdienen. Andere auteurs zijn gewoon (al dan niet tijdelijk) geestelijk gestoord en verspreiden laten denkwijzen als een virus op de massa los.

  Je kunt ook gerichte vragen aan iMam© stellen. En dan krijg je zowaar nuttige informatie zoals wetenschappelijke feitjes en wat dies meer zij. Dan blijkt iMam© best nuttig te zijn. Vooral om onzinnige en misleidende informatie te ontzenuwen.

  Voor elk wat wils dus! Heb je vraag, stel die gerust aan iMam©. Je krijgt gegarandeerd wat je verdient!

  Nico [18] reageerde op deze reactie.

 16. @Nico [17]: Oeps. Een fout. Beetje dom.

  “lui genoeg om dom te zijn”

  moet zijn

  “lui genoeg om dom te blijven”

 17. Burgeroorlog? Kijk even op Infowars, en lees de Twitter berichten met juichende commentaren.

 18. @peter [20]: dat is prima, ik zeg niet dat er iets verkeerds is aan welke kleur combinatie dan ook. Ik benoem alleen datgene wat ik constateer. Ik zelf wil niet gemanipuleerd worden door de media, ik wil gewoon oprecht en eerlijk nieuws. Iedereen heeft de vrije wil om te doen wat hij/zij wil, alleen alles heeft consequenties zodra je tegen iemands vrije wil ingaat. Ik geef met mijn commentaar duidelijk aan dat de media tegen mijn vrije wil ingaat als deze mij gemanipuleerd nieuws verkoopt. Ik wil niet gemanipuleerd worden door wie dan ook.
  En zolang wij als collectieve mensheid niet onze vrije wil uitspreken tegen deze manipulatie, misleiding en bedrog, kan HET nog gewoon generaties doorgaan. Net zolang totdat wij allemaal onze vrijheid volledig kwijt zijn. Als jij dat graag wil, prima, maar de consequenties zijn dan volledig voor jezelf.

  peter [23] reageerde op deze reactie.

 19. @peter [20]:

  Peter ….weet wat te zien , en wat te negeren.

  Ikzelf ben vrij fors van postuur , en heb altijd last met het kopen van kleding , en persoonlijk vind ik blauw een mooie kleur , maar heb er geen bijbedoeling mee.

  Maar een keer was de kleur blauw in mijn maat niet beschikbaar , en nam maar genoegen met rood , je moet eens weten zulks een commentaar ik hier op in ontvangst heb mogen nemen.

  Tja ik was mij er ook niet van bewust , dat dit voor een behoorlijk grote groep , een onderwerp van aandacht was , en pas na enig aanvullend onderzoek , begreep ik dat het inderdaad iets met een vorm van non-verbale communicatie , te maken heeft , maar je verblijft niet in bepaald gezelschap , dus het was voor mij tot toen onbekend.

  Ver als men aan deze bezigheden een dagtaak heeft , laat het maar zo zijn , ik let er niet op , en draag gewoon wat mijn gevoel mij ingeeft.

  En daar laat ik mijn gesnuffel maar bij , en of de film klopt ?

  Er zal een grond van waarheid inzitten.

  peter [24] reageerde op deze reactie.
  Limon & Nada [29] reageerde op deze reactie.

 20. @peter [24]: Ha ha… als ik bedenk dat wit de kleur is van het goede, hout een metafoor voor wetgeving en een kruis dient om de één te kruisigen voor de zonde van anderen… dan lijken die kleren en de bezigheden die je noemt me best een aardige manier om af te reageren.

  De KKK reageren niet alleen af, ze pakken het ook praktisch aan. Ze pakken daadwerkelijk mensen aan. Helaas maken deze lieden een kapitale denkfout: Ze nemen goedwillenden in plaats van kwaadwillenden op de korrel. Ze verwarren een zwarte huidskleur met een zwartgebakerde ziel.

  Waarvan akte.

  Raymond V. [26] reageerde op deze reactie.

 21. @Nico [25]:
  @peter [23]:

  Mijn waarde Nico , ik zou zeggen ….wees voorzichtig met het vaststellen van de aard van een bepaalde groepering , ook de KKK schijnt weer niet te zijn , wat men tracht te voorgeven.

  PSY-OPS zijn zo oud als de weg naar Rome , en de KKK , is daar geen uitzondering op .

  Ze zijn duidelijk bezig met een of andere agenda , en de media heeft daar altijd de prominentste rol in gespeeld .

  Nico [27] reageerde op deze reactie.
  the grand wissard [48] reageerde op deze reactie.

 22. @peter [23]: absoluut, als je de manipulatie gaat doorzien en ook hoe de massa er nog gewoon intrapt, dan mag je dat zeker zien als vermaak. Ik lig soms op de vloer van het lachen hoe gemakkelijk ze de menigte kunnen misleiden en hoe goed ze kunnen acteren, het is ook best knap in elkaar gezet.

  Het enige waar ik wat minder om kan lachen is als ze weer eens een bloedritueel uitvoeren (ze dienen namelijk hun duistere demonische meesters) en er onschuldige dodelijke slachtoffers vallen, want die vallen er weldegelijk. In de alternatieve media willen ze ons doen geloven dat er nooit slachtoffers vallen en alles een hoax is. Soms is het een hoax of een gedeeltelijke hoax, maar vaak ook niet en vallen er weldegelijk doden. Ze hebben die bloedritueel nou eenmaal nodig. Persoonlijk zie ik dat niet als vermaak.

  Nico [31] reageerde op deze reactie.
  peter [47] reageerde op deze reactie.

 23. @Raymond V. [22]: kleur heeft invloed op je gemoedsrust en stemming, net zoals geluid (muziek) en beeld (symbolen) en ook reuk. Via ons onderbewustzijn reageren we daar gevoelsmatig en emotioneel enorm op. En dat weet de kracht achter de macht, en dus manipuleren ze ons via die kleuren en symboliek etc en zetten ze zo onze frequentie naar hun hand. Uiteraard moet dat naar een lage frequentie zodat ze ons makkelijk kunnen bespelen.
  Daar kan je een hele encyclopedie over schrijven hoe ze precies te werk gaan en zijn ze al honderden jaren bezig dit te perfectioneren. Met de huidige technologie slaat het helemaal door en worden we van alle kanten gemanipuleerd.
  Dus met beeld, kleur en geluid zelf is niks mis, alleen de krachten der beperking gebruiken het in hun spel van verdeel en heers.
  Als jij je er verder niet door of wil laat beïnvloeden, dan is dat prima. Dan kan het geen kwaad, maar het heeft wel dat stukje bewustwording nodig om je niet te laten inpalmen.

 24. Voor alle duidelijkheid !!!!!!!

  Ik ben mij terdege bewust van de gebruikte technieken , systemen en coderingen , welke men toepast om zekere resultaten te realiseren.

  Maar men leeft nu eenmaal niet in een kuil , en zaken als voedsel , schoeisel , verzorging en al die andere zaken , die zal je toch ergens vandaan moeten halen , en dan zal je toch enig letsel oplopen , of je dit wil of niet.

  En kijk als je op de kruisdraden voorkomt van bepaalde diensten ( welke natuurlijk door de Hilversumse bunker worden opgehemeld als onkreukbaar , maar je hebt intussen anders geleerd ) , dan kun je jezelf moeilijk aan het regeer geweld onttrekken , en vroeg of laat staat je nummer vooraan .

  Inzicht en kennis kunnen je niet altijd redden , je kan het een tijd vermijden , but at the end of the day , if they want , you are not there to stay.

  Limon & Nada [38] reageerde op deze reactie.

Comments are closed.