11817114_940387386020680_7914646603947349523_nDe VS op het randje van een rassenoorlog? Het lijkt er wel op. Het is het gevolg van het jarenlang negeren van een ontwikkeling in het politiewerk in de VS. De Amerikaanse agent is naar Nederlandse maatstaven excessief gewelddadig. Eerst schieten, dan pas denken. Reflexen vóór het verstand.

Met het doodschieten (lees: afmaken) van twee niet-gewelddadige zwarten in de VS woensdag jl. is kennelijk een grens bereikt. Vandaag opende een scherpschutter (of meerdere?) bij een demonstratie het vuur op agenten. Vier dode agenten, terwijl ik dit schrijf. Kent State, Ohio revisited, zij het dat er deze keer op uniformen is geschoten in plaats van door uniformen.

Een zomer vol rassenrellen is wel het laatste wat de VS kan gebruiken. Alsof er al niet genoeg aan de hand is met het toenemende jihadisme in de VS. En dan zijn er nog verkiezingen dit jaar.

Het probleem met de Amerikaanse politiecultuur moet niet worden gereduceerd tot ‘black lives matter’, ook al zijn zwarten statistisch vaker slachtoffer van dodelijk politiegeweld dan andere rassen (blanken, aziaten). Het probleem is een politiemacht die zich aan iedere controle onttrekt. Agenten die dodelijk geweld gebruiken hoeven alleen maar te stellen dat zij vreesden voor hun leven, en dan komen zij er mee weg, ook in rechte. Op deze manier wordt het voor de politie wel erg makkelijk om het zekere voor het onzekere te nemen en een verdachte maar gewoon dood te schieten bij het minste of geringste.

Ik kan me niet herinneren dat enige Amerikaanse president in de afgelopen vier decennia ooit het onderwerp politiegeweld heeft aangekaart. Ook de ‘progressief’ Barack Obama niet. Sterker nog, die gebruikt ieder incident met vuurwapens om zijn anti-gun agenda te bevorderen. Alsof wapens het probleem zijn.

Een Amerikaanse libertariër die ik ken, vertelde me een of twee geleden al eens dat hij op straat niet weet voor wie hij meer op zijn hoede moet zijn: criminelen of de politie. De VS is toe aan een hervorming van de politiefunctie in de maatschappij. Dat zal van onderop moeten gebeuren. In het land waar grassroots activisme altijd al een bron van verandering is geweest moet dat mogelijk zijn. Het zal ook wel moeten, want van politici die ieder incident aangrijpen om hun vooropgezette agenda door te drukken valt geen oplossing te verwachten.

Paul Verhaegh

65 REACTIES

 1. @Limon & Nada [28]: Ik denk dat jullie je te druk maken. Wij zijn ook op de korrel genomen met een satanisch ritueel. Zoals te doen gebruikelijk werd het bandje omgedraaid en deed men het omgekeerde van wat moreel en wettelijk wenselijk is. Het is inderdaad een bloedritueel. Men wil bloed zien. Het bloed van emoties die er aan alle kanten uitkomen. Als je in de Satanic bible leest, dan gaat het niet zozeer om bloed, maar om doodskreten van doelwitten. Als je dat weet, dan geef je de daders niet wat ze willen. En speel je het spel mee, met satanisch genoegen wel te verstaan. Dus heb ik omgekeerd aangegeven dat wij bloed willen zien. Het bloed dat uit gezichten wegtrekt wanneer de consequenties van daden vastgesteld worden, het schaamrood wat op de kaken verschijnt wanneer daders in het stof bijten. Lachen toch?

  En Lucifer… de beroemde figuur uit het satanisme? In de Bijbel krijgt de ‘morgenster’ twee namen. Lucifer en Jezus. Twee kanten van dezelfde medaille. Plaaggeest en verlichter. Misschien dat verlichting via plagen en kwellen komt? Hoe dan ook… je moet er gewoon de lol van inzien, en als het je treft denken: Mijn tijd komt nog wel. Waar leven is, is hoop.

  Raymond V. [35] reageerde op deze reactie.

 2. Vanuit de mythologie een fragment van de val van Zeus, die zich had uitgeroepen tot de almachtige God.

  “Volg mij omlaag tiran! En gij die achterblijft, keert u af van valse tronen, altaren, richterzetels en gevangenissen, de uitwassen die een gruwel zijn voor de ware God, de ware mens. Kom nu tiran, overweldiger van de wereld, kom naar uw nieuwe tehuis – vreemd, woest, abonimabel, duister en huiveriingwekkend als het is.”

 3. @Nico [31]:

  Ik studeer ook graag in de schrift , en ik heb begrepen dat zaken , complexer zijn , en dat het een cryptisch document is .

  Maar de zin ….wie bij het zwaard leeft , zal er door geveld worden , lijkt mij niet in overeenstemming , met hetgeen jij voorstaat.

  Nico [41] reageerde op deze reactie.

 4. @Rien [34]:

  Het libertarisch standaard model , is een contradictie in zichzelf , tenzij men gaat redeneren als een halfwas en / of aspirant libertarisch georiënteerde .

  Het gaat over media manipulatie , en een incident dat waarschijnlijk past in dit model.

  En daarvoor hanteren wij het recht op vrijspraak.

 5. @Raymond V. [30]: Duidelijk! Een volgende fase zou kunnen zijn, nadat we deze zielige geheime genootschappen voor eens en altijd hebben opgedoekt, hoe we een maatschappij op kunnen zetten zonder de manipulatie en invloed van occulte organisaties zoals o.a. de vrijmetselarij / tempeliers etc.. Hebben we hun geheimzinnige en manipulatieve manier van wereld-management als mensheid echt nodig? Willen we ons blijven opdienen voor hun bloedoffer-rituelen?
  Ik denk dat wij als organische wezens veel beter kunnen evolueren in deze synthetische wereld van dualisme i.s.m. de wet van vrije wil en balans in wat we allemaal zijn… zonder deze club der zelfverrijking.

  Ik denk dat als wij als mens onze eigen potentie geheel onderschatten en dat het kleineren van onze authentieke zelf een middel is van deze geheime genootschappen om ons klein en onbelangrijk te houden en dat wij daar massaal in zijn gaan geloven. Wat mij betreft is dit synthetische universum helemaal niet zo groot als ze ons doen willen geloven. Het doet er trouwens ook helemaal niet toe.

  Wat de occulte genootschappen stelselmatig doen is ons overal en altijd uit balans trekken en ons geheel weghouden van onze organische potenties en overal het Calimero-effect toepassen, oftewel ons in de slachtoffer rol plaatsen en denk dat er een god bestaat die ons wel op de plaats zet of dat er helemaal niks bestaat.
  We hebben geen enkel idee meer wie wij werkelijk zijn en geheel het contact verloren met onze organische origine.

  Deze occulte schepsels die nu nog onze realiteit beheren zijn volkomen synthetisch en moeten het van ONZE energie hebben, want zelf hebben ze namelijk niks, zelf hebben ze geen enkele scheppingskracht.. niks, nada.. nul.

  WIJ ZIJN HIER DE UNIVERSELE SCHEPPERS.
  Dat hoeven we ons alleen maar te herinneren, althans laten we daar eens mee beginnen.

  Raymond V. [43] reageerde op deze reactie.

 6. @Perspectief [39]: geinig man- hoe meer over zaken wordt gepraat aangaande de vrijfriemelaarij enzo, dan komen er plots van die zwakzinnige reactie los, zo van, ja duh, je bent aan de paddo’s uhh duhh.

  iedereen weet dat die vrijfriemelaarij gasten gewoon bestaan en dat ze aan het stoken zijn in de maatschappij, dat is niet eens geheim ofzo- dus als je daar wat van gaat zeggen… dan gaan ze stokkuuuh- valt niet op hoor haha

 7. @Raymond V. [35]: Je hebt geen benul van wat er in mij omgaat. Evenals Big Brother, die voorzien moet worden van dwaalsporen. Voyeurs die stiekem intieme details proberen te doorgronden vind ik viezerikken. Jij niet?

  Daarnaast… is het de vraag of bij ontmanteling en vernietiging fysiek geweld te pas moet komen. Bestuurlijke draken (de regeerindustrie) kunnen op verschillende manieren een kopje kleiner gemaakt worden. Dat is traditioneel het lot van een onbehoorlijke bestuurder; onthoofding. Hij is niet langer hoofd van een bestuurlijke unit. Sommigen nemen dat letterlijk, anderen zien dat als een carrière die in rook op gaat. Het effect is hetzelfde.

  Als ik iets schrijf, pak het speels op en probeer eens te bedenken welke gedachte erachter schuil zou kunnen gaan. Je moet leren om kruiswoordraadsels te maken. Vervangen woorden voor concepten en misschien komt er iets tevoorschijn dat heel anders is dan je denkt!

  Raymond V. [44] reageerde op deze reactie.

 8. @Pendragon [33]: @Marnix [36]: jullie opmerking (of is het dezelfde persoon?) is als het bijna geruisloos laten van een klein poepje.. maar wel eentje die enorm zuur stinkt

  je bent wat je voortspuugd zeggen ze toch hahaha

 9. @Limon & Nada [38]:

  Kijk ik ben ooit nog eens in het bezit gekomen van een origineel exemplaar , genaamd : Het Geestelijk Rituaal der Vrijmetselaren ( D. MERENS 1928 ).

  Simpel is dit een occult schrift ?

  Ja !

  Is de Bijbel een occult schrift ?

  Nou en of ( en wat voor een ) !

  Is occult dus fout ?

  Occult betekend simpel gezegd …verhuld / gecodeerd .

  Maar dan is mijn belasting aanslag al occult , en daarom ga ik in die lezing niet mee.

 10. @Nico [41]:

  Sorry Nico , dat bedoel ik niet zo cru , maar ik denk niet dat je mijn insteek ook volledig waarneemt .

  Kijk , als ergens niet aanwezig bent , of je maakt ergens geen deel vanuit , weet je niet echt wat daar rond gaat , en dan is alles VAN HOREN ZEGGEN .

  En momenteel leven wij in een periode van ongekende misleiding en desinformatie , maar ik ben wel getuige geweest , en dus met eigen ogen gezien .

  En als gevolg daarvan ben ik naar veiliger oorden verhuisd , om daar eens rustig uit te sorteren , waar dit hele verhaal naar toegaat.

  Nico [49] reageerde op deze reactie.

 11. KLEUR CODERING ALARM !!
  Nou kijk ik niet veel TV programma’s meer tegenwoordig want heb niet zo veel zin in al dat neuro linguïstische programmering die ze op de kijkers losgooien, maar ik dacht laat ik het programma ‘De IJzeren Eeuw’ eens bekijken, met vandaag aflevering 4 ‘Arme grond, rijke man’.
  Niks aan de hand denk je. En wat zien we daar weer.. ons wel bekende subliminale rood/zwart codering. Hans Goedkoop staat voor een stoommachine met de kleuren rood/zwart, dan interviewt hij een man met een zwart jasje en rode trui en vervolgens komt er een vrouw in beeld (Dorien) die door de uitzending heen commentaar geeft in een zwarte jas met een …. rode sjaal. En als je goed kijkt heeft ze steeds haar rode sjaaltje anders zitten. Tja dat bewijst allemaal niet dat hierin opzet is, maar die zwart/rood codering is in veel programma’s pontificaal aanwezig. En volgens mij is de combi rood/zwart helemaal niet in de mode. En ik pakte maar even een willekeurig programma.

  Ja het kan absolute toeval zijn, maar in toeval geloof ik niet meer zo. Wat mij verder opvalt in dit programma is dat de aristocratie en adel neergezet worden als mensen die het beste met het volk voorhadden en eigen hele gezellige liederen waren (zo zijn er meerdere TV programma’s die ons dat moet doen geloven) maar vergeten er bij te zeggen dat deze aristocratie tegelijkertijd het volk net zo hard als slaaf behandelden en het vok zag als hun eigendom. En als het zou gaan over wat ze werkelijk voor occulte en satanische gewoontes achter hun gesloten paleisdeuren en grote landhuizen hadden dan zouden we een heel ander beeld krijgen van deze aristocratische randdebielen (excuus voor mijn taalgebruik).

  Dus terwijl wij denken met een onschuldig ‘feel good’ programma te maken te hebben, krijgen we weer een onvolledig en omgedraaid beeld van de werkelijkheid voorgeschoteld.

  Nico [51] reageerde op deze reactie.

 12. @Raymond V. [44]: Omdat we elkaar alleen digitaal kennen, hebben we beiden geen benul wie de ander is. Het enige dat ik waarneem is dat je je best doet om te leren, en dat is prijzenswaardig.

  Verder ben ik met je eens dat velen hun mening baseren op wat ze van anderen horen. Daar zitten natuurlijk wel nuttige dingen tussen (lees bijv. iets van Arisitoteles of Confusius), maar er is ook veel gezeik en shit in omloop. De uitwerpselen van mensen. Beter is alleen op je eigen ervaring vertrouwen. We hebben allebei bepaalde dingen van dichtbij (of aan den lijve) meegemaakt. Die ervaringen zeggen meer dan verhaaltjes.

  Raymond V. [52] reageerde op deze reactie.

 13. @peter [47]: Voor een bestuurder is een mens niet meer dan een te besturen object wat een instrument is zolang het rendeert en een wegwerpartikel als het te lastig wordt. Er wordt niet voor niets gesproken over een overheidsmachine. Het kreng gaat machinaal te werk, vermaalt wat in de weg komt en is soms wel, soms niet bestuurbaar. Het programma en de radertjes doen niet altijd wat ervan verwacht mag worden… Georganiseerde chaos zeg maar.

  Voor ons is de overheidsmachine een wegwerpartikel geworden dat de schroothoop op mag. Zowel de machine als de bestuurders ervan deugen niet. Ondeugdelijk gedrag.

  In IT-termen zegt men dan: “It’s not a bug, it’s a feature!”

  En ook dat… is iets om over na te denken 😉

 14. @Limon & Nada [46]: Aristocratie is een term voor ‘de besten regeren’. Kennelijk zijn politici geen aristocraten 😀

  Om maar even olie op het vuur te gooien: De aristocraat markies de Sade is kennelijk de uitvinder van sexueel sadisme. Van zijn naam komt de term ‘sadisme’. Sadisme is zoiets als pesterijen voor mensen die zichzelf strafwaardig vinden, wat ook masochisme genoemd wordt. Hij voorzag dus in een behoefte. Als je politici vergelijkt met een SM-meesteres wordt duidelijk wat sexueel sadisme te maken heeft met regeren. Onderdanen vinden kennelijk dat ze tekort schieten (om zichzelf te regeren, dat is te moeilijk) en straf verdienen. Een behoefte waar politici met een zekere opwinding in voorzien.

  Limon & Nada [54] reageerde op deze reactie.

 15. @Nico [49]:

  Mijn reis is en was van schreeuwlelijk en busydoing , naar meer besef dat als je niet binnen de situatie aanwezig bent , grote voorzichtigheid moet betrachten , met het trekken van conclusies.

  En verder overweeg ik om gewoon onder mijn volledige naam te gaan schrijven , ik denk dat de illusie van pseudoniemen , langzamerhand aan zijn einde aan het komen is .

  Kijk …als je over de scheef gaat , weet men je toch wel te vinden , en dan zal een NICKNAME je echt niet redden .

  Nico [53] reageerde op deze reactie.

 16. @Raymond V. [52]: Onder welke naam je schrijft is niet zo belangrijk. Big Brother volgt via je IP en internet aansluiting rustigjes wat je doet. Meestal geautomatiseerd. Als je aandacht hebt getrokken kijkt er een menselijke voyeur mee die zijn hersentjes pijnigt om in te schatten wat voor iemand je nu eigenlijk bent. Laat maar lekker raden. Voor voyeurs moet er wat altijd wat mysterie blijven, anders is de lol er voor hen te snel af!

 17. @Nico [51]: politici vallen onder dezelfde categorie als acteurs. Een acteur + politici moeten beide een goed fotogeniek hoofd hebben en zijn tekst duidelijk, verstaanbaar en geloofwaardig overbrengen en waarbij het stemgeluid lekker in de oren klinkt. Ze staan allebei op het toneel hun theaterstuk uit te voeren. Terwijl ze achter de schermen allemaal behoren bij dezelfde acteursvereniging. Politiek is dus niks meer dan een theatervoorstelling.

  De scriptschrijvers, toneelmeesters, regisseurs en producenten zie je nooit op het toneel. Die geven daarbuiten instructies. En deze mensen beheren ook de toneelvereniging en besluiten welk decor er moet worden opgebouwd enz. enz. Daar bemoeien acteurs zich niet mee, die leren alleen de tekst uit hun hoofd.

  De toeschouwer geeft echter wél alle eer aan de acteurs en geven hun de eer van de gehele theatervoorstelling. Daarom worden sterren en celebrities altijd in het zonnetje gezet en gaan ze er met alle eer vandoor. Terwijl ze als acteur alleen maar een tekst goed weten op te riedelen. Alle eer voor iemand die verder geen enkele creatieve inspraak had op de hele productie. En dat is precies wat de producenten willen, die willen geen aandacht, die willen alleen de opbrengt in hun zakken steken. Laat het volk die acteurs maar aanbidden en verafgoden, dan zijn ze lekker afgeleid en zijn ze makkelijker te kneden om de volgende weer naar hun theatershow te komen.

  En dat is overal ter wereld ook in de politiek, niks meer dan een theater voorstelling en de mensen de illusie geven dat deze politici het intellectuele en creatieve brein achter de politiek programma’s zijn. En de producenten, toneelmeesters en geldschieters van het theaterprogramma der maatschappij (aristocratie) die zie je niet, en dat willen ze graag zo houden, als ze maar wel aan het einde van de show de opbrengst in hun zakken kunnen steken en je bij de volgende show weer het theater in weten te lokken.

  Raymond V. [56] reageerde op deze reactie.

 18. Als je aandacht hebt getrokken kijkt er een menselijke voyeur mee die zijn hersentjes pijnigt om in te schatten wat voor iemand je nu eigenlijk bent.

  Mijn goede vrind , dan heb ik een vreugdevolle mededeling voor u .

  Dan ben ik waarlijk in het bezit van een fanclub , welke zeer geïnteresseerd , in elk van mijn zielenroerselen , en notitie nemend van elke pennenvrucht , die mijn logitech klavier ontsnapt.

  En let dan op de niet honende toon , maar de serieuze ondertoon , en de realistische boventoon , welke dit internet ( social media ) publicatie behelst.

  In normaal Nederlands ……het went , maar eigenlijk nooit.

 19. @Limon & Nada [54]:

  Daar bemoeien acteurs zich niet mee, die leren alleen de tekst uit hun hoofd.

  Sorry , nogmaals , en dit is weer uit de persoonlijke waarneming , ik denk dat je situatie ernstig onderschat.

  They know all there is to know .

  Dat je een visie niet onderschrijft , wil niet zeggen dat het slechts acteurs zijn………….dat mijn waarde vrind , zijn het zeer zeker niet.

  Limon & Nada [57] reageerde op deze reactie.

 20. @Raymond V. [56]: sommige zijn slechte acteurs en sommige zijn goed. En ik denk dat de meeste politici niet op de hoogste zijn van wat er zich allemaal echt achter de schermen afspeelt en dan heb ik het over de echte grote besluiten die door de top van de pyramide worden genomen. Politici zijn ook gewoon marionette poppetjes en wachten op hun beloning na hun acteerprestaties. Ook bij de Bilderberg conferenties mogen ze niet zomaar even binnen lopen. Politici staan niet zo hoog op de pyramide ranglijst. Dan moet je toch van aristocratische adel of koninklijk bloed zijn en aangesloten bij de Babylonische Octogon broederschap en ook nog meedoen aan al die rituelen en offers die ze wekelijks houden.
  Wel maken ze sommige politici chantabel door ze soms mee te laten doen aan hun duistere rituelen en je hebt ook politici die al vanaf hun geboorte onder mind control staan en slechts hun taak verrichten die ze is opgedrongen. Als het circus maar doorgaat en de bezoekers blijven betalen 😉

  Raymond V. [58] reageerde op deze reactie.

 21. @Limon & Nada [57]:

  Kijk ik verblijf niet in de rangen der politici , dus wat daar exact speelt , ik zou het niet met zekerheid weten.

  Maar de —– Babylonische Octogon broederschap —— , ik heb hier eens iets zijdelings opgevangen op een YouTube kanaal , maar ook hier maakt een conclusie zich waar.

  Ik maak er geen deel vanuit , en kan ik geen oordeel vormen , en komt het neer ….VAN HOREN ZEGGEN , en ben ik gediskwalificeerd.

  Waar ik niet van kan getuigen vanuit mijn eigen waarneming , bestaat gewoon simpelweg niet.

  De Nederlandse Programma Organisatie , produceert dan ook VAN HOREN ZEGGEN , juist en dan veeg ik hun dan ook van mijn blikveld.

  Limon & Nada [61] reageerde op deze reactie.

 22. Als ik de huisregels er op nalees vallen me o.a. de volgende zaken op:

  “Op deze site geven we vanuit libertarisch perspectief commentaar op de gebeurtenissen in de maatschappij en streven we naar een vrije wereld.”
  En
  “Ook stellen we op prijs dat reacties betrekking hebben op het betreffende onderwerp en niet op iets dat er niets mee te maken heeft.”

  Verder begrijp ik dat vrij van Vrijspreker slaat op vrijheid van meningsuiting en niet op de vrijheid om maar van alles te mogen zeggen.

  Voor “tuut tuut, ploink ploink en twiet twiet” onderwerpen zijn er wel andere plekken op het internet te vinden.

  Dit lijkt me geen reclame voor eventuele geïnteresseerden voor het libertarisme…

Comments are closed.