11817114_940387386020680_7914646603947349523_nDe VS op het randje van een rassenoorlog? Het lijkt er wel op. Het is het gevolg van het jarenlang negeren van een ontwikkeling in het politiewerk in de VS. De Amerikaanse agent is naar Nederlandse maatstaven excessief gewelddadig. Eerst schieten, dan pas denken. Reflexen vóór het verstand.

Met het doodschieten (lees: afmaken) van twee niet-gewelddadige zwarten in de VS woensdag jl. is kennelijk een grens bereikt. Vandaag opende een scherpschutter (of meerdere?) bij een demonstratie het vuur op agenten. Vier dode agenten, terwijl ik dit schrijf. Kent State, Ohio revisited, zij het dat er deze keer op uniformen is geschoten in plaats van door uniformen.

Een zomer vol rassenrellen is wel het laatste wat de VS kan gebruiken. Alsof er al niet genoeg aan de hand is met het toenemende jihadisme in de VS. En dan zijn er nog verkiezingen dit jaar.

Het probleem met de Amerikaanse politiecultuur moet niet worden gereduceerd tot ‘black lives matter’, ook al zijn zwarten statistisch vaker slachtoffer van dodelijk politiegeweld dan andere rassen (blanken, aziaten). Het probleem is een politiemacht die zich aan iedere controle onttrekt. Agenten die dodelijk geweld gebruiken hoeven alleen maar te stellen dat zij vreesden voor hun leven, en dan komen zij er mee weg, ook in rechte. Op deze manier wordt het voor de politie wel erg makkelijk om het zekere voor het onzekere te nemen en een verdachte maar gewoon dood te schieten bij het minste of geringste.

Ik kan me niet herinneren dat enige Amerikaanse president in de afgelopen vier decennia ooit het onderwerp politiegeweld heeft aangekaart. Ook de ‘progressief’ Barack Obama niet. Sterker nog, die gebruikt ieder incident met vuurwapens om zijn anti-gun agenda te bevorderen. Alsof wapens het probleem zijn.

Een Amerikaanse libertariër die ik ken, vertelde me een of twee geleden al eens dat hij op straat niet weet voor wie hij meer op zijn hoede moet zijn: criminelen of de politie. De VS is toe aan een hervorming van de politiefunctie in de maatschappij. Dat zal van onderop moeten gebeuren. In het land waar grassroots activisme altijd al een bron van verandering is geweest moet dat mogelijk zijn. Het zal ook wel moeten, want van politici die ieder incident aangrijpen om hun vooropgezette agenda door te drukken valt geen oplossing te verwachten.

Paul Verhaegh

65 REACTIES

 1. @Raymond V. [58]: het is weldegelijk te verifiëren dat de Octogon groep bestaat, wij kennen ze o.a. als de Zwitserse tempeliers maar ook als de nazi’s en de Romeinen en ze hebben hun roots liggen al vanaf de Egyptische farao’s, althans dat claimen ze. Deze groep communiceert met elkaar via symbolen en zijn ze dus aan deze symbolen te herkennen. O.a. De 8 punts ster verwijst naar de Octogon. De. Naam Octogon verwijst naar de Octopus met zijn 8 tentakels en de 8 tentakels verwijst weer naar de cyclussen van beperking welke deze groep instand wil houden.
  Al met al, kunnen we ze herkennen aan hun symbolen welke ook in de Egyptische en Babylonische tijd werden gebruikt.
  Ook kan ik het verifiëren aan de hand van mijn eigen bloedlijn en mijn eigen connecties en onderzoek. Ik praat dus niet zo maar een YouTube filmpje na. Ik ben zeker niet een persoon die maar wat roept om wille van de aandacht of sensatie. Ik zie dit netwerk van machtsmisbruik en bedrog zoals het is en vind dat ik daar op z’n minst ooit eens wat over gezegd moet hebben. Dat de mensen het niet klakkeloos van me aannemen en dat er tevens tegenspraak zal zijn dat had ik wel verwacht. Ook dat er een warboel aan desinformatie heerst waardoor elke serieus argument onder wordt gesneeuwd is mij niet vreemd. Toch wil ik er wat over zeggen, zodat deze groep weet dat niet iedereen z’n kop in het zand steekt. En ik kan er met mijn kennis wat over zeggen, want ik heb geen eed afgelegd of mijn handtekening aan de duivel gegeven. Ik kan alles zeggen via mijn vrije wil, wat een ander daar mee doet, zijn mijn zaken niet. Ik heb er eigenlijk niet eens een mening over, ik benoem het gewoon. Als de mensheid zich straks helemaal laat inpakken door deze groep en al haar vrijheid voor altijd verloren is, tja, dan was dat via de vrije wil van de mensheid. Want ze waarschuwen er iedereen namelijk voor, via het onderbewustzijn welleswaar, maar toch. En ook ik waarschuw iedereen ervoor. Als het dan alsnog wordt genegeerd, dan kunnen ze iedereen pakken via de vrije wil. Eigenlijk zou ik beter niks kunnen zeggen, maar kies ervoor omdat niet te doen.

  Raymond V. [63] reageerde op deze reactie.

 2. En wat ik zei over de Octogon groep en hun 8 punts sterren symbool, is hetzelfde symbool wat heel veel politie-eenheden over de wereld als embleem gebruiken. En dat is niet toevallig.
  We kunnen het dus weldegelijk verifiëren, zolang we maar goed kijken en opletten want de bron der beperking moet ons altijd waarschuwen, anders overtreedt het de wet van vrije wil namelijk en krijgt de mens zo toch een ‘eerlijke’ kans. Dat is het spel wat de matrix met ons speelt. Dus als we al die waarschuwing en signalen negeren, tja dan doen en willen we het zelf. En dat is waar ik iedereen voor waarschuw. Dat ieders vrijheid in jezelf zit door kritisch naar jezelf te kijken zodat je ziet waar jouw opening zit, want wij zijn namelijk onze eigen verlossers. Wij zijn de scheppers van onszelf.

 3. @Limon & Nada [61]:

  Het zal absoluut waar zijn dat er een groep binnen Zwitserland opereert , welke zich bezig houd met zaken welke u omschrijft , daarom heeft het Vaticaan ook een ZWITSERSE GARDE , en het is tevens het land waar de KROON zich bevind .

  Waarom zou men The Bank of International Settlements (BIS) onderbrengen in dit land , en dorst ome Adolf dit stukje gebied niet aan te raken.

  En waarom dit land binnen de context van de EU , zulks een bijzondere status heeft gekregen , kortom eenieder die op enig wijze iets heeft onderzocht weet dit.

  Maar nu de HAMVRAAG ?

  Wat kan ik ermee ?

  Limon & Nada [64] reageerde op deze reactie.

Comments are closed.